Last news in Fakti

30 Август, 2018 15:42 1 185 1

ООН приветства конвенция, подписана в Казахстан

  • казахстан-
  • оон-
  • каспийско море-
  • русия-
  • антониу гутериш-
  • нурсултан назарбаев

ООН гледа положително на "Конституцията на Каспийско море"

ООН приветства конвенция, подписана в Казахстан - 1
Снимка: Shutterstock

В Организацията на Обединените нации приветстват подписването на Конвенцията за правния статут на Каспийско море. Конвенцията беше подписана по време на Петата среща на върха на каспийски държави, която се проведе в град Актау, Казахстан, на 12 август тази година.

В срещата участваха президентите на Казахстан, Руската Федерация, Азербайджан, Иран и Туркменистан. В изказването си на срещата в Актау президентът на Казахстан Нурсултан Назарбаев заяви, че „Конвенцията е като Конституция на Каспийско море, тя регулира ред въпроси, свързани с правата и задълженията на държави, граничещи с Каспийско море, а също ще гарантира сигурност, стабилност и просперитет на целия регион”.

Президентът Нурсултан Назарбаев инициира провеждането на срещата на върха и подписването на Конвенцията за Каспийско море. Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш излезе със специално заявление по повод подписването на Конвенцията за Каспийско море, отбелязвайки, че това е историческо събитие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пища Хуфангел

    1 1 Отговор
    Направил му е фейса на зелка ама по-дбре на зелка от колкото с бренекето на половин зелка!