Last news in Fakti

13 Август, 2018 12:39 3 132 20

Гърция: Руснаците са другари по оръжие с турците

  • гърция-
  • турция-
  • русия

Гърците с тежък коментар спрямо Кремъл

Властите в Гърция обвиниха Русия в близки военни отношения с Турция, съобщи Protothema.

Това се заявява в изявление на гръцкото външно министерство. То отговори на решението на руските власти да експулсират двама гръцки дипломати от страната.

„Гърция е миролюбива страна с независима външна политика. Като суверенна държава тя изисква уважение и отношения, основани на равенство с всички страни. В този контекст се насърчава и политиката на приятелство с Русия.

Гърция търси добри отношения със своите съседи, за да разреши продължителни спорни въпроси, като този с името на Македония, в своя полза, в полза на региона и в полза на Европа.

В момента Русия изглежда не е в състояние да разбере принципните позиции на гръцката външна политика. Тъй като започна да се бори като другар по оръжие с Турция, като ѝ предостави редица улеснения в сектора за сигурност, тя изглежда постоянно се дистанцира от позиции с ниво на приятелство и сътрудничество, което характеризира гръцко-руските отношения за последните 190 години. Явно няма разбиране, че Гърция има свои собствени интереси и критерии в международната политика.

Гърция никога не се е намесвала или коментирала вътрешните работи на Русия“, се казва в изявлението.

Руското решение беше в отговор на решение на гръцките власти да експулсират руски дипломати, заради съмнения, че финансират антиправителствени протести в страната. Русия се обяви против споразумението за новото име на Македония.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зейбекико

    20 7 Отговор
    Както е тръгнало от другари могат да станат и братя по оръжие.
  • 2 както е тръгнало

    16 24 Отговор
    и ние може да се наредим рамо до рамо с тях, щом е за добра кауза - НАГЛИЯ ГЕНОЦИД да една шепа европейци и американски кожодери, които изнасилиха Гърция и тя сега всеки ден бълва змии и гущери срещу Русия!!!
  • 3 Реалист

    33 8 Отговор
    Това да ти извъртят византийски номер хич не се харесва на византийците. Ама когато ципурата ревеше в масква против ЕС дали си го спомня? Като си въртиш политиката като кючекчийка за...ника рано или късно се нанизваш "на дедовия".
  • 4 ха ха ха

    22 13 Отговор
    Русия се интересува само от три страни на Балканите - това са България, Гърция и Сърбия - гърците за пари се надупиха да ги онодят по всички дупки за пари... сега няма на кой да се сърдят ;)

    Коментиран от #18

  • 5 Бг 🇧🇬

    27 17 Отговор
    😀 Византийските им номера не минаха пред Москва. Руснаците им отказаха " заема " който гърците им искаха ,И СЕГА ВИЗАНТИЙЦИТЕ СА БЕСНИ. 😀😀😀 БРАВО БРАТУШКИ.

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Руските свине

    20 20 Отговор
    Винаги са играли с турската карта срещу православните си "братя" на Балканите. Хубавото е, че в Гърция няма толкова голяма пета колона от продажни безродници както у нас.
  • 7 Българин

    14 20 Отговор

    До коментар #5 от "Бг 🇧🇬":

    Какъв бг се бе руска продажна гнидо?
  • 8 ха ха ха

    18 8 Отговор

    До коментар #5 от "Бг 🇧🇬":

    Те не са им отказали, казаха им просто, че ако искат да получат, трябва и да дадат, ма те не искат да напущат нато, а искат Русия да ги спасява! Ми като е така, да ги спасява тоя, който искат те... никой за нищо не им е длъжен на гръчолята! Ей сега си имат гей конвенцийка, на макетата пристанаха, Русия плюват - проблемът си е техин ;)
  • 9 ХА ХА ХА

    14 15 Отговор
    Гърция нямат ,като нашите предатели РУСОФИЛИ , гъркът знае какво е чест и достойнство, а нашите плюмчовци се дупят на руснаците колкото и болезнено да ги шибат ! Много прост трябва да си за да не виждаш и усещаш окупаторските намерения на русия !

    Коментиран от #12

  • 10 Kcaniba

    8 17 Отговор
    за турчолята и руснаците санкции до дупка за да се осъзнаят техните сигани от българо-руски и българо-турски произход че след като са родени в България са българи и трябва да защитават българските национални интереси а не на чужди ''могъщи и богати държави'' които скоро ще обеднеят

    Коментиран от #11, #16

  • 11 Турчина

    15 2 Отговор

    До коментар #10 от "Kcaniba":

    Ти ако се родиш в Африка- африканец ли ставаш?
  • 12 нормален

    12 4 Отговор

    До коментар #9 от "ХА ХА ХА":

    Какво трябва да си, за да не виждаш окупаторските действия на сащ.
  • 13 тарикат мумче

    8 0 Отговор
    От два стола, че на земята.
  • 14 Панов

    3 7 Отговор
    Русия е наследник на таромонголската златна орда,а от 1917 се управлява от юдеи.за това нападнаха православните Грузия и украйна
  • 15 Кирил

    3 6 Отговор
    С агресиите които извърши Русия става все по изолирана
  • 16 До Милен Рангелов

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "Kcaniba":

    Разкрит си!!очаквай неочакваното!!
  • 17 Чукча

    6 3 Отговор
    Е как така ...нали Гърция и Турция са заедно в НАТО и са братя по оръжие ...Защо Гърция я е страх от Турция? НАТО ви пази бре гърци, ни съ бойти ...хахахахаха
  • 18 479

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "ха ха ха":

    Публикувано във факти.бг: Русия се интересува само от три страни на Балканите - това са България, Гърция и Сърбия ... Русия иска само да няма конкуренция при продажбата на газ от други страни, например Гърция, и ще направи каквото може никоя друга страна в Източното Средиземноморие или Близкия Изток да не извади газ (освен ако го контролира Русия) и да не може да го изпрати през тръбопроводи до Европа(контролирайки страните, от които трябва да мине).
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Антони Лазаров

    0 0 Отговор
    Бълват щото е пълно с гърци в Америка и башовете на европейския съюз.Отишли още като са яли камъни и трева ..затова са от първите членки в големия член.Добре ,че им се пукна балона малко да се приземят..тук като заплатите бяха 200лв те нежеха да изкарат количките от супермаркетите и къщите им с по кола джип и мотор за всеки.Само туризъм,пълни михлюзи и профани.Още 5 кризи трябва да се изравним...ама няманаливат им ..
Новини по държави: