15 Август, 2018 10:33 4 206 46

Хиляди бягат от Венецуела! Няма храна и лекарства

  • венецуела-
  • миграция-
  • спин-
  • николас мадуро

Бегълците са отишли предимно в Колумбия, Еквадор, Перу и Бразилия

Хиляди бягат от Венецуела! Няма храна и лекарства - 1
Снимки: БТА/АР

Близо 2,3 милиона венецуелци са напуснали своята обхваната от политическа и хуманитарна криза страна заради липса на хранителни продукти и лекарства, заяви говорителят на ООН Стефан Дюжарик, цитиран от AFP.

Тези венецуелци са отишли в други южноамерикански страни като Колумбия, Еквадор, Перу и Бразилия.

"Като основна причина за заминаването си те посочват липсата на храна", каза Дюжарик.

Освен това липсата на достъп до лекарства и медицинска апаратура е довела до силно влошаване на качеството на болниците, добави той.

Близо 1,3 милион души във Венецуела страдат от недохранване, а над 100 000 носители на ХИВ/СПИН са в опасност заради липса на достъп до лечение.

Хиляди бягат от Венецуела! Няма храна и лекарства

В страната отново са се появили изчезнали болести като дребна шарка, малария, туберкулоза и дифтерит.

Около 3 милиона венецуелци са напуснали страната от идването на власт на предишния президент Уго Чавес през 1999 г., смятат експерти по миграцията. Според венецуелската опозиция броят им е по-близо до 4 милиона души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ушанков

    47 16 Отговор
    Русия, Турция, Иран, Сев. Корея да не спят, ами да помогнат на своите другари!

    Коментиран от #13

  • 2 Гост

    51 10 Отговор
    Това чака и б-я, когато спрат еврофондовете.
  • 3 ПОЗНАВАЧ

    54 23 Отговор
    Бягат от социализма, колко познато...
  • 4 Jo hustan

    41 24 Отговор
    До отиват в богата русия хахахаха
  • 5 осведомен

    63 19 Отговор
    От България избягаха 2 милиона но те не са ви проблем за да го коментирате

    Коментиран от #21

  • 6 Borislav Popov

    20 32 Отговор
    Заминали са всички джендъри които нямат почва да виреят там. Като гледам снимката - няма недохранени.
  • 7 Фидел

    37 15 Отговор
    Венсеремос! Да защитим соцалистическата революция ! Северна корея, Куба, Венецуела......нали се сещата кога ще се оправят. Никога.
    Само Волен е велик. Щото е на хапчета :)))
  • 8 насран русофил

    29 8 Отговор
    А аз избягах, защото няма тоалетна хартия.
  • 9 Преброяване на бесните язовци

    32 17 Отговор
    Когато една държава се управлява от ближещ насрани руски задници бивш шофьор на автобус, това е резултатът.

    Коментиран от #10

  • 10 Borislav Popov

    23 17 Отговор

    До коментар #9 от "Преброяване на бесните язовци":

    А кой ги докара до това положение ? Кой добиваше петрола там до скоро и колко плащаше ? Май колкото и на нас за най голямата златна мина в Европа - 1,5 % !!!!

    Коментиран от #14, #23

  • 11 чегевара бара

    9 2 Отговор
    Венсеремус!
  • 12 Калоян

    36 18 Отговор
    Венецуелците са 30 милиона, дори 3 да са напуснали което е под съмнение заради опозиционния източник пак е малко. Кажете защо 7 милиона българия я напуснаха повече от 2 милиона след като сме приятелска на сащ демокрация. Кажете???

    Коментиран от #15, #32

  • 13 koпа

    18 12 Отговор

    До коментар #1 от "Ушанков":

    Ти остави Турция,Русия погрежи се за България във Венуцуела са почнали сега да бягат от страната в България вече избягаха кои останаха пенсионерите и крадците всички млади хора са в чужбина едва ли ще се завърнат.
  • 14 Преброяване на бесните язовци

    15 8 Отговор

    До коментар #10 от "Borislav Popov":

    Написал съм, ама кой да чете? Ето ще повторя - Когато една държава се управлява от ближещ насрани руски задници бивш шофьор на автобус, това е резултатът.

    Коментиран от #17

  • 15 Преброяване на бесните язовци

    13 3 Отговор

    До коментар #12 от "Калоян":

    Кажи ни и къде избягаха тия 2 млн души де. Така не е честно.
  • 16 Хасан

    23 10 Отговор
    Братя венецуелци не се предавайте. Потърпете още малко. Ниее ви внесем тоалетна хартия, локум, баклава, гьозлемета и маратонки Адибас по 10 лв чифта. Ще има да се облечете и да се нахраните. Нашият султан Ердоган мисли и милее за всички подтискани от САЩ хора по света. А когато турската икономика стане номер 1 в света а това ще е много скоро, ще ви отпуснем заем от 100 квадратлиона турски лири, колкото да има да си купите десетина тона пшеница от нашите общи интимни приятели руснаците.

    Коментиран от #18

  • 17 Borislav Popov

    10 11 Отговор

    До коментар #14 от "Преброяване на бесните язовци":

    А обора от кого се управлява толкова години ? Роналд Рейгън, който от второкласен актьор стана президентът ? Клинтън - един коцкар без грам усет за политиката. Или Обама - световно неизвестна личност ? А какво казва Хилъри за настоящия ? Хилъри Клинтън едва изтърпяла Тръмп да е близо до нея
    Мислех да му кажа: "Разкарай се, плужек такъв!", пише в своя книга неуспялата кандидатка за президент на САЩ

    Коментиран от #19

  • 18 ЕрдОган

    6 3 Отговор

    До коментар #16 от "Хасан":

    Ооо..чуство за хумор? И ти си от " икономическите терористи". Лошо! Очаква те справедлив процес.
  • 19 Преброяване на бесните язовци

    12 2 Отговор

    До коментар #17 от "Borislav Popov":

    Боли ме патката от кой се управляват САЩ. И аз не виждам от обора да се изнасят милиони хора, поради липса на храни и лекарства... Ти ако виждаш или ако имаш секретна информация от КГБ, сподели с нас.
  • 20 стоян георгиев

    16 4 Отговор
    една и съща картинка навсякъде по света където управляват комуняги или прокомунистически идиоти.

    Коментиран от #24

  • 21 гост

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "осведомен":

    Като си толкова" осведомен",обясни и на нас НЕ "осведомените",защо избягаха от България тия хора 90-те години на 20 век.
  • 22 Хасан

    7 12 Отговор
    Купувай българино турски лири. Купувай ефтино и след 1 година когато 1 лира стане 100 € ще продаваш и ще си богат. Турската лира ще е следващата световна валута, помнете ми думата. И всичко това е в резултат на неуморния турчин, който се труди с овцете денонощно. И на неуморните кадъни, които се трудят под българските шофьори на тирове, които скоро ще им плащат не в евро, а в рубли. И ще видите тогава какво ще стане. Турчинът не е мържелив. Всяка седмица през Капитан Андреево минават милиони тирове пълни до горе с ибрици, баклава, локум, джапанки и маратонки Адибас по 10 лв чифта. Всичката тази стока след време ще е по-скъпа от златото,защото турския труд се цени.
  • 23 Неграмотник

    10 2 Отговор

    До коментар #10 от "Borislav Popov":

    К Уга добинаха чужди компании петрол във Венецуела ?Май нещо видения имаш ,обаче това ти е обичайното състояние .Злоупотреба с медикаменти
  • 24 Хасан

    9 6 Отговор

    До коментар #20 от "стоян георгиев":

    Поредните измислени новини ..ако не си подчиниш и не станеш «задния двор »на Сащ ..или те обвиняват като Дилма Русеф за корупция,или те убиват,или създааат хаос ...и ако не успеят почват «хората гладуват и са спинясали»

    Коментиран от #29

  • 25 Оne wise

    11 15 Отговор
    Венецуела е една от най-богатите на петрол държави. Тя е нагледен пример за жертва на империалистическата политика на УСА, която все още удържа на колониалната икономическа блокада, за разлика от нас, ние не сме пълноправен член на ЕС, ние сме колония на УСА и васал на ЕС, за нас са отредени храните второ качество и колите втора ръка.
  • 26 One stupid

    16 5 Отговор
    Венецуела е една от най-богатите на петрол държави. Венецуелците са нагледен пример за жертва на руската безаналогова политика, които все още удържат на малоумният шофьор на автобус, лизач на насрани руски задници,. който управлява държавата. Ние не сме пълноправен член на ЕС, защото и нас ни управляват насрани руски подлоги.
  • 27 Ъъъъъъъъъ

    12 2 Отговор
    Роснефт добива във Венецуела. Където отидат орките това се случва . като скакалци са , всичко грабят и опустошават

    Коментиран от #31

  • 28 Стамат

    7 7 Отговор
    Имаш петрол но нямаш храна вода и лекарства.Така действат алчните кравари.Така ще е докато не дойде прокраварско правителството което да позволи източването на ресурсите на държавата от тежко болните от алчност изроди от ФАЩ.Това е добре контролиран хаос чиято цел е хората там сами да си свалят правителството.Но така работи системата . Трябва едни да са смазани за може други са презадоволени.

    Коментиран от #39

  • 29 стоян георгиев

    9 0 Отговор

    До коментар #24 от "Хасан":

    измислени ,колко да са измислени хасанчо?тия два милиона човека да не са игла та да се скрият?в този тип държави е така.идва царя закача се на кацата с меда и почва да разпределя на кои колко ,но основно меда отива при самия цар .после масовката реве и бяга или се опитва да го трепа.що в норвегия да речем нямат подобни проблеми,а и те се издържат основно от добив на нефт и газ?
  • 30 Румяна Костова

    9 2 Отговор
    В петрол газиш, гладен седиш. Що е то? Развит социализъм.

    Коментиран от #44

  • 31 Лякай їх усіх

    5 8 Отговор

    До коментар #27 от "Ъъъъъъъъъ":

    А Роснефт чия собственост е, бе умник? Олигарсите в Русия сите са юдеи. Това щто не го казваш? И когатао главатавят на масивте убисйтва в Палестина - Нетаняху отиде в Латинска Америка никоя медия не го отрази. Чий к*р диреше там? И какви са тези случайни събития след неговото посещение последва опит за ужийство на Мадуро. Фашистките Американски Щати са под ционистки ботуш. Доб*ък доб*ъка дои! :D

    Коментиран от #43

  • 32 RIDIK

    6 2 Отговор

    До коментар #12 от "Калоян":

    Калояне, ти пък кога ги видя тия 7 милиона, дето са напуснали та говориш от първо лице. Тая цифра няма нищо общо с истината, защото българи на талази са заминавали за САЩ още преди Титаник. Техните деца и внуци ги броят за българи, ама не са. Не са българи и потомците на преселенци от България из целия свят. 45 години МВР с подопечните и граничари и гранични съоръжения пазеха, не някой луд да не влезе в соц. лагера, а обратното. Сума народ изтрепаха заради тая чужбина. Колко ли щяхме да сме сега ако тогава границите бяха отворени ? Сега има свобода на придвижването.Който не може да се справи тук , прав му път. Ама и там не ги чакат с хляб и сол. Имам впечатления от българската диаспора в САЩ и Канада. Има българи, които са наистина много добре, има такива, които са средна ръка, но има и много почти изпаднали. На всякъде искат да се работи и да се плащат данъци. И трите вида ще си останат чужденци докато умрат. Едва децата им родени там вече ще са американци и канадци.
  • 33 БЕДНИ СА ЗАЩОТО СА БОГАТИ

    3 5 Отговор
    Чете.и пъти повече залежи от ПЕТРОЛ И ГАЗ ОТ САЩ. ЗНАЧИ трябва да им си СТОВА.И ДЕРМОКРАЦИЯ ! И ТОГАЗ - картината е позната - Ирак, Либия, Сирия, Иран, Русия. Да не дава Господ Бог да имаш ЧЕРНО ЗЛАТО ! САЩ ще ти стежви живота. Първо опитаха атентат а после отровиха МАДУРО. Сега карат по схемата - емба.го, САНКЦИИ, блокаж, атентат преди една седмица, пропаганда, бунтове от НПО - АМЕРИКА за Венецуела, майдани - и така докато им вземат ЧЕРНОТО ЗЛАТО. КОМУНИЗМЪТ И СОЦИАЛИЗМЪТ - Е ПОВОД САМО. В КИТАЙ е комунизъм е и какво те са #2 в света. В Германия - Социал демократи и какво - #1 в Европа. ИСТИНАТА Е ЖЕСТОКА - ПРАВОТО Е НА СТРАНАТА НА СИЛНИЯТ И ХИЩНИЯ !
  • 34 МиГ 23

    2 1 Отговор
    То пък в Бразилия е пълно с храна и лекарства и въобще няма СПИН.
    Който е писал тази статия нещо не е наред.
  • 35 Димитър

    7 3 Отговор
    Тези пък бягат от Комунизма?! Защо! Толкова е добре!!!
  • 36 НЕКА СПОМНИМ ДУМИТЕ НА Доналд !

    2 5 Отговор
    " Аз казах на ОБАМА влизайки в ИРАК - TAKE THE OIL ! TAKE THE OIL FIRST !" FIRST ! FIRST - OIL ! Каква демокрация ве. Всеки те обича - докато те съблича.И те убеждава че си в СПА. Жива .бан е това ! СЛАВА РОССИИ И СЛАВА СССР ! Някога обещаха СПА и на Горбачов. В България, днес всичко е СПА, разстрелват бавно и все по-рано се - демократично. Ако искш вярвай. Жива брутална ръгня !
  • 37 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    1 6 Отговор
    СССР трябва да се възстанови и тогаз Чичо СЕМ ще се успокои ! СЛАВА РОССИИ ! ШАШКИ ВОН И ПО КОНЯМ !
  • 38 Кой направи арабите - цигани и мигранти

    2 6 Отговор
    Сега е Венецуела на ред. Съдба, много е да
    им от Русия. Иначе щеше да е както с ИРАН - ТОЧАТ ЗЪБИ НО ! НО ПАСАРАН ! РУСИЯ Е ТАМ ! СЛАВА РОССИИ И СЛАВА СССР ! ВСИЧКО ДРУГО Е Х.ЙНЯ !
  • 39 урко

    3 4 Отговор

    До коментар #28 от "Стамат":

    """ Имаш петрол но нямаш храна вода и лекарства.Така действат алчните кравари.Така ще е докато не дойде прокраварско правителството което да позволи източването на ресурсите на държавата от тежко болните от алчност изроди от ФАЩ.Това е добре контролиран хаос чиято цел е хората там сами да си свалят правителството.Но така работи системата . Трябва едни да са смазани за може други са презадоволени."""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""" - Това е капитализъм- отричане на човека и човечността.
  • 40 Много ГНИДА се навъди и у нас

    2 1 Отговор
    Бая ДДТ трябва да се ръси ДОРДЕ се очисти полето от Софето до града и селцето ! ДДТ - ОБЩЕСТВЕН И НАРОДЕН СЪД за мазните мутрагеновци.
  • 41 Веднъж да повярваш че ще е само до шийка

    2 2 Отговор
    На другия ден - не се познаваме ! И името ти не знаят . ДЕРМОКРАЦИЯ ! Извинявайте че се видяхме !
  • 42 Да спомним ЧИЛИ !

    3 3 Отговор
    ЦЪФТЯТ И ВЪРЗВАТ КАКТО В ХАИТИ И ДОМИНИКАНА ! НО ТАМ всичко е ОШУШКАНО ОТ ПАНАМЕРИКАН ! Много те обичат - докато те събличат ! После старата песен - " Chao bambino ! Sorry !"
  • 43 Ъъъъъъъъъ

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "Лякай їх усіх":

    Ми да ти кажа, щом не знаеш .Роснефт е държавна собственост.
  • 44 ЗА ДА НЕ СИ !

    1 3 Отговор

    До коментар #30 от "Румяна Костова":

    Господин Босяков, Каишков, Голтаков само с РУСИЯ ако искаш на този свят да те има като НАРОД.
  • 45 СССР

    3 1 Отговор
    Другари и другарки каква я мислихме ние за построения комунизъм във Венецуела а каква излезна тя …. Тамън научихме магарето да не яде и то взе че умря … Срам и резил другари и другарки ! Само да не стане така и в матушка и при нашите братушки от туркия че тогаз ще я втасаме …. :(

    Коментиран от #46

  • 46 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    0 2 Отговор

    До коментар #45 от "СССР":

    Мисълта ти е била все една и съща - нито ти да си жив, нито аз умрял. Змийка КОВАРНА си ДРУГАРЮ както при СОЦА , тъй и сега. М.м.цата ти да ...А ! Продължавай да мислиш.