Last news in Fakti

7 Август, 2018 10:56 5 176 101

САЩ и Турция - отново приятели

  • андрю брънсън-
  • сащ-
  • турция-
  • доналд тръмп-
  • реджеп ердоган-
  • нато

Отношенията между двете държави се влошиха в резултат на различия около Сирия

САЩ и Турция - отново приятели - 1
Снимка: БТА/АР

Турска делегация ще замине за Вашингтон, за да обсъди продължаващата криза между двата съюзника от НАТО, предаде CNN Turk, позовавайки се на дипломатически източници.

Отношенията между двете държави се влошиха в резултат на различия около политиката за Сирия и заради съдебния процес в Турция срещу американски пастор. Търговски спор между двете страни доведе до нов рекорден спад на лирата в понеделник.

През уикенда офисът на постоянния търговски представител на САЩ обяви, че преразглежда безмитния достъп на Турция до американския пазар, след като Анкара наложи контрамита върху американски стоки в отговор на американските тарифи върху вноса на стомана и алуминий. Мярката може да засегне турски износ на стойност 1,7 млрд. долара.

CNN Turk цитира дипломатически източници, според които Анкара и Вашингтон са постигнали предварително споразумение по определени въпроси.

Според източници турска делегация се планира да посети Вашингтон в идните дни за "доуточняване на подробностите".

Американският пастор Андрю Брънсън, духовен водач на малка протестантска църква в Измир, е в центъра на една от най-сериозните кризи в двустранните отношения през последните години.

САЩ и Турция - отново приятели

Пасторът бе преместен под домашен арест миналия месец, след като прекара близо две години в затвора по обвинения, отнасящи се до тероризъм, но това само повиши напрежението.

САЩ отговориха на отказа на турските власти да освободят напълно пастора, като наложиха санкции на двама турски министри, което накара Анкара да отговори с реципрочни мерки


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нищо не е така както изглежда

    23 7 Отговор
    Т.нар. "политически анализатор" нещо се е объркал със заглавието. Тия никога няма да бъдат приятели.

    Коментиран от #3

  • 2 патил

    23 8 Отговор
    "По-лошо от война с англосаксонците е само "приятелството" с тях" - Бисмарк
  • 3 Синан

    22 20 Отговор

    До коментар #1 от "Нищо не е така както изглежда":

    Напротив, Турция и САЩ за най - силните в НАТО, САЩ имат нужда от Турция, както и обратното. Америка знае, че на всяка цена трябва да задържи Турция в съюз, иначе Русия чака Турция да се отдалечи от НАТО за да я притегли към себе си. Каквото и да си говорим, Турция е голям фактор, САЩ и Русия забелязват това.

    Коментиран от #4, #7, #8

  • 4 DO SINAN

    14 8 Отговор

    До коментар #3 от "Синан":

    Синане, Синане, както си го написал, то нещо като ДПС-то в България.
  • 5 JPMorgan

    8 13 Отговор
    Публикувано във факти.бг: През уикенда офисът на постоянния търговски представител на САЩ обяви, че преразглежда безмитния достъп на Турция до американския пазар, след като Анкара наложи контрамита върху американски стоки в отговор на американските тарифи върху вноса на стомана и алуминий. Мярката може да засегне турски износ на стойност 1,7 млрд. долара...исторята се повтаря--като видят дебелия,пуйките ,,лягат'' веднага,така бе и с Русия,след като свалиха самолета,ама тоя път май номера няма да мине.След два-три дни ела да видиш коментарите на туркофилите...колко велик бил Ерпосран като клекнал на Тръмп..ама не ,бе то обратното било -Тръмп клекнал на по.рания , като му бил на гости в САЩ. КЛОУНИИИИИИИИ

    Коментиран от #29

  • 6 828

    16 8 Отговор
    Американците няма да приемат нищо по-малко от пълното подчинение на Турция и извинението на колене. Ердоган няма проблем с това, направил е същото и с Путин. Стига да има печалба за семейството му. Жалко за хората, които вярват, че един безмилостен недоверим шарлатанин, ще им донесе гордост.

    Коментиран от #12, #78

  • 7 Гост 1

    5 4 Отговор

    До коментар #3 от "Синан":

    Защо има нужда от Турция ? Този период е приключил. Ще видиш кога централата на Близкия изток в Арбил е завършена .. Дали има дали няма ли нужда !
  • 8 Onq s konq

    16 9 Отговор

    До коментар #3 от "Синан":

    Ква сила бе , знаем и виждаме силата и на Турция! ? Отиват да облизват американски задни части , ние ще се насладим на шоуто . Русия беше облизана , сега е ред на Сащ , това е Турция , викат , скачат , ръмжат и хоп на финала сваля шалварите и заголва след обилно облизване

    Коментиран от #10, #13, #100

  • 9 любопитен

    6 4 Отговор
    А целувки и онождане ще има ли?
  • 10 Гост 2

    8 8 Отговор

    До коментар #8 от "Onq s konq":

    Абе ти ще излезеш прав...то облизването май стана спорт за Ерпо..ан...че и мустак засукал , да му мирише по-дълго...

    Коментиран от #101

  • 11 Синан

    23 13 Отговор
    Вие всичките бъркате Турция със България.. Защо ви би шута Русия ( на България)? Когато "бяхте" със Русия "братушки" Вие им лизахте някой части, после "Българи юнаци" ама колко години бяхте пешката на Русия, и им се подмазвахте.. Но, Русия видя що за стока сте българите, като почнахте да защитавате интересите на САЩ и да им ближете.. Путин нали щеше да дойде на 3 март в България, ама се измъкна с оправданието, че няма време, но пък всеки месец е в Турция, усещате ли разликата? Турция, ако беше васал на САЩ, нямаше Ердоган всеки ден майни да им тегли, пастора отдавна щеше да е на свобода, C-400 нямаше да има, и др. Турция застава твърдо пред Сащ, и си защитава интересите, кога България ще направи санкции на САЩ? Кога България ще се противопостави на САЩ? Кога България ще си гони своите интереси.
    "Братя" Българи,Европа, САЩ, ЕС, ви оставиха или направиха най - Бедната държава в Европа, те ви оставиха без армия, икономика и мн. др. Кога Радев или Бойко ще гонят интересите на България пред света, както Ердоган гони за Турция, защото вашите 240 депутати взети заедно не са направили толкова за България, колко Ердоган за Турция.

    Коментиран от #14, #28, #80

  • 12 .......

    4 6 Отговор

    До коментар #6 от "828":

    Ще има много да чакаш хаха това да не е ББ
  • 13 ......

    10 6 Отговор

    До коментар #8 от "Onq s konq":

    Те не са като нас дупедавци ввсеки кой от къде мине и не........ ТУРЦИЯ не еБг

    Коментиран от #15, #17

  • 14 JPMorgan

    5 11 Отговор

    До коментар #11 от "Синан":

    Публикувано във факти.бг: нямаше Ердоган всеки ден майни да им тегли...и щом Тръмп или Путя тропнат с крак ,Ерпо..ран дига голия задник..то отдалече всеки може да се зъби ,ама като види дебелия ляга веднага по гръб,че иначе отиде лирата у кенефа.... а ти не обръщай нещата -темата е за дереджето на Турция,ние нашето си го знаем и без умници като тебе...айде сега ,бегай у банката да обръщаш лирите,че скоро само за гъзпапир ще стават...може и за тапети на колибите да се ползват...

    Коментиран от #16

  • 15 max

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "......":

    С теб това ли се случва,кой откъде мине и те клати? Ако цялата семка сте такава, да взема да мина и през жена ти.
  • 16 Синан

    15 6 Отговор

    До коментар #14 от "JPMorgan":

    " отдалече всеки може да се зъби" България не може!!! Какво стана с Африн и Манбидж, Турция влезе ли и в двете.. влезе... Докато САЩ се опитваха да опитомят Турция, но Турция не се отказа и си изпълни крайните цели, въпреки Сащ. Докато Турция прави големи военни паради 7 мащабни операции в и извън Турция , в България се прави гей парад..

    Коментиран от #20

  • 17 456

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "......":

    ти дупедавец ли си.., сигурно всяка година и на гей-парада ходиш...ама кво ли те питам,то ти личи отдалече....на мама джендърчето...и като пишеш,пиши в първо лице,единствено число...

    Коментиран от #19

  • 18 Синан

    13 6 Отговор
    Оправили сте вашата кочина, че сте големи разбирачи от чуждите проблеми. На лягане и на ставане трябва да сте благодарни на Турция. само за последните месеци на миналата година близо 59 000 души са задържани от турските граничари и полицаи преди да влязат в България. Турция върна България в играта за газа. След като Русия ни беше зачеркнала от газовата карта, само и единствено настояването на Турция ни върна в играта. Благодарение на настояването на Президента на Турция Реджеб Ердоган, втората линия на газопровода "Турски поток", предназначена за доставка на руски газ до южноевропейските страни през територията на Турция, ще бъде насочена към България. БЪЛГАРИЯ СЕГА ЛИЖЕ НЯКОЙ ЧАСТИ НА ТУРЦИЯ И РУСИЯ ЗА ТУРСКИ ПОТОК...

    Коментиран от #21, #22, #25

  • 19 .......

    4 2 Отговор

    До коментар #17 от "456":

    ХА ХА ХА Като ви пишат истината и много бързо се засягате
  • 20 JPMorgan

    3 8 Отговор

    До коментар #16 от "Синан":

    Абе ,човеко,казах ти-вместо да ръсиш мозъци ,бягай се реди у банката да обърнеш лирите от МИД ,че утре ще чакаш рейсовете от BG и ще питаш за мастика и Марлборо...остави на други дълбоките мисли и разсъждения ...а най-добре ги обърни в € или $ ,може и в BGNL...да си сигурен поне ,че са стабилни валути..и поне близките години ще си останат такива...
  • 21 факти

    4 6 Отговор

    До коментар #18 от "Синан":

    Ако не е България за газа ще е Гърция.Фесовете щат не щат еднаот двете държави трябва да се договорят.Такачекой кого ще връща виграта не е ясно.

    Коментиран от #23

  • 22 Салам Алеко

    10 8 Отговор

    До коментар #18 от "Синан":

    Абе ти забрави ли че ти казах че тръбата, не може да мине през Гърция? Ся кво ми са въртиш на пилона? И не наричай Родината, кочина, че оттук до Босфора ти го тургам у мръсното ислямско устенце!

    Коментиран от #24, #82

  • 23 Синан

    4 4 Отговор

    До коментар #21 от "факти":

    Питай Бойко и Радев, Защо си мислиш, че и двамата бяха в Русия, после отидоха и при Ердоган. Русия и Турция нямат против продължаване на газопровода „Турски поток” в посока към България. Това заяви премиерът Бойко Борисов след срещата си с руския президент Владимир Путин в Москва. Русия и Турция нямат против продължаване на газопровода „Турски поток” в посока към България. За това съгласието си вече е дал и турският президент Реджеп Тайип Ердоган, с когото Путин вече е разговарял по въпроса.
  • 24 Синан

    8 4 Отговор

    До коментар #22 от "Салам Алеко":

    Не мисля, че си компетентен повече от това да пишеш безсмислици в този сайт, за да си убиваш времето. Това, че е кочина го казва цяла Европа.

    Коментиран от #35

  • 25 JPMorgan

    2 8 Отговор

    До коментар #18 от "Синан":

    вашата кочина....Публикувано във факти.бг: След като Русия ни беше зачеркнала от газовата карта, само и единствено настояването на Турция ни върна в играта....Нещо не те разбирам-вашата,нашата..ти въобще имаш ли позиция и изобщо от чие име говориш...ако си ''наш'' ,не се прави на разбирач,щото и ти си в тая ''кочина'' и за да е такава не малка вина имаш ти и такива като тебе,ако пък си оттатък браздата,с..и си на твоите гробища ,нас не ни мисли ,зад нас има някакъв съюз и малко или много можем да очакваме някаква помощ (като GR например), мислете го вие какво ще правите ,като ви подмятат отвсякъде като парцали...
  • 26 Синан

    7 4 Отговор
    Президентът Румен Радев заяви, че зависимостта ни от Турция не е само по линия на мигранската вълна, но и в енергетиката. Това стана ясно от негово изказване преди днешното заседание на лидерите от НАТО.
    Държавният глава се среща с турския си колега Реджеп Ердоган в рамките на форума.
  • 27 ТУРЦИЯ

    11 4 Отговор
    През 1991 г. Тургут Йозал прави скандално изявление относно България на митинг пред свои привърженици. Той казва: „Един ден България ще бъде наша, само че този път ще я купим, а не поробим" - ,, РУСКИ ДЕПУТАТ ЗА БЪЛГАРИЯ : "Разбира се. Просто ще я купим цялата. Половината от крайбрежието вече купихме". Така и става драги българи, а вие горките се мислете за нещо..

    Коментиран от #31

  • 28 12345

    4 11 Отговор

    До коментар #11 от "Синан":

    Какви санкции ще наложат турция нa САЩ бе смешник, ставате по жалки от идола си.

    Коментиран от #30, #32

  • 29 koпа

    11 3 Отговор

    До коментар #5 от "JPMorgan":

    Да предположим че Турция ляга,после става и пак ляга,в тъкъв случай за България може да кажем че е винаги е в легнало положение и няма желание да става за разлика от Турция.
  • 30 Синан

    10 6 Отговор

    До коментар #28 от "12345":

    Важното е не е какви санкции ще наложат на САЩ, а че имат смелостта да го направят, и се опълчиха на Сащ! Това показва много, като сте такава велика държава за каквато я имате малка България, ади и вие наложете някакви санкции на САЩ, без значение какви.. Спрете се да лижете САЩ и ЕС на някой места, то поне файда да имахте
  • 31 555

    3 7 Отговор

    До коментар #27 от "ТУРЦИЯ":

    така е..донякъде,но да знаеш едно и си го набий в тъпата кратуна-ще дойде време когато много ще съжалявате за нахалост дадените пари..и то ще дойде много по-бързо,отколкото очакваш...разбираш ли за какво ти говоря ?????? ...колкото до руснаците-не си мери пишката с тях,не си им в категорията..дано ви изритат от NATO , тогава ще разбереш пикае ли се срещу вятъра,вече пуснахте мечката в кошарата..наред е ''Вагнер'' да охранява руската тръба.

    Коментиран от #33

  • 32 12345

    5 7 Отговор

    До коментар #28 от "12345":

    Аз съм турчин и ме е срам от това ,живея сред българи и те са по добри от нас.

    Коментиран от #79

  • 33 Синан

    8 6 Отговор

    До коментар #31 от "555":

    Единственото адекватно нещо, което си писал е " така е ... ", никой с никого не се мери.. Фактите показват, че Русия и Турция са в най - добри и приятелски отношения. Колкото за НАТО, - НАТО има нужда от Турция, както и обратното, по-съм склонен да повярвам, че България ще излезе от НАТО, защото нито армия, нито икономика, нито нищо.. освен с бездействието си, с какво помага на НАТО, а Турция е втората сила в НАТО, армията й е 9-та в света, ай турската икономика е една от най - - големите в света, не напразно е в Г-20

    Коментиран от #39

  • 34 Севилският бръснар

    3 6 Отговор
    Логично, с потъващата икономика, тиранинът тича за извинение.
  • 35 Салам Алеко

    7 4 Отговор

    До коментар #24 от "Синан":

    Че кой ти казва че важи мнението ти, кой е компетентен и кой не ! ! Пак го пиша, ако тръбата минава през Турция, не може да мине през Гърция! Ама няма да обяснявам защо! Един път го обясних, достатъчно е!
  • 36 НАЙДЕН ЯНКОВ

    3 1 Отговор
    напротив,теэи никога няма да бъдат
    врагове,поне докато съществуват съединените терористични щати.
    всичко което се раэиграва между тях е
    само един цирк,на което някои му каэват
    политика.някои от така наречените политици искат да ни втълпят че,между
    Турция и СТерористични Щ има някакви
    раэногласия относно Сирия.Да,Да ама не.
    В нито една новина на таэи тема не се
    споменава "Инджирлик"и как щатите в
    никакъв случай няма да си поэволят да
    эагубят баэа която е почти на границата
    на Русия.Всичко което ни поднасят
    эависимите медии в великата ни родина
    с най-бърэо раэтяща "икономика"в Европа
    е само един цирк эа неэрящи.......
  • 37 Ей турчин

    5 6 Отговор
    Вчера беше по-богат от днес и утре ще бъдеш още по-беден.
  • 38 НАЙДЕН ЯНКОВ

    0 0 Отговор
    в края на коментара ми да се чете
    -във великата ни....
  • 39 JPMorgan

    4 7 Отговор

    До коментар #33 от "Синан":

    Публикувано във факти.бг: турската икономика е една от най - - големите в света, не напразно е в Г-20....ей,а спри се малко с тия фейлетони бе, я прочети малко по-нагоре в статията Публикувано във факти.бг: Търговски спор между двете страни доведе до нов рекорден спад на лирата в понеделник...щом само от един спор лирата отиде на майната си,какво ли ще стане ако действително САЩ наложат ограничения,а разбира се веднага ще има такива и от ЕС ...ааааа верно бе ..чакате да влезе TR в БРИКС..то това добре ,ама дали ще дочакате..щото дотогава всички ще сте милионери...

    Коментиран от #41

  • 40 595

    5 3 Отговор
    Американците държат Ердоган в ръцете си. Те хванали своя банкер, който управлявал всички милиарди, които криминалното семейство е спечелило от незаконните си отношения с ислямистите и персите. Заедно с нарушенията на човешките права, изборните фалшификации, трафика на мигранти и военните престъпления срещу невинни хора, жени и деца, могат лесно да го доведат до международен съд или бесилба ... Той не може да избегне и ще се подчини на волята на американците. Разбира се, за хората, той ще намери нещо, което да предаде като победа, щом комуникативните игри в необразовани и неграмотни турци, имат голям успех, защото вярват в всичко.

    Коментиран от #42, #43

  • 41 Синан

    7 5 Отговор

    До коментар #39 от "JPMorgan":

    Турция със Сащ е въпрос на време да си оправят отношенията, но виж само турците какви неща имат в главата, смисъл: 100 броя изтребители Ф-35, C-400, до края на годината планират да създадат своя космическа станция, БРИКС, до 2023 год. да са в топ 5 в икономиката в света, постоянно модернизират армията, произвеждат си собствени танкова " Аталай", щурмови хиликоптерри "Атак" 1 и 2, безпилотни самолети и дронове, турски марки коли, със Русия заедно ще произвежда C-500 , и още много много неща за който вие може само да си мечтаете, в България е важно турци - българи - роми и др. да се карат, пък в същото време България потъва бавно и славно.

    Коментиран от #44, #47, #49

  • 42 Синан

    5 4 Отговор

    До коментар #40 от "595":

    " щом комуникативните игри в необразовани и неграмотни турци, имат голям успех, защото вярват в всичко." Ердоган много обещава, но си спазва обещанията, пак го пиша, че вашите 240 депутата не са направили за България толкова, колкото Ердоган направи за Турция. Ай, вие най - малко имате право да съдите чуждите неща, вие щом сте много образовани, и не вярвате на всичко, Защо Бойко е още на власт, ще Бойко 1, Бойко 2, че и Бойко 3???

    Коментиран от #45

  • 43 Tsikriki

    3 1 Отговор

    До коментар #40 от "595":

    САЩ подготвиха списък с турски компании и лица, срещу които могат да бъдат наложени нови санкции, докато те също разследват дейностите на Държавната банка Халбанк за нарушаване на санкциите срещу Иран ...
  • 44 гост

    2 6 Отговор

    До коментар #41 от "Синан":

    турските марки коли ги знаем ,приличат на излизащи от бунище след 2 год каране, турските танкове са също измислени ,еврейски в турция се правят само веригите ,пък и ги видяхме в Африн гърмяха ги кюрдите като консерви, освен сладки, друго свързано с техниката е турски боклук.
  • 45 Синаноолу

    2 6 Отговор

    До коментар #42 от "Синан":

    Бъркаш,заслепен си от красотата му,прави много но за себе си, и приближените му , помияра ататюрк ако го види ще се върти в гроба като крокодил.

    Коментиран от #48, #85

  • 46 ФАКТ

    2 4 Отговор
    Няма да се учудя скоро да видим и Руски военни бази в турция,мазния циганин постоянно прави селями на Путя

    Коментиран от #93

  • 47 JPMorgan

    3 4 Отговор

    До коментар #41 от "Синан":

    с тия смешки ставаш банален,ако не си ти ,ще е Хасан,ако не е той,ще е Местан или някой друг Посран...ей,като латерни сте бе едно и също-танк ,ама без двигател,хеликоптер ,ама италиански ,отпреди 30 г...БРИКС,ама след около100 години,за ЕС вече е ясно...айде измисли нещо друго...отговори ми само на един въпрос КАТО Е ТОЛКОВА ВЕЛИКА ТУРСКАТА ИКОНОМИКА ЗАЩО, ЛИРАТА ПОТЪВА ТОЛКОВА БЪРЗО И ЗАЩО ЕРДОГАН СЕ МОЛИ ДА СЕ ДЪРЖАТ ВЛОГОВЕТЕ В ЛИРИ..отговори ми ясно и конкретно на въпроса,без да ми разтягаш локуми
  • 48 Синан

    5 5 Отговор

    До коментар #45 от "Синаноолу":

    То и поми*** Левски ако ни види в какво положение сме ще се върти като крокодил в гроба си, както казваш.

    Коментиран от #51

  • 49 JPMorgan

    2 4 Отговор

    До коментар #41 от "Синан":

    Публикувано във факти.бг: със Русия заедно ще произвежда C-500 ...не се сдържах на тая смешка,ама да ти кажа ,пичаго..когато аз работех във ВПК (ЗНАЕШ ЛИ КАКВО ЗНАЧИ ТОВА) съм бил много пъти в бившия СССР и съм бил на места,където ти дори и не предполагаш че съществуват и мога да ти кажа само едно--ще произвеждате само болтове за Запорожец или ще сгъвате калници за Лада 2101...а защо?...аз знам отговора,ама ти не го знаеш...но ще те светна--руснак никога,повтарям,никога няма да даде на друга страна,не да е Турция,ако ще и Занзибар да е,достъп до производство на секретна продукция...а не дай си боже да си купи Ердо от С-400--е тогава ви налазиха руски съветници и ще видим каква ще е реакцията на САЩ.Така че разправяй си смешките за турските танкове,подводници или подземници ако щещ,ама само не ми разправяй за кооперирано производство на ракети с Русия---смешен ставаш и едва ли някой те взема на сериозно...айде сега -чао-аз отивам на риболов за лефер,пък ти тичай да поливаш ''тутуня'' че изгоре в тия жеги...после няма да има лири за чаветата...

    Коментиран от #52

  • 50 Коч бикоф

    3 0 Отговор
    Пасторът си е жив шипионин и организатор на преврата и всичко мъръсно у туркия.
    Хората му доказват подривната му дейност , няма мърдане .
    Той вече е пасторка и бил доволен от затвора, дрендър с дрендър
  • 51 Пернишката батка

    5 4 Отговор

    До коментар #48 от "Синан":

    малее,много си ми смел така анонимен ,зад клавиатурата...я ми го кажи лично,да видиш колко ще ти пищят ушите кат ти набия вратните жили..и ще си много щастлив ,ако се разминеш само с това...

    Коментиран от #53

  • 52 Синан

    5 2 Отговор

    До коментар #49 от "JPMorgan":

    Абе вие и за C-400 и Турски поток и др. не вярвахте ама ето че полека лека всичко става реалност, Русия най - официално "съблазнява" Турция, за да я привлече на своя странна. Русия много даде и още дава на Турция, незнам колко е смешен турският танк Аталай ама вземи информираи се за танка, не да ми говориш глупости... За вас всичко е смешка докато Турция не го направи, за вас остава да плюете по други държави, колко са зле, докато самите вие нямате икономика за 5 лева.

    Коментиран от #54

  • 53 Синан

    3 3 Отговор

    До коментар #51 от "Пернишката батка":

    Трябваше да се стресна ли какво? Стой си там в Перник, в тази дупка и давай минуси на коментарите, че колкото вашият жалък боксьор Кобрата е бияч, видяхме го срещу един истински бияч Кличко, толкова и вие сте биячи в този сайт, когато някой ви казва истината в очите, не го харесвате.. нормално е, като се има в предвид в какво положение ви е държавата... Не народ, а мърша.. това ви си го казвате за себе си, после се сърдите като други ви го казват

    Коментиран от #55, #56, #58

  • 54 JPMorgan

    2 3 Отговор

    До коментар #52 от "Синан":

    ..зададох ти въпрос а ти пак локуми ми разтягаш , на разбирач се правиш....айде бегай на тутуна бе ...лири да вадиш...смешник
  • 55 Салам Алеко

    4 2 Отговор

    До коментар #53 от "Синан":

    А ти от кой клон пишеш мойто момче?

    Коментиран от #57

  • 56 Пернишката батка

    3 3 Отговор

    До коментар #53 от "Синан":

    я си дай телефончето бе,смелчаго,да си направим един спаринг ,така...без свидетели и съдий...стиска ли ти ,а ..смелчаго...пардон-смешко ? Гледам че много ги разбираш нещата,ама като си на женка си под полата май,а...та кво става...че даваш ли телефона или секунданти ще пращаш...смешник

    Коментиран от #60, #96

  • 57 Синан

    1 4 Отговор

    До коментар #55 от "Салам Алеко":

    Гр. Пловдив, ул. „Скакавица“ 4 блок "Харитон" етаж 4 вход "в" друго?
  • 58 гост

    3 4 Отговор

    До коментар #53 от "Синан":

    Вие и Кубрат нямате. 80 милиона държава, кажи ми кога за последно турски боксьор игра мач за световна титла? Никога. Единствения добър турски спортист е роденият в България Наим Сюлейманов, който цял живот беше признателен на България, че го направи голям спортист, въпреки гаврата с името. Ако искаш мога интервю да ти дам, ако не ми вярваш. Стоичков, единствения футболист от Балканите който спечели Златна топка, от 8 милиона България, а от80 милиона Турция някой да е печелил нещо??? Единствения добър футболист от Турция - Хакан Шукур, призна си, че е АЛБАНЕЦ и Ердоган го обяви за гюленист и го изтри от всички списъци. Жалка история, тръгнал за спорт да ми говори.
  • 59 Салам Алеко

    3 0 Отговор
    Браво, които момче! Голям да пораснеш!

    Коментиран от #61

  • 60 Синан

    3 4 Отговор

    До коментар #56 от "Пернишката батка":

    Направо адреса дадох, да знаеш Пловдив не е Перник, с голфа ли ще додиш, че вие от Перник не можете да си позволите стойностна кола

    Коментиран от #62

  • 61 Синан

    0 4 Отговор

    До коментар #59 от "Салам Алеко":

    Благодаря, Благодаря! Не ме карайте да чакам много моля ви се

    Коментиран от #63

  • 62 Пернишката батка

    4 1 Отговор

    До коментар #60 от "Синан":

    хубаво,чакай гости ..ама първо ще те проучим малко,пък с какво ще дойдем,не е важно,по-интересно е ти с какво ще си отидеш..
  • 63 Салам Алеко

    4 1 Отговор

    До коментар #61 от "Синан":

    Синанчо, ти задмина и Настрадине Ходжа! Адресчето менте като теб!

    Коментиран от #66, #76

  • 64 Синан

    3 4 Отговор
    Абе вие сте странни хора... Не даваш адрес, сега давам и вие не вярвате, еми ако искате ко да ва направя, дадох ви адреса ми, моята съвест е чиста, вече вие пишете каквото искате от мен каквото се изиска аз ви го предоставих пука че ми дреме дали ми вярвате

    Коментиран от #86

  • 65 стоян георгиев

    3 1 Отговор
    сега ердоганчо ще пробва да лиже там дето е плюл щото работата става сериозна само че вече лизането не е опция,колелото се завъртя,а това колело е много лошо особено ако трябва да мине през теб и отново повтарям за турските феновое,бе сърдене убавци,нали тва искахте ????като го искате силно се случва!!!!ердоган се скара с европа и сащ въпреки многоброините предупреждения да не го прави.сега ще трябва да понася негативите,но основния губещ е турския народ.само че когато преди събитията писах в тази посока тук група клепоухи ердоганови фенове ме псуваха.та да ги питам сега достоино ли за 80 милионна турция ердогановата делегация да се моли на коленца и лакти в белия дом?тва не ви ли унижава вас като турци?

    Коментиран от #67, #70

  • 66 Пернишката батка

    3 0 Отговор

    До коментар #63 от "Салам Алеко":

    Че е менте -менте е ,тоя п.р си мисли че заблуждава някого..ама ние си имаме начини и ще го намерим-рано или късно...иначе мъж го раздава на женка си под полата...

    Коментиран от #68

  • 67 Синан

    3 3 Отговор

    До коментар #65 от "стоян георгиев":

    Само според хора, който мразят Ердоган казват че се моли, това, че турска делегация искат чрез диалог да оправят отношенията, няма нищо лошо, и САЩ искат добри отношения със Турция и не веднъж са го казвали официално

    Коментиран от #69

  • 68 Синан

    0 4 Отговор

    До коментар #66 от "Пернишката батка":

    Щом мислиш че те лъжа намери ме, бах мамаму и малоумници сте, ела на улиците която ти посочих и ще ти дам и номера си за да ти покажа къде е точно блока, пиши ми когато си на съответната улици и обещавам да ти дам номера си и ще се видим какво още да направя за вас незнам...
  • 69 стоян георгиев

    5 1 Отговор

    До коментар #67 от "Синан":

    сащ искат добри отношения безспорно,но ердоган иска лоши и постоянно провокира сащ за да си развалят отношениеята и когато това вече се случва ердоган ще праща делегация да си ги оправят!!!!тва не е ли смешно и жалко?кво ще каже тази делегация?ние до сега ви плашихме и прецаквахме дето можехме ама вече няма да правим това ,молим да не ни се сърдите!!!!смях!

    Коментиран от #71

  • 70 ЛОВДЖИЯТА

    3 2 Отговор

    До коментар #65 от "стоян георгиев":

    ти пък-турчин и достойнство ама поне заедно с Мадуро правят хубаво шоу--засега превратите са 1 към 1--приемам залози кой ще първия посетител на Вечните Ловни Полета---айде сега-ловния сезон е открит !
  • 71 Синан

    5 3 Отговор

    До коментар #69 от "стоян георгиев":

    Не познаваш турците, при тях честта е много много важно, да се правят на клоуни не е техният стил, особено партията на Ердоган, там крачка назад няма когато нещо не им изгодно

    Коментиран от #73

  • 72 Мършата

    3 1 Отговор
    Аз ходя на почивка в Турция и Гърция, миналата и тъз година бяхме в Турция, разликата от нашето Черноморие е че не вони на лай..! Храната им е много по-добра, по-вкусна и много чиста, на всичкото отгоре и супер евтина! В Гърция е малко по-скъпо, но също всичко е на много високо ниво! Лошото в Турция е това, че има много руснаци, но руснаци и цигани има и по нашето Черно море! Затова пък по-малко руснаци има в Гърция! Лошото в Турция е, че алкохола не е качествен, но и на Черноморието алкохола често е буклук! Но в Гърция алкохола е уникално качествен!
  • 73 стоян георгиев

    4 2 Отговор

    До коментар #71 от "Синан":

    ами в момента се правят на клоуни,а уж били хора на честа!!!що отиват да се договарят със сащ?нали американците са лоши?да не връщат пастора,да нападнат кюрдите в сирия,да пуснат бежанците за европа,да купуват руски ракети и готово.що се договарят или кво очакват сега ,че сащ ще се сгънат и ще им кажат браво?ердоган ако бе човек на честа никога нямаше да прецака сащ ,щото сащ създадоха съвременна турция и него самия.напълно безчестно е да хапеш ръката дето храни в удобен за теб момент!

    Коментиран от #74, #75

  • 74 555

    2 2 Отговор

    До коментар #73 от "стоян георгиев":

    Публикувано във факти.бг: ами в момента се правят на клоуни..що да се правят,те са си били винаги такива...дето се казва-храни куче,да те лае,ама кучето не знае май че има и тояга...а Тръмпи само фъсна леко и лирата потъна,какво ли ще стане ако п..дне...пък ако извади и тоягата наш колко бърже ще ги намята обратно по клоните...че и с С-800 не мож ги свали оттам...

    Коментиран от #95

  • 75 Синан

    4 4 Отговор

    До коментар #73 от "стоян георгиев":

    Как Турция прецака Сащ ? Турция като искаше ракети от Сащ, те са правеха на дръж ми шапката .. и така доста години, накрая на Турция и писна, и както каза Ердоган "винаги има алтернатива" и хоп Русия ..

    Коментиран от #94

  • 76 ........

    3 5 Отговор

    До коментар #63 от "Салам Алеко":

    Абе Турците не са като вас те винаги са курназ.Много говорихте ама нещо май не ви стиска.Те не са като вас да се крият.

    Коментиран от #77

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 свободно мислещ

    6 4 Отговор

    До коментар #6 от "828":

    До828.Ти човече не обичаш Ердоган защото не сваля шапка на никого.виж какво направи с Боко.Макрон.следващия месец ще се срещнат с Меркел.Направи Турция св.сила.затова не го искаш.
  • 79 свободно мислещ

    5 2 Отговор

    До коментар #32 от "12345":

    До-12345.ne multi Turkum diyene. Ти ако си турчин аз още веднъж ще го режа......
  • 80 свободно мислещ

    6 2 Отговор

    До коментар #11 от "Синан":

    Синане едно голямо браво.Това е самата истина.Ердоган е умен държавник и с топкииии

    Коментиран от #83

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Щурец

    2 3 Отговор

    До коментар #22 от "Салам Алеко":

    До Саламе.по думите ти личи че си прост не си и човек.такива цинизми не може да се пишат но ти си знаеш.пишииии

    Коментиран от #84

  • 83 Синан

    0 0 Отговор

    До коментар #80 от "свободно мислещ":

    За свободно мислещия е коментар81
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 свободно мислещ

    3 3 Отговор

    До коментар #45 от "Синаноолу":

    До-синаноолу.Г-ако?пише се Синаноглу.издаваш се пр-тако
  • 86 свободно мислещ

    2 3 Отговор

    До коментар #64 от "Синан":

    Синане?защо трябва да спориш с глу-ака.другите няма да разберат разликата.Синане-запомни.човек е най-силен когато се овладее.Това го е казал-султан Абдулхамит.

    Коментиран от #87

  • 87 Салам Алеко

    4 4 Отговор

    До коментар #86 от "свободно мислещ":

    И мохамед каза, от 9 годишна нататък може! Имаш ли дъщеря? Всеки боклук ли трябва да слушаме!
  • 88 Щурец

    2 2 Отговор

    До коментар #84 от "Салам Алеко":

    Знаеш ли как пробива рязана бургия-фи35мм.май си пробвал?

    Коментиран от #89

  • 89 Машиностроител

    3 2 Отговор

    До коментар #88 от "Щурец":

    Нещастник! Няма 35 мм бургия! Има 34 и 36мм ! Ама тъпа ислямска тиква отде да знае че след 30мм бургиите са само четни! Остсваш в 1-ви клас, бегай с козите

    Коментиран от #91, #92

  • 90 свободно мислещ

    4 0 Отговор
    Синане?защо трябва да спориш с глу-ака.другите няма да разберат разликата.Синане-запомни.човек е най-силен когато се овладее.Това го е казал-султан Абдулхамит.
  • 91 Щурец

    3 0 Отговор

    До коментар #89 от "Машиностроител":

    Г-ко.влез в Гугъл.има бургияф35.ама аз за да не те боли от ф36 отивам на шлайфмаш.и шлайфам на ф35
  • 92 Щурец

    1 0 Отговор

    До коментар #89 от "Машиностроител":

    Има много бургии-моята е за хилти.може и за канго
  • 93 MACEDONIA

    3 0 Отговор

    До коментар #46 от "ФАКТ":

    Разтоварихте ли се?????
    Тук е каго оддушник за българите и Ердоганя.
    Що само си пилите мозъците като нищо не разбирате от голямата политика.
    Всичко е финанси , пари пари и интереси. Америка няма да изпуска туркия никога, въпросътне бай Ердо кога ще отстъпи. Не че не защитава родината си, но вдичко е сделки и пари. Дано се репчи още , и ги купи тези руски ракети. Перчема ще клекне но иска още остъпкимот Ердо.
  • 94 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #75 от "Синан":

    и кво турция като иска ракети сащ трябва да тичат и да им викат на????мечката да вика на на мишлето дето е отгледала в хралупката си?смяххх!!!и не са само ракетите синанчо,ердоган се сдуши с наи-големите американски душмани в моента ,а именно русия и иран.тва се нарича неблагодарност,но само да ти кажа на американците тоя номер бая са им го пробвали,пробваха го и иракчани и либиици и руснаци и индианци....накрая викаха всички олеле маико.та както писах в предните постове синанчо ,после без сърдене,щом за едни ракети си готов да предадеш наи-близкия си съюзник няма кво да му се сърдиш след предателството ти че не иска да играе с теб ,а ще играе против теб.

    Коментиран от #97, #99

  • 95 стоян георгиев

    0 3 Отговор

    До коментар #74 от "555":

    ердоган е като кадафи и садам просто се взема на сериозно без да е чел внимателно историята.сащ и съюзници са над милиард човека и държат 90% от световната икономика ,армия и квото се сетиш.тази структура прецака комунистическия блок ,които бе в пъти по-голямата работа от сегашна турция и русия взети заедно.та ердо просто не знае кво може да причини на турция и турците.лошото е че ако турция се сгромоляса ,българия също ще страда .
  • 96 Като си толкова "смел"

    1 0 Отговор

    До коментар #56 от "Пернишката батка":

    Защо не си дадеш ти телефона?
  • 97 Стоенчо,

    3 0 Отговор

    До коментар #94 от "стоян георгиев":

    С такова робско мислене никак не е чудно, че България от 13 цели 8 века е била под робство. Значи щото сме съюзници ще мълчим и ще траем, така ли? Ти като мълча и трая какво получи от Русия? Като искат да сме съюзници ще дават като съюзници. Ако ли не има и други. Единствено важен е националният интерес, но както ти казах ти това като потомствен роб няма как да го вденеш. Убеждавам се, че няма нормален туркофоб. Все полуидиоти и тук-там някой кръгъл.

    Коментиран от #98

  • 98 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #97 от "Стоенчо,":

    като си съюзник си съюзник убавецо.няма как да атакуваш съюзниците си по време на воина и да ги чакаш пак да ти са съюзници!!!!тва се казва лоялност и е въпрос на възпитание.когато обаче прецакваш съюзниците си в труден за тях момент те обявяват за ненадежден съюзник и никои те неще за такъв.турция без съюзници е едно нищо.няма да има технологии,пазари ,пара.освен това турските съюзници с нищо не нарушиха турския интерес до момента на турското предателство,напротив подкрепяха турция до последно!та казано глобално турския национален интерес е да има силни съюзници ,квито имаше до скоро и които изградиха турция като страна.ердоган ви купува ердоганистите за безпари пееки ви мантрите за лошите дето тои ще прецака.всъщност тои прецаква вас клепоушковците с мустаците и забулените ви 150 килограмови женички,щото знае че се връзваате на тия евтини номера.умните турци и образованите мразят ердоган и политиката му и в червата си.затова тои разби армията,затвори медиите и прецака хиляди учители бизнесмени и т.н. умни и образовани турци,а на вас ви разправя евтини тъпотии за националния интерес.къв национален интерес има турция да се скара с всичките си комшии и съюзници?
  • 99 Синан

    2 0 Отговор

    До коментар #94 от "стоян георгиев":

    Ако, САЩ бяха истински съюзници нямаше да отказват на Турция ракети и др оръжия, защото след Сащ, Турция е най - силна в НАТО и е нормално да иска да се въоръжи от съюзници, тя си плаща, нищо не е от добра воля.. Но, САЩ дърпа чергата само към себе си без да дава на другите, така не става за това си в съюз с други държави трябва да си помагате, Турция затова отиде при Русия, защото Русия не гледа само себе си като САЩ, ем не ти дава, ем после се сърди когато си го купиш със собствените си пари от друг?! Това не е предателство, защото Турция чака с години САЩ за едни ракети, и вече и писна и алтернативи винаги има, както каза Ердоган " не живеем в свят без алтернатива"
  • 100 ЗАПОЗНАТ

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Onq s konq":

    ЗООФИЛ !!!
  • 101 ЗАПОЗНАТ

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гост 2":

    ПАК БЪРКАШ ТУРЦИЯ С БЪЛГАРИЯ !!!
Новини по държави: