Last news in Fakti

17 Август, 2018 16:09 2 111 3

Меркел vs. Путин край Берлин - Август 2018

  • германия-
  • ангела меркел-
  • русия-
  • владимир путин

Двамата лидери ще обсъдят войната в Сирия, Украйна и енергийни въпроси

Меркел vs. Путин край Берлин - Август 2018 - 1
Снимки: БТА/АР

Германският канцлер Ангела Меркел и руският президент Владимир Путин ще се срещнат утре в резиденция на германското правителство край Берлин, предаде АР.

Двамата лидери ще направят кратки изявления предварително, но не планират пресконференция, казаха представители на германските власти. Говорителят на правителството Щефен Зайберт заяви, че темите ще включват гражданската война в Сирия, конфликта в Украйна и енергийни въпроси.

Путин е изправен пред възможността за налагане на още американски санкции срещу Русия и има интерес да смекчи или да предотврати каквато и да било европейска подкрепа за тях, отбелязва.

И двете страни искат да постигнат напредък с газопровода "Северен поток-2" - критикуван остро от президента на САЩ Доналд Тръмп, че е инструмент за руски контрол над Германия.

Меркел vs. Путин край Берлин - Август 2018

Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че на срещата ще бъде обсъдена "реализацията на крупни съвместни търговски проекти" и заплахите срещу тези планове, идващи от трети страни.

Путин и Меркел ще обсъдят и възможността за оказване на съвместна помощ на изпитващата икономически трудности Турция, каза още Песков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    2 11 Отговор
    Смятам, че Меркел играе много гурвенска политика и е време Тръмп да и духне под опашката. Спре ли Европа да купува руски газ, с Бензиноколонката е свършено. Ще се избият и изядат помежду си.
  • 2 днес едно утре друго

    1 4 Отговор
    Щом Вова се яви на крак при баба си от Берлин,значи работата става все по интересна.Проблемът е,че в момента в който на Ердо му дойде акълът в главата,веднага,още след момента дето се вика ще потече примерно КАТАРСКИ поток1!! Ще обсъждали ''ГРАЖДАНСКАТА'' война в Сирия???Гражданската?.Има война в Сирия-НЯМА катарски газ.Няма война по ''трасето''-има катарски газ.Има катарски газ-НЯМА руска газ на корави цени,и съответно- Русия я НЯМА.Жалко,че след ''суматохата'' и нас няма да ни има...

    Коментиран от #3

  • 3 Иванов

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "днес едно утре друго":

    Трябва ясно да се осъзнава, че за модернизацията на руската армия вината е на ЕС и на никого другиго. Без еврата за газ Москал още щеше да си е със старите ракети, които вече са небоеспособни. Зарядът в бойните им глави става само за гориво в аец и за нищо друго! Оказва се, че Раша е готова не само да отхапе ръката, която я храни, но и на нещо повече. Вие господине, ще храните ли куче, което ви хапе? Дълбоко се съмнявам! На това трябва да се сложи точка.
Новини по държави: