Last news in Fakti

1 Септември, 2018 08:42 6 434 28

Смяна на лидера в Донецката народна република

  • александър захарченко-
  • дмитрий трапезников-
  • донецка народна република-
  • украйна

Дмитрий Трапезников наследява ликвидирания досегашен ръководител на "републиката" Александър Захарченко

Смяна на лидера в Донецката народна република - 1
Снимки: БТА/АР

За временен ръководител на провъзгласената от проруските сепаратисти в Източна Украйна Донецка народна република (ДНР) съгласно нейната "конституция" бе избран "вицепремиерът" Дмитрий Трапезников, предаде ТАСС.

Новината бе съобщена на брифинг в Донецк след извънредно заседание на "правителството" на ДНР, свикано след убийството при експлозия в града днес на досегашния лидер на "републиката" Александър Захарченко.

"Конституцията" на ДНР предвижда именно "вицепремиерът" на "републиката" да бъде неин временен ръководител в случай на предсрочно прекратяване на правомощията на лидера.

Смяна на лидера в Донецката народна република

Дмитрий Трапезников е роден през 1981 г. в Съветския съюз, в град Краснодар, сега в Южна Русия. На следващата година семейството му се премества в Донецк, посочва ТАСС.

Трапезников има три висши образования - в областта на промишленото и гражданското строителство, по икономика и по право. Той е бил мениджър във футболния отбор Шахтьор (Донецк), заемал е ръководни постове в големи бизнес структури, а в периода 2010-2012 г. е бил заместник-председател на съвета на Петровски район в Донецк, сочи още справката на ТАСС.

Смяна на лидера в Донецката народна република

Агенцията отбелязва, че "след преврата в Украйна през 2014 г." (Трапезников) подкрепя движението за свобода на Донбас и се включва в опълчението". Оттогава заема редица постове в управлението на т. нар. ДНР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    5 40 Отговор
    Хохолите ще го думнат точно по орденчетата.

    Коментиран от #12, #17, #20

  • 2 Ротация по руски

    8 59 Отговор
    Един боклук и бандит сменя друг боклук е бандит. И неговият край ще бъде същия.

    Коментиран от #6, #23

  • 3 Жорик

    29 4 Отговор
    Хунтата в Киев работи...
  • 4 Реалито е такова

    43 5 Отговор
    Лека му пръст на Героя,защитавал земята и народа си. Началото на Новоросия е поставено-и терористичните събития там няма да спрът този процес. Такива убийства само ще затвърдят позициите на Донбас за отделяне от бандеровска Украйна...

    Коментиран от #25

  • 5 Румяна Костова

    31 6 Отговор
    Вероято с убийството на Захарченко украинската власт цели до провокира руснаците наистина да се включат във войната.Порошено има рейтинг под 7 процента и му е много нужна ситуация,заради която може да отложи изборите и да въведе военно положение.Те,украниските военни се пробваха като превзеха Гърковка, селище от сивата зона между Донецка република и Украйна,но Русия не реагира според тяхните очаквания.Трапезников има в биографията си управленчески опит,вероятно ще се справи.Това са все смели и достойни мъже.Като Захар Прилепина, писателят,който ръководи там батальон .
  • 6 Румяна Костова

    32 5 Отговор

    До коментар #2 от "Ротация по руски":

    Странна риторика имате. Боклук ,според Вас е човек,който се опълчва срещу забраната на родния му език и не иска да се подчинява на украинската хунта.Освен оставането на руския език в Донецк са искали само още 2 неща:Киев да им остави част от местните приходи,а да не обира всичко.И хората на изборни длъжности да бъдат предлагани от тях ,а не списъка да се изготвя в Киев.Дали сте в час,че украинската власт не плаща пенсии на своите съграждани в Донецк?

    Коментиран от #14

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Слава на Новоросия и героите и

    15 4 Отговор
    Слава на Новоросия и героите и
  • 9 Фен

    26 5 Отговор
    Разликата между демократична Украйна и тоталитарна Русия се вижда ясно по нашето море - урките мият чинии, руснаците поръчват по кръчмите...
  • 10 Пандев

    18 4 Отговор
    Терористите на киевската хунта са си свършили работата. Инструкторите им от америка също ще се доволни. Поредният взривен е Захарченко. Това само засилва разделението в Украйна. И за това са виновни днешните управници от Киев.
  • 11 1944

    4 16 Отговор
    тасс признава, че властта в днр е взета чрез преврат и следователно е незаконна. таваришчи, четете добре кремълските бюлетини, защото след такива махмурлийски изцепки се ходи задълго в сибир. или стават нещастни случаи. диктаторчето мрази истината.
  • 12 Borislav Popov

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Имаше един украинец дето коментираше по същия начин . Не се напрягай много .

    Коментиран от #19

  • 13 Простетник Вогон Джелтс

    8 1 Отговор
    Драскачите, прекалили сте с кавичките. "На война няма светци, има само живи и мъртви"-казвал ми го е един оживял от Афганската война. Бог да прости човека.

    Коментиран от #15

  • 14 Ротация по руски

    3 10 Отговор

    До коментар #6 от "Румяна Костова":

    Руската пропаганда тотално е промила мозъка ви. Знаете ли колко руснаци живеят в Украйна? Те не говорят ли на руски? Никой нищо не е забранявал, просто това е бе предназначено за малоумната вата, за да оправдае анексията на Крим и окупацията на източна Украйна. Същият фейк като "новината" за четиригодишното руско детенце разпънато на кръст от бандеровците фашисти пред очите на майка му. Престанете да разпространявате подобни малоумия. Уважава те поне себе си.

    Коментиран от #18, #21

  • 15 Румяна Костова

    7 4 Отговор

    До коментар #13 от "Простетник Вогон Джелтс":

    Светци на война няма,но има герои.В Киев част от политическият елит празнува смъртта на Захарченко,а хората в Донецк още повече са уверенини в желанието си да не се подчиняват на престъпната власт на Порошенко.
  • 16 Путин

    7 2 Отговор
    Анатоли ,като слагаш кавички на Република нищо не променяш пич, тя си остава република...колкото и да не ти се иска!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Borislav Popov

    9 3 Отговор

    До коментар #14 от "Ротация по руски":

    А ти знаеш ли колко украинци работят в Русия ? А колко избягаха там за постоянно . Днес, 8 октомври, бившият шеф на международната комисия на Държавната дума Алексей Пушков заяви, че е възможно въвеждането на визов режим между Украйна и Русия, но това ще навреди на МИЛИОНИ работещи в Русия украинци.
  • 19 Хи их хи

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popov":

    Е той е същия, хохолчето Серьожка!
  • 20 Кръст

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Кои са най-ранобудни в Събота? Които са на работа. А именно Сссерем и едно от многото му alter egos, в случая ‘Ротация по руски’. Ами бравус, момчета! Плащат ли ви повече през уикенда? Ако ви плащат на отрицателна оценка, солидно ще си заработите днес.
  • 21 Симо

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "Ротация по руски":

    Не само Руския---всички други езици бяха забранени освен украинския.Забранено бе да се използват румънски,унгарски словашки, БЪЛГАРСКИ, и д-р.езици на малцинствата. Държави като Румъния и Унгария реагираха да защитят своите малцинства.България---НЕ! В настоящия момент мисля че под общоевропейски натиск хунтата смекчи тези мерки. Вярно е другото. И хилядите "изчезнали"в окупираната от Укр. част на Донбас, и изгорените живи 50 граждани на Одеса, мирно-протестиращи срещу режима в Киев.
  • 22 МиГ 23

    1 3 Отговор
    Първо - поклон!
    Второ - смяна на достоен човек с друг - най-вероятно предан на олигархията.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Kcaniba

    4 2 Отговор
    бандеровската хунта я чака трибунал и бесилото!!
    Свобода за Новоросия!!
    Слава на синовете и!!!

    Коментиран от #26

  • 25 Усмивката

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "Реалито е такова":

    По международно ,името на държавата е Украйна.И не е твое право да определяш кое е по добро за друга държава, освен в твоята окаяна родина да речем.Това е кух предтекст ,че има бандеровци,една суверенна държава да бъде нападната безпрецедентно в новата история.Освен да ни предложиш руската помощ .Да не би и ти да си с три висши образования!!!
  • 26 Рубладжийче

    1 3 Отговор

    До коментар #24 от "Kcaniba":

    Стига сте квичали путлерасти, че ще се гътнете от злоба. Пуснете си някоя песньовка на Кобзон та да се успокоите.
  • 27 ела

    3 2 Отговор
    Лека му пръст. Вярвам след тоя терористически акт има пръс ЦРУ те са спецелизирани в тая област.Убийства ,отвличане,изтезания организиране, подготовка убиване на отделни личности сваляне на законо избрани правителства и други подобни това е тяхна специалност и задача.Изглежда подготвиха украински убийци за тая работа. За съжеление човечесвото никога няма да се радва на мир спокойствие докато съществува " Световното зло". Още веднъж лека му пръст.
  • 28 Усмивката

    3 3 Отговор
    Дали ще му е лека пръста друг ще каже.Но като го гледам ,не ще да е водел кръжок по туризъм и родолюбие.Тоя е убивал .В името на една кауза ,непонятна от гледна точка на българин.Щото неможе от нормален гражданин да ср превърнеш за дни в убиецц на жени ,деца и старци.Защото това е война.Няма как в една война да загиват само войници.Тоя си е изверг откъде да го погледнеш.Инициатор и организатор на агресивно бойни действия на чужда територия.И в Македония и Сърбия и в Румъния има българи,но това не ги прави наша територия.
Новини по държави: