Last news in Fakti

11 Септември, 2018 18:10 2 520 3

Бунт срещу споразумението с Македония в парламента на Гърция

  • гърция-
  • споразумение-
  • македония

Коалиционен партньор отказва да го одобри

Лидерът на малкия партньор в управляващата гръцка коалиция обяви, че неговата партия няма да подкрепи споразумението с Македония, съобщи „Катимерини“.

Гърция сключи договор с властите в Македония за смяната на името на страната. Очаква се споразумението да бъде подложено на гласуване в гръцкия парламент.

„Ако това споразумение влезе в парламента, ние нямаме мандат на народа да останем в коалиционното правителство“, заяви военният министър и лидер на гръцката партия „Независими гърци“ Панос Каменос.

Все пак според него това не е вероятен сценарий.

Парламентарните избори в Гърция са насрочени за 2019 г. Гръцкият премиер Алексис Ципрас вече заяви, че не очаква предсрочни избори.

Македония ще гласува на референдум споразумението в края на месеца. Ако то бъде прието, страната ще мо0же да преговаря за членство в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мнение

    9 0 Отговор
    Ципрас се продаде на американците.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Jesus

    0 9 Отговор
    ...а г-н Каменос - на руснаците! Някои хора просто не могат да видят по-далеч от носа си.
Новини по държави: