Last news in Fakti

19 Август, 2018 16:20 4 962 33

Руските срещу американските бойни роботи

  • сащ-
  • роботи-
  • русия

В САЩ направиха сравнение между техническия напредък в двете страни

Научно-техническият прогрес даде мощен тласък за развитие на робототехниката и не е за учудване, че невероятно перспективната ниша на първо място започна да усвоява военно-промишления комплекс. Днес ВПК на световните държави изразходват за създаване на „умна“ техника повече, отколкото всички граждански сфери взети заедно, а перспективите както на бойното поле, така и в тила са колосални, пише Pogled.info.

За сега, разбира се водещите военни държави са в началния етап на мащабни преобразования, които в края на краищата кардинално ще променят съществуващия днес облик на армията. Русия вече изпита в реални бойни условия перспективния ударен комплекс „Уран-9“ и комплекса за разминиране „Уран-6“. Като цяло за последните години руският ВПК представи десетина роботизирани платформи, които скоро ще намерят приложение в армията.

Над роботите работят и в САЩ, но говорейки за Москва и Вашингтон, между страните съществуват фундаментални различия във философията на този тип техника. За това пише американският портал The National Interest, отбелязвайки, че Пантагонът определя като основни области на използване на робототехниката разузнаването, снабдяването и облекчаването на когнитивното и физическото натоварване на войниците, тоест по същество развива транспортни комплекси. Докато в РФ на първо място предполагат да използват роботите за настъпление.

Друго принципно различие се заключава в това, че Москва се стреми да използва роботите както е казва, тук и сега, затова представените във ВПК на РФ нови неща са вече внедрени в армията или подготвящи се да направят това в най-близко бъдеще, не са ориентирани към използване на изкуствен интелект. САЩ обратното - искат да минимизират участието на човека в работата на най-новите си комплекси, което разбира се ще повлияе върху скоростта на доставките на перспективни системи във въоръжените сили.

„Подходът на Русия – ако успеят да се справят със сложностите от технически характер – е по-полезен за съкращаването на броя на жертвите в хода на пряк конфликт“ - убеден е NI.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    39 14 Отговор
    За краварите човешкия живот е нищо. Те по улиците и училищата си гърмят на поразия , че при военни действия ли ще жалят пушечното месо . Особено ако е на така наречените им "съюзници"!

    Коментиран от #22, #25

  • 2 Weee

    29 0 Отговор
    От написаното по горе разбрах,че нищо не разбрах.Егати и статията и Джурналист.
  • 3 Справедлив

    34 11 Отговор
    Подходът на Русия е за минимизиране на жертвите......А САЩ не мислят за жертвите-защото източният фланг(в който сме и ние) е определен от НАТО като пушечното месо. Американците няма да умират зад океана при конфликт с Русия...тази роля САЩ са ни я дали на нас-еврлпейците....
  • 4 Таралежа

    13 24 Отговор
    Опъва ли им се изкуствения интерект на руснаците 😆 Ми ще се опъва като липсва естествен. 😂

    Коментиран от #5, #8

  • 5 Borislav Popov

    15 4 Отговор

    До коментар #4 от "Таралежа":

    Тъкмо се чудя - бай дони с изкуствен или естествен е ?
  • 6 Руските свине

    13 14 Отговор
    Никога не са ценели човешкия живот и затова ще минат без роботи.

    Коментиран от #7, #11

  • 7 БЕЗИМЕНЕН ГЛУПАК.

    13 8 Отговор

    До коментар #6 от "Руските свине":

    ДЪЛГИЯ ВИ ЕЗИК ЩЕ БЪДЕ ИЗКОРЕНЕН ВЕДНО С КРЪТУНАТА ВИ..
  • 8 САЩ И НАТО няма да ГЪКНАТ !

    11 8 Отговор

    До коментар #4 от "Таралежа":

    ФАФЛИ СА И то ФАФЛИ тунковци с много "мармалад" ! АЙРЯН без мляко ! ТАРАТОР БЕЗ краставици и без кисело мляко. СЪС ЧИПИК ВЕ ПОСЕРКО ! СЪС ЧИПИК - С ВОЙНИК СЕ ВОЮВА бе сукалче а не с тронове. В Сирия е Руският чипик и никакъв интелект не преде ! И СССР ще появи на пук на интелектуалните ФАФЛИ ТУНКВАНИ !

    Коментиран от #21

  • 9 ЖИВ ТРУП Е САЩ И НАТО

    14 7 Отговор
    Гледай само как всичко в света, кото на кино ще се превърти ! Тихо, бързо, ефективно, смело и законно !ЧУДО НЕ ВИЖДАНО ! СЛАВА РОССИИ, СЛАВА СССР !
  • 10 МОСКВА, МОСКВА ти пак си огнена звезда!

    6 5 Отговор
    Никой не ще ГЪКНЕ. ВСИЧКИ СА Л/НА С ПРАЗ.
  • 11 ПОСЕРКО , къде е човешкият живот

    11 7 Отговор

    До коментар #6 от "Руските свине":

    Днес в България? Или гледаш само себе си ? Хората що ги няма, щом си човечен? Червив си и в мозъка, к.пеле коварно !
  • 12 СССР И РОССИЯ !

    5 4 Отговор
    В ЕТОЙ ИМЯ - ОГОНЬ И СИЛА !
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 И чак тогаз у нас

    5 4 Отговор
    Ще забелим голнемият народен ПРАЗ ! НАЦИОНАЛНА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА НЕЗАКОННО ПРЪКНАЛАТА СЕ ДЕРМОКРАЦИЯ.
  • 15 ВСИЧКО НЕЗАКОННО ОТНЕТО

    3 4 Отговор
    Обратно там от където е взето. Обратно на държавата и на народа !
  • 16 НКВД

    5 5 Отговор
    8000 германци на учение е русофрениците се надрискаха да коментират.

    Коментиран от #19

  • 17 Моля те пощади ни ! БОЗАЙНИК !

    2 1 Отговор
    Ще сереш прав бе посерко - прав. И гащите ще забравиш да си свалиш.
  • 18 руски самовар

    4 5 Отговор
    Как ще правят самолет 6то поколение ,не знам -той трябва да има и изкуствен интелект. И да може да лети както пилотиран така и безпилотен.

    Коментиран от #20, #24

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ти виж пиростията

    4 2 Отговор

    До коментар #18 от "руски самовар":

    И ЧУШКОПЕКА първо на 6то поколение направи.
  • 21 ВПК

    7 7 Отговор

    До коментар #8 от "САЩ И НАТО няма да ГЪКНАТ !":

    Руския чепик го видяхме в Сирия . Много чифтове останаха сираци .
    Само обувките бяха останали от Вагнеровци.
    Тръгнали нашите като на свадба . Срещу 30 човека . Ама я ела тука бе сине майчин -бой , бой , бой -памперси няма ,пак бой . Смляха ги ,направо ги смляха . Путен се скри за 2 седмици -тоя нещастник.

    Коментиран от #30

  • 22 СссереМ

    7 5 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Пак си неподготвен по темата,през последните сто години кой е дал повече жертви,при условие че сащ са участвали в много повече конфликти,при бушмените груз200 е нещо напълно в реда на нещата.
  • 23 Иванов

    3 5 Отговор
    По новините гледах един руснак Иван Ванко, който много приличаше на Мики Рурк. Та този Ванко бе напреднал много в робототехниката, но спряха тока и не научих повече. Този сигурно е някой приятел на Путин. Всяка нощ сънувам руските роботи и се събуждам плувнал в пот. Слава России!!!
  • 24 екстрасекс

    7 1 Отговор

    До коментар #18 от "руски самовар":

    Виждам в кюфтето, извинение в кафето... Много роботи... САЩ имат: Амнести интернейшънъл, Отворено общество, Спайдърмен, ИронМен, Батман, Стоян Георгиев, Оня с коня, юрист, Пусси Райът, Ф-35, Винету, Цецо, Блейк Уотър, ООН, и хиляди други ... а бедна Русия има СУ-57, МИГ-35, Сидерова Волена, Корнелия, Таско и други. САЩ има много повече роботи от Русия.
  • 25 Гошо

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Историята досега показва,че човешкият живот за руснаците не е нищо ,особено ако става въпрос за техния народ.!
  • 26 ФАФЛИ ТУНКВАНИ !

    1 0 Отговор
    Ще ядете Голата МАХА !
  • 27 Ще лъскайте ХУРКАТА !

    2 1 Отговор
    ФАФЛИ МЕКУШАВИ ! ДЕВОЧКИ !
  • 28 Kcaniba

    3 2 Отговор
    фащ блабла, имали перспективни разработкш блабла
    ма били по перспестивни от руските блабля...
    Руските над 10 вида платформи учавствали успешно в преки бойни действия в Сирия, не са перспективни, амерските, неучавствали никъде(щото още ги няма, налиии) обаче са много перспективни, напреднали и изпреварващи!!!
    Ей, нпо статийки
  • 29 Kcaniba

    2 2 Отговор
    фащ блабла, имали перспективни разработкш блабла
    ма били по перспестивни от руските блабля...
    Руските над 10 вида платформи учавствали успешно в преки бойни действия в Сирия, не са перспективни, амерските, неучавствали никъде(щото още ги няма, налиии) обаче са много перспективни, напреднали и изпреварващи!!!
    Ей, нпо статийки
  • 30 екстрасекс

    0 2 Отговор

    До коментар #21 от "ВПК":

    За Вагнеровци се чува и то от военни коментатори руснаци, че краят на договорите и застраховките им изтичал и за частното ВПК било по-изгодно да има Грузь200, отколкото изплащане по договори. Това е в руски сайт за разследвания, нещо като нашия Строго секретно, който не публикува дезинфлрмация, явно затова го ненавиждат местни и чужди на власт... нещо като Уикилийкс. За застрахователите е изгодно да плащаш застраховка, а да не плащат те. За пенсионни фондове е изгодно да внасяш, но да не вземеш пенсия. Ето и затова се вдига прага на възрастта и държавни министри и депутати, правят така, че да внасяш в пирамидите ЗО, пенсия, допълнителна пенсия, но да е малък или нулев шанса да я получаваш. Пирамидите отдавна са дъравен модел, а има и частни много. Дори и ЕЦБ го удари на пирамида, с отрицателната лихва. Това не е сейф, който наемаш и плащаш такса, а банка, която акомулира и огпуска пари под лихва. Никой нормален не дава пари под отрицателна лихва, защото губи. Но загубите ги плащат нац. банки с вноските. Паразктен пирамидален систъм.... Говори се, ще нарочно не са подкрепили Вагнеровци, за да е по-евтино с Грузь200, вместо с хилядарки зелено заплати и премии... А, роднините не могат да осъдят частно ВПК. На война нещата са ясни, може и свои да те пречукат. То тук с мутри и катастрофи е като на война...
  • 31 друг

    1 2 Отговор
    До Borislav Popov
    Бориславе ти друга работа нямаш ли, та висиш по цял ден в нета. И тези простотии дето ги пишеш, нямат смисъл, щото човек като ти види името знае какво ще напишеш. Само мантри без нищо конкретно. Е много ти здраве, защото ще ти трябва. Особено за ставни заболявания, очите и слабоумие.
  • 32 6542

    1 1 Отговор
    Как да вградят изкуствен интелект ушанките, след като нямат даже естествен...
  • 33 Jack Bauer

    0 0 Отговор
    BattleBots по Discovery chanel.