Last news in Fakti

3 Септември, 2018 13:10 2 809 6

Япония иска мирен договор с Русия

  • япония-
  • договор-
  • русия

Двете страни водят преговори

Япония ще продължи с усилията за разрешаването на териториалния спор с Русия. Това заяви главният секретар на японското правителство Йошихиде Суга, цитиран от Yonhap.

В момента двете страни преговарят за подписването на официален мирен договор.

„Опитваме се да разрешим териториалния спор и да постигнем договор, с който Русия и Япония ще намерят вариант, който да е приемлив и за двете страни“, заяви Суга.

Двете страни нямат мирен договор след края на Втората световна война. Причината е спор за териториите около Курилските острови.

През последните месеци Русия засили военното си присъствие в региона на островите. Япония вече протестира по въпроса, но търси вариант за преговори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Руските свине

    1 13 Отговор
    Обаче не искат.
  • 2 редник

    17 1 Отговор
    Японците нападнаха Русия и загубиха ! Островите са военен трофей ! Да не се правят луди , че може и без други острови да останат ! Това е положението !

    Коментиран от #3

  • 3 Само питам

    0 10 Отговор

    До коментар #2 от "редник":

    Кога Япония е нападнала руснаците умно русофилче, че нещо не помня? Или си свикнал постоянна да пишеш руски лъжи по форумите?

    Коментиран от #4, #5, #6

  • 4 табсо

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Само питам":

    Една питанка питала,питала,и на конец в суп попала-то бива кравари неподготвени..поне прочети спомените на ген.Жуков за Халхин Гол..бегай да млъзеш кравите,и после питай.
  • 5 Песента3танкистаеподействителенслучай

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Само питам":

    През 1938г. и 1939г. - езерото Хасан и Халхин Гол. Там Жуков получава първата си звезда герой на СССР от общо 4 звезди през годините на войните. Победата е категорична за руснаците. Японската атака е спряна , 45 000 японска армия е обкръжена и унищожена , има и пленници. Това променя плановете на милитаристична Япония да завладее Сибир до езерото Байкал , и те насочват своите армии към Малайзия , която по това време е колонизирана от Англия ,Холандия , и др. Япония си разчиства пътя нападайки и Пърл Харбър. През това време в Европа войната тече с пълна сила. Наученото и отработеното от Жуков , при Халхин Гол му помага пред Ленинград , Москва , Сталинград , и др. Има и един такъв момент в началото на войната в СССР. Сталин е виждал заплаха за своето място,в лицето на талантливият Жуков , и го праща да отбранява Ленинград. След поредицата от загуби , котли , и неуспехи да спрат германците , след Вяземският Котел , Сталин отново вика Жуков, да му възложи отбраната на Москва.
  • 6 jforfk

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Само питам":

    Бе толкова ли е зле подготовката по история? За нашата история вече зная, че турското робство е "османско присъствие", но за световната история от политическа гледна точка не е необходимо да се променя толкова. За да Ви допълня знанията: Японският флот през 1904, доколкото зная под атиск на Англия, без обявяване а война атакува руската военна база във Владивосток. Резултат поражеие на Русия през 1905 година. Крайцерът "Варяг" извършва невиждан тогава подвиг и когато не може повече да стреля е потопен от руснаците, за да е попадне в план. През 1938 японската армия атакува Монголия, която тогава е съюзник на СССР и която руснаците са декларирали, че ще отбраняват като собствена територия. А през 1939 тогавашният комкор Жуков при Халкин гол разбива цяла японска армия. Имено затова и по други причини Япония не се намесва във ВСВ против руснаците.
Новини по държави: