Last news in Fakti

30 Август, 2018 16:25 24 505 55

Става страшно в Сирия! Русия предупреди САЩ

  • сирия-
  • русия-
  • сащ-
  • ракети-
  • крилати-
  • мария захарова

Руснаците се опасяват, че американците могат да нанесат нови удари

Става страшно в Сирия! Русия предупреди САЩ - 1
Снимка: БТА/ AP

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че САЩ само в рамките на 24 часа могат да се подготвят за нанасяне на ракетни удари в Сирия, предаде РИА Новости. Това по думите й ще е удар по усилията да се намери мирно решение на конфликта.

Руското министерство на отбраната вече предупреди, че американските въоръжени сили струпват военни сили в Близкия изток в подготовка за вероятен удар срещу силите на Башар Асад. Струпването на повече сили близо до Сирия включва и увеличаване броя на крилатите ракети.

Мария Захарова заяви, че ударната група на САЩ, Великобритания и Франция включва стратегически бомбардировачи, десетки кораби, както и американски разрушители. САЩ разполагат и с десетки крилати ракети „Томахоук“, с които могат да нанесат удари по сирийски цели. Ударната група може да се разгърне само в рамките на часове, предупредиха от Москва.

Говорителката на руското дипломатическо ведомство предупреди, че ако американците отново нанесат въздушни удари в Сирия, това ще има не само регионални последствия. Русия е най-близкият съюзник на режима на Башар Асад. Сирия от 2011 година е в гражданска война и се превърна в стратегическа цел за установяване на влияние на великите сили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Tupite kravari

    163 24 Отговор
    Краварите да си седят в кочината зад океана и да не припарват до Сирия че иначе руската мечка ще ги натика там където слънце не огрява.Единствените официално поканени държави от сирийското правителство са Русия и Иран!

    Коментиран от #43, #52

  • 2 Фен

    153 15 Отговор
    Краварите не могат да си позволят да оставят Русия да успее в Сирия. И ще направят всичко, за да и попречат. Жалки твари....
  • 3 няма и да им дойде умът в главите

    25 127 Отговор
    То голяма файда за Сирия,че Русия е най-близкият съюзник на режима на Башар Асад.Голяма работа!

    Коментиран от #31, #51

  • 4 Иванов

    29 154 Отговор
    Това, че жужетата цвърчат от ужас не значи, че чичо Сам няма да удари по Асад. Напротив, ударът ще е страхотен и ще сложи край на тази война. Асад ще бъде изпечен на барбекю!

    Коментиран от #6, #15, #41

  • 5 Само питам

    23 123 Отговор
    И какво е толкова страшното ? Руски тъпи закани а накрая ще има барбекю от руско печено. Страшното ще бъде ако Захарова си налее по 800 кубика във всяка цица и се пусне по бански в някой бар в Слънчака. те тогава ще стане страшно

    Коментиран от #8, #9, #24

  • 6 Фен

    121 15 Отговор

    До коментар #4 от "Иванов":

    Мдаа... Същият успешен край, като в Ирак, Либия, Афганистан.... И сега там цари свобода, мир и демокрация! Да живее Америка!

    Коментиран от #12

  • 7 патриотъ

    98 10 Отговор
    Е,тоя път янките ще ядат дървото яко!
  • 8 Готин ама не съвсем

    66 11 Отговор

    До коментар #5 от "Само питам":

    Я пак??? Що не си видиш краварника и тогава да обсъждаш можещите и знаещите!
    Аз се чудех, що ходят с памперси хамериканците, а те гледали от главнокомандващия си Доналд ДЪК! Той като види женско и се е изпразнил до 2-та минута, та Мелания го контролира и му сменя памперсите, а подчинените му се опикават и осират, като видят нещо руско, камо ли войник или самольот!
    И те войни ще ми водят? Ма голЕм СМЕХ!
  • 9 Боре

    31 7 Отговор

    До коментар #5 от "Само питам":

    Много ти пита устста та може да са затвори ...

    Коментиран от #18

  • 10 Ристе

    13 61 Отговор
    Руска скара пускат промоция, вова на шиш. А дано ударят веднъж да се свърши с шумкарското квичене на родните русороби.
  • 11 onq s konq

    14 43 Отговор
    Както Русия е в Сирия по покана Сирийското правителство,така САЩ и "компания" са там по покана на Сирийските бунтовници,така и Турция е там по покана пък на кюрдите.България също преговаря и има голям шанс да отиде там сдобивайки се с "ПОКАНА ОТ ВСИЧКИ ПОКАНЕНИ",защото казано е:"не играйш-не пичелиш"...петролни кладенци.
  • 12 удри като за последно

    21 62 Отговор

    До коментар #6 от "Фен":

    Там резултатът е двупосочен-поучителен и възпитателен.Поучителен е за Русия.Да се види колко е велика и колко са и възможностите.Възпитателен пък е за всички онези мишоци,които са се хванали със нея или имат такова намерение.Общото за Саудитска арабия,Катар,Бахрейн,Кувейт и т.н. е,че там Н-Я-М-А руско влияние,а И-М-А американско такова и затова още си свиркат.И да имаш,и да нямаш петрол,имаш ли една Русия на главата си-свършен си.Някои обаче това не го знаят,други не го разбират,трети го научават по трудния начин,на четвъртите даже и не им остава време да се замислят.Приключвайте с Русията,както тя приключи с нас!!!!!Удри ДОНЧО,сега е момента!!!!!Нас не ни мисли.Ние изгоряхме мнооого отдавна!УДРИИИИИИИИИ!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #42

  • 13 гост

    19 60 Отговор
    Няма такова нещо като "законно поканени" държави.В Сирия има гражданска война и се бият десетки групировки,а терориста Асад и режима му ,отдавна са изпуснали юздите.Това означава ,че не е нужно никой да иска позволение ,за да бъде там.Виждаме ,че руснаците пак се правят на смелчаги ,но няма кой да ги чуе.САЩ решат ли ,ще изравнят всичко със земята.Ако искаш да останеш в цяло положение ,ставаш и се омиташ. и няма никакво значение ,дали си Русия ,Иран или някоя друга мюсюлманска дупка.

    Коментиран от #55

  • 14 херодот

    18 53 Отговор
    Кристално ясно е че руснаците не могат защото войната струва пари ,а те са бедни . А ако не се бяха намесили сащ през двете световни войни в европа , сега на кой господ щяхте да се молите ? За по-просто си спомнете съдбата на ссср и варшавския договор...и на целия соцлагер.

    Коментиран от #46

  • 15 И като удари

    50 10 Отговор

    До коментар #4 от "Иванов":

    ти повеждаш всички джендари и бежанци в посока ФАЩ, Англия и Франция. Стига се дупихте на държави, които никак, ама никак не мислят доброто на България.
  • 16 Баба Ванга

    9 36 Отговор
    Рицар с перчем ке спаси света от злото.

    Коментиран от #49

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Само питам

    7 20 Отговор

    До коментар #9 от "Боре":

    Няма, няма. Ама на майка ти вагината със сигурност се е затворила като си излизал и нещо те е травмирала.

    Коментиран от #20

  • 19 amerikanski kontraadmiral

    9 5 Отговор
    Момчетата ще ги водим отпуска до Залива.Спете скокойно
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Питай майка си

    16 1 Отговор

    До коментар #5 от "Само питам":

    Защо само питаш. От дива слива джанка галиба си. Затуй се питаш !
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    36 7 Отговор
    ВРЕМЕ Е ЗА КОЧ МАНЬОВЪР МЕЖДУ САЩ И РУСИЯ ! ТОГАЗ ЩЕ СЕ РАЗБЕ.Е КОЙ Е С ГОЛЕМИЯ ПРАЗ ! Дядо СЕМ е метушев, въпреки колония си статус, РУСИЯ СТРЕСИРА ! А да видим САЩ И НОТО ? Аз ви казвам още сега - САЩ ще подгъне колена ! САЩ нямат една спечелена ВОЙНА ! СТИГА ВИЦОВЕ - ДА ИЗЛЕЗЕ САЩ НА ТЕПИХА ! АКО И СТИСКА ! ВОЙНАТА НЕ Е ФАФЛИ ! ДЪНКАН ДОНАТС, КРЕМ ЧИЙС , КЕТЧОП И БУРГЕРИ !
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Забавно тъповат си...

    9 1 Отговор

    До коментар #25 от "Психиатър":

    ОБИКНОВЕНО НЕ СЕ АРГУМЕНТИРАМ НА ГЛАДКОМОЗЪЧНИ ПСИХИАТРИ...,НЯМА ДА ГО НАПРАВЯ И СЕГА.
  • 29 Възмутен

    12 36 Отговор
    Който се хване с русия го духа Яко щото те са бедни и изстискват всички с които са в съюз. Русия е най големия агресор на планетата, всички нейни републики са си отделни държави които са насилствено присъединени към русия и всички искат да се отделят, но немогат защото са малки и слаби. Всички които се отцепиха дадоха жертви. Никой съюзник на русия не е прокопсал вижте кво беше през соца СИВ, Варшавски договор всички бяха зле затова и се разпаднаха и загубиха студената война. Сега русия пак потъва и ще завлече с нея всичките и съюзници. Затова гледайте си България и стига сте се дупили на путин.
  • 30 САЩ И НАТО няма да ГЪКНАТ !

    31 4 Отговор
    Меки ци.и ! До сега не посмяха, докато РУСИЯ бе на ко
    е не . Та сега ли ? Ще минат на плавни санкции и закани. Както с Куба, ИРАН, Китай СЕВЕРНА КОРЕЯ и Венецуела ! САНКЦИИТЕ Е АКТ НА СЛАБОСТ ! БЕЗСИЛИЕ ! САЩ ГУБИ ПОЗИЦИИ. ГОУ ЯНКИ ГОУ ! Ю АР ДЪ БЕСТ АХА ! Се ми е на ума !
  • 31 Румяна Костова

    38 3 Отговор

    До коментар #3 от "няма и да им дойде умът в главите":

    Файдата е тази,че благодарение на Русия Сирия все още съществува,а не е последвала сценария на Либия.Пък Вие си преценете дали това е малко или много.
  • 32 Гоу Янки гоу ! Ама от где ГАЩИ ?

    16 3 Отговор
    Метушев е ЧИЧО между краката ! И му и лабава гайката ! Стойки , Холивууууд ! Силвестър Сталооон ! АППОЛО 13 - Х.ЙНЯ Б.ЯЯД ! ФАФЛИ ТУНКВАНИ И РАЗМАЗНЯ ! ПОМНЕТЕ МИ ДУМИТЕ, САЩ ще скършат, уж са бизи на учение с Южна Корея ! ЗНЕМ СЪ ! СЕФТЕ КОМЕНДАТСКИ ! ЦИ.И !
  • 33 За САЩ ще има приз голям !

    20 1 Отговор
    Голата МАХА ! Де на баир лозе де ! КОЛКОТО ПОБЕДИХА ВЪВ ВИЕТНАМ ! 58,000 убити и над 102,000 у дома загинаха от рани , псични разстройства и бедност под мостовете ! ГОУ ЯНКИ ГОУ ! Се ми е на ума ! Паркет се като в ресторант , на малки сметки ! Но на едро са разсеяни ! ЗНАЕМ СЪ ! ТАФТЯНИ ТИГРИ !
  • 34 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    24 6 Отговор
    Всеки българин трябва за себе си да реши КОЙТО Е С НАРОДА ПРОСТОВАТ Е ПАТРИОТ ОСЪЗНАТ ! КОЙТО Е ЗА ОЛИГАРХИЯТА И Криминалният Капитализъм и враждебен към РЕСИЯ е чиста проба ИДИОТ !
  • 35 стоян георгиев

    5 23 Отговор
    руснаците знаят че няма да ги спрат в идлиб и се напъват като гладен на сра.е.
  • 36 ЧИЧО, ЗАЩО КАШЛЯШ ?

    13 5 Отговор
    Защо ли ? Защото дали сме с РАПТЪРИ или със ХОРНЕТ, ще ядем РУСКА ХУРКА и ЯК КЪТЕК !
  • 37 САЩ Е ДОБРЕ ЩОМ МОЖЕ ДА КРАДЕ !

    26 3 Отговор
    РУСИЯ , КИТАЙ, ИНДИЯ, ИРАН , ТУРЦИЯ И мн. др. заявяват че щом ИСКА в САЩ ДА ЯДЪТ - САМЕ ДА СИ ГА ПРОИЗВЕДЪТ. Стига вече КЬОР СОФРА ! Е ТЕ ТОВА НЕ СЕ ХАРЕСВА НА ЯНКИТЕ С ГОЛЕМИТЕ БУЗИ И ОСМЕНКИТЕ !
  • 38 ВЪПРОСА НАД ВЪПРОСИТЕ Е ?

    21 3 Отговор
    РУСИЯ СЕ ИЗПРЕЧИ НА ЧИЧО ! КАК ЧИЧО ЩЕ СЕ РАЗМИНЕ ! РУСИЯ НЕ Е КИМ от Корейския материк ! НЕЩАТА ОТИВА НА ИЗУЙ ГАЩИ ! Както се казва - нито ти да си жив, нито аз умрял ! ТЕЗИ ЛУДИ ФИЛМИ ! ТОЗИ ПЪТ ХОЛИВУУУУД ЩЕ Е АУТ ОФ БИЗНЕС. Арнолд Фарцинегер е само жалък символ !
  • 39 И ПРЕДИ, И СЕГА ШАМПИОНА ПАК Е

    23 9 Отговор
    ЦСКА - МОСКВА ! СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР ! Има ли ПАТРИОТИ в БЪЛГАРИЯ ? Да подкрепим РУСИЯ !

    Коментиран от #47

  • 40 Гост

    20 1 Отговор

    До коментар #22 от "Путкин":

    " Ядоха бои а чечня пак е в състава на руската федерация.А американците какво папкат в момента в Авганистан
  • 41 Гост

    17 1 Отговор

    До коментар #4 от "Иванов":

    Като предишния удар ли с умните и красиви ракети толкова умни ,че да ти ум заиде.
  • 42 Гост

    11 3 Отговор

    До коментар #12 от "удри като за последно":

    Да удари горкият тои но го е закъсал здравата от към финанси с които ще трябва да храни руската армия във Вашингтон
  • 43 Пастир

    2 13 Отговор

    До коментар #1 от "Tupite kravari":

    Когато някой се опитва да спменава "кравари", да знае, че се поставя в позицията на "ГОВЕДО"!!!! Всъщност си е говедо!

    Коментиран от #44

  • 44 Санчо

    7 1 Отговор

    До коментар #43 от "Пастир":

    Всьщност ти ко пасеш? Ил са праиш на каубой,а си симпьл интьлектуалец.
  • 45 ХАСАН

    21 3 Отговор
    Казвах им да не събудят сибирската мечка ама кой да ме слуша! Сащ сега ще си го отнесе ..свърши се еднополюсния?свят където Сащ беше полицая ..има вече многополюсен свят
  • 46 Хаха

    14 1 Отговор

    До коментар #14 от "херодот":

    Ако не се бяха намесили мръсните американци през ВСВ сега щяхме да сме просперираща държава без цигани и олигарси!
  • 47 Хаха

    5 2 Отговор

    До коментар #39 от "И ПРЕДИ, И СЕГА ШАМПИОНА ПАК Е":

    Патриотите подкрепят собствената си Родина.На другите им казват изменници,сещай се от кои си ти!
  • 48 пенко

    8 1 Отговор
    така правят семитите : БИЯТ СЕ С РАКЕТИ /И ТУК ТАМ САМОЛЕТИ И ГЛАВНО ДРОНОВЕ/ -ОТ ДАЛЕЧЕ - КАТО ...ШУБЕЛЯРО -ШУБЕТА -ШУБЕЛЯРКОВЦИ !!! ВИНАГИ СРЕЩТУ СЛАБ В МОМЕНТА ПРОТИВНИК, НО ПЪРВО С ИКОНОМИЧЕСКО-МАНГИЗЛИЙСКА ВОЙНА ОТДАЛЕЧИХА ОТ НАМЕСА КИТАЙ И ТУРЦИЯ !!! КАК ДА НЕ УБИВАШ ...???
  • 49 Баба Ванга

    0 8 Отговор

    До коментар #16 от "Баба Ванга":

    Свето ке стане по добър когато Владимир Владимирович легне до Владимир Илич в мавзолея!
  • 50 Надарений

    6 0 Отговор
    Спонсорите на чифутчето Адолф пак ще ядат говна от руска мечка!😎
  • 51 Има файда

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "няма и да им дойде умът в главите":

    Ем туй все едно Майк Тайсън идва да ти цепи циквата и Кобрата му вика ее чакай малко спри са.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Реалист

    6 1 Отговор
    Стига с тази Сирия!!! Светът има реален и спешен проблем с промяната на климата, който трябва да се решава в момента с общи и координирани усилия. В същото време си играем на войни! Не е време за това. Аман от Сирия!
  • 55 Гост 2

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Има законно избрано правителство
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания