Last news in Fakti
  Тема: Украйна

3 Септември, 2018 11:49 8 965 74

Украйна никога няма да си върне Крим

  • крим-
  • украйна-
  • русия-
  • полуостров-
  • анексиране-
  • дъг бендоу

Киев да забрави за Крим, призова американски журналист

Украйна никога няма да си върне Крим - 1
Снимка: Shutterstock

Властите в Украйна нямат шанс да си върнат Крим, който беше анексиран от Русия през 2014 година. Това написа Дъг Бендоу за изданието The National Interest, предаде Лента.ру.

По думите му повечето жители на полуострова са руснаци, които искат обединение с Руската федерация. Журналистът смята, че ще е грешка да върнат Крим на Украйна без тяхно съгласие.

Местните граждани трябва да имат право на вето по въпроса за връщането в състава на Украйна. Дъг Бендоу припомня, че полуостровът е бил на Турция преди векове, а до 1954 година е в състава на Съветския съюз. Въпреки мнението на Запада, който счита Крим за украински, Киев няма шанс да си върне тази територия.

Журналистът посочва още, че Крим няма да бъде върнат нито от Владимир Путин, нито от неговите наследници. След референдум, разглеждан от западните страни като незаконен, Русия анексира Крим през 2014 година. Последваха санкции от страна на ЕС и САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 толерантен

    202 20 Отговор
    Обаче, Крим може да си върне Украйна.
  • 2 аршинолог

    161 8 Отговор
    Ама, га отцепихте Косово ни рвахти.
  • 3 веселяк

    105 5 Отговор
    Дъг Бендоу е бил специален съветник на президента Роналд Рейгън, сега е старши сътрудник в института "Катон". Да отбележа само за козяшките плазмодии, които след малко ще плъзнат тук!

    Коментиран от #4

  • 4 несведущ

    104 1 Отговор

    До коментар #3 от "веселяк":

    Тексас до коя година е бил мексикански?
  • 5 robur

    92 2 Отговор
    Не мислете за Крим по добре се оправете с Косово

    Коментиран от #65

  • 6 onq s konq

    28 100 Отговор
    Американският журналист разсъждава НЕАДЕКВАТНО по въпроса за анексията на Крим изтъквайки аргумента,че "повечето жители на полуострова са руснаци и искат обединение с Русия".По тая логика следва че определени региони в България населени с "Българи със турско сомосъзнание"могат да проведат подобен референдум и съответните територии да бъдат АНЕКСИРАНИ ОТ ТУРЦИЯ чрез създаване на съответните "Турски републики".След което журналистът пак да заключи,че БГ никога няма да си върне съответните територии"!...А как ще реагира тоя "янки",ако съответен КВАРТАЛ в някой амер. град населен ИЗКЛЮЧИТЕЛНО С РУСКИ ЕМИГРАНТИ поиска АВТОНОМИЯ?И ще завърша:Маже по предложението на журналиста Укройна да "забрави" за Крим,но БЕЛИЯ СВЯТ НИКОГА НЯМА ДА ЗАБРАВИ ВЪПРОСНИЯ АКТ,ЗАЩОТО Е ПРЯКО ЗАСЕГНАТ И ЗАПЛАШЕН ОТ ПОДОБНИ НЕДОПУСТИМИ ДЕЙСТВИЯ!

    Коментиран от #11, #18, #22, #52, #59

  • 7 Борис

    66 10 Отговор
    Конче а случайно да прочете че до 54 г Крим е руски? И кога точно съответните територий населявани от БЪЛГАРСКИ мохамедани са били турска територия?

    Коментиран от #10

  • 8 Българин

    14 59 Отговор
    "The National Interest", е списание и сайт създадено от съветския емигрант от еврейски произход Дмиитрий Саймс /Дмитрий Константинович Симис/, по съвместителство агент на КГБ/ФСБ и наистина защитава националните интереси, но не на САЩ а на Русия. Съдържанието на материалите, които се публикуват е общо взето следното: Русия е свръхмощна ядрена държава, която може да унищожи Америка за 20 минути, затова с нея трябва да се преговаря. Грузия, Крим, Украйна, Прибалтийските страни, НАТО, Източна Европа са само разменни монети в тези преговори и САЩ трябва да ги жертват в името на добра сделка с Русия и безопасността на САЩ.

    Естествено подобни писания предизвикват див възторг в зомбираната вата, която смята, че "Виждате ли и в Америка мислят трезво като нас". А истината е много прозаична-" The National Interest" и създателят ми Дмитрий Симис са част от хибридната война , която Русия води срещу свободния свят.
    Неслучайно писанията в " The National Interest" са най-често цитирани в руски и проруски сайтове. Въпросът е ДОКОГА?

    Коментиран от #14, #21, #51

  • 9 А стига бе

    66 9 Отговор
    Е много време им трябваше на американските експерти да осъзнаят това..което и малките деца отдавна го разбраха...

    Коментиран от #13

  • 10 onq s konq

    15 50 Отговор

    До коментар #7 от "Борис":

    Ще прочета това което ми препоръчваш,но само АКО ТИ ПРОЧЕТЕШ ЧЕ ЦЯЛАТА БГ Е БИЛА ТУРСКА 500 Г

    Коментиран от #53

  • 11 Путин

    37 6 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Купил съм го ! Не си мъчи мозъка да разсъждаваш ! Далече , далече си от истината ! Туй соросоидите не ви се отдава мисленето.

    Коментиран от #20

  • 12 Баба Ванга

    9 59 Отговор
    До 2020 година Русия ке връща три територии започващи с буквата "К ", Крим, Курилски острови и Калининградска област.

    Коментиран от #37

  • 13 Българин

    9 37 Отговор

    До коментар #9 от "А стига бе":

    Колкото руската подлога е български патриот, толкова и този е "експерт".

    Коментиран от #73

  • 14 Borislav Popov

    32 5 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    The National Interest е американско двумесечно международно списание, публикувано от Центъра за национален интерес . То е свързано с реалистичното училище по външна политика. Основано през 1985 г. от Ървинг Кристол и до 2001 г. е редактирана от Оуен Харис . Националният интерес не се ограничава със съдържанието на " външната политика " в тесен, технически смисъл, а се опитва да обърне внимание на широките идеи и начина, по който културните и социалните различия, технологичните иновации, историята и религията засягат поведението на държавите.TNI има международна аудитория и извадки от нейните статии са публикувани в "Ню Йорк Таймс" , " Файненшъл таймс" , "Австралия" , " Интернешънъл Хералд Трибюн". От юли 2013 г. редакторът на списанието е Джейкъб Хайлбрун . Консултативният съвет бе председателстван от Джеймс Шлезингер до смъртта му през 2014 г. и оттогава е председателстван от Чарлз Г. Бойд . Почетният председател на списанието е Хенри Кисинджър .

    Коментиран от #16

  • 15 Дедо ви

    66 6 Отговор
    Крим можеше да си остане в Украйна,ако тя не бе го предложила на НАТО да изгражда морски бази в нейните пристанища....Това е истината ,която провокира кримчани и Русия да направят каквото трябва!

    Коментиран от #19

  • 16 Българин

    9 34 Отговор

    До коментар #14 от "Borislav Popov":

    А какъв е собственика му и издател Димитрий Симис, руски троле, това защо пропускаш? Въпросът е докога ще го търпят американците?

    Коментиран от #27

  • 17 стоян георгиев

    10 43 Отговор
    русия заради 2 млн. руснаци в крим загуби 45 млн. украинци.решението си е неино дали ще връща крим.
  • 18 Малко и сериозно

    39 2 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Ха сега си напъни малко мозъка и си отговори!Ако етнически населението в смесен регион преобладава, и ако са мотивирани, и ако някой им помогне с оръжие и пари, кой ще ги спре?Европейските цености ли?Или някакъв закон писан от Филанкишията?5000 години ни е водила сано еволюцията и който не се съобразява със законите и -изчезва.Или си мислиш,че като останем 10 българина на кръст на тази територия, някой ще ни цепи басма щото видите ли, така било на картата....Ай стига глупости!
  • 19 Рубладжийче

    5 44 Отговор

    До коментар #15 от "Дедо ви":

    Колкото и ти се предложил на бабичката да я скъсаш от секс, толкова е имало и предложение за база на НАТО. И едното и другото са митове и легенди.

    Коментиран от #30

  • 20 onq s konq

    3 29 Отговор

    До коментар #11 от "Путин":

    Добре че си го "купил",ама уточни ДАЛИ С ВЪШКИ ИЛИ С ДЕНГИ,щото лично аз не мога да определя коя от двете "валути" е с по-висок курс
  • 21 веселяк

    27 2 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    Точно затова написах кой е автора! И той не е журналист на работа в "The National Interest"! Последните само публикуват статията му!

    Коментиран от #23, #25

  • 22 Катъра си е катър!

    38 4 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Храни го, пои го, реши го... Катъра кон няма да стане! Катъре, за Усрайна и за руския Крим е писал хамериканска, а ти отиде в Родината да ръсиш небивалици. Защо сте толкова гадно-продажни мекерета това платените соросоиди?
  • 23 Българин

    3 26 Отговор

    До коментар #21 от "веселяк":

    Защо мислиш, че в Америка няма продажни и гладни рубладжии? А и полезните идиоти също не са се свършили. Един Тръмп, Оливър Стоун или Кисинджър например. Тия приказки, кой какъв бил и колко бил точен в анализите си ги пази за сборището край Копринка.
  • 24 ПЕНКО

    2 17 Отговор
    "ТРЕСКА МЕ ТРЕСЕ" , ЧЕ "ДОНЕЦКОТО " КГБ/СБ МОЖЕ ДА ЗАПОЧНЕ ДА СЕ ЗАНИМАВА С ТЕРОРИЗЪМ !?!? САМО КЛЕТКИТЕ В ЛВОВ И ТИРАСПОЛ НЯМА ДА СЕ ВКЛЮЧАТ -ЗА МОМЕНТА !!! ЗАХАРЧЕТО МОЖЕ ДА Е УБИТ И ЗАРАДИ "ИКОНОМИЧЕСКИ" ИНТЕРЕСИ !!!
  • 25 Българин

    3 10 Отговор

    До коментар #21 от "веселяк":

    И не само я публикуват, но и му плащат хонорар.
  • 26 патриотъ

    45 7 Отговор
    Украина не само,че не може да си върне Крим,който никога не е бил украински,ами ще изгуби всички територии на измислената държава и ще се стопи в историята!Такава държава никога не е имало и няма да има!!!

    Коментиран от #28, #57

  • 27 Антибългарин-срам си ти

    32 2 Отговор

    До коментар #16 от "Българин":

    за род и Родина, какво те интересува краварите, какво търпят и докога? Нали уж си българин, а не краварска подлога?

    Коментиран от #31

  • 28 Българин

    7 39 Отговор

    До коментар #26 от "патриотъ":

    Колкото и на руските слуги да ви се иска, Украйна съществува и ще съществува много по-дълго, отколкото днешен Путинистан.

    Коментиран от #55, #68

  • 29 ПЕНКО

    21 6 Отговор
    А ТИ ЗАЩО МИСЛИШ ,ЧЕ МАКАК КЕЙ-Н НЕ Е ХВЪРЛЯЛ НА.ПА.Л.М ВЪРХУ НАСЕЛЕНИЕТО НА ВИЕТНАМ ??? А 23 ?
  • 30 Хи их хи

    24 4 Отговор

    До коментар #19 от "Рубладжийче":

    Ама кравабойс бяха хванати по свалени гащи-
    "В последния ден на февруари Крим осъмва под руски военен контрол, а Пентагонът получава основната си информация в реално време основно през докладите от посолството в Киев. Военният аташе и сътрудници звънят по всички възможни телефони, за да разберат какво се случва, и чуват, че граничните части и военноморския флот в Крим унищожават секретни документи и дават подробности за движението на руската армия из полуострова.
    Запитванията до Министерството на отбраната и Генералния щаб в Москва не получават почти никаква информация, а някои от офицерите дори звучат изненадани. "Беше си класическа маскировка", казва днес американски представител."
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Borislav Popov

    6 1 Отговор

    До коментар #31 от "Българин":

    Ама лижат на всички останали дори и турски !

    Коментиран от #42

  • 36 Borislav Popov

    13 2 Отговор

    До коментар #33 от "НАТО МИРО ТВОРЕЦ":

    Спри белото че направо ще ти изпушат бушоните !
  • 37 Гост

    12 5 Отговор

    До коментар #12 от "Баба Ванга":

    ... и взема една дето почва с "А".... Аляска!

    Коментиран от #70

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Пояснение

    28 3 Отговор
    Крим никога не е бил част от Украйна, а от т.нар съветска социалистическа република Украйна, която е създадена почти изцяло от съветските руководители с цел решаване на определени стратегически цели-т.е. били са присъединени редица територии за получаването целева административна единица, в рамките на същата държава. Дори когато украинецът Хрушчов присуединява Крим към социалистическата република Украйна преди 60-ина години, той едва ли е имал предвид тя някога да бъде отделена от неговата страна.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Българин

    4 23 Отговор

    До коментар #35 от "Borislav Popov":

    Русоидната измет лиже и турски задници по приказ от Кремъл! Влез в статиите за Турция и сам ще се увериш, и твоята глава е била навряна в задника на Ердоган.

    Коментиран от #47

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Груьо

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    Е добре де, защо пък евреинът пък бил той и руски ще води проруски курс и ще милее за руските интереси? Нали евреите са световни манипулатори, които смятат всички неевреи за по-нисши (гои)
  • 52 до коня

    26 1 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    само като ти видя ник_а и ти слагам минус без да те чета че нямам време за глупости.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Исмаил

    8 1 Отговор
    Тогава какво да кажем за кюрдите и Кюрдистан
  • 55 табсо

    8 3 Отговор

    До коментар #28 от "Българин":

    Коя Украйна съществува,,европейско-хибридната или руската,,Гледам много я орезаха нещо..Крим,Донецкая Народная Республика,Луганская Народная Республика..
  • 56 Rambaldievskievichus

    3 19 Отговор
    Горките русофилчовци (воглаве с автора)! То, Мамаша им Раша е пред разпад - те - в Крим си забили носовките.
  • 57 Бай Мангал

    1 14 Отговор

    До коментар #26 от "патриотъ":

    Не ми се барай за ПАТРИОТЪ , руски ГЪЗОЛИЗЕЦО!
  • 58 АЛЕКДАЕРВЯ

    2 19 Отговор
    Украйна насила не може да си върне Крим, но санкциите над Русия трябва да продължат и да се изострят. Така руснаците ще платят скъпо за наглостта да нарушават установени международни граници. Аналога с Косово е меко казано некоректен, защото в Крим не е имало геноцид над местното население. Русия трябва да страда за това, което направи, защото иначе скоро ще го повтори.
  • 59 Симо

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Опитваш се да сравняваш несравними неща.Крим може да се сравнява донякъде само с косово

    Коментиран от #60

  • 60 Симо

    13 1 Отговор

    До коментар #59 от "Симо":

    Аналога с Косово е уместен. Да . Терор имаше. От страна на косоварското мнозинство върху сръбското малцинство.Както бандеровците, така и косоварите бяха финансирани и въоръжени отвън И едните и другите са криминали.

    Коментиран от #66

  • 61 моко бъчвата

    4 7 Отговор
    България е била турска 500 години дайте да спретнем референдум да се върне на Турция.
  • 62 Пламен

    9 0 Отговор
    То и София НИКОГА няма да си върне дърветата(за огрев)от Западен парк, и ИНКОГА няма да се справи с този вид проблеми, ама драма не правим?! Та какво ни интересува: руската ПВО в Арктика, турските войски по нечия граница, мнението на нечий БЕЗИЗВЕСТЕН!! неолиберален съветник за Западните Балкани, на Плевналиев или Цветанов мнението за нещо и т.н. Същото като: "7водоравно: Известна пътечка в Китай", с 5букви или: "Татко каза, че ще ми купи колело, ама дру път"!
  • 63 Идиот

    1 0 Отговор
    РОССИЯ украина
  • 64 Nnn

    11 2 Отговор
    Отцепиха Крим и го нацепиха на всички русофоби, джендъри и либерали.

    Коментиран от #71

  • 65 Роко

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "robur":

    Пука ми за АЛБАНСКАТА територия Косово сърболята да си ни върнат Белград той ВИНАГИ е бил БЪЛГАРСКИ град.
  • 66 Роко

    0 1 Отговор

    До коментар #60 от "Симо":

    Симо кво да кажем за брадатите опълченци от Донбас?
  • 67 Гост

    3 1 Отговор
    Абе търлък распадате я тая мамаша раша от1917год.хаиде разпаднете я. вече .
  • 68 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Българин":

    Верно ли мани не думаи бе
  • 69 jforfk

    5 2 Отговор
    Не мога да разбера защо думичката "анексия" още се употребява. Крим е присъединен към Русия въз основа на референдум на местното население. Точно както Хавай към САЩ през 50-те години на миналия век. Най-се дразня на аршините на американските политици и журналисти. Защо на Русия, Сърбия и др. да се забранява това, което правят америкаците? Защо Каталуния не е още свободна? Защо за едни да може, а за други не? Защо когата Путин се позовава на Косово и решенията на ЕВРОПЕЙСКИЯ съд му казват "това е друго". Та доколкото помня тогава в Косово и референдум нямаше. Още тогава Русия предупреждаваше: "Създавате опасен прецедент" И никой на Запад не чуваше.
  • 70 Rambaldievskievichus

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Гост":

    Ами да опита. К'во се мота още? Те тогава ще й наврат нейде ядрените оръжия, базирани там, и ще я разпльоскат като храчка на плочник.
  • 71 Rambaldievskievichus

    0 1 Отговор

    До коментар #64 от "Nnn":

    А сега иди твоят ред.
  • 72 Крали Марко

    1 2 Отговор
    Русия ще си върне всичко което някога е било под Руска опека. Слава РАССИЯ.
  • 73 джоро

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Българин":

    помаците мразят руснаците...
  • 74 Instrukt

    1 0 Отговор
    Руснаците са водили няколко войни за Крим,и ако се наложи отново ще го направят...Това е стратегическа зона,и никога няма да се окажат от излаз на море!Някой ако си помисли нещо различно,ще бъде заличен от земята...
Новини по държави: