Last news in Fakti

14 Септември, 2018 19:56 4 865 20

Русия не е доволна, че загуби от Украйна

  • украйна-
  • русия-
  • дълг
Русия не е доволна, че загуби от Украйна - 1
Снимка: Shutterstock

Руската федерация ще се обърне към Върховния съд в Лондон с молба отново да бъде разгледано делото за дълга на Украйна към нея. Това става след като днес Апелативния съд в британската столица се произнесе в полза на Украйна. Съдът е решил да се приеме ново изслушване по делото. „Решението на съда отлага за известно време регулирането на спора” е мнението на министъра на финансите на Русия Антон Силуанов.

През декември 2013 г. Русия изкупи украински държавни облигации при „непазарни условия” с годишна лихва от 5%. Този дълг беше редовно обслужван от Киев до края на 2015 г. Последва дефолт по облигациите и плащанията бяха преустановени.

От своя страна, Русия подаде иск пред Върховния съд в Лондон и през миналата година по спечели. Решението на съда беше Украйна да изплати на Русия на минимална стойност облигациите. Сумата е 3 млрд. USD. Също така украинската държава беше задължена за изплати на Москва 75 млн. USD, а също така и наказателните лихви. Просрочването на кредита струва на Украйна 673 000 USD на ден.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НКВД

    65 15 Отговор
    Земя за пари, скоро руснаците с пълното си право ще приберат Донбас и Луганск като компенсация за парите!!

    Коментиран от #2, #6, #7

  • 2 Голем смях

    23 88 Отговор

    До коментар #1 от "НКВД":

    Явно природата си е почивала при сътворението ти руски боклук.

    Коментиран от #3, #4, #5, #19

  • 3 НКВД

    63 9 Отговор

    До коментар #2 от "Голем смях":

    При тебе природата е била на цирк!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Инкогнито

    35 4 Отговор

    До коментар #1 от "НКВД":

    Британците изглежда искат да компенсират Русия със земя от Шотландия за сметка на украинските пари, добри приятели са Британците.
  • 7 Симеон

    44 8 Отговор

    До коментар #1 от "НКВД":

    Няма какво да прибират. това вече са Руски територии и остава само Путин да сложи подпис за узаконяването
  • 8 ушанковски

    46 4 Отговор
    А бе журналя, четете бе некадърници. Украйна имаше 4 претенции. Съдът по 3 от тези претенции се произнесе в полза на Русия. Четвъртата претенция на Украйна е, че Русия е оказала натиск над Украйна, за да вземе заема. Та съдът сега се е произнесъл, че трябва допълнително време, за да разследва това твърдение. Шансът на Украйна за спечелване на делото клони към нула.

    Коментиран от #17

  • 9 Истината

    9 13 Отговор
    Парчетата земя принадлежат на планетата Земя , не нито на руснаци нито на украинци и ще ви погълне както на нея и е угодно , ще бъдете изядени от нейните червеи

    Коментиран от #10

  • 10 Комуниста

    31 2 Отговор

    До коментар #9 от "Истината":

    За тези граници доста кръв са дали руснаците и тия приказки за земята и червеите на наякое събиране на Свидетелите на Яхова!!!

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 плевен

    19 1 Отговор
    Няма значение кой ще спечели в съда. Въпроса е кой печели от караницата между два славянски, православни народа?Важното е да си пускат кръв един на друг.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Усмивката

    5 10 Отговор
    Истерията пак ги хвана РИСОИДИТЕ.Гледам навън,не виждам пълнолуние.Туй ще да е някъв нов,мутирал вид на върколакобацил.Путин-Дракула ,като пръцне ,тия нашите тука от виене та се насират
  • 16 Барчо

    15 1 Отговор
    Много ми е чудно къв го дирят руснаците в ингилизки съд. Като се има в предвид скрипалския цирк какво очакват??? Естествено е да не уважат иска. Интереса е довода. Руснаците били натиснали да купят облигациите на държавно ниво. Укрите искали да вземат заем от Европейската банка, но понеже условията били заробващи се обърнали към руснаците, които се отзовали с вариант на закупуване на държавни облигации. И както е всеизвестно, ненаказано добро няма.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Kcaniba

    14 2 Отговор
    На господа соростисти!!!
    Какво е загубила Русия!???
    Русия е предоставила заем при предходното правителство на Украина в размер от 3 млрд. доларес , по които те не плащат проценнти, нито връщат, нито искат да връщат.
    Тогава говорим за международна държава кражба!!!
    Но Русия печели и ще спечели делото..
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Кот Леоппльд

    2 2 Отговор
    За сведение на всички злорадстващи малоумници.
    Русия печели при всякакво
    решение на цитирания съд:
    1. при логичното и правнообосновано решение, че парите взети на заем трябва да се върнат - печалбата е от лихвите и глобите;
    2.при политически мотивираното решение на "независимия" дребнобритандки съд ползите на/за Русия са значително по-съществени в дългосрочен аспект:
    - след естествения разпад на несъстовлата се недодържава - т.н. "Украйна" основната и част /южна и източа/ естествено ще се присъединят към Русия без каквито и да било ангажименти към дълговете на т.н. "Украйна";
    - но още по бързо ще се реализира по-големият бенефит- разпада на т.н. "Бретон вудско" споразумение за долара, като основна резервна валута в Света.
    Така,че "дядя Вова" ПАК го тури до сливиците на братска щатскостания...