28 Август, 2018 11:20 5 064 13

Русия прехвърля войски в Сирия

  • русия-
  • войски-
  • сирия

Разполага нови противовъздушни комплекси в руската база

Министерството на отбраната на Русия обяви, че е прехвърлило противоракетни системи в Сирия, съобщи „Комерсант“.

Противовъздушните комплекси са били разположение в базата Хмеймим. Изпратена е била батарея с от противовъздушно ракетната система Тог-М2. Целта на комплекса е да подсили намиращите се в района военни части.

Руските военни кораби в Средиземно море са били подкрепени с две фрегати и един ракетен кораб.

По-рано говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков обяви, че американският разрушите „Рос“ в момента се намира в Средиземно море.

В същото време в Персийският залив се намира разрушителят „Съливан“. Той е оборудван с ракети „Томахоук“.

Кремъл вече обяви, че очаква нови провокации с химическо оръжие в Сирия, които да послужат като претекст на западните сили за атака срещу силите на сирийския президент Башар Асад. Вашингтон отхвърли тези твърдения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалито е такова

    35 4 Отговор
    Еми Близкият Изток ще се управлява вече от Кремъл-факт!!! Това е район,който всички големи искат да насаждат своето влияние-просто гео-политика на свръх държавите. Русия успя да измести САЩ и това вече се реалито-...
  • 2 стоян георгиев

    3 30 Отговор
    я тази статия потвърди писаното от мен в другата.руснаците интензивно струпват воиска за нападението над турския идлиб.запада ще гледа и ще чака съюзниците да се радват на успехите си.може и да помогне с малко кюрди .после като доиде време за избори и нова конституция всичко ще си доиде на мястото.щото русия пара няма и няма и да има ,а тук народа иска да яде.смях!
  • 3 ****

    30 4 Отговор
    Това си е намек към краварите,че е време да си обират крушите от там,и не само от там,ами от целият близък изток.
  • 4 дааа

    37 2 Отговор
    САЩ и техните васали виждат че с техните терористи е свършено и заплашват Сирия и народа с ракетни удари,дълг на Русия е да защити свободата от терористите....
  • 5 лошо

    31 2 Отговор
    сащ готвят нова химическа атака за да имат повод да нападнат пак Сирия и да защитят терористите.
  • 6 гост

    5 17 Отговор
    Е нали войната свърши!Какви са тези войски,какви противовъздушни комплекси?

    Коментиран от #8, #9

  • 7 Kcaniba

    22 2 Отговор
    империята на злото фащ!!!
  • 8 Реално

    24 2 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Гостенче..в Б.Изток войните никога не са спирали. Причини за това много-но една от главните причини е ненаситната алчност на западният свят към природните и човешки ресурси във въпросните земи. Б.Изток е "вододела"на болни амбиции на политици от "цивилизованият свят" и най-пресният пример за безумието им е създаването на ИД и радикализирането на религиозна основа-това е зараза която няма изкореняване. Та войни там ще има и за напред. Докато има шизофреници като тези от Вашингтон да мечтаят за завладяване и влияние по целият свят.
  • 9 123

    26 2 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Войната с терористите почти е приключила но с техните покровители от ФАЩ сега започва
  • 10 GRU

    3 26 Отговор
    На някои как им личи, че са ги учили в Москва.

    Народите от потиснатите, чакали да им се притекат от северните степи, че много им дреме дали ще са добре или...пък на ония лошите американци които ги окупирали.

    Нещо отдавна описано в учебниците по история как функционира съветската пропаганда в годините на Студената война.
    Товаришу чукайте чугун там нещо работете и произвеждайте, току мързеливата Россия станала богата държава
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Dorian

    13 2 Отговор
    Маккейн е два метра под земята и е време неговите образувания по света да го последват. Всички платени терористични групировки са добро начало.
  • 13 simonm

    1 6 Отговор
    гледам снимката и се радвам,руснаците стават все по умни-оценилиса картечницата брауниг и се перчат с нея
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания