Last news in Fakti

18 Август, 2018 09:28 5 952 87

Шефът на разузнаването и военният министър на Турция спешно в Москва

  • турция-
  • русия

Министърът на националната отбрана на Турция Хулуси Акар и началникът на Националната разузнавателна организация (МИТ) Хакан Фидан пристигнаха на изненадващо посещение в Русия, предаде Анадолската агенция, цитирана от Агенция "Фокус".

Частният им самолет кацна на летище Москва и те бяха посрещнати с военни почести.

Проведени са срещи с министъра на отбраната на Руската федерация Сергей Шойгу и с други руски официални лица, посочва още Анадолската агенция.

Ненадейната визита се случва на фона на все по-обтегнатите отношения между Анкара и Вашингтон. САЩ критикуват турското ръководство заради продължаващия арест на пастор Андрю Брънсън.

Президентът Доналд Тръмп наложи по-високи мита на вноса на алуминий и стомана от Турция, Анкара отвърна с реципрочни мерки. В резултат от кризата турската лира претърпя рекорден спад, което предизвика опасения за състоянието на турската икономика и финанси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Копюр

    39 11 Отговор
    Айде лирата пак надолу... Някои богати хора в Турция ще станат умопомрачително богати..
  • 2 Бесен Язовец

    22 44 Отговор
    Ко ша праят, ще гътат долара ли ? Айдеее, от понеделник рублата и лирата водещи световни валути, а наште каскети ще подмокрят чак прашките от удоволствие !
  • 3 Хасан

    68 17 Отговор
    Май Турция напуска НАТО....сега ще има руска база в Одрин...хахаха

    Коментиран от #5, #7, #68

  • 4 гост

    45 11 Отговор
    По друга причина отиват турците в Москва. Те отиват да се молят на руснаците. Сирийците се готвят да освободят Идлиб (с помощта и на сирийските кюрди) от ислямските джихадисти, а турците не искат. Те вече преместват М-60 танкове и войници от Турция в региона...
  • 5 Бесен Язовец

    14 35 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Какъв май те гони бе, фесо-каскетчо, август е сега, 18 08 2018 ?!
  • 6 444

    30 13 Отговор
    Ердоган води страната си и турците в невероятни перипетии.
  • 7 сиганин

    26 24 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    ние одрин вече сме го превземали. ако го вземем пак, руснаците този път няма да ни спрат да влезем в истанбул. ще режат вени по дължина.

    Коментиран от #13

  • 8 факт

    46 18 Отговор
    САЩ са в шаш и паника до скоро верните им съюзници ги оставят но така е когато си играеш на велик и раздаваш незаконни санкции.
  • 9 ю кортес

    23 22 Отговор
    ще има интензивен бездоларов обмен на домати за наташки
  • 10 robur

    35 7 Отговор
    след Северен Кипър вече напълно съм сигурен че никой няма да мръдне пръста да защитава другиго в НАТО всичко е само на приказки нали знаете какво казват "Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се" - Илф и Петров.
    Сигурен съм че никой от нас няма да се вдигне и да положи живота си някъде на майната
    И в края карти които се опитват да разиграят КРАВАРИТЕ за световно надмощие до добро няма да доведе
    Лошото че ние ще се окажем най пострадали а те както винаги ще излязат сухи от водата
  • 11 фен

    41 8 Отговор
    Абе, майсторлък си е - политическо джудо. Ти вземи, та привлечи втората най-мощна армия в нато на своя страна. Не всеки го умее.
  • 12 JPower

    58 10 Отговор
    Дискотека в Германия. Влиза руснак с тениска с надпис "Турците имат три проблема".
    Към него веднага се приближава турчин и го пита:
    - Май проблем търсиш, а? Искаш ли да си намериш?
    Руснакът го поглежда невъзмутимо и отговаря:
    - Ето това е първия ви проблем: агресията.
    Дискотеката затваря и пред нея група турци чакат руснака. Руснака не се трогва особено:
    - Ето това е втория ви проблем - нищо не можете да направите сами - винаги се събирате на групи за какво ли не.
    Турците вече са бесни и вадят ножове:
    - А това е третия ви проблем - вадите ножове там където ще се стреля...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 #санкции

    6 8 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    кво стана с пастора бе, освободихте ли го вече?

    Коментиран от #15

  • 15 Хасан

    16 13 Отговор

    До коментар #14 от "#санкции":

    Не знам ..на море съм в Гърция и не мога да следя нрвините

    Коментиран от #26, #30, #35

  • 16 Турция на колене в Москва

    37 13 Отговор
    Турция на колене пред Русия за втори път. Преди се извиняваха сега ще се молят. Ердоган прави молитва пред трона на Путин.

    Коментиран от #22

  • 17 БАЛКАНСКИ НАБЛЮДАТЕЛ

    35 20 Отговор
    Аааааааа турската лира все още нееее стигнало 3000 лв. Като при нас . Някой помнили ? И точно в такива моменти се личи дали сме им надеждни съседи. И ако продължим с мръснишки номера, Ердо може да ни натресеннай малко един милион сирийски туристи светкавично. Мерете си приказките и да бъдем разумни. Днеска у съседа е мечката а утре може да прескочи и тук.
    Гн. Тръмп е сам срещу целия свят, и едвали някой нормален би го подкрепил. Нещо е много агресивен и не може да се контролира нещо, и паническите му решения водят до международни усложнения. Турците с русия и китай , плюс още няколко държави ще укротят гн. Тръмп . Но светът ще бъде коренно друг, Тръм не е NATO , нито NATO. е Тръмп . Даже сега може да се появи европейски военен съюз с русия и турция. Този турски военен изглежда е с много важна мисия в москва , МНОГО ВАЖНА МИСИЯ Е В МОСКВА.

    Коментиран от #18, #20, #84

  • 18 гост

    14 13 Отговор

    До коментар #17 от "БАЛКАНСКИ НАБЛЮДАТЕЛ":

    Тръмп иска добри отношения с Русия. Пий си хапчетата. Бежанци в Турция няма.

    Коментиран от #24

  • 19 Антон

    13 10 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    То се знае вече ЕРДО И ПУТИН РЕШИХА СЪДБАТА НА БЪЛГАРИЯ И ПОВЕЧЕ НЯМА ДА БЪДЕ САМОСТОЯТЕЛНА , И НЯМА ДА БЪДЕ БЕЗ КОНТРОЛ. Но явно само северна българия , и стара планина ще ни разделя пак.
    Чудя се ???? дали да ида на юг или да си остана в северна българия че и тук лъха малко на румънско. Ужас , в македония най сигурно.

    Коментиран от #40

  • 20 никой

    13 9 Отговор

    До коментар #17 от "БАЛКАНСКИ НАБЛЮДАТЕЛ":

    европеец не би се бил в окопите рамо до рамо с турчин...още по малко пък българин . а руснаците как обичат мюслитата.. държат чеченците близо просто защото враговете се държат по*-близо от приятелите...заради това и путя се заиграва с ердо...не , че са приятели
  • 21 Онур

    18 13 Отговор
    Русия подкрепя напълно Турция, Франция, Италия, Германия, Иран, Пакистан, Индонезия, Ирак, Катар, Китай също подкрепиха или изразиха соледарност със Турция.

    Коментиран от #23, #28

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 аха

    17 8 Отговор

    До коментар #21 от "Онур":

    та ердо нарича европейците фашисти пък те го подкрепят !!! след толкова мръсотии които правите вие мюслитата в европа дори е смешно да си мислиш , че няко ви подкрепя или съчувства . ние се чудим как да ви пратим пак в анадола той подкрепа тръси

    Коментиран от #27

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 на там отива работата

    11 10 Отговор
    Носят се слухове,че Турция щяла да приеме православната вяра.С пословичната си гордост и чест разбира се.
  • 26 beihan

    9 5 Отговор

    До коментар #15 от "Хасан":

    На море в гьола край Момчилград
  • 27 Онур

    27 16 Отговор

    До коментар #23 от "аха":

    И какво ви направиха Турция? Това, че ви пазят голите гъ***е от побърканите мигранти ли, защото Турция колко средства, хора, ресурси изразходва да държи мигранти далеч от Европа, за да се чувстваш в безопасност в България, да вярно е че ЕС, дава пари на Турция за мигранти, но те или са малко или много се бавят парите от Европа, отделно колко золуми правят тези мигранти на Турция. Вие българите сте неблагодарни предатели, защото когато имате зор както примерно за Турски поток, отивате в Турция да се молите за тръба от Турски поток, искате Турция да ви охранява въздушното пространство, искате Турция да инвестира в България, лекувате се в Турция, колко хиляди българи на година правят животоспасяващи операции и др в Турция, помниш ли случая когато Седем столични болници са отказали помощ на онкоболна жена. От Турция изпратиха линейка за около 5 часа, след което я откараха обратно там. Предатели сте вие българите!

    Коментиран от #32, #42

  • 28 Китай има пари, но

    13 6 Отговор

    До коментар #21 от "Онур":

    Турция получава само солидарност, а тя с думи, от Китай, а то заради конфликта с Америка. В контекста на своята хегемонична външна политика, Ердоган успя да се сблъска дори с Китай под претекст, че подкрепя турските уйгури, живеещи в западната китайска провинция Xinyang. Той дори денонсира Китай за нарушаване на човешките права на конкретната група от населението и се яви като самозван защитник на уйгурите, макар че повечето в Турция дори не знаят да покажат на картата тази област. В разгара на двустранните фрикции по този въпрос Ердоган, обвинява открито Китай, че е действал ... геноцид срещу уйгурите. Много оксиморон несъмнено, но това беше записано. Русия няма пари и няма да почне война с Америка заради Турция, само да я използва иска. Иран+Ирак+Катар=Иран, минимални неща. Франция, Италия, Германия се интересуват за техните банки и милиардите заеми към Турция, както се интересуваха и за Гърция, при която видия какво стана. Няма да губят те, само народа ви. Пакистан оставяме го, Индонезия да но друг път. Сами сте, сами ще платите сметката, няма вуйчо да черпи.

    Коментиран от #39

  • 29 Горд Българин

    12 12 Отговор
    Пуйките отидоха в Москва, за да бъдат покръстени и да приемат православното християнство. Руския патриарх ще извърши службата, а пуйките ще приемат християнството с "гордост и чест" иначе Путин ще ги остави на чичо Дони да ги шляка. Ха ха ха.

    Коментиран от #31, #85

  • 30 Strongyli Megistis

    8 5 Отговор

    До коментар #15 от "Хасан":

    Имам задача за теб. В плажа, вземи да четеш Тукидид. Пелопонеската война. Представи си Америка като Атина, Русия като Спарта и китайците, които в крайна сметка само те, били основните печеливши, като персите. Ще те питам да ми кажеш, кой ще бъде този път Александър Велики, който ги уредил тогава. ps Почивката в Гърция кой я плаща, посолството ли?
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Онур

    22 12 Отговор

    До коментар #32 от "Горд Българин":

    За вас българите, вие никога няма да разберете какво е чест и достойнството, защото вие преди лижете зад***а на Русия, в последните години обърнахте гръб на Русия и започнахте да се дупити на САЩ. Разликата между България и Турция е, че България се продаде за пари на Сащ и за това останахте без армия икономика и сте най - бедните в ЕВРОПА. Турция, знае, че няма шанс срещу Сащ, но има едно нещо което ви в България го нямате чест и достойнството! Докато САЩ мачкат и унищожават интересите на България, България си мълчи и търпи, докато на Турция и писна все Сащ да и казва какво да прави и тя си има интереси който започна да защитава. Турция нищо не иска от България, камоли земя, Турция е огромна държава с огромна територия, мислиш ли че и трябва земя от България... Турция не е предател спрямо Сащ, защото когато Турция имаше нужда от съюзник в трудни моменти, всички се одзоваха освен Сащ. Но Турция беше със Сащ в Сомалия, Афганистан, Кония и др. Турция иска да си купи оръжия от САЩ но Конгреса се позволява и така с години, ее стига толкова както казва Ердоган : Алтернатива винаги има за всичко.

    Коментиран от #36, #38, #43, #54, #79

  • 34 #санкции

    9 5 Отговор
    досега Кипър е бил жертва на голямата подкрепа на Турция от Америка, но от САЩ сега викат че сериозно внимание ще бъде обърнато на "счупването" на оръжейното ембарго върху Кипър, който ще предизвика голяма загриженост за Анкара, знаейки, че ако това бъде направено, балансът в региона ще се промени драматично..
  • 35 спорт и МУЗИКА

    3 3 Отговор

    До коментар #15 от "Хасан":

    Виж,наистина обърни внимание какво ти е написал колегата в пост #30. И да не пропуснеш на плажа да слушкаш пясната за АЛЕКСАНДЪР ВЕЛИКИ. Споко.Айрън Мейдън са я ''правили'',не съм аз,не е провокация,не е фалшива новина-''Iron Maiden - Alexander The Great''
    Чувал съм,че имали и някакъв невероятен хит-''Сюлейман Великолепни'',но лично аз не можах да го открия.

    Коментиран от #48

  • 36 Българин

    5 8 Отговор

    До коментар #33 от "Онур":

    Онур, май бъркаш русофилите с българи. Русофилите не са българи, аркадаш, нещо като кюрдите в Турция са.

    Коментиран от #41

  • 37 JPower

    11 3 Отговор

    До коментар #31 от "ЛОВЕЦ НА ГЛУПАЦИ":

    Един турчин веднъж обладал момче.
    На другия ден, докато турчинът си седял в кафенето и си четял вестника, при него дотичало момчето и му извикало:
    - Чичо, чичо, дай две пари!
    - За какво?
    - Боли ме дупето.
    Човекът се бръкнал и му дал две пари.
    На следващия ден, отново в кафенето, момчето дотичало и пак поискало две пари. Турчинът отново му дал.
    На третия ден момчето отново му поискало, но турчинът казал:
    - А-а, мойто момче, стига толкова. Ние също сме били момчета и знаем как става тая работа. Ден боли, два боли, на третия ден минава.
  • 38 Горд Българин

    10 7 Отговор

    До коментар #33 от "Онур":

    Каквото и да кажеш ти и тези като теб е ПЪЛНА ЛЪЖА и лишено от всякакъв смисъл. Вие винаги лъжете и отричате очевадните истини както отричате за извършен от вас геноцид над българския, арменския и кой ли не още народи. Цял свят признава тези геноциди само вие го отричате, но това не означава, че го няма. Така, че пукната пара не струва думата на пуйка. Вие сте свършени, вие сте минало, колкото и да ми плямпаш глупости тук. Пролетта чука на вратата ви. Пожелавам ти да видиш със собствените си очи краха на анти-човешката ти страна и възраждането на друга, където ще сте малцинство.
  • 39 Хасан

    6 10 Отговор

    До коментар #28 от "Китай има пари, но":

    Най големия проект на Китай къде о вложи милиарди е Пътя на Коприната ..от Пекин до Лондон...познай откъде минава ????..и защо Турция построи новия мост над Босфора ..
  • 40 JPower

    18 5 Отговор

    До коментар #19 от "Антон":

    Влиза един македонски воевода в кръчмата и поръчва лута одринска ракия. Порка си той, а по едно време в кръчмата се се чува: "Ке ти го земат коньот бре ахмак!"
    Скача нашият воевода, излиза пред кръчмата и гледа двама фесове се мотаят около врания му кон. Вади той чифте пищови и ги разстрелва на място.
    Връща се вътре и поръчва още лута одринска ракия - препек.
    Минало-неминало време и пак някой се цепи в кръчмата: "Ке ти го земат коньот бре будала!"
    Излиза пак воеводата, мръсно разлютен, и гледа пак някакви чалми се въртят покрай конете. Вади патлаците и им отнася фесовете.
    Влиза вътре, заръчва руйно цариградско вино и тамъъън да отпие, пак се чува същия глас и пак: "Ке ти го земат коньот бре чукундур!!!"
    Воевеодата бесен-почервенял скача да заколи още някой турчин, когато кръчмарят се провиква: "Алоооооу, шахматистите на крайната маса, я по-тихо, ако обичате!"

    Коментиран от #44, #77

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Хасан

    6 9 Отговор

    До коментар #27 от "Онур":

    Аз чета за завладяването на Константинопол от 21…годишен младеж Фатих Мехмет..
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Онур

    6 13 Отговор

    До коментар #40 от "JPower":

    Освен глупави вицове да копираш, нещо смислено няма ли да кажеш, но пък ти кога нещо смислено си казвал, че сега да го направиш. Жалка картинка си.

    Коментиран от #49

  • 45 ба ги другарко

    7 6 Отговор
    новите кръстоносни походи в съвременен им вид.
    започнаха началото на '90-те и сега през 21век се усилват.
    а любимата ви русия само се прави на приятел както винаги и турците ще го разберат по трудния начин. русия ще се оттегли от сирия след 2020г. руснаците го ядоха в афганистан и сега правят втората си грешка в сирия. а турците ламтят за нови земи, но само страдат. голям крах ги очаква! големите си тестват оръжията и печелят пари, а малките страдат. там дето са намесени пари и религия или ви говорят за пари и религия - бягайте от там! в момента се води скрита трета реална, а не студена световна война, която започна през '90-те. всъщност не е трета, а бройката е по-голяма, но нищо. вече са на изнесени територии, а не на територията на някоя голяма сила
  • 46 Внимание!!!

    8 8 Отговор
    Жертвите на турската пропаганда, едновремено български предатели, нека знаят, че нормализирането на отношенията между фашистката и авторитарната и агресивната и арогантата Турция, със Запада, особено със Европа, от което толкова много тя се нуждае, минава през България(и Гърция).

    Коментиран от #53

  • 47 Синан

    7 8 Отговор
    Българите ако имахте по 1/10 от единството на турците, нямаше да са на тоз хал. Междувременно : Афганци и иракчани бягат от България. Жители на Афганистан и Ирак са най-често задържани у нас при опити да напуснат нелегално страната. Това показва месечната миграционна статистика на МВР. Сред задържаните от началото на годината на изход на държавната граница преобладават гражданите на Ирак – 34,3% и Афганистан – 21,6%. На входа на българската граница преобладават задържаните от Сирия и Ирак - съответно 31,7% и 18,8%. Като цяло статистиката показва ръст на задържаните при напускане на страната чужденци. През юли задържани на влизане в страната са били 40 души, а на изход - 68. Сравнението на данните показва, че има скок на задържаните нелегално пребиваващите в страната, които искат да я напуснат. За юни месец този брой е бил с 48 души по-малко или задържаните са били едва 20. Като цяло увеличението е 4.4 пъти спрямо предходния месец юни.
  • 48 Хасан

    5 11 Отговор

    До коментар #35 от "спорт и МУЗИКА":

    Аз чета за Фатих Султан завоевателя на Константинопол ,за Йълдъръм Беязид завоевателя на Балканите ,за Сблейман Великолепни

    Коментиран от #50, #59

  • 49 JPower

    11 4 Отговор

    До коментар #44 от "Онур":

    Ми на твойте вицове, отговорям с вицове!!!
  • 50 а бе

    4 3 Отговор

    До коментар #48 от "Хасан":

    τе дори майка им не ги познава!
  • 51 AbuTalib

    3 4 Отговор
    Абе САЩ търсят начин да разтурят НАТО.Не могат ей тъй самостоятелно, а принуждават Турция първа да се оттегли.
  • 52 Трол

    15 6 Отговор

    До коментар #43 от "Хасан":

    Това не е поговорка, това е истина! Никой българин няма да ви бъде приятел!Докато им казвате гяури, вие ще сте рязани карабини! А свинското си го плюскате на общо основание! Нали ви виждам ежедневно-кривокраки, плоскотемести плужеци!

    Коментиран от #55, #57

  • 53 Хасан

    6 12 Отговор

    До коментар #46 от "Внимание!!!":

    Турчин и помак разбира се че ще правят турска пропаганда ,но не разбирам защо турската пропаганда я характеризирате като «антибългарска».'
  • 54 ба ги другарко

    11 7 Отговор

    До коментар #33 от "Онур":

    бяхме с германия във войните и явно оставаме верни на тях :) сащ са си окупирали с бази-мази германия, и тя им дължи пари, а и всеки канцлер се кланя на сащ, но са си добре икономически :) а турците се кланят и молят на русия, но както написах, руснаците са така наречените правещи се на приятели - запомнете го тоя термин 'правещият се на приятел' ... много е актуален в тия времена на двуличие и лицемерност... времена, в които всеки е за себе си и се е овълчил :) а ако се надява турция да закупи мощни оръжия от русия, то ние бг сме го гледали вече тоя филм :) те са МОДИФИЦИРАНИ! запомнете го и това! а и оперират руски военни редом до другите от дадената страна! а доколкото т'ва, че ние сме били нелоялни спрямо русия, то ние им дадохме писменост, език, култура, религия! едно спасобо не ни казват! не че го искаме :)
  • 55 Хасан

    8 9 Отговор

    До коментар #52 от "Трол":

    Хора ,нека да живеем в мир и разбирателство ..свинското ща вази,агнешкото за нази а ракията обща

    Коментиран от #56, #74

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Синан

    7 15 Отговор

    До коментар #52 от "Трол":

    Мислиш ли, че след този грозен коментар, ние турците ще ви заообичаме? Ние, ви наричаме гяури, защото вие първо почват с обидите спрямо нас. И недей казва, че никой българин няма да бъде приятел с нас, защото заедно с българи съм отраснал, учил, работел, и продължавам да живея, имам много приятели българи, но те са като вас да се мислят че се над нещата, всички сме хора, който трябва да се подкрепяме, но вие трябва да разберете, че ние сме турци, винаги ще милеем и обичаме Турция, както и България.

    Коментиран от #60, #75

  • 58 Хасан

    4 11 Отговор

    До коментар #56 от "Трол":

    Момчето се старае да бъде харесван от хората които пишат тука...да вземе пример от мене ..да бъде горд и независим ..

    Коментиран от #61

  • 59 JPower

    16 3 Отговор

    До коментар #48 от "Хасан":

    За тоз ли говориш......На 9 март 1403 г. умира покорителят на България султан Баязид І Светкавицата (Иълдъръм) в плен на монголския владетел Тимур (Тамерлан). Той е четвъртият султан на Османската империя от 28 юни 1389 до 28 юли 1402 г. Султан Баязид е роден през 1354 г. и е син на султан Мурад I и византийката Гюлчичек Хатун. По време на Косовската битка (15.6.1389) след смъртта на баща си Мурад I той научава първи за нещастието и изпреварва по-големия си брат да отиде в палатката при мъртвия вече султан, където веднага се самопровъзгласява за негов наследник. Когато брат му пристига, Баязид заповядва да го удушат.

    а 28 юли 1402 край гр. Ангора (дн. Анкара) Баязид е победен от Тимур. Това става след като татарската конница от армията на Баязид се присъединява към Тимур и обкръжава досегашните си съюзници. Татарите са привлечени от обещанието на агентите на Тимур за по-ниски данъци от тези, наложени от турците. Монголската конница напада и заедно със страничния натиск от страна на татарите пречупва лявото крило на турците. На техния десен фланг се бият 20 000 сърби под командването на сръбския деспот Стефан Лазаревич (васал и шурей на Баязид) – те са обезкуражени, когато виждат анадолците да бягат и също напускат бойното поле. Баязид остава с еничарите си и със запасните си спахии. Накрая е пленен. +++Баязид е затворен в клетка и използван като столче за крака при качване на кон от Тимур, а съпругата на Баязид, Деспина Оливера Лазаревич, е принуждавана

    Коментиран от #71

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 JPower

    16 5 Отговор

    До коментар #58 от "Хасан":

    ++Баязид е затворен в клетка и използван като столче за крака при качване на кон от Тимур, а съпругата на Баязид, Деспина Оливера Лазаревич, е принуждавана да прислужва гола на масата му, само с един воал от тюл около бедрата. След осем месеца подложен на такива унижения Баязид получава удар и умира през март 1403 г.+++малейй, ма тоз мноо велик..БАШ ТАБУРЕТКА НА МОНГОЛИТЕ..В хилядолетната история на света, НЯМА ДРУГ ЦАР, ТАКА УНИЖАВАН....каквото си посял,това ще жънеш!!! Ердогрух може да го надмине по унижение...Ей, това са ви, "великите" и "достойни"" "герои""

    Коментиран от #63

  • 62 Синан

    4 12 Отговор

    До коментар #60 от "Трол":

    Първо, недей да обиждаш.. това го може всеки. Не виждаш ли, че истинският "Хасан" не ги пиши тези провокации, това са от вашите българи, който нарочно създават дразги. И нещо си се объркал с това, че незнамем да говорим и пишем майчиния си език, може да има такива естествено, но не слагай всички под общ знаменател.

    Коментиран от #64

  • 63 Хасан

    2 14 Отговор

    До коментар #61 от "JPower":

    Това сигурно е писал някой християнски историк...казват ти че сестра ти е курве иди доказвай че нямаш сестра

    Коментиран от #66, #70

  • 64 Трол

    12 2 Отговор

    До коментар #62 от "Синан":

    Айде беее, това ситурно българин го е написал-Публикувано във факти.бг: Онур не забравяй поговорката ..«Домуздан пост ,гяу..дан дост олмаз»...
    Ето го и твоя коментар-
    Публикувано във факти.бг: Хасан" не ги пиши тези провокации, това са от вашите българи.... Нали, от нашите, от българите! Да ама" бана бу номара япма"", айде не на мен тези!

    Коментиран от #65

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 JPower

    12 4 Отговор

    До коментар #63 от "Хасан":

    Живееш в България, имаш достъп до интернет НЕОГРАНИЧЕНО. ...можеш да видиш, на няколко езика,колко е ""велик""и ""достоен"" таз светкавица...има и картинки, как султана ви чисти чепиците на МОНГОЛА.... Ако дам линкове, ще ги изтрият!!! Между другото, майката на ваксаджийчето е гъркиня.....
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Иванов

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Ми да! Нясой трябва да пази гордите турци и едномилионната им армия.)))
  • 69 Иванов

    2 3 Отговор
    ПФУ!
  • 70 JPower

    3 1 Отговор

    До коментар #63 от "Хасан":

    http://wemedia.ifeng.com/60735537/wemedia.shtml
    http://www.wikiwand.com/uz/Boyazid_I_Yildirim
    https://owlcation.com/humanities/40-Facts-about-Tamerlane-Timur-the-Lame
    https://pt.wikipedia.org/wiki/Guerras_bizantino-otomanas
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 да питам

    3 6 Отговор
    ...и сега какво -РУСКАТА ЛИРА или ТУРСКАТА РУБЛА ша ''гътат '' долара...
  • 74 Не понасям пуйки

    4 4 Отговор

    До коментар #55 от "Хасан":

    Вие ракия нямата, защото и тя е българска. Вие нищо нямате, никога не сте имали и никога нищо полезно за света няма да измислите, защото просто не можете.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Кcaniba

    2 3 Отговор
    Kойто има акъл - на килимчето на ИМПЕРАТОРА, който няма, кланя се на империята на злото фащ!!!
    Резултат - Садам Хусейн, Кадафи, Санаакашвили и още куп такива....
  • 79 ТОЧКАТА

    1 2 Отговор

    До коментар #33 от "Онур":

    Право думаш ОНУР...право думаш...
  • 80 ПРОСТО АЗ

    1 1 Отговор
    Седя си тук и чета коментарите - не съм пропуснал нито един от тях,интересно ми става как така с огромно задоволство изпадате в лични обиди и дрязги,които на никого не са нужни!?! Просто човек да ви пусне една муха и може да направите от нея стадо от слонове,такива обиди и ненужни никому факти се сипят,че който и да ги чете ще пометне!!! А всичко е толкова просто - висшите турски военни са в Русия,за да договарят спешно ново въоръжение,съгласни са явно на всякаква сделка,виждайки колко дълго американците ги мотаят за новите изтребители ф-35,натресоха им тотална инфлация в отговор,на турците им остана да се надяват на Русия,с тяхната нестабилна рубла,само те могат да продадат на турците на нормална цена за тях и в обозрими срокове,ясно е - руснаците няма да оставят нещата извън техен контрол,виждат как турците скочиха срещу съюзниците си в НАТО,няма да позволят с тях това да се случи,просто сега е момента,утре може да им срува още по-скъпо на турците,трябва да действат,поне пво с-400 да вземат,ако ще и НАТО да ги ритне след това,то и без това е само военно-политическа формалност по прищявка на американците плашат зависимата част на този свят...

    Коментиран от #82

  • 81 стоян георгиев

    4 3 Отговор
    не са заради вашингтон в москва ,а заради предстоящата атака на асад срещу турците в сирия.в атаката официално ще участват и руснаци и то не от вагнер ,а от редовната руска армия.поне такива са изявленията на русия.
  • 82 333

    3 0 Отговор

    До коментар #80 от "ПРОСТО АЗ":

    Турският президент изпрати вчера в Русия, министъра на отбраната и ръководителя на МВР, да призоват Москва, да не започне окончателното нападение на Сирииската армия срещу Идлиб, което ще доведе до края на турското присъствие в Сирия, тъй като турската армия поддържа там 12 обсерваторията. Евентуалното уреждане на ислямския анклав може би ще бъде крайната точка за тестването на отношенията на Русия с Турция, тъй като изглежда трудно за Москва да блокира Дамаск заради Турция, да освободи последните земи, които бунтовниците защитават. С кюрдите, които вече изглежда, че приемат присъствието си във федерална Сирия, която зачита различните расови и религиозни общности с важни елементи на автономия в областите, които контролират, Ердоган ще трябва да намери магическо решение, за да не загуби дори областите, които окупира в Северозападна Сирия. Разбира се, за радикалното решение на проблема, за Ердоган, което, както той казал на своя народ, би било инвазията и експулсирането на кюрдите от цялата северна Сирия, вече не става дума..

    Коментиран от #83

  • 83 ПРОСТО АЗ

    3 0 Отговор

    До коментар #82 от "333":

    След като това,което казваш е вярно тогава защо "частният им самолет кацна на летище Москва и те бяха посрещнати с военни почести" цитирам статията ... защо пътуват с частен самолет и биват посрещнати с почести след като идват спешно да се молят за решение? Те са готови на каквато и да е сделка,пък руснаците - с почести ги посрещат...това са официални моменти,искат да работят с тях,явно дългосрочно,до инвазията в Идлиб има доста време,явно има нещо преди това,което е в интерес и на турците и на Русия и то е по-спешно.
  • 84 Вили

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "БАЛКАНСКИ НАБЛЮДАТЕЛ":

    Чиляк, Китай, Русия и Турция са държави управлявани от диктатори. С тях ли трябва да бъдем.
  • 85 ПСИХОЛОГ

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Горд Българин":

    ЯВНО НЕ СИ МНОГО УМЕН !!!
  • 86 финанси под масата

    1 0 Отговор
    Тези фокуси на американците със сриването на нечия валута, накрая ще им изиграят лоша шега. Навремето "филантропът" Сорос срина британската валута и спечели милиарди, но зад него стояха други дебели портфейли....
  • 87 Хасан

    0 0 Отговор
    Сигурно трите сили Русия ,Сащ и Турция ще си разделят Сирия на федерален принцип..Турция ще направи автономия около Идлиб и ще засели рам 3 милиона бежанци
Новини по държави: