Last news in Fakti

9 Август, 2018 19:05 3 219 58

Лавров отива в Турция - Август 2018

  • мевлют чавушоглу-
  • турция-
  • русия-
  • визита-
  • анкара-
  • сергей лавров

Руският дипломат ще лети за Анкара

Лавров отива в Турция - Август 2018 - 1
Снимка: БТА/ AP

Руският външен министър Сергей Лавров ще посети турската столица Анкара на 13-14 август, за да се срещне с турския си колега Мевлют Чавушоглу, предаде „Дейли Сабах“.

Двамата дипломати ще обсъдят редица теми, сред които двустранното сътрудничество между Анкара и Москва, войната в Сирия, както и договорът за закупуване на руски зенитно-ракетни комплекси С-400 „Триумф“.

Именно сделката за С-400, която доведе до напрежение между Турция и натовските й партньори, се очаква да бъде в дневния ред на срещата. Турските власти ясно подчертаха, че няма да се откажат от закупуването на руски ракети – въпреки натиска на Съединените американски щати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    9 28 Отговор
    Лирата и рублата падат, ще "умуват" с Ердо, как да ги спасяват !

    Коментиран от #2, #4, #12

  • 2 Слаба

    27 7 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    А слаба валута ... означава по-добра конкурентноспособност, ти ставаш по-евтин за света и може да разчиташ на по-голяма търговия .. недей така плоско да сравнявате числа и да правите заключения, нещата са много по-сложи в днешно време )

    Коментиран от #3

  • 3 Бесен Язовец

    5 17 Отговор

    До коментар #2 от "Слаба":

    Аре ся, няма нужда тук от мантри за слабата валута, търгували били, а санкцийки де.
  • 4 Osman

    45 8 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Тъп българино, и норвежката крона е уж по слаба от лева ама я ги виж норвежците и я си виж твоите осрани гащи

    Коментиран от #5, #9, #13, #58

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 СссереМ

    4 16 Отговор
    Ша си ближат раните.
  • 7 До язовеца, бесния

    21 4 Отговор
    В близкото бъдеще ще купуваме газ от Турция, защото "гордо"отказахме южен поток, ама пак някой друг ни е виновен! А в средно срочно бъдеще, когато се прибираш в къщи и си щракнеш лампичката и тока ще бъде турски! Да си се замислял защо си строят трета атомна близо до нашата граница? Ами защото до края на двадесетте години на този век в Европа ще се забранят тецовете на въглища! Абе има за какво да си говорят хората! А ние пак ще викаме "кой ми ср@ в гащите!"
  • 8 Иванов

    1 14 Отговор
    Ларвата отива да спасява "честта"на Митьо Очите, щото онези манафи ще го изтърбушат, а Россия не изоставя своите!
  • 9 80вг

    8 26 Отговор

    До коментар #4 от "Osman":

    Османчо, кюпек? Ти на норвежец ли се правиш? Чрън циганино!

    Коментиран от #19

  • 10 253

    8 7 Отговор
    Анкара е в центъра на една перфектна икономическа буря. Инфлацията е 16%. Публичният дълг е обозначен като "боклук". Финансовата политика на президента Ердоган се разпитва заради несъгласието му с увеличаването на лихвените проценти и неотдавнашното назначаване на зет си като ръководител на министерството на финансите. Сега инвеститорите започват да оспорват кредитоспособността на турските банки и компаниите с големи заеми в чуждестранна валута. Турция е изправена пред кредитна криза, която може да доведе страната до криза. Това, от своя страна, ще засегне износителите в Турция, както и притежателите на турски облигации. Последните развития в турската икономика са безспорно обезпокоителни, тъй като турската лира загуби около 30% от стойността си спрямо щатския долар от началото на годината, фондовият пазар падна с 17% и увеличи цената на кредитирането. Турция има дефицит в международното търговско салдо, тъй като внася повече от колкото изнася, т.е. тя харчи повече, отколкото печели. Дефицитът на Турция е доста голям - около 5,5% от БВП през миналата година. Турция има още две характеристики по отношение на външния дълг, които допринасят за нейната нестабилност: Първо, тя има високо ниво на дълг, който трябва да се изплати в близко бъдеще т.е. дългът й трябва да се рефинансира. Общите нужди на страната за финансиране ще бъдат близо 230 млрд. €. На второ място, много турски компании са взели заеми в чуждестранна валута и тези заеми стават по-трудни за връща
  • 11 253

    5 5 Отговор
    На второ място, много турски компании са взели заеми в чуждестранна валута и тези заеми стават по-трудни за връщане, ако стойността на лирата намалява, което беше направено. Освен това финансовите пазари са много обезпокоени от възгледите на Ердоган за икономическата политика и натиска, който те смятат, че упражнява върху централната банка.

    Коментиран от #22

  • 12 1 долар - 5,5 лири

    7 13 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    и отива нагоре, и нагоре, и още по-нагоре, и турчинът става беден и още по-беден и много много беден...

    Коментиран от #14

  • 13 Бесен Язовец

    7 19 Отговор

    До коментар #4 от "Osman":

    Тъп турчин, седнал а сравнява норвежката супер економика с руско-анадолската, аре бегай да смениш оаканите шалвари !

    Коментиран от #21

  • 14 горд турчин

    9 13 Отговор

    До коментар #12 от "1 долар - 5,5 лири":

    абе българи, много прости сте, нищо не разбирате, предпочитаме да сме много бедни, стига Ердоган да е над главата ни и Путин над неговата !!!!! нищо друго не желаем, ни коли, ни хлаилници, даже нито храна и вода, само молитва ... бог да ги пази двамцата!!!!!!!!!
  • 15 Мерт

    22 4 Отговор
    Пукнете от завист, че Русия и Турция са заедно! Пък България сърба попарата .. завислива нация, за това сте на този хал да бъдете най-бедната и корумпирана държава във ЕС. Недей постаянно да говорите за лирата, това е временна буря, кажете нещо, че европейските доклади стравняват България със Сомалия, и със военно положения, вие армия нямате какво военно положение ... Турция, през октомври ще открие най-голямото летище на света.

    Коментиран от #17

  • 16 1944

    6 6 Отговор
    при този курс на рублата можеш да си купиш всичко в голямата кочина с българска заплата.
  • 17 лол

    7 12 Отговор

    До коментар #15 от "Мерт":

    до октомври ще умрете от глада и мизерията, какви летища и космодруми мечтаете, бир пара ще ги купят западните докато вие ще удрите един на другия за парценце хляб

    Коментиран от #18

  • 18 Онур

    22 8 Отговор

    До коментар #17 от "лол":

    Докато Турция претендира за 100 бр. изтребители Ф-35, C-400, Мега-проекти, собствено произвотство танкове, изтребители от пето поколение, лазърни оръжия, собствена марка коли, собствен самолетоносач, който е в процес на правене о още много много други, в България докато плюете по Турция, затъвате все повече и повече .. Турция е огромна държава със 82 + милиона население, винаги ще се оправи, ама вие паднахте под 7 милиона вие изчезвате не Турция, щото в България няма гладни хора, всичко тука е цветя и рози, имайте наполвина това, което има Турция от към икономика, армия , туризъм и мн.др. тогава пишете , щото в европейските доклади винаги сте на 1 място по смъртност, бедност и др.

    Коментиран от #20, #23, #31

  • 19 Хайдук балкански

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "80вг":

    Китайците умишлено си правят така, да не би да са идиоти?
    Аз само питам мизерника от България
  • 20 Фадрома

    6 10 Отговор

    До коментар #18 от "Онур":

    Да ти кажа ли за колко време това може да се изпари при хиперинфлация.... Ще получиш удар... По добре да живееш...и знай че режеп ше ликвидира Турция
  • 21 Лесно

    13 3 Отговор

    До коментар #13 от "Бесен Язовец":

    е да видим, че турската икономика е под номер17 в света, а суперкомпютъра на Норвегия е под номер....29. Четейки българските суперикономисти очакваш България да е поне в десетката, но не я виждам там. Я кажете до кое място сте я добутали бегеикономиката в света?

    Коментиран от #25, #29

  • 22 До цифите 253

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "253":

    Много четеш, аплодисменти! Икономиката е интересна и то много, а най -вече цифрите и анализите към тях! Но не всичко е съвсем така, както изглежда! Помня времето, когато заплатата на един стругар в България се равняваше на 10тина долара в месец и на американците въобще не им се връзваше в главите как е възможно, че още дишаме, при положение, че и в най-бедните африкански държави критерият човек да съществува беше 2 долара на ден! И няма как да обясниш факта, че си жив, защото според американеца, няма начин да съм жив! Защо? Защото човека чете икономическа литература и съди по цифри и анализи, а не реалиите на живота, които са не винаги съответващи на икономическите показатели! Не ме разбирай неправилно, всичко, което си написал е вярно , но това не е цялостната картина на реалността, а само част от нея, защото за да разберете изцяло реалиите в една държава, е необходимо да знаете и виждате много повече от страниците на "умните" книги. Дори е необходимо да познавате културата в дадената държава, защото ако не беше така, щеше да е много лесно да копираме икономическата политика на Япония и да имаме такава икономика като тях! Да ама не! Няма как да знаете, че едно от най -силните обиди в тяхната култура е да наречеш някой "лихвар"! Не случайно по време на империята с това са се занимавали само евреите, защото другите смятали това за небогоугодно и съответно срамно! Но вече са други времената и естествено вече е неприложимо в съвременния свят! Ако трябва

    Коментиран от #24

  • 23 Фос

    4 10 Отговор

    До коментар #18 от "Онур":

    Докато живеете в България, можете да сте спокойни, че няма да гладувате, нито да плачете, нито да болите, като турците в турция. Майка България ще се погрижи и за вас, въпреки че я псувате. Останалото за силна турция, съжалявам, но вече няма спасение застраната, затова оставете фантазиите за нея, оставете я зад вас, гледайте за бъдещето и живейте живота си.

    Коментиран от #26

  • 24 Продължение

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "До цифите 253":

    Ако трябва да се върнем към темата на коментара ти, в усилията си да посочваш статистически данни, които са верни и плашещи за четящите икономисти, забелязах че дълговете са 5.5% от БВП! Та това е един много добър показател, с какъвто малко от Европейските държави могат да се похвалят! Аз лично мислех, че дълга е много по -висок! Прав си, че кредитите поскъпват (знаем ги рейтиговите организации чии са, в това отношение нищо не се е променило от времето на империята, само гдето еврейските олигарси по онова време, вече са олигополи), но от друга страна, аз помня времената, в които зареждах дизелово гориво за 2 евро, а днес заредих за 1.70 лева! Остави за момент сухата статистика и си помисли какво може да означава това в една работеща икономика, енергоносителите да са на добри, меко казано, цени!
  • 25 Бесен Язовец

    4 10 Отговор

    До коментар #21 от "Лесно":

    Икономика-микономика, бля, бля, бля, нашият лев е 100 пъти по стабилен и твърд от скапаната ви дървена рубла, а и със заплатите сме по напред от вас, ако, че имате една камара природни богатства, ноо акъл нямате, каскети с каскети таквиз !

    Коментиран от #28, #32

  • 26 Синан

    9 3 Отговор

    До коментар #23 от "Фос":

    Кой я знае, че България съществува ... вие сте деветата дупка на кавала .. Майка България първо да се погрижи за хората, който в момента гладуват и няма къде да спят, Майка България да се погрижи за суматите безработни, който бягат или по точно се спасяват от нея, бабате и дядовците ви ( ни ) не гладуват защото младите са по чужбина от пращат пари, иначе в Майка България с има няма 200 лева пенсия ти стига сами за тока и водата .. недей разправя ти тези хуморевски, всички виждаме реалността каква е трагична в Майка България

    Коментиран от #30

  • 27 Преброяване на бесните язовци

    5 10 Отговор
    Сиганската сган Асан, Оснаебан, Просран и Онур с малкия шнур пак са се активизирали. Бяха изчезнали за малко... Сигурно е бил техен ред да извеждат овцете на паша.
  • 28 Е и?

    7 3 Отговор

    До коментар #25 от "Бесен Язовец":

    Та кажи на кое място ви е икономиката, остави заплатите, знаем ги, 510 лв минимална. Мнооого голяма, бравос!

    Коментиран от #33

  • 29 Бесен Язовец

    4 9 Отговор

    До коментар #21 от "Лесно":

    А защо не сравниш норвежските заплатите с турските бе, каскет с каскет такъв и нивото на живота в двете държави, а ?? Я да ми напомниш, колко турски гастербайтери работят в Западна Европа и колко норвежки, а ?? Седнал тук некакъв каскетофес за икономика да ми говори, аре и ти у лево !

    Коментиран от #40

  • 30 Преброяване на бесните язовци

    6 8 Отговор

    До коментар #26 от "Синан":

    А ти к'ъв точно си бе аби? Жив сиган, роден и живеещ в България, в тескерето ти пише булгар, а пък се правиш на тОрчен. Айшвибъ мамамамата сиганска. Бягай в турКѝя като толкова им се слагаш. Тука се правите на турци, като идете по Европата сте българи, а сте си чистокръвни ромляни.

    Коментиран от #41

  • 31 горд

    3 5 Отговор

    До коментар #18 от "Онур":

    Я се виж в гащите какво джудже имаш, колкото и да расте турската икономика, онова няма да порастне.

    Коментиран от #39

  • 32 Онур

    7 2 Отговор

    До коментар #25 от "Бесен Язовец":

    По данни на Световния съвет за златото златният резерв на Турция към настоящия момент възлиза на 564,80 тона.

    По този показател Турция се нарежда сред първите 10 държави в света с най-голям резерв от злато и е изместила от 10-ото място Индия. България е на 50-о място в подреждането с 40,4 тона златни резерви.

    Коментиран от #34

  • 33 Бесен Язовец

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "Е и?":

    А 7000 рубли минимална руска заплата колко излизат в левове бе каскет ? 100 евра = 200 лева, аре и ти у лево, каскет с каскет такъв !
  • 34 Бесен Язовец

    2 3 Отговор

    До коментар #32 от "Онур":

    Да ти се.а аз на резерва, половината сте го откраднали от нас, българите, на времето, крадливи фесове такива, аре марш и ти у лево !

    Коментиран от #37, #38

  • 35 Иванов

    4 10 Отговор
    До две гадини от Русия и Турция ще останат само спомени. Тези звероидни глутници ще бъдат загробени като побеснели кюпеци. Тогава ще ви гледам, как ще лижете по г*за майка България, предатели прокажени и безродници!

    Коментиран от #36

  • 36 Оффф

    6 2 Отговор

    До коментар #35 от "Иванов":

    Това "до две години" го слушаме поне от 15.
    Измислете нещо друго вече.
    Прав е колегата който твърди, че повечето туркофоб сте полуидиоти, а по-малкото- кръгли.
  • 37 999

    8 4 Отговор

    До коментар #34 от "Бесен Язовец":

    По - скоро, българите са откраднали от турците. Преди време турците в България са има масово животни, земи, имоти, и др. някакъв вид поминак, по онова време както разправят по възрасните хора, българите са работили предимно по заводите. По време на възродителният процес, когато турците напускали България, и оставили на произвола всичко, като къща, земя, животни и др. след като турците вече ги е нямало, българите им ограбили животните, взели им земите и къщите естеатвено безплатно, даже от моето село имаме един земеделец българин, преди е лъскал обувките на хората за някой лев, но след възродителния процес си разграбил земи, имоти и др. и е дръпнал изведнъж , и сега срещу него да бягаш не можеш да го настигнеш, и ако си мислишмче те лъжа , въпреки че няма как да ти го докажа, лично въпросният земеделец си го е признавал.

    Коментиран от #44

  • 38 Е пазил как

    5 1 Отговор

    До коментар #34 от "Бесен Язовец":

    Сме го откраднали от вас като вие сте били роби, а както всички знаем робът не притежава собственост, м? Как стават тия неща, а? Как мога да ти откраднали нещо което не е твое?

    Коментиран от #43

  • 39 Онова в гащите ми

    2 2 Отговор

    До коментар #31 от "горд":

    Много радва жена ти.
  • 40 Ами сравни

    3 2 Отговор

    До коментар #29 от "Бесен Язовец":

    Турските с българските тогава. Ама и от това сравнение бягаш. На норвежец ли ми се правиш?

    Коментиран от #42

  • 41 Турчина

    7 5 Отговор

    До коментар #30 от "Преброяване на бесните язовци":

    Кой се прави на българин в Европа ве. Само идиотищини ръсиш. Аз съм си Турчин и в Европа и в България и където и да е... Да се правя на българин? Сори до толкова ниско няма да падна.

    Коментиран от #51, #54

  • 42 Бесен Язовец

    4 6 Отговор

    До коментар #40 от "Ами сравни":

    Не се правя на норвежец, но работя в Норвегия и много добре съм запознат с техните заплати и такива пари в Турция или в Русия, да се утрепеш от бачкане не можеш да ги изкараш ! А ти иначе, продължавай да пееш тук за анадолско-сибирски икономики, аре, пак, у лево !
  • 43 Бесен Язовец

    5 12 Отговор

    До коментар #38 от "Е пазил как":

    Роби, роби, ама за 2 седмици ви прекръстихме по тошково време, а вие и за 500 години не можахте, пак ще я ядете хурката, да знаещ !

    Коментиран от #48

  • 44 До девятките

    9 3 Отговор

    До коментар #37 от "999":

    Слушай, моето момче! Аз съм турчин, роден в България и живеещ в Турция от 89та и свидетел на онова време, за което говориш. Първо искам да ти кажа, че този, който ти е говорил нещата, които си написал е лъгал или се е правил на интересен! 1. По онова време нямаше хора, които лъскаха обувки, всеки сам си лъскаше обувките! 2. По онова време частната собственост беше ограничена и нивите бяха държавни. 3. По селата добитък имаха не само турците, но и българите и всички живееха задружно! Хората заедно се радваха на свадби, заедно скърбяха на погребения, заедно празнуваха и Великден, и Курбан байрям, дори ако някой строи къща, всички се включваха да помагат, без абсолютно никаква разлика в националността! Така беше, моето момче! Няма да повярваш, но много голяма част от населението на България, особено по селата (тогава нямаше безлюдни села) дори не си заключваха къщите! 4. Бъркаш възродителният процес и изселването. Възродителният процес беше през 85та началото, а изселването беше в средата на 89та, когато стана законно възможно да се ходи до Турция. Не случайно изселването го нарекоха "голямата екскурзия". По времето на изселването, естествено всеки се опитваше да продаде каквото има и да купи злато, което беше много сложно по онова време! Не българите, а циг@ните бяха тези, които ходеха по селата и предлагаха 10 лв за крава или 2 лева за хладилник и 5 лв за телевизор! Аз лично щях да хвърля през балкона един такъв м@нг@л, който беше дошъл да ми "помогне"

    Коментиран от #45, #46, #49

  • 45 Продължение

    7 1 Отговор

    До коментар #44 от "До девятките":

    Не българите, а циг@ните бяха тези, които ходеха по селата и предлагаха 10 лв за крава или 2 лева за хладилник и 5 лв за телевизор! Аз лично щях да хвърля през балкона един такъв м@нг@л, който беше дошъл да ми "помогне" да продам имущество си! Когато напусках България, аз подарих всичко, което имах в апартамента на приятели българи, на бивши съученици, а цялата колекция от книги - на любимата ми учителка по български език и литература! Никога няма да забравя сълзите и, когато се сбогувахме! Та слушай, моето момче, междуетническата омраза е нещо много страшно с непредвидими последствия! Бъди преди всичко човек, не съди по етническа принадлежност, а по постъпките на хората! Не знам дали можах да бъда разбран.. Хайде със здраве!
  • 46 горд

    4 1 Отговор

    До коментар #44 от "До девятките":

    Евала за коментарите
  • 47 Мили турци

    3 1 Отговор
    Зетят на Ердоган, и компетентен министър, Берат Албайрак, утре ще обяви най-новия си проект за икономиката. Доларът моментално ще достигне 7 лири. Продавайте лири и купувайте долари ... вчера!!!
  • 48 Турчина

    7 5 Отговор

    До коментар #43 от "Бесен Язовец":

    Добре, че бяхте под крилото на Русия. Иначе щеше да ми смениш името друг път. Русия спря Турция да не смачка България. Защо не ни сменяте имената сега???
  • 49 ......

    3 1 Отговор

    До коментар #44 от "До девятките":

    БРАВО ЗА КОМЕНТАРИТЕ. Шапка ти свалям.МНОГО ДОСТОЕН ЧОВЕК СИ.БРАВО
  • 50 Zzz

    1 1 Отговор
    TUK V KOMENTARİTE VİJDAM KOMŞİYSKİ KUÇETA LAETE LAETEE
  • 51 Преброяване на бесните язовци

    3 8 Отговор

    До коментар #41 от "Турчина":

    Роден в България, в личната му карта пише българин, прадядо му е ислямизиран българин, ама той видиш ли бил турчин. Пак напомням - това че прадядо ти е бил предател и мижитурка, и е приел свинляма, не те прави турчин. Прави те издънка на предатели.

    Коментиран от #52

  • 52 6666

    1 2 Отговор

    До коментар #51 от "Преброяване на бесните язовци":

    Да ама им дадоха турски паспорти
  • 53 касапина

    2 4 Отговор
    Путин праща лакеи не му се занимава повече с резаци
  • 54 гост

    1 4 Отговор

    До коментар #41 от "Турчина":

    Където и да те видят ти личи че си циганин
  • 55 1 долар - 6,5 лири

    0 1 Отговор
    Лирата пада, турският ръст (по отношение на щатския долар) сега е отрицателен, дългът се покачва, кредитът се понижава, мирише ... МВФ, което означава рязко намаляване на разходите за отбраната, но както каза ердото "не ни трябват парите, ние имаме аллах"!!!!
  • 56 Турчина

    1 2 Отговор
    Когато си роден в България какъв паспорт искаш да ти дадат? Аз лично имам двойно гражданство. Ти си най-тъпият в тоя сайт, честно. Как така от турци правиш българи и от българи-турци...
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Осман тъпия турчин

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Osman":

    Ходи Да лижеш на EрДоган ташаците.
Новини по държави: