Last news in Fakti

23 Август, 2018 13:16 2 653 19

САЩ и Русия преговарят на неутрален терен

  • сащ-
  • русия-
  • джон болтън-
  • николай патрушев-
  • преговори

Джон Болтън разговаря в Женева със секретаря на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев

САЩ и Русия преговарят на неутрален терен - 1
Снимка: Shutterstock

В Женева започна срещата на съветника на американския президент по националната сигурност Джон Болтън и секретаря на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев, предаде ТАСС.

Очаква се, че ще бъдат обсъдени ситуацията в Сирия и Украйна и перспективите за излизане от кризата в отношенията между САЩ и Русия.

Преди срещата заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков каза, че ще бъде обсъдена и темата за присъствието на Иран в Сирия.

Срещата се организира малко след като САЩ наложиха нов пакет от санкции на Русия.

Във връзка със санкциите Рябков днес каза, че Москва не планира да спре доставките на ракетни двигатели и на титан за авиационната индустрия на САЩ в отговор на новия пакет от американски санкции.

По-рано този месец руски депутат каза, че Москва може да ограничи износа на ракетни двигатели РД-180 за САЩ, ако Вашингтон наложи нови санкции на Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трябва да се внимава

    15 1 Отговор
    Вова е джудист.....

    Коментиран от #15

  • 2 Иванов

    20 3 Отговор
    Щатите и Бригания много искат да воюват с Раша от наша територия, а техните елити да си живуркат на спокойствие и чист въздух в Нова Зеландия. Еми, просто няма как да стане. Да се изнасят на Луната. Ако могат!)

    Коментиран от #8, #9, #10

  • 3 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    НЕ Е РОДНИНА НА МАЙКЪЛ Б. -СЪС СИГУРНОСТ / СТАР Е ЗА ПЕДЕР/, НО МУСТАК АЛА САМЮЕЛ КЛЕМЪНС НЕ ГО ПРАВИ ИВРЕОИД !!! ОБИЧАМ ВИ ЕВРЕИ -ГИНИИ СТЕ , НО Е НЕОБХОДИМ ХОЛО-ХОЛО -КОСТ , ЗА СЕМИТСКИТЕ АМЕРИКАНСКИ БАНКЕРИ !!!!
  • 4 СссереМ

    4 8 Отговор
    Дреме му на бай Дончо за допотопните ви двигатели от савецко време и за некачествения ви титан,ами спрете ги бе,и без това малкото зелено дето имате ще свърши.

    Коментиран от #7

  • 5 юрист

    2 5 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Във връзка със санкциите Рябков днес каза, че Москва не планира да спре доставките на ракетни двигатели и на титан за авиационната индустрия на САЩ в отговор на новия пакет от американски санкции...“ И защо така?:) Нали сащ били най- древното зло, което трябвало да бъде унищожено от руснаците, а?:) Да не вземе сега да се окаже, че паричките- американските долари всъщност- които се плащат на русия за продажбата на сащ на нейните стоки като ракетни двигатели и суровини- като титан, са крайно нужни на руският държавен федерален бюджет и са калкулирани отдавна като очаквани приходи в него?;) Но иначе руснаците реват, че сащ водел война с тях и т.н.:) Ми като сащ води война с русия, защо русия не спре доставките на РУСКИ РАКЕТНИ ДВИГАТЕЛИ И ТИТАН за сащ., а?:) Ако е налице ВОЙНА на сащ срещу русия, така ли се постъпва във време на война- даваш на врага си ракетни двигатели и титан?:) Не се ли прекратява действието на подписаноте договори, като изправната страна просто се позовава на форсмажорни обстоятелства, едно от които е войната между държавите на 2те дружества- контрагенти по договора?:D:D:D

    Коментиран от #6, #18

  • 6 Баба

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "юрист":

    Наборке , не се прави ,че разбираш от всичко ! Само ставаш за смях ! По-добре хвани метлата или направо я яхвай !

    Коментиран от #11

  • 7 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "СссереМ":

    Време е да излезеш от тоалетната . Пий лопедиум , а не амфети !
  • 8 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Иванов":

    Втората по големина банка в Швейцария Credit Suisse е замразила сметки, свързани с Русия на стойност от около 5 млрд. швейцарски франка (около 5 млрд. долара), за да избегне попадането й под санкциите на САЩ, съобщава Ройтерс, позовавайки се на данни, намиращи се на разположение на агенцията. Информацията е тиражирана и от руските електронни издания.
    Прессекретарят на Credit Suisse е заявил за агенцията, че банката си сътрудничи с международни регулатори на страните, в които осъществява дейност, за да осигури спазването на санкциите, включително и тези по отношение на Русия.
  • 9 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Иванов":

    Съд в Холандия разпореди да бъдат конфискувани активи на руския енергиен гигант "Газпром", за да се изпълни решение на арбитражно дело, спечелено срещу него от украинската компания "Нафтогаз", предаде "Интерфакс". Активите на руската енергийна компания "Газпром" в Англия и Уелс са замразени.

    В изявлението на Украинската газова компания Нафтогаз се отбеляза, че Стокхолмския международен арбитражен съд е дал решение в направление руската енергийна компания да изплати обезщетение на Нафтогаз и за тези дългове активите на Газпром в Англия и Уелс са замразени със заповед на Лондонския търговски съд

    Съдът даде решение в направление Газпром да заплати 2,56 милиарда долара обещетение на Нафтогаз , поради неизпълнение на задълженията си свързани с превозите на природен газ за Украйна.
  • 10 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Иванов":

    Процесът на принудително вземане на 2.6 млрд. долара от "Газпром" доби практически измерения, заяви на 30 май президентът на Украйна Петро Порошенко. Регистрираната в кантона Цуг в Швейцария, известен като данъчен рай, компания Nord Stream 2 AG (оператор на проекта "Северный поток - 2", 100% принадлежи на "Газпром") съобщи, че вече е получила постановление за замразяване на активи по дълга на "Газпром" към "Нафтогаз". Замразени бяха и акциите на руската компания в Nord Stream AG, оператор на "Северен поток".
  • 11 юрист

    1 6 Отговор

    До коментар #6 от "Баба":

    То си личи коя е неграмотната, бабо, само метли и лопати са ти в главата:–) Впрочем- имаш ли някакво логично възражение, обосновано на факти, срещу съдържанието на моя коментар- не или не?:)

    Коментиран от #12

  • 12 Баба

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "юрист":

    Дядо ми е казал да не споря с непознати дъртофели , още повече "юристи"-хигиенисти !
  • 13 ГосТ

    6 1 Отговор
    Всичко зависи от най голямата икономика -ЕС. Ако сега не им бият шута на краварите, не знам кога. От това зависи бъдещето на планетата по дяволите!
  • 14 FOMC FEDERAL Reserve of USA

    0 2 Отговор
    курсът на рублата днес мм
    над 70 рубли за долар и излиза от консолидация и навлиза във възходяща спирала за 80рубли
  • 15 Румяна Костова

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Трябва да се внимава":

    И много добър шахматист също.
  • 16 гост

    0 2 Отговор
    Германският канцлер Ангела Меркел ще посети Азербайджан тази седмица, като основна цел на визитата ще бъде провеждането на преговори за увеличаване на доставките на каспийски газ за Европа. Според високопоставен германски държавен представител Берлин проявява „голям интерес“ към развитието на т. нар. Южен газов коридор, свързващ Азербайджан с Европа през Турция, посочва в. Financial Times. Според него разработването му е важна част от европейските усилия за диверсификация на доставките на газ за континента и подсигуряването на алтернативен внос от този на Русия. Неочакваното решение на канцлера да предприеме стъпки за ускоряването на работата по оста съвпада и със засилването на критиките от страна на американския президент Доналд Тръмп срещу проекта „Северен поток" 2, който според него увеличава допълнително зависимостта на Европа и в частност Германия от Москва. Според източника Германия би искала разширяването на коридора да включва и „синьо гориво“ от други държави като Туркменистан, Иран и Ирак.
  • 17 гост

    0 3 Отговор
    Германският официален представител приветства и постигнатото по-рано този месец споразумение за статута на богатото на петрол Каспийско море между страните, които го обграждат – Русия, Иран, Казахстан, Азербайджан и Туркменистан. По думите му това може да се окаже „първа стъпка“ към строителството на Транскаспийския газопровод, който ще доставя газ от Туркменистан до Азербайджан и така ще „помага за диверсифицирането“ на европейския енергиен внос. Ееееех , положението за Жужи от лошо отива да става безнадеждно , да му се не види , как се усетиха тия европейци , че газчица по света с танкери да я ринеш , хахахххах !!!
  • 18 Румяна Костова

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "юрист":

    Кога е почнала войната между САЩ и Русия,че съм пропуснала ?И къде плаче Русия?Гледам руските анализи , сълзи и сополи не видях.Предаване,блог, статия,къде плачат?

    Коментиран от #19

  • 19 Агент

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Румяна Костова":

    Т.н. "юрист" , е бабишкера с напреднала деменция , не и се сърдете , в живота си няма други развлечения освен стария компютър .
Новини по държави: