Last news in Fakti

14 Август, 2018 09:13 5 713 28

НАТО по тревога заради руски самолети

  • балтийско море-
  • нато-
  • литва-
  • русия-
  • изтребител

Руски машини вдигнали натовски изтребители на два пъти само за седмица

НАТО по тревога заради руски самолети - 1
Снимки: БТА/АР

Натовски изтребители са се вдигали на два пъти за седмица, за да съпровождат руски самолети. Това съобщиха от пресслужбата на военното министерство на Литва.

Изтребителите на ВВС на НАТО изпълняват мисия на въздушен контрол в балтийските страни.

"На 6-ти и на 12-ти август изтребители на ВВС на НАТО, изпълняващи в страните от Балтика мисия на въздушен контрол, два пъти се вдигаха в международното въздушно пространство над Балтийско море да съпровождат руски военни самолети", се казва в съобщение на военното министерство.

От месец май въздушното пространство на страните от Балтика се пази от литовска територия. Те са защитени от 10 изтребителя в рамките на мисия на въздушен контрол на НАТО.

Ротационната 47-ма мисия се управлява от Португалия. Там са дислоцирани четири изтребителя F-16, шест испански изтребителя Eurofighter Typhoon. Още четири френски изтребителя Mirage 2000-5 изпълняват мисия на естонска територия.

НАТО по тревога заради руски самолети

От руското военно министерство нееднократно са заявявали, че всички полети на самолети на Военнокосмическите сили на Русия се изпълняват в строго съотвестние с международните правила на въздушното пространство над неутралните води и не нарушават границите на другите държави.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 падналия ангел

    34 2 Отговор
    Само не изпускайте някоя ракета, че ще стане мазало!
  • 2 ха ха ха

    13 3 Отговор
    Само да внимават, че както се целят едни други си е мамата джаса )))
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 КГБ Териер

    31 3 Отговор
    НАТО е бюрото по съпровождане! И сигурно им махат за довиждане
  • 5 Инкогнито

    20 4 Отговор
    Другия път руснаците ще им донесат и шоколд Мечо Пух. Да чакат натовците
  • 6 Алексей

    10 36 Отговор
    Турция като им бухна самолета в Сирия, защо от Русия не последва ответна реакция.
    На повърхността е едно, отдолу нещата се случват без да се знае от широките народни маси, които отиват за родину и за сталину.

    Коментиран от #8, #14, #18, #25

  • 7 Диди

    13 46 Отговор
    Руснаците провокират и лъжат.С това се славят навсякъде.Долна ,примитивна ,изостанала нация.Санкциите трябва да продължат,тази нация и след десетилетия ще остане такава,каквато сега е,ПРИМИТИВНА.

    Коментиран от #10, #19

  • 8 Ответ

    28 4 Отговор

    До коментар #6 от "Алексей":

    Не е вярно, последва и то такава, че после Ердоган отиде на крака при Путин да му се извинява. Спомни си само колко загуби Турция от липсата на руските туристи. Това беше само част от реакцията.

    Коментиран от #12

  • 9 JJIvanov geolog

    6 2 Отговор
    Жестоки нашественици се научиха да ползват пси препрограмиране и психотропни оръжия за вс е по трайно повреждане на Земята ни .Цел получаване на разрешение з а пълна ликвидация на живота на планетата ни.
    След като принудиха стотици милиони водачи да облъчват и увреждат денем с включени фарове вкл против мъгла сега конфронтират остро USA And RUSSIA с цел инсталиране на нови по жестоко вредни радари,сонари и сателити.
  • 10 Gost

    22 5 Отговор

    До коментар #7 от "Диди":

    По-примитивен индивид от драскащ ксенофобски коментари като теб няма.

    Коментиран от #11, #22

  • 11 Руските свине

    3 32 Отговор

    До коментар #10 от "Gost":

    никога не са спазвали международните норми, руска гнидо!

    Коментиран от #16, #17, #28

  • 12 Турист

    6 19 Отговор

    До коментар #8 от "Ответ":

    Значи викаш Турция свали руски изтребител, при спорни обстоятелства, и зашеметяващият отговор на Русия беше да спре гражданите си (ама това обаче не е тоталитарен стил на действие) да ходят на море в Турция? И Ердоган като се извини, пак им позволиха да ходят в Турция на почивка. Няма да коментирам....... Ами ако НАТО свали руски изтребител тогава какво ще стане - няма да си купуват повече западни коли и ще носят само руски дънки ли?

    Коментиран от #13, #20

  • 13 Borislav Popov

    11 1 Отговор

    До коментар #12 от "Турист":

    А Турция след свалянето на самолета хукнали да търси подкрепата на останалите страни членки на алианса ? А те от своя страна подкрепиха ли Турция или се отдръпнаха като н@ср@ни ? Всичките се уплашиха за собствената си кожа - дори краварите .
  • 14 един от всички

    12 2 Отговор

    До коментар #6 от "Алексей":

    КОй пък ти е казал,че не последва ответна реакция? Ти значи само повърхностно се интересуваш! Русия отвърна,но не така,както им се искаше на соросоидите -именно -да се открие нов фронт на война,която да премине в Кавказ и на Балканите. Този соросоиден план беше осуетен благодарение на разумната реакция на Русия. Изглежда онзи брадатия (или както е известен в света като "мозъкът на Путин"),наистина е толкова умен,както се твърди! Но те не са си изоставили плана да запалят Кавказ и Балканите,както го пишеше в официалния доклад пред Сената. като виждам,засилват отново активността си в Грузия и на Балканите-също -взеха Албания,Черна Гора,а сега напъват срочно и Македония да вземат. Значи,следващата война е запланувана точно тук да бъде,при нас...-:(((
  • 15 mel Turmei

    1 8 Отговор
    точният израз е "ПОД тревога" а не "по тревога". А руснаците освен да си показват баналните номер още от студената война, за друго едва ли ще се сетят, гледам че и съседсските им съюзници, почнаха да се разочароват от помиярксата им политика
  • 16 До Милен Рангелов

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Руските свине":

    Налити ,казах да траеш да не си изпати недораслия ти грозен син!!!
  • 17 До Милен Рангелов

    7 3 Отговор

    До коментар #11 от "Руските свине":

    Карай си тира и се моли ,като си дойдеш да можеш да познаеш грозника си!!
  • 18 Барчо

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "Алексей":

    Пиша ти минус за това, че гледаш повърхностно на нещата. Президента Путин за това е велик, защото е и политик и държавник на недостижимо ниво. В допълнение на тези, които са ти отговорили:
    Първо той наследи една държава, която беше по бели гащи и надупена, пълна със соросоиди, които смучеха и изкарваха всичко ценно от там.
    Второ, той изгони всички сороси от там и започна да гради от нулата.
    Трето, ако действаше както ти искаш, вече Русия щеше да е история и нямаше да съществува.
    Трето, що се отнася до въпросния свален руски самолет от соросоидите в Турция, той така и го заби, че може дълги години ще гледаме шоу. Както върви ако има време за още един мандат, излизането на Турция от НАТО ще стане факт. А НАТО с Турция вместо съюзник, да и е враг не го виждам да диктува световната политика.
  • 19 Мммм

    11 2 Отговор

    До коментар #7 от "Диди":

    По писаното от теб си личи,че не познаваш руснаците въобще,защото реално сме най-близо до тях, а не до любимите ти кравари. И пишейки,че са примитивни по този начин приравняваш всички славяноговорящии включително и нас че сме примитивни. Аз не мисля така,а ти че си примитивен го доказваш с писаниците си.
  • 20 Барчо

    15 1 Отговор

    До коментар #12 от "Турист":

    Путин нищо не е забранявал. Той само посочи на народа си как биха могли да реагират на такава простотия. А това беше туристите да не ходят там, да се спре вноса на турски стоки, както и да се спре наемането на турски бачкатори и да не се сключват нови договори с техни строителни фирми. И понеже руснаците не са презервативи като нас го приложиха на практика.
    Щото ако нашия народ е свестен, когато византийските селяндури блокирваха границите ни и нашите родни фирми търпяха загуби за милиони, а доста и фалираха, можеше Тиквата да сподели какво българския народ ще направи. А това е да се спре всякакъв внос на пластмасовите и плодове и зеленчуци и български крак да не стъпва по византийските курорти. Само че и тук е разликата между руснаци и българи. Внос ще продължава да има и курортите и ще са пълни с нашенци. Иначе устите ни са по-големи от крокодилските.
    И това което руския народ направи не е в резултат на тоталитаризъм, а на родолюбие и самоуважение.

    Коментиран от #21, #23

  • 21 Д'мин

    8 3 Отговор

    До коментар #20 от "Барчо":

    В интерес на истината Путин наложи забрана само на държавните служители да не ходят в Турция.
  • 22 Гюнтер

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Gost":

    Хич не е примитивна, тя е най-добрата ми миячка на чинии в ресторанта ми!
  • 23 добри

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Барчо":

    Браво добре го каза.
  • 24 Фюрера

    3 1 Отговор
    АТАКА ДА Е ЗДРАВ ДР ПУТИН
  • 25 факт

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Алексей":

    последва и резултатът е видим, питай сащ
  • 26 Inog

    3 1 Отговор
    От тиловата служба на НАТО съобщават, че новите памперси са по тънки ,и са сто процента рециклируеми.
  • 27 ДОКО

    2 1 Отговор
    ТРЕПЕРЕТЕ ДЖЕНДЪРИ..
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания