31 Август, 2018 14:05 4 795 35

Тръмп е много разочарован от Ердоган

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • турция-
  • разочарован-
  • реджеп ердоган-
  • пастор

Напрежение между Вашингтон и Анкара

Тръмп е много разочарован от Ердоган - 1
Снимка: Shutterstock

Американският президент Доналд Тръмп е „много разочарован“ от турския си колега Реджеп Ердоган, защото не е освободил задържания в Турция пастор, обвинен в терористична дейност.

В интервю за „Блумбърг“ американският държавен глава разкри, че „е много разочарован“ от Ердоган и добави, че турските власти са допуснали голяма грешка. Напрежението между двете страни ескалира, което доведе и до срив на турската лира.

Пасторът Андрю Брънсън бе арестуван в Турция по обвинения в терористична дейност. Американците поискаха неговото незабавно освобождаване, но получиха отказ от Анкара. Турските власти поискаха Фетхуллах Гюлен, за да освободят американския гражданин.

Американският президент Тръмп заплаши Турция, че още повече ще увеличи митата за внос на алуминий и стомана, ако не освободи арестанта. Реджеп Ердоган заяви, че се оказва външен натиск срещу страната му, целящ икономическото й отслабване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    19 4 Отговор
    Ми той си знае. Аз как да му помогна, че бил се разочаровал

    Коментиран от #2

  • 2 аналитик

    10 4 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Ти не можеш. Само Ердоган може да му помогне. Сащ иска пастора.
  • 3 Мерт

    34 6 Отговор
    И Ердоган беше разачораван, когато Турция искаше да купи оръжия от Сащ естествено с парите си, но, САЩ не дадоха, за сметка на това Сащ дадоха БЕЗПЛАТНО оръжия на кюрдите в Африн и Манбидж.. Турция, чака с години американския кеф за оръжия, дойде времето когато на Турция й писна и реши да предприеме други стъпки. Сега на Сащ не им изнася, за изтребители Ф-35 Турция плаща всяка вноска на САЩ, и до сега Турция е платила на САЩ 900 милиона долара за Ф35, въпреки това Сащ пак въртят номера, както казва Ердоган : За всичко има алтернатива, не живеем в свят без алтернатива, Турция иска оръжия и ще си купи със или без Сащ.

    Коментиран от #4, #9

  • 4 Просия

    14 24 Отговор

    До коментар #3 от "Мерт":

    Дреме му на Тръмп, утре решава и Турция фалира...

    Коментиран от #8

  • 5 Мерт

    10 8 Отговор
    Когато се има в предив, че Турция участва в разработката на изтребители Ф-35, някой части за Ф-35 се произвеждат в Турция, Турция си плаща и то не малко. " Турция се нуждае от руски противоракетни системи С-400 и ще се сдобие с тях възможно най-скоро. Това обяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган днеска. САЩ изразиха опасения, че планираното придобиване от съюзничката в НАТО Турция на ПРО батареи С-400 може да застраши сигурността на някои оръжия американско производство и други технологии, използвани от Турция, включително американския изтребител F-35. Говорейки по време на церемония по дипломирането на военни офицери, Ердоган настоял, че Турция също така се нуждае от изтребители Ф-35 и ще продължи да плаща вноските си, за да ги закупи от САЩ, но ще придобие изтребители от други страни, ако САЩ спре доставката на изтребители Ф-35.

    Коментиран от #13

  • 6 КАРАОРДАН

    12 17 Отговор
    Интересно е как едно разочарование може да предизвика суперинфлация .явно селджуците трябва да бъдат настъпани, че да разберат къде им е мястото, и да не хапят ръката която ги храни.

    Коментиран от #10

  • 7 ТКЗС

    13 5 Отговор
    Тръм не е в час , защо се мисли за партиен секретар че командва света ?
    Ще се оправи той, казва се взаимно уважение и международна политика .
    Тази работа не е като на магистралата.
    Трампи не е за тази работа , то се вижда как ще получи инфаркт в най скоро време
  • 8 Мерт

    30 8 Отговор

    До коментар #4 от "Просия":

    А защо си мислеш, че на Ердоган ми дреме? Ердоган доказа, че Турция няма шеф! Ако, не е Сащ, ще е Русия и Китай. Турция не е Либия, Афганистан, Сирия, Ирак и др. Турция не дава крачка назад, въпреки натиска на Сащ, това е" държава - мъжкар", ако бяхте вие Българите още на първия ден щяхте да се разплачете като женички пред Тръмп, можете само да се учете от Турция как се пази национален интерес, защото последните 20-30 год. сте забравили какво е национален интерес.

    Коментиран от #22

  • 9 Расунасрах

    9 17 Отговор

    До коментар #3 от "Мерт":

    САЩ знаят че турция не е нормална държава ,и е неплатежоспособна, тия аецове и с400 са празни приказки.

    Коментиран от #12

  • 10 999

    19 3 Отговор

    До коментар #6 от "КАРАОРДАН":

    С такова мислене сте на това отчаиващо положение в България, щото сте пут**, и се дупите на всеки, вместо да си отстоявате правата и интересите. Искам, веднъж да видя България, как си отстоява правата пред Сащ или ЕС, а не само да я подритват като мръсно коте..

    Коментиран от #14

  • 11 M. A. G. A.

    11 7 Отговор
    Изобщо не става дума за пастора, проблема на САЩ е че Турция се сближи много с Русия. Дори по въпроса Сирия действа като руски съюзник срещу САЩ. При това положение няма как да получава оръжия от НАТО.
  • 12 Мерт

    18 6 Отговор

    До коментар #9 от "Расунасрах":

    Празни приказки? Русия официално обяви, че през 2019 год. C-400 ще е в Турция, това го потвърди и Турция. За АЕЦ "Аккую" Путин и Ердоган заедно откриха церемонията по започването на строежа за Аккую в Турция, сигурно и Турски поток са празни приказки, а?

    Коментиран от #23

  • 13 Реалист

    7 14 Отговор

    До коментар #5 от "Мерт":

    Виж сега - не се прави на курназ щото ако америте не ви дадат Ф-35 ще ви се наложи да си купите Миг-35 дето и ушанките не го искат. Може да се правите на мъже пред сирийците щото минава, ама пред лудото Дони номерата ви хич не минават. Това да не ти е Капалъ Чарши и да се опиташ да се пазариш? МНОГО ИСКАМ ДА СИ КУПИТЕ МИГ-ОВЕ И ТОГАВА ЩЕ ВИДИТЕ КОН БОБ ЯДЕ ЛИ. Тея консерви дето и рашките не се престрашиха да си поръчат. Имал бил избор - ИМАШ ИЗБОР ДА СЕ ХВАНЕШ ЗА ПАЛЦИТЕ НА КРАКАТА СЕГА ИЛИ ВЕДНАГА

    Коментиран от #16, #20

  • 14 КАРАОРДАН

    3 8 Отговор

    До коментар #10 от "999":

    Аз съм помак мразя турците и не съм гладен циганин,изкарвам си добри парички .без много пот.

    Коментиран от #17, #19

  • 15 тянката

    5 10 Отговор
    Дони не търпи цигански номера
  • 16 Мерт

    16 5 Отговор

    До коментар #13 от "Реалист":

    Има много да се учете от Турция, как се пази национален интерес. Турция, има куража и капацитета да се изправи гордо, пред Сащ и да си отстоява правата, не казвам, че може да направи нещо на Сащ, само казвам, че Турция има топки за разлика от България. Ай, никой не иска съвет от България, която ще купи 3 ръка бракувани изтребители.. Турция претендира за 100 броя изтребители Ф-35, и C-400, а България претендира за бракувани изтребители, естествено за вас ще са нови.
  • 17 999

    10 3 Отговор

    До коментар #14 от "КАРАОРДАН":

    На никой не му дреме какъв си и какво мразиш, и как си изкарваш парите.
  • 18 ivan4o

    12 8 Отговор
    98 бг влезна във валутния фонд и вече се управлява от други. Така Т-я излезна от там и не я управляват други. Турците не са роби и никога неса ги пороцявали.хахахаха
  • 19 ivan4o

    7 5 Отговор

    До коментар #14 от "КАРАОРДАН":

    Има защо да мразиш, разбирам те.хахахаахахах
  • 20 ivan4o

    4 4 Отговор

    До коментар #13 от "Реалист":

    Ти и този нямаш бре бастуне .хахахаахах

    Коментиран от #21

  • 21 КАРАОРДАН

    6 5 Отговор

    До коментар #20 от "ivan4o":

    И циганите като теб също пха ха ха ха ха ха ха ха ха
  • 22 Просия

    9 13 Отговор

    До коментар #8 от "Мерт":

    Не ми се обяснявай посмешище долно ! Лаете сега по американците, които ви създадоха като държава уж да сте им съюзник ! Германците фашисти наричахте, плюхте и тях, но ходите да им се гъзите и да им чистите кенефите ! Сега Ердоган чака с купичката парички от точно германците !!! Преди и на Путин скачахте като ви спря туристите и доматите...хахах и хоп Турчуляците на колене да му се молите. Те това сте вие фесовете, ратаи и ветропоказатели...от където духне натам се завъртате със свалени гащи !!!

    Коментиран от #28

  • 23 Расунасрах

    8 7 Отговор

    До коментар #12 от "Мерт":

    На крадливия кюрд ердо никой не вярва, особено Русия ,тя ще дои докато има файда,след това чао,и без това турция е вече Руска колония ПУТИН ПРЕВЗЕ КОНСТАНТИНОПОЛ БЕЗ НИТО ЕДИН ИСТРЕЛ НА ЦЕНАТА НА ЕДИН ДОПОТОПЕН САМОЛЕТ

    Коментиран от #25

  • 24 оракул 100% успехи

    6 7 Отговор
    Скоро Ердо вентилатора ще направи още един 180-градусов завой, ще освободи тоз пастор като праведно нещо, а глупавите фенове на циганския крал тук ще крещят Алилуя.

    Коментиран от #26

  • 25 Ердоган

    10 2 Отговор

    До коментар #23 от "Расунасрах":

    Това ела да го кажеш на някой в Истанбул , гарантирам ти 3 месеца ще ходиш с памперси заради разширение на диференциала,но знае ли човек белким ти хареса

    Коментиран от #34

  • 26 Ердоган

    8 3 Отговор

    До коментар #24 от "оракул 100% успехи":

    Да ще го освободи, но когато реши той , а не оня перукан рижав
  • 27 САЩ ще си намерят Майстора. Да видим.

    10 4 Отговор
    Добре бе разбирачи . Айде кажете,с какво Гюлен е толкова скъп за САЩ?
    Че не искат бартер за пастора?
    Сделка си е отвсякъде,пастора жив и здрав в САЩ,ще си проповядва, Гюлен ще го съдят в Тюркйе , работите,ще се оправят. Но не САЩ,искат да се покажат като владетел на галактиката,чакай ве,кой си ти,за Бог ли се имаш?!? САЩ много печелят от това,че Светът е пълен с поплювковци умиращи от страх.
    Само,трябва Русия и Китай да се обединят военно,и тогава ни Германия,ни Япония ще смеят да скочат,ако пък се присъединят и Иран и Турция,с американците е свършено.Да ще има 1 милиард жертви,но пък САЩ повече няма да съществуват.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Марони

    3 3 Отговор
    Ми да му шибне,Тръмпи един боц в увисналите султански маде!
  • 30 Кочините вече са две

    3 6 Отговор
    Залаганията коя първа ще се срине започнаха. Путин беше доста напред, но Ердо упорито го задминава. Тая Сирия ще им излезе бая скъпа и непосилна. Кюрдистан ще ги прецака и двамата.
  • 31 Няма лайф

    4 3 Отговор
    До "САЩ ще си намерят Майстора. Да видим." Много лесно ги прежалваш тези 1 милиард. От радиоактивното замърсяване ще погине и останалото население. По принцип комунета и мюслита винаги жертват ЧУЖДИЯТ живот, ама сега нищо няма да остане.

    Коментиран от #32

  • 32 Санчо

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Няма лайф":

    А тез дет казват: "докат има войни ние печелим". Или "ако моите синове не искаха войни те щяха да спрьт" чии животи жертват? Те затуй докараха комундетата с великия октомври,пьк и крал Сауд призна че за радикализиране на исляма са ги натискали от десетилетия. Толкоз за мюсли и комунди,зад тях са грозните носове сьс заразена крьв.
  • 33 наблюдател

    2 4 Отговор
    Тръмп подсказва на фесовете че ще ядат голямо дърво.След първото леко разклащане лирата стана 1 към 6 а ако САЩ се постараят ще фалират Турция.
    Оня мустакат малоумник много лае но има да връща 500 милиарда заеми.като огладнеят гаджалите сами ще го свалят.
  • 34 Расунасрах

    1 2 Отговор

    До коментар #25 от "Ердоган":

    Никога няма да стъпя в тоя град, докато не си смени името и населението ,винаги сам гледал на запад, а ти мисли за твоя задник, защото си в България, защото всичко се следи и записва ,някой ден ще останеш неприятно изненадан.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.