Last news in Fakti

15 Август, 2018 18:00 1 229 2

Вучич да не се отказва от сърбите в Косово

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • косово

Общо писмо от кметовете на сръбските общини в Косово

Косовските сърби призоваха сръбският президент Александър Вучич да не се предава в борбата за тях, съобщи радио B92.

Кметовете на десетте общини със сръбско мнозинство в Косово и Метохия изпратиха общо писмо до Вучич. Те го призоваха да не се отказва от борбата за справедливо и компромисно решение за региона.

Според тях отказ от тази битка би била най-голямата загуба за сръбската нация в модерната история.

Вучич изпрати специално писмо до хората в региона. Той призова сърбите да не отговарят на провокации и дезинформация. Президентът подчерта, че страната е готова да изпълни задълженията си към гражданите в региона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    0 2 Отговор
    Ама не бойте се православни бракя. Вучич и да се откаже, Жужич няма да се откаже. Останали са му едни 50 тона бомбе от ВСВ и трябва да ги измета някъде инак сън не го лови.
  • 2 херодот

    0 0 Отговор
    Чета и никъде не споменават кога ще ни върнат западните покрайнини.Сърбите да не чакат до последният момент.Ще бъде късно.
Новини по държави: