Last news in Fakti

17 Септември, 2018 17:14 6 213 96

Москва: Украинска ракета свали полет MH17 (ВИДЕО)

  • украйна-
  • боинг-
  • mh17-
  • малайзия-
  • русия

Самолетът на малайзийските авиолинии, в който пътуваха пасажери от 10 страни, беше поразен на 17 юли 2014 г. над Източна Украйна

Москва: Украинска ракета свали полет MH17 (ВИДЕО) - 1
Снимки: БТА/АР

Руските военни обявиха за пореден път, че ракетата, която преди четири години свали малайзийски самолет над Източна Украйна, е дошла от арсеналите на Киев, а не на руската армия, предаде ТАСС.

Самолетът на малайзийските авиолинии, в който пътуваха пасажери от 10 страни, бе свален на 17 юли 2014 г. над Източна Украйна на път от Амстердам за Куала Лумпур. Загинаха всички 298 пътници и членове на екипажа.

Машината бе свалена с произведена в СССР ракета над контролираната от проруските сепаратисти Източна Украйна на около 40 километра от границата с Русия. Репортери на АР съобщиха, че зенитно-ракетен комплекс "Бук" е бил забелязан няколко часа преди катастрофата недалеч от мястото, където се разби самолетът.

За разследването на тази трагедия бе създадена Съвместна следствена група, в която влизат представители на Австралия, Белгия, Малайзия, Холандия и Украйна. На 24 май експертите публикуваха междинен доклад, в който казаха, че зенитно-ракетната установка, от която е била изстреляна ракетата, свалила самолета, може да е била докарана от Русия и че е принадлежала на 53-а зенитно-ракетна бригада, базирана в района на Курск. Русия отхвърли тогава тези изводи, а руското министерство на отбраната заяви, че нито един зенитно-ракетен комплекс на руските сили никога не е пресичал руско-украинската граница.

Москва: Украинска ракета свали полет MH17 (ВИДЕО)

На 25 май Австралия и Холандия официално обвиниха Русия, че е свързана с трагедията със самолета и заявиха, че смятат да търсят международна отговорност от Москва.

Генерал-лейтенант Николай Паршин, началник на Главното ракетно-артилерийско управление на министерството на отбраната на Русия, каза пред журналисти, че ведомството му е установило номера на ракетата, с която е бил свален самолетът. По думите му експертите на Съвместната следствена група са показали фрагменти от ракетата с номерата на двигателя и на дюзата на ракетата.

"Като знаем серийните номера на тези две неща се появи възможността и да установим номера на ракетата", каза Паршин.

Руски експерти са проучили и разсекретили архиви в изследователски център в района на Москва, където са се произвеждали ракетите "Бук". Така са определили номера на ракетата. Тя е била сглобена на 24 декември 1986 г. На 29 декември същата година е била пратена с железопътен транспорт до войсковата част 20/152, известна и като 223-ата зенитно-ракетна бригада.

Тя е влизала в състава на Прикарпатския военен окръг и е била дислоцирана в Тернополската област на тогавашната Украинска съветска социалистическа република, разказа Паршин. Той уточни, че тази военна част никога не е влизала на територията на Руската Федерация.

Москва: Украинска ракета свали полет MH17 (ВИДЕО)

Същевременно говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков каза, че руски военни разполагат с аудиозапис, който доказва, че Украйна е свързана с трагедията със самолета, предаде ТАСС. По думите на генерала на записа се чува разговор на украински военнослужещи, проведен в Одеска област през 2016 г. по време на военни учения. Записът бил публикуван от украински медии.

Според Конашенков проучването е показало, че на записа се чува гласът на полковника от въоръжените сили на Украйна Руслан Николаевич Гринчак. Сега той заема длъжността първи заместник-командващ въздушното командване "Запад" на въоръжените сили на Украйна.

През юли 2014 г. Гринчак е бил командир на 164-та радиотехническа бригада на противовъздушната отбрана на украинските въоръжени сили. През юли 2014 г. подразделение на въпросната бригада е било дислоцирано в няколко украински области, в това число и Донецка и Луганска и е осъществявало контрол на въздушната обстановка, в това число и на Югоизточна Украйна, разказа Конашенков. По думите му в записа се чува как гласът, за който се твърди, че е на украинския представител, казва: "Ще свалим още един малайзийски самолет".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Преброяване на бесните язовци

    34 71 Отговор
    А защо няколко минути след като самолета беше свален, едно проруско мекере, наричащо се Игор Стрелков се похвали в туитър, че е свален украински военен самолет? И след като се разбра, че самолетът е граждански туитът му изчезна? Както междувпрочем изчезна и самият Стрелков? Къде изчезна и защо? Все неудобни въпроси за руските подметки.

    Коментиран от #8, #32, #71, #73, #91

  • 2 БСП

    33 70 Отговор
    Ако съм на мястото на руснаците ще си мълча и ще се скрия в миша дупка, а те пак пускат фитили.

    Коментиран от #20

  • 3 Ихтамнет

    24 46 Отговор
    Брутални мизерници и лъжци Лукойл разбирай Спиридонов разбирай Златев и родината им!!
  • 4 Рекламата

    29 70 Отговор
    Установката руска -дошла от Русия , но ракетата украинска . Ти да видиш ! Кремълските клоуни нямат умора .

    Коментиран от #75, #78

  • 5 Марко Тотев

    12 34 Отговор
    Извинете . това новина от радио Евреван ли е или е просто тролене в небитието.
  • 6 Барчо

    60 14 Отговор
    Установката е била руско производство "Бук" и това никой не го отрича. Само че тук има едно голямо "НО". Тази система е била свалена от въоръжение в руската армия още от 2010 г и го няма в наличност. Разпродадено е на който му трябва. Знаем че самото оръжие само по себе си не убива, а убива този, който стреля с него. Въпросната установка може да се е числяла към руско подразделение, но е била и отчислена през 2010 г, а нещата се случват през 2014 г. След като укрите избиха и продължават да избиват мирно население в Донбас вече над 10 000 човека, границата е никаква да свалят и граждански самолети.

    Коментиран от #10, #15

  • 7 Иван

    20 40 Отговор
    Има над 10 видеота как Бука е сниман по същото време в Донецк на влекача и преди това по пътя му от Ростов на Дон, че даже и са с нелоша резолюция...но карай да върви пропагандата. Много им се насъбра напоследък и се чудят какво да кажат. Но иначе която и кифла руска да питаш къде иска на почивка ще ти каже в Малдивите или Бали на море и в Европа на шопинг. После пълнят куфарите със сирене на обратно....
  • 8 свързана новина

    27 10 Отговор

    До коментар #1 от "Преброяване на бесните язовци":

    "Сега можем да потвърдим, че няма нищо, което да сочи, че веществото е Новичок", заяви говорителка на полицията, цитирана от Ройтерс. По думите й на този етап още не е ясно дали е извършено престъпление и разследването продължава
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Иван

    14 25 Отговор

    До коментар #6 от "Барчо":

    Бил с в Украйна? Говорил си с хората там? Бил с и в Донецк и знаеш какво става там, че така уверено пишеш? Или просто мозъка ти дотоколва ти позволява да мислиш?
    Ако не е горното значи може би си руснак националист? Или си с руско самосъзнание?
    Ако не е и горното значи си обикновен плямпач, на който даже и не му плащат за тролене най-вероятно....

    Коментиран от #59

  • 11 Стоян Михалев

    18 17 Отговор
    Да се знае от Българите: На 23 септември 1939 година в Брест бойните другари и съюзници нацистка Германия и болшевишка Русия правят съвместен военен парад в чест на победата над Полша. Командващ от руска страна комбриг Кривошеин а от германска- генерал Гудериан.

    Коментиран от #16, #27

  • 12 1944

    16 31 Отговор
    лъжат като дърти комунисти. а забряват за убитите в афганистан от съветската армия един милион цивилни.
  • 13 Kcaniba FOREVER

    17 28 Отговор
    Когато руснак каже нещо, някъде по света детектор на лъжата дава на късо! Империята на злото, лъжата, наглостта и двуличието! Само пияните русофили им вярват и им се радват!
  • 14 ЕМИ ДАЙТЕ ЕДИН ЗВУКОЗАПИС

    9 21 Отговор
    На УШАНКОВ ПОЛКОВНИК КОЙТО КАЗВА ,, ША СВАЛИМ ОЩЕ ЕДИН МАЛАЙЗИСКИ САМАЛЬОТ...,,'"" НО НЯМААА....

    Коментиран от #63

  • 15 Преброяване на бесните язовци

    18 24 Отговор

    До коментар #6 от "Барчо":

    Руската подметка повтаря до втръсване руските опорни точки. Научихме ги вече и никой нормален не се връзва. Има тонове доказателства, че руските гниди свалиха самолета.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ихтамнет

    12 22 Отговор

    До коментар #9 от "Стамат":

    Стамате вий руснаците сте най честните хора на света така че само вашата истина е истина вие руснаците сте по-християни от християните и по-ходжи от ходжите!!

    Коментиран от #19

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Доктор Охболи

    15 4 Отговор

    До коментар #17 от "Ихтамнет":

    Ще взема отношения макар и да не ме касае...Стамат все пак звучи доста по-български от Ихтамнет...

    Коментиран от #23

  • 20 ТРИСТА ЧОВЕКА СА НИЩО

    29 9 Отговор

    До коментар #2 от "БСП":

    СЕГА В АФГАНИСТАН НА МЕСЕЦ ГОВЕДАРИТЕ ТРЕПЯТ МИНИМУМ ПО ХИЛЯДА МЕСТНИ АМА ТВА НЕ Е НОВИНА....
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 до гаубица

    17 11 Отговор
    Някой пълнил ли е куха лейка пробита отдолу тя никога не ще се напълни ! Така е и с доказателствата на руснаците колкото и да вадят каквито и да са те, англосаконците очите и ушите им ще си останат затровери за тях по добре да не си правят труда и без това куха лейка никога не се пълни !
  • 23 Ихтамнет

    10 16 Отговор

    До коментар #19 от "Доктор Охболи":

    Докторе руснаците не спират да повтарят не спират ИХ ТАМ НЕТ на руски е нас там ни няма нас там ни няма и в Украйна и в Сирия и на острова и в Африка и в Венецуела никаде ги няма та за това е ИХТАМНЕТ

    Коментиран от #25

  • 24 1944

    11 16 Отговор

    До коментар #16 от "Доктор Охболи":

    фейк са огромните жертви на ссср от войната. повечето са жертви на сталински репресии, убийци на нквд и наказателните бригади, разстрелващи в гръб колебаещите се да тръгнат на сигурна смърт. броят за жертви и оцелелите съветски войници от германски плен, разстреляни след войната като предатели.

    Коментиран от #26

  • 25 Доктор Охболи

    15 11 Отговор

    До коментар #23 от "Ихтамнет":

    Добре, бре умник, а ти защо си Ихтамнет? Знам по-добре руски от теб, а ти това си го чул от някой умен колко и ти "украинец"...освен ако ти не си такъв.

    Коментиран от #29

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Светла

    21 11 Отговор

    До коментар #11 от "Стоян Михалев":

    А преди това Полша направи съвместен парад с Германия в чест на отхапано парче от Чехия !!!
    Е, умни, стига сте плямпали за минали събития. Най- голямата ви ГРЕШКА, че НИКОГА повечето българи не правят разлика между РУСКИ и СЪВЕТСКИ още от Живково време !!!
    Тази ракета е произведена в СССР и подобни ракети е имало вероятно във всички 15 РЕПУБЛИКИ, а след 1991 г. какво се случи с тях, къде са ?
    Това следва да се проследи !
    Както и Новичок, създаден в СССР или Русия, впоследствие уничтожен, НО го има в повече от ДВАДЕСЕТ страни по света, включително и САЩ !
    Обясненията на Тереза е информация за слабо ум ни. Ако сте хора включете си мозъците !
    А по повод Афганистан откакто демокрацията кацна там, то многократно се увеличи производство и разпространение из целия свят на наркотиците ! ! !

    Коментиран от #76

  • 28 1944

    9 13 Отговор

    До коментар #26 от "Доктор Охболи":

    за твое съжаление започна разсекретяване на архиви от войната. някой неща май не ги пише в опорните точки, спуснати от "савушкина" 55? просто сте жалък тролетариат.

    Коментиран от #30

  • 29 Ихтамнет

    6 10 Отговор

    До коментар #25 от "Доктор Охболи":

    Не бе докторе не съм умник бе нали не спират да ги иронизират руснаците за това ихтамнет че за това е ихтамнет а инак от вожда путин го чух кога обясняваше че нямало руснаци в Украйна а аз въобще не говоря тоз език ама въобще

    Коментиран от #31

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 НКВД

    4 8 Отговор

    До коментар #1 от "Преброяване на бесните язовци":

    Това вуде си хо гледала само ти по всяка вероятност на сън докато се разхождаше по перваза на пълнолуние!!

    Коментиран от #36

  • 33 незнайко

    2 9 Отговор
    На хората им изгниха останките, те продължават да пишат за случая !!!
  • 34 Onq s konq

    14 3 Отговор
    Не се карайте, вссички знаем че америте го свалиха!!!
  • 35 КаКа

    8 12 Отговор
    Гладомор или още Голодомор е масов глад в окупираната от СССР Украйна през 1932-1933 г.

    Смятан е за една от най-тежките национални катастрофи в украинската история [1], като жертвите по различни оценки са няколко милиона души [2]. Гладът е предизвикан от политиката на съветското правителство начело с Йосиф Сталин, като начин за сплашване и подчиняване на украинския народ, след унищожаването на армията на анархиста Нестор Махно и съпротивата на украинците срещу насилствената колективизация и отнемането на земята им в полза на новосъздаваните колхоз
  • 36 Преброяване на бесните язовци

    9 15 Отговор

    До коментар #32 от "НКВД":

    Първо научи българският език и тогава коментирай в български сайтове. Жалка руска подметко.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Ксaniba

    12 2 Отговор
    хохоли, ще качваме бандеровците по трамвайните стълбове!!!!

    Коментиран от #39

  • 39 Хаха

    5 3 Отговор

    До коментар #38 от "Ксaniba":

    Кога точно се очертава да се случи това горе долу некви дата да кажеш!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Преброяване на бесните язовци

    8 10 Отговор

    До коментар #40 от "Доктор Охболи":

    Пояснение за лизачите на руски задници - прошшѝя е украинската Македония. Исторически факт.
  • 42 Мммм, да

    16 7 Отговор
    Изглежда доста от коментиращите не са разбрали за какво става дума. Всяка ракета има свой уникален номер двигателя също. Така лесно може да се проследи и съответно да се установи на кои въоръжени сили принадлежи. Серийния номер на двигателя на ракетата отговаря на точно определена ракета. Тя е доставена на поделение в Тернополска област. Съответно след разпадането на СССР остава на въоръжение в Украйна. Ръката принадлежи на украинските ПВО. Това всъщност е единственото доказано със сигурност.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Руските свине

    6 18 Отговор
    Отново вдигат пушилка по стар случай, в който руската вина вече е доказана, за да отклонят, всеят хаос и да манипулират общественото мнение около случая Скрипал. А руските слуги активно помагат в това им начинание. Но вече няма нормален човек, който да не е убеден, че малайзийския Боинг с 298 души на борда е свален от руснаците и че зад опита за убийство на Скрипал стои Русия.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Слава Україні

    6 14 Отговор
    Смерть российским оккупантом!
  • 48 патриотъ

    5 11 Отговор

    До коментар #46 от "Доктор Охболи":

    Много си отворен руска мурво, да не те затварям скоро.

    Коментиран от #50, #51

  • 49 Бук

    8 4 Отговор

    До коментар #46 от "Доктор Охболи":

    МО на Русия достатъчно добре обяснява чия е ракетата /от днес/:
    https://www.youtube.com/watch?v=i8ysVcwz-F4
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Наблюдател

    7 15 Отговор
    Русия винаги е лъгала, лъже и ще продължава да лъже. Това е поредния опит на руските убийци да прехвърлят отговорността за убийството на пътниците от МН17 на украинците. Но всичко вече е доказано и руските дегенерати стават смешни.
  • 53 патриотъ

    5 12 Отговор

    До коментар #51 от "Доктор Охболи":

    Наистина ще те боли мурво московска.
  • 54 Ихтамнет

    6 13 Отговор

    До коментар #46 от "Доктор Охболи":

    Не бе мухъл автомат нема да хвана сега когато се опитате да направите няква народна република и тук в БЪЛГАРИЯ тогава ще а тук руснаците ви разкрихме и добре ви се отрази на стадиона на Локо Пловдив октомври месец ей така кървави и бягащи ще сте като онзи водача на Спартак Москва където се търкаляше по пистата като матрьошка чемодан вокзал хуйло
  • 55 патриотъ

    6 11 Отговор

    До коментар #50 от "Мария":

    Ти травестита Мара Захарова ли си или друг проруски траверс. Не се ли събирате на площад Македония?
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 СТАРОТО

    9 10 Отговор
    ха,че как няма да бъде установен номера като ракетата е РУСКА ??? Нагли престъпници са путьовците!!!

    Коментиран от #77

  • 58 Ихтамнет

    4 7 Отговор

    До коментар #44 от "Мария":

    От попа съм доста далеч на много километри съм но на 29 съм в Г имаме футболен мач ако те устройва на пистата може да се пробваш да ми извадиш нещо или

    Коментиран от #60

  • 59 Хасан Бей

    3 4 Отговор

    До коментар #10 от "Иван":

    Напротив, плащат му на този българомразец или са платили обазованието му, че по начина му на писане и изразяване много прилича на депесарски клоун.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Русия е кочина

    7 13 Отговор

    До коментар #50 от "Мария":

    Тролак неграмотен и слабоумен стягай си куфарчето и друм към кочината Рассия .
    Тук нямаш работа ,ти не си българин
  • 63 Румяна Костова

    9 5 Отговор

    До коментар #14 от "ЕМИ ДАЙТЕ ЕДИН ЗВУКОЗАПИС":

    Има на ,,60 минут" го пуснаха записа,в предаването от днес.За ракетата има документи ,които показаха.Номер на ракетата ,какво означава всяко число от номера и в кое поделение е била зачислена.Също казаха ,че има предавателно приемателен протокол.

    Коментиран от #66

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Пеньо

    7 5 Отговор
    А кво стана с украинският изтребител, чийто пилот се "самоуби"?

    Коментиран от #70

  • 69 Историк

    6 10 Отговор
    Руснаците 50 години лъгаха, че германците, а не те са избили над 22 хиляди полски военнопленници при Катин. Накрая си признаха. Сега по същия начин лъжат и пускат нови версии 4 години след трагедията и след като тяхната вина бе доказана. Май наистина те не са нормални хора а подчовеци.

    Коментиран от #89

  • 70 Само питам

    5 8 Отговор

    До коментар #68 от "Пеньо":

    Защо притопляш стари, изоставени и от руснаците версии, бе руска подлого? Руските убийци свалиха самолета, а не украинците и разследването вече го доказа.
  • 71 Румяна Костова

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "Преброяване на бесните язовци":

    Да,ама не сте ли наясно ,че в Интернет можеш да изтриеш информация само да не могат обикновени хора като Вас и мен да я прочетат.Иначе всичко се съхранява и ще е налице например за службите,които копаят по-надълбоко.Факт е, че никой не се е заинтересовал за Вашия Игор Стрелков. Не може да сравните пост в Twitter с показването на военни документи за местоположението на коментираната ракета.Несериозно е.
  • 72 НКВД

    6 9 Отговор
    Империята на злото Русия отново се гаври с паметта на загиналите в Боинга, като отрича вината си и я прехвърля на украинците. Няма по-подли, безчестни и арогантни същества от руснаците!
  • 73 Реалист1

    8 6 Отговор

    До коментар #1 от "Преброяване на бесните язовци":

    А защо при едно разследване няма представители на обвинената страна. Гледай и в Англия как съшиха с бели конци историята със Скрипал. И в Сирия то беше тровене, не ти е работа. Абе, я си отворете очите! Заради такива като вас, България е вземала винаги грешната страна при конфликти

    Коментиран от #74, #93

  • 74 Само питам

    3 10 Отговор

    До коментар #73 от "Реалист1":

    Кои са били грешните страни бе руска гнидо? Че не сме били заедно с Великобритания и САЩ през двете световни войни ли?
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Румяна Костова

    7 4 Отговор

    До коментар #27 от "Светла":

    Мисля си,че господин Стайков ни спестява информацията, че руснаците вече показаха документите за тази ракета.Но някои от нас следят какво става в Русия не само от преразказите на господин Стайков и колегите му.
  • 77 Румяна Костова

    6 4 Отговор

    До коментар #57 от "СТАРОТО":

    Господин ,Стари, че то всичкото им оръжие на украинците до 1990 година е руско.Въпросната ракета е произведена 1986 и по-важното е къде е отишла,в кое поделение и коя република на СССР. Бива ли така, ние по-младите ги знаем тези неща,вие старите -не?

    Коментиран от #79

  • 78 Шерлок

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "Рекламата":

    Защо им е на руснаците или в ДНР дда свалят Боинга? Нямат интерес от това. КОЙ има олза от атентата над ДНР? Полза имат само 1. Украински служби и 2. Неизвестен мразею Русия. Кой? Русия и ДНР нямат полза, само ще ги хулят и санкции. Тогава кой? 1. Неизвестен. Но кой би накарал украинската диспечерка да отклони самолета над ДНР и да го свали от таван 10000 на 6000 м? Тя е засечена на южен островс ного пари... Над доходите и... Кой би я накарал!? Украински служби са я накарали и са и дали пари да изчезне и да мълчи. 2. Някой друг и еплатил много. Но ако не е от службите а Киев, тя ще се страхува да не я убият. ГРУ няма интерес да злепоставя безполезно ДНР и РФ. Остава най-вероятно, че украински служби са я заставили даотклони самолета и са и платили много, за да мълчи и изчезне. Възможно е и агенти на Коломойский, който бил гъст с Порошенко? Руснаците нямат полза от такъв атентат, той вреди на Русия и ДНР. Статията е достоверна. Украйна има много от бившите СССР отъжия. Двата самолета летяли близо до взрива са украински. Ако руска или ДНР устаовка бе взривила Боинга, те нямаше да имат време да стигнат до мястото. Става за време от до няколко минути падането...

    Коментиран от #80

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Рубладжийче

    3 6 Отговор

    До коментар #78 от "Шерлок":

    Ами направили са го да да на топят Украйна и да са могат русоиди като теб да зададат подобни въпроси.

    Коментиран от #81

  • 81 Шерлок

    7 2 Отговор

    До коментар #80 от "Рубладжийче":

    Няма логика твоето заключение. Руснаците целия запад им дръпна плюене, за всяко зло по света го приписват на тях, в синхрон и освен, че няма защо да свалят цивилен Боинг, койтоне ги заплашва, ами са наясно, че който го е свалил цели точно да го зашият на руснаците. Още не се разчу, че е свален Боинга и Порошенко ревна НАТО да атакува Русия. Сам си отговори кой е наредил свалянето на Боинга. Който има интерес. Руснаците и ДНА нямат грам полза от това. Но Порошенко и Киев имат....

    Коментиран от #82

  • 82 Рубладжийче

    3 8 Отговор

    До коментар #81 от "Шерлок":

    Да бе, само ушанките имате логика. Първи проруските отрепки говореха за "птичкопад" и свален украински самолет. И на децата стана ясно, че руснаците са свалили самолета, само руските гниди отричате.

    Коментиран от #88, #92

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Историк

    2 8 Отговор
    Няма по цинични и нагли лъжци от руснаците. През 1939 година външния им министър Молотов по същия начин лъжеше пред Лигата на нациите, че не бомбардират Хелзинки а хвърлят кошници с хляб на гладуващите финландски работници. Русия никога не е спирала да лъже, защото лъжата е основата на руската империя!
  • 85 Шерлок

    5 1 Отговор
    Рубладжийче, Не е просто до русизъм, а до търсене на фактите, истината. Тя определя и кой какъв е. Фактите по случая показват, че свалянето на Боинга е по инсценировка или на украински служби или на други, но със тяхно съдействие. Интереса определя тук това. Не може да се изстреля Бук дори от пиян екипаж, защото се искат и разрешение, кординати, проверки... Казвсм ти го като бивш войник от ПВО. Процедурата е сложна, не е просто да натиснеш бутона... Оплюването на руснаците за всяко нещо от такива като ъеб води до ттрета световна... Вие руссофобите сте крайни зомбита, лесно ви използуват кръгове. Търси фактите, мотивите, те ще ти отговорят дали руснаците са свалили самолета?! Лично съм уверен, че не са. Защото нямат ПОЛЗА. А аз не съм сляп руссофоб. Търся истината. Според мен я изложих.
  • 86 Шерлок

    5 2 Отговор

    До коментар #83 от "Само питам":

    Аз също ще те попитам: Колко голяма отрепка трябва да си, за да твърдиш, че руснаци са свалили Боинга, без да имат грам полза от това? Ти с възторг оплюваш Русия, но служиш на кръгове, убили с бомбардировки над България над 8200 българи, при това сега сме съюзници с тях, а ни разпарчосаха тдритофиално. Аз изложих мнението си, не съм разследващ случая. Ако бях, щях да намеря и докажа истината. Но не съм.
  • 87 Шерлок

    6 2 Отговор
    Сега ще ти обясня, защо без да бъде разгърната зенитна батарея, не може да се изстреля по целта Бук. Това не е смартфона да ляйкнеш. Трябват т минимум три камиона с планшети, ракетовоз и генератор с кпмандна или повече, отделно и антена, а тя е голяма и тежка за Бук. Не става шо Гугъл Мапс, защото ракетата и операторите може да пуснеш и без планшет, но няма да вижда целта. Просто изстрел и където падне. И военните работят на отделни честоти, за да не ги засича цивилния трафик. За да стрелят ДНР с ракета, трябва да имат батарея. Но те биха засекли на планшета траекторията на Боинга и не биха стреляли просто така, , ащото не знаят кой лети. И биха се допитали..... А, фуснаците имат сателити и за 2 минути ще установят, че това е цивилен полет, а не военнотранспортен - само те са по габарити сходни с цивилен лайнер. Като Спартан... И ще им се каже на ракетчиците да не стрелят. И няма да стрелят, ако ще дядо Коледа да им обещае чудеса. В ракетните батареи не е майтап като при Соросоидите на лайкване... Там и пил да си, своеволия няма. Ракетни батареи по това време наоколо имат разположени само Укр. ЗПО. ДНР разполагат с малокалибренна артилерия и нямат Ракетен комплекс от ранг Бук. Но най-важното е, че главно КИЕВ има полза интерес, от свалянето на Боинга над ДНР.

    Коментиран от #94

  • 88 Шерлок

    6 2 Отговор

    До коментар #82 от "Рубладжийче":

    Ето ти един логически въшрос? Бил ли си в ПВО? Познаваш ли,, Бук,,? Обясни как според теб една ракета Бук ще порази Боинга? Обясни защо считаш, че руска Бук е изстреляна от руска батарея, а не от украинска, след като наблизо е имало дислоцирана украинска? Дай обосновано мнение... Да плюеш е лесно, центове ти броят...
  • 89 Анета

    6 2 Отговор

    До коментар #69 от "Историк":

    А какво стана с бялото прахче показано в ООН, истина ли беше и последвало унищожаване на Ирак?
  • 90 Башар

    2 3 Отговор
    А сирийска ракета свали руския Ил 20!
  • 91 Borislav Popov

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Преброяване на бесните язовци":

    А защо се самоуби украинския пилот посочен за свалянето на самолета ?!!Капитан Владислав Волошин обвиняван от Русия за свалянето на пътническия самолет на Малайзийските авиолинии през 2014 г., се е самоубил с изстрел от пистолет, предаде Би Би Си.Една от руските версии твърдеше, че Волошин е свалил боинга над Донбас. Тя цитираше показания на бившият механик от украинските ВВС Евгений Агапов. Той работел на летището, откъдето пилотът излетял и кацнал в деня на свалянето на малайзийския боинг. Волошин казал колеги, че стрелял по самолет, който се озовал не на точното място и в неправилното време.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 МОСВ

    3 2 Отговор

    До коментар #73 от "Реалист1":

    Ти не си реалист ,ти си просто комунист. Случая със Скрипал вече се разплете и руските партенки са в нокдаун. ВЕче няма страна по света ,която да не ги разбра какви са . Даже Марсианците са се учудили от руския тъпигьозлук . Епикризата направена от великите руски умове за руския народ се потвърждава. Пълна неандерталщина , евразюийски тип.
  • 94 РСФСР

    3 3 Отговор

    До коментар #87 от "Шерлок":

    Другарю Шерлок - Товарищ Путиноид , случаят вече е решен , а ти не си разбрал , Да не си бил в самогонно опиянение или си финтирал бог когато е раздавал мозък на военните , да си бил на маневри или под моста. Поне да бяха ти дали някоя копейка да си правиш от нея шайби щото щяха да ти излязат по-евтино , а то някакви зелени чорапи и прашасало войнишко одеало със запах Ленина.

    Коментиран от #96

  • 95 237

    1 2 Отговор
    Покъртително проста, жалка и евтина руска пропаганда, която няма да мине. Този случай отдавна е решен, вината е на проруските сепаратисти, а оттам и руска.
  • 96 Шерлок

    1 0 Отговор

    До коментар #94 от "РСФСР":

    Защо мислиш, че съм руснак? Всеки непредубеден би искал да узнае истината, станалото. И след като фактите показват, че Русия няма интерес да осъществи такъв акт, трябва да потърсим кой?! А, шри толкова улики водещи до управляващите Украйна, е грях да твъфдш, че ДНР или Русия са го сторили.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания