Last news in Fakti

22 Август, 2018 14:55 3 620 28

"Ал Кайда": Ще се бием до последно за Идлиб

  • абу мохамед ал голани-
  • сирия-
  • ал кайда-
  • идлиб-
  • башар асад

Водачът на групировката в Сирия се зарече да продължи войната

"Ал Кайда": Ще се бием до последно за Идлиб - 1
Снимки: БТА/АР

Водачът на сирийския клон на "Ал Кайда" Абу Мохамед ал Голани се зарече, че ще продължи да воюва в сирийската провинция Идлиб - последната голяма бунтовническа крепост. Той заяви това в контекста на възможна офанзива на правителствените сили, предаде АР.

По думите на Голани случаите, при които бунтовнически групи се договаряха с държавата да се предадат, като тези неотдавна в Южна Сирия, няма да се повторят в Идлиб.

Правителствените сили изпращат подкрепления към Идлиб, провинция на северозапад, на границата с Турция.

По-рано през годината сирийските войски превзеха контролираните от бунтовниците предградия на Дамаск, както и южните провинции Дераа, Кунейтра и Суейда.

"Ал Кайда": Ще се бием до последно за Идлиб

Изявлението на Голани беше разпространено чрез видеозапис в интернет, публикуван по повод мюсюлманския празник Курбан байрам (Айд ал Адха). То беше качено малко преди полунощ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А честито

    16 2 Отговор
    Да а турците ги подкрепят, както винаги терориста с терорист се привлича, само знаят да колят и да режат глави на по-слабите ама като дойдат самолетите и се крият под полите на цивилните жени.
  • 2 Аз казах

    28 2 Отговор
    Да ще се бият до последно ,такива са заповедите от вашингтон.

    Коментиран от #4

  • 3 не ДО а ЗА

    25 0 Отговор
    ''Ще се бием ДО последно''-грешат тъпаците.Даже и не подозират,че ще е ЗА последно!
  • 4 стоян георгиев

    3 27 Отговор

    До коментар #2 от "Аз казах":

    вашингтон няма нищо общо.ал каида са враг на сащ и американците са единствените дето се бият с тях по целия свят.в идлиб отговорността за ал нусра носят турците те трябваше да проечистят зоната предвид че реално имат воиски там.вместо това те се съюзиха срещу сащ с въпросните алкаидисти и сега ще ядат сапа!веднъж от руската коалиция втори път от западната изолация.про американските части на кюрдите също ще участват в тази операция.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 баба

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    Бин Ладен бе американският герой по време на руското нашествие в Афганистан. Това ,че детето е пораснало и им се е изплюло в лицето, не променя факта , че те го създадоха. Сега руснаците се заиграват с талибаните, но и това е предателство спрямо нашата култура.

    Коментиран от #7

  • 6 А честито

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    Само дето САЩ този път нямат общо. YPG дебнат Африн, веднъж започне ли атаката срещу Идлиб и турците навлязат в калта да защитават братята си от Ал Кайда кюрдите ще нападнат Африн и освободят братята си. А на САЩ им е през оная работа Тръмп е брутално откровен ние си вземаме газовите находища а СА да плаща за възстановяване ние вече си взехме каквото ни трябва.

    Коментиран от #8

  • 7 стоян георгиев

    0 11 Отговор

    До коментар #5 от "баба":

    и тва кво доказва?бен ладен е бил част от десетките хиляди доброволцибили се срещу ссср.тва достатъчно ли е да приемем тезата че ал каида е дело на сащ?кадиров да речем дето е лявия тестис на путин в момента бе също доброволец срещу русия и кво да приемем ли че русия е създала самао чеченските сепаратисти?смях!
  • 8 стоян георгиев

    1 7 Отговор

    До коментар #6 от "А честито":

    тва са пълни глупости.без сащ кюрдите в северна сирия щеше да имат същата съдба като кюрдите в африн дето бе уж защитен от договор на кюрдите с путин.кюрдите са част от американската коалиция в сирия.те деистват заедно .сащ има поне три бази в зоната на кюрдите и постоянно подпомагат кюрдите с оръжие,техника ,инструктури и пари,както и ги осигуряват от въздуха.кюрдите не правят нищо без да го съобразят със сащ затова са и толкова ценни като съюзник!освен това в кюрдската коалиция има западни доброволци както и огромен християнски съюзник от асирииците в северна сирия.

    Коментиран от #10, #11, #12

  • 9 Bahti

    5 0 Отговор
    Бе що не Рабрахте, че тва е война за Петрол!
  • 10 А честито

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Е аз какво казвам САЩ им трябва легитимация да си вземат петролът и това са Кюрдите!!!
    Помогнаха им да, за да могат да имат лице пред света какво правят в Сирия.
    САЩ обаче няма да налива пари нито в Рака нито другаде. От друга страна YPG нямат никакъв интерес за Идлиб, те си искат Африн и ще нападнат там стига Турция да затъне в калта.

    Коментиран от #13

  • 11 Трол

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    ЦРУ подкрепя Ал Кайда и сродните ѝ организации почти половин век. Има няколко тренировъчни лагера, където ЦРУ обучаваше и въоръжаваше муджахидините. Един от най-важните е този в Пакистан. Той се използва и до днес, когато се обучават т.нар. „бунтовници“, които после се вкарват в Сирия. За периода 1982-1992 от ЦРУ са обучени над 35 000 джихадисти от 43 различни ислямски държави, които да се включат в Ал Кайда и други организации под нейното крило. Основоположника на тази политика е Роналд Рейгън. Съединените щати не само обучаваха, въоръжаваха и спонсорираха ислямски екстремисти. САЩ влагаше милиони в програми за обучаване на ученици в Афганистан.
  • 12 Трол

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Корените на Ислямска Държава произлизат от Ал Кайда, която е плод на американското разузнаване, в съдружничество с британското МИ6, израелските МОСАД, пакистанското и саудитското разузнавания. Бойците на ИДИЛ бяха използвани при т.нар. Арабска пролет, което беше мащабен проект, контролиран от същите тези разузнавателни агенции. Джихадистите бяха използвани в Либия, а след това прехвърлени в Сирия.

    Коментиран от #14

  • 13 стоян георгиев

    0 4 Отговор

    До коментар #10 от "А честито":

    сащ в момента наливат пари на кюрдите ,както и в рака.петрола не ги интерасува сащ ,те петрол имат ,но няма да позволят да го вземе башар или руснаците.и както ти казах ако сащ кажат на кюрдите да не се месят в антитурската коалиция кюрдите няма да се намесят.
  • 14 стоян георгиев

    1 5 Отговор

    До коментар #12 от "Трол":

    сащ въоръжаваха и потдържаха противниците на ссср,това е безспорен факт,но чети внимателно другарю милиционер,сащ са страната която наи-активно се бори срещу съвременните ислямски екстремисти квито са ислямска държава и ал каида.не е верен и анализа ти за ислямска държава и ал каида,колкото и да се опитваш да си компетентен намесваики ми 6 или мосат.истината е ислямистите са производни на движението мюсулмански братя което се е заигравало в годините както със запада така и със изтока стига те да са имали някакви интереси от това.не е вярно че ислямската пролет е инсцинирана от някого.тя е исторически момент свързан с развитието на страните в арабския свят.много е удобен обаче за путиновите тролове момента с трудното разбиране на реалността и съответно опростенческия модел как за всичко е виновен сорос и сащ.та защо другарю сащ ще подпомагат организация целяща разрушаването на сащ и атакуваща американски обекти по целия свят?

    Коментиран от #17

  • 15 Иванов

    0 3 Отговор
    Дръжте се братя демократи, на москалите им свършиха бомбите! Аллаху акбар!

    Коментиран от #20

  • 16 Kcaniba

    4 0 Отговор
    Русия ке ви смачка байрямчета!!!
    Чнченците намкурбан че ви правят, соросняя!!
  • 17 Трол

    8 0 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Муци, дай развитието на Идил до 2014г. по карти, включително и в Ирак! Разрастваше ли се! Даааа! Срещу тях САЩ и каолиция 153627 още съюзници! После шундо разгледай картите на териториите на Идил след намесата на руснаците! Намаляваше ли Идил? Даааа! Факти? Ми те тва са фактите бе тутко!

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Трол

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "стоян георгиев":

    Не може нищо да питаш, щот си куха лейка! Рецепти за манджи в мама бг!
  • 20 Kcaniba

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Иванов":

    на чеченцитя обаче не им!!
    алахбахур!!!

    Коментиран от #22

  • 21 Ххххх

    2 0 Отговор
    Каква е тази сирийска опозиция от чужденци. Все едно мигрантите да направят опозиция в Германия .
  • 22 Иванов

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Kcaniba":

    Не бахур, а барух. Макар, че акбар на иврит е мишка, башар- мръвка.

    Коментиран от #24

  • 23 нико

    2 0 Отговор
    да,ще се бият до последния наемнико-умерен-опоэиционеро-бунтотовник...
  • 24 Методи

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Иванов":

    Оповестяваш нещо което вече се знае. Само да запитам кога ще си ги приберете към израел, като белите каски?
  • 25 това е прокси война

    2 0 Отговор
    Интересно нещо е и войната и политиката. Скараха се Турция и САЩ и хоп ново 20 на фронта.
  • 26 К Георгиев

    0 0 Отговор
    Всичко е въпрос на пари. Не си чешети езицити си. Сащ, и Русия се надпреварват кой по голям залък да налапа.
  • 27 К Георгиев

    1 0 Отговор
    Всички много добре знаете, или ако не знаете, Русия ,или САЩ ако решат могат само за няколко часа ,от тези талибани, идил, ислямска държава, или както икате ги наричайте, от тях нищо да не остане. Ами после, няма враг - няма пари.
  • 28 Истината

    2 0 Отговор
    Съвет, преди да започнете да се биете сами си изкопайте гробовете. Това ще е най доброто което ще направите на този свят 🌎.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания