17 Септември, 2018 09:34 1 760 8

Гърция и Македония може да седнат на нови преговори

  • гърция-
  • преговори-
  • македония

Опозицията в Гърция гласува срещу споразумението

Лидерът на най-голямата опозиционна партия в Гърция "Нова демокрация" Кириакос Мицотакис заяви, че неговата партия ще гласува против Преспанския договор за новото име на северната съседка - Република Северна Македония.

Според него ако парламентът не го одобри, преговорите ще започнат отначало, предаде агенция МИА, цитирана от БНР.

Правителствени представители изтъкват, че Мицотакис критикува споразумението със Скопие "за вътрешнополитически цели" и печелене на привърженици.

В лични разговори с европейски политици той обаче е обещавал, че "Нова демокрация" ще изпълнява договора, ако той бъде приет от парламента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    6 10 Отговор
    Мицотакис е ОТЯВЛЕН РУСКИ АГЕНТ,ЩЕДРО ФИНАНСИРАН ОТ МОСКВА.Естествено че Обещанието му че ще приеме Решението на Парламента ще бъде спазено от Партията му,защото няма друг изход,което обаче съвсем не значи че ще направи ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ЗА ДА НЕ СЕ СТИГА ДО ПОДОБНО РЕШЕНИЕ.Тревожното И ПЛАШЕЩО обаче е факта,КОЛКО Е УПОРИТА РУСИЯ В ПРЕСЛЕДВАНЕТО НА ИМПЕРСКАТА СИ ВЪНШНА ПОЛИТИКА И КАК ФАНАТИЧНО СЕ БОРИ ЗА ВСЯКА ПЕДЯ ЧУЖДА ЗЕМЯ С ЦЕЛ НАЛАГАНЕ ИКОНОМИЧЕСКОТО СИ И ПОЛИТИЧЕСКО ВЛИЯНИЕ!

    Коментиран от #3, #4, #8

  • 2 РусоКочината е мръсен дребен агресор

    3 8 Отговор
    Руската политика е тотално сдухана. Единственият ѝ "успех" досега е да е пушечно месо за изпробване на нови оръжия в Сирия. И няма как да е друга начело с недоправен, треторазряден портиер от КГБ-то. При всичките некадърно и управлявали Кочината, този днес е най-жалък и насран.
  • 3 копи пейст

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Управляващите в Русия коват спешен план за действие на Балканите, предаде агенция „Блумбърг“.
    "Москва е силно обезпокоена от разширяването на НАТО и Европейския съюз в Югоизточна ЕвроГЕРБ и Бойко Борисов са виновни!!! ОСТАВКА!!! /reshetnikov/
    па и заради това в Кремъл се готвят за противодействие. Русия губи позиции в стратегическия регион, който свързва Европа с Азия и Африка, пише още медията.
    Дори Сърбия и Черна гора, които са традиционни приятели на Русия, започнаха да обръщат очи към Брюксел. Към балканската паника допринесе и последният скандал между Москва и Атина. Гърция изгони руски дипломати заради намесата във вътрешните работи на членката на Европейския съюз и НАТО и мярката на правителството на Алексис Ципрас бе подкрепена от коалиционния партньор - смятаната за проруска партия "Независими гърци". Това бе последната капка, която преля чашата на кремълското търпение", коментира Блумбърг.
    Според медията руският президент ВЛАДИМИР ПУТИН Е ДАЛ ЛИЧНО ПОРЪЧЕНИЕ НА БИВШИЯ ДИРЕКТОР НА ИНСТИТУТА ЗА СТРАТЕГИЧЕСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ЛЕОНИД РЕШЕТНИКОВ ДА ОГЛАВИ РАЗРАБОТВАНЕТО НА ПЛАНА ЗА ДЕЙСТВИЕ.
    Решетников е генерал-лейтенант от външното разузнаване на Русия. Той е роден през 1947 г., има докторска степен от Софийския университет. Генералът владее свободно български и сръбски и говори гръцки. За него също се смята, че е бил резидент на КГБ в Атина.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 hh88

    4 3 Отговор
    Абе вие първите двама нормални ли сте или платени драскачи. САЩ имат 800 военни бази по всички континенти, имат в България, Гърция, Албания, Косово, т.е. заградили са Македония отвсякъде. После имало руска имперска политика. Където са стъпили американците остават безкрайни конфликти - Либия, Ирак, Сирия...Просто пишете супер малоумни глупости.
  • 6 onq s konq

    0 3 Отговор

    До коментар #4 от "Мизирабъл":

    Така е-с каквито се събереш,такъв ставаш
  • 7 Пешо

    2 0 Отговор
    Явно Гърция ще изнуди западняците за още няколко милиарда, а Боко пак блее.
  • 8 Реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Лошото е че от всички страни в региона само в Сърбия руската 5та колона на русоблизците е по-голяма от българската. ДАНС трябва сериозно да се задействат по тая тема както в Гърция.
Новини по държави: