Last news in Fakti

14 Август, 2018 12:23 3 366 17

САЩ се страхуват от съюз между Русия и Германия

  • сара вагенкнехт-
  • русия-
  • германия-
  • алианс-
  • съюз

Те винаги са се страхували от обединяването на руските ресурси и немската технология, смята председателят на фракцията на левите в Бундестага

САЩ се страхуват от съюз между Русия и Германия - 1
Снимки: БТА/АР

Европа трябва да урежда плодотворно сътрудничество с Русия, а не да се съгласява със САЩ. Това заяви в интервю за Frankfurter Allgemeine Zeitung председателят на фракцията на левите в Бундестага - Сара Вагенкнехт.

"Те винаги са се страхували от обединяването на руските ресурси и немската технология – и правилно правят“ - подчерта политикът.

Именно Вашингтон поставят под въпрос съществуването на западния блок, заявява Вагенкнехт.

"Ето вече в течение на няколко години САЩ преследват своите собствени интереси, а с идването на Тръмп – по агресивен начин. Те противоречат на интересите на Европа по най-важните въпроси – и не само икономически. Със своите войни за ресурси САЩ дестабилизираха Близкия Изток и продължават да правят това в Иран. При това на първо място Европа плаща за това. Ние не трябва да се подчиняваме на политиката, която противоречи на нашите интереси“ - констатира Вагенкнехт.

В интерес на Европа, подчерта председателят на фракцията на левите в Бундестага "е стабилен Близък Изток и плодотворно сътрудничество с Русия".

"Съединените щати винаги са се страхували от обединяването на руските ресурси и немската технология – и правилно правят“ - добавя Вагенкнехт.

Що се отнася до самия ЕС, според немския политик, в момента за демократизация на Европа "няма абсолютно никакви предпоставки".

САЩ се страхуват от съюз между Русия и Германия

"Ние нямаме истински европейски партии, нямаме и европейска общественост. Освен това, ЕП има ограничени права, а големите концерни както и преди без да се притесняват оказват съдействие на Брюксел“ - отбеляза председателят на фракцията на левите във Федералната република.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 До Милен Рангелов

    2 5 Отговор
    Айде ти си!!имаш малко време!!
  • 2 Пол Кристи служител в АНС

    33 4 Отговор
    Главната цел на събитията в Украйна е да разделят Европа и Русия дотолкова, че европейците напълно да се откажат от сътрудничество с Русия и да преориентират икономиката си към пълно сътрудничество със САЩ. Главната цел е по-здраво да се обвърже икономиката на Европа с икономиката на САЩ, а междувременно какво ще става с Украйна, това не интересува никого. Украйна е само средството, чрез което може да бъдат разрешени всички проблем, без да се въвлича светът в поредната световна война. На Украйна е отредена ролята на свлачище, което ще прекъсне европейското сътрудничество с Русия. А какъв строй ще има в нея, начинът на управление, това са абсолютно безинтересни въпроси. Само народът на Украйна ще може да определи доколко трагична ще бъде съдбата му в установяването на новия ред в Европа. Събитията в Украйна може да си вървят както си искат, но в крайна сметка те трябва да доведат до разрив между руснаците и европейците."
  • 3 Владо Вр

    25 1 Отговор
    За това бяха двете световни войни. Нищо ново под слънцето
  • 4 Опс

    3 4 Отговор
    Е перчема успя .
  • 5 Kcaniba

    25 0 Отговор
    всички се страхуват от съюза на Русия с Германия!!!
    И винаги са се страхували.
  • 6 После

    2 22 Отговор
    Помним немско-руската дружба Хитлер-Сталин. Подялба на Полша, прибалтийските държави и докъде щеше да стигне ? Но после го знаем ...
  • 7 Гост

    7 1 Отговор
    Русия Пълноправен член на Европейския съюз и Англия да се върне...... ☺ Би било Интересно
  • 8 Факт

    19 0 Отговор
    Е здрасти...това се знае от години--и само пълен дебил не го разбира...Нали е това целта на САЩ--война в Европа ,от което те ще направят милиарди-и недопускане на такова сътрудничество между Германия и Русия---с един куршум-два заека...
  • 9 Диди

    0 13 Отговор
    Путин ще се срещне с Меркел защото са нужни пари за Сирия.Руски дипломати бяха в Германия и Франция по този въпрос.Сега ще има игра на вземане и даване.Путин е ,,малък,,.

    Коментиран от #11

  • 10 Дебил

    3 0 Отговор
    Сащ да воюва срещу света хмм .. възможно е единствено с Китай за съюзник минимум ☺ и твърде невероятно
  • 11 Ха Ха

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "Диди":

    Малък ти е мозъка.

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 onq s konq

    1 7 Отговор
    Въпросните "сладки приказки" за обединение на руските суровини с немските технологии се въртят от ДЕСЕТИЛЕТИЯ В МЕДИЙНОТО ПРОСТРАНСТВО и са си "Запазена марка" на ЛЕВИТЕ СИЛИ.Неслучайно думите са на г-жа Вагенкнехт,която е ШЕФ НА ФРАКЦИЯ,което е несравнимо по-маломощно политически дори от най-слабата ПАРТИЯ.Затова и търси ОБЕДИНЕНИЕ с други ЛЕВИ ПАРТИИ/защото сама е "нищо"/,но обезсърчаващиат отговор по въпроса на ГРЕГОР ГИЗИ-ключова фигура в Левицата е :"От такъв съюз нищо добро няма да излезе"!

    Коментиран от #16

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 гост

    2 9 Отговор
    Поредния мокър русофилски сън за някакъв "съюз" със Германия …
    Реалността е обаче че цивилизационно германците са столетия пред примитивните мужици и никога няма да поискат съюз със тях. Всеки нормален образован човек бяга от русия като от краставо куче ...
  • 16 отвратен

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    по принцип избягвам да ти отговарям защото толкова си си наврял главата в г.за на перукан, че и ушите ти са вътре и не приемаш нищо. Отговори обаче на обвиненията на въпросния политик - има ли нещо невярно и нещо, което историята не е потвърдила? Никой тук не ти говори за обедияване на държави и армии, тук се говори кое е по-добро за европа и света и това, повярвай ми е някой да озапти краварите и чуфутите.
  • 17 ДОКО

    0 0 Отговор
    АМИ СТРАХУВАТ ..НАЙ ОПАСНОТО СЪЮЗ Е АКО БОКО И ЦЕЦКА ВЛЯЗАТ В БРАКОСЪЧЕТАНИЕ ПРЕДРИЧАМ ТАКОВА РАЗВИТИЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА ЧЕ ТРЪМП ЩЕ ТРЕПЕРИ
Новини по държави: