Last news in Fakti

28 Август, 2018 12:00 3 812 9

Германия и САЩ с призив към Русия

  • германия-
  • русия-
  • сащ

Меркел и Тръмп искат Кремъл да укаже натиск над Сирия

Лидерите на Германия и САЩ призоваха Русия да упражни влияние върху правителството на Сирия, съобщи ТАСС.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е провел телефонен разговор с германския канцлер Ангела Меркел. Според изявление на германското външно министерство, двамата са разговаряли за настоящите международни предизвикателства.

Те са изразили загриженост за евентуална ескалация на конфликта в провинцията Идлиб. Според тях хуманитарната ситуация в района се усложнява в се повече. Меркел и Тръмп са призовали Русия да укаже натиск над сирийското правителство, за да могат да бъдат осигурени хуманитарни коридори в региона.

Според тях така може да се избегне разширяваща се ескалация. Двамата са обсъдили и ситуацията в Украйна. Тема на разговор са били и Западните Балкани. Двамата са постигнали съгласие по повечето въпроси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГНЕВЕН

    46 0 Отговор
    Точно преди три дена ГОВЕДОТО тръмп обяви, че няма да дава пари за Сирия. А сега иска хуманитарни коридори. Защо бе, говедо? Ми те - братушките, които единствени доставят хуманитарни помощи си имат коридори!!
  • 2 Kcaniba

    38 1 Отговор
    да Укаже натиск....
    Утново 2 за ридактурчиту!!
    Инак, кочината е напълтила памперсите и чалмите в Сирия, Германия е окупирана територия!!
    Русия ке ви газииии
  • 3 я стига

    43 1 Отговор
    Тези виновници за касапницата в Сирия призовават властта в Сирия да не освобождава своите градове от терористите ли?що за цинизъм и нахалство....
  • 4 фежфрж

    31 0 Отговор
    Това е част от плана за нова ракетна атака по правителствените сили. Американците виждат, че милиардите хвърлени за въоръжаване на "опозиционните" групи отиват на вятъра и се мъчат по някакъв начин да им помогнат.
  • 5 екзорсист

    29 0 Отговор
    Нечовешки, рептилски, цинизъм и нахалство.
  • 6 ха ха ха

    14 1 Отговор
    тез пък, да си вържат по един камък на шията и да се одавят дружно, че и без тва не стават за никакъв чеп!

    Коментиран от #7

  • 7 УПС

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "ха ха ха":

    *удавят
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ХИМ АТАКА Е ПОМОЩА ОТ САЩ

    12 0 Отговор
    Никой не го е еня сирийският народ.. В САЩ идат избори ! ТРАМП следва да покаже че е сила.Въпрос на дни - Първо ХИМ АТАКА и после РАКЕТНА АТАКА ! В САЩ ще видят че имат влиятелен и действен президент ! Републиканците печелят ИЗБОРИТЕ ! Тогава ТРАМП развързва ръце .Кейс - CLOSED ! Хуманитарни помощи ?! ХАИТИ, ДОМИНИКАНА, ПУЕРТО РИКО, ХОНДУРАС, ГВАТЕМАРА -помощи никой не им дава. ПЕТРОЛ ако имат - зле става И ще им се помага ! КАТО ВЕНЕЦУЕЛА - С ЧЕТЕРИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ ПЕТРОЛ и ГАЗ от САЩ ! Сега и помагат със САНКЦИИ после с МАЙДАН и TAKE THE OIL ! HIP ! HIP ! HURRY !
Новини по държави: