18 Септември, 2018 13:25 12 749 37

Путин и Ердоган предотвратиха катастрофа

  • реджеп ердоган-
  • владимир путин-
  • сирия

Турция, Русия и Иран доволни от постигнатото споразумение

Путин и Ердоган предотвратиха катастрофа - 1
Снимка: БТА/AP

Постигнатото споразумение между Турция и Русия за сирийската провинция Идлиб ще позволи да бъде избегната хуманитарна катастрофа в региона. Това заяви турският президент Реджеп Ердоган, цитиран от РИА Новости.

Руският президент Владимир Путин обяви, че след преговори с Ердоган, двамата са се разбрали за създаването на демилитаризирана зона по линията на сражения между въоръжената опозиция и правителствените сили.

„Турция ще укрепи своите позиции в тази зона. С този план ние ще предотвратим хуманитарната катастрофа, която щеше да възникне при евентуални сражения. От началото на гражданския конфликт в Сирия, Турция прави всичко възможно за решаването на въпроса с Идлиб. Мисля, че споразумението е добро за всички“, заяви Ердоган.

Външният министър на Иран Мохамед Джафари подкрепи споразумението и заяви, че с него е била предотвратена война в Идлиб. Русия обяви, че днес няма да извършва военни акции срещу сирийските бунтовници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стоян георгиев

    9 25 Отговор
    тоя мач бе игран и преди и до нищо не доведе.реално идлиб бе оявена за демилитаризирана зона преди повече от година,но турците не постигнаха нищо в нея за да се справят с алкаида.сега ердоган подписа споразумение че ще изведе сам ал када от идлиб,което означавареално вътрешна воина в самата зона или преместването на ал каида в африн или ал баб демек направо до турция.които и от двата варианта да избере ердоган няма да доведе до нищо по-различно от руско -асадиско навлизане в идлиб.сега само се забавя ситуацията.

    Коментиран от #6, #8, #21, #24

  • 2 Osman

    61 28 Отговор
    Двама велики лидери. Не като булгаристанските цървули.

    Коментиран от #9, #11, #15, #23

  • 3 Шарлатанче

    26 1 Отговор
    Да. Това са стъпки в правилната посока. За съжаление не всички вождове са от едно племе.
  • 4 123;)

    7 40 Отговор
    Тези двамата от снимката,изглежда....преди малко са изпълзяли от леглото,като преди това,спасиха света....като две джендърчета са се гушнали!

    Коментиран от #25

  • 5 Четвърти пол

    10 27 Отговор
    Слаба русия слабаааа
  • 6 Osman

    23 15 Отговор

    До коментар #1 от "стоян георгиев":

    Идлиб е следващата турска провинция след Африн и Ел Баб.

    Коментиран от #10, #12, #16

  • 7 О К

    24 4 Отговор
    По добре лош мир отколкото хубава война.
    Както и да е , най после да се спре тази ескалация в региона.
    И без това ни държат на нокти: Идатли пак бежанците на балканите и в европа.
  • 8 Бай хой

    11 3 Отговор

    До коментар #1 от "стоян георгиев":

    Охо десо пробваш са да разсъждаваш. Браво. Плюс това времето работи за руснаците. Виждам че не си се изходило под темата с инцидента с руския самолет като себеподобните ти. Виждаш ли как са се развихрили и колко им е акъла. Уж са за сащ и коалиция а се радвт на грешките им.

    Коментиран от #13

  • 9 хаха

    9 14 Отговор

    До коментар #2 от "Osman":

    сега русофилите ще ти нацъкат плюсове, те се припознават в "булгарстанските цървули".
  • 10 Да да

    9 18 Отговор

    До коментар #6 от "Osman":

    Силна лира днес! Цели 26 ст. броим за нея! Може леко да отслабне тия дни, но после ще има рязък скок от 15ст. на 18ст., което е 20%. Слава на Пусин, слава на Осран! Да водят страните си все така поне още 50 год.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 стоян георгиев

    13 15 Отговор

    До коментар #6 от "Osman":

    османе ,преди няколко дни писах и може да го прочетеш.ердоган влезе в капана и сега се опитва да излезе като представя за победа всяко свое поражение.и идлиб се случва точно това.турция няма как да спре асад ,иран и русия без помоща на запада там и вече го разбира.сега ердоган подписа че ще извади ал каида от идлиб,нещо което тои трябваше да направи преди няколко години .нека да видим как ще стане.възможностите са две.едната е да опита и стане много тежко за турция при една открита воина с ал каида второто е да тупа топката и да не променя нищо ,което ще доведе до ситуацията от преди споразумението.за теб обаче ще е супер да станеш на тор за да бъде идлиб турска провинция предполагам,та що не се запишеш доброволец там?търсят турци от диаспората може да идеш щом вярваш в това!
  • 13 стоян георгиев

    8 9 Отговор

    До коментар #8 от "Бай хой":

    полов аз държа едно мнеие от началото на конфликта бе убавец.за идлиб пиша постоянно че мача е свирен и че путин вкара ердоган в капан там.иначе за самолета съм се изходил ,но явно не си прочел.няма как да пропусна че първия свален самолет от сирииското пво е руски.явно решиха да отпушат завалиите.евреите пак са ползвали хитрост,стреляли по сирииски обекти като се криели зад опашката на руски транспортен самолет.тва е по-смешно даже и от обясненията на пишманубииците на скрипал.теб обаче кво ти пука кат не те бърка!

    Коментиран от #22

  • 14 Morgoth

    7 4 Отговор
    Голям политически успех за Ердоган. Не очаквах, че ще успее, но пък сега идва време за договорка за бъдещето на страната, а там има Руско-Иранско-Асадско-диктаторска територия, Турско-терористична територия и Американо-терористична територия. Много трудно това ще остане една страна, а не се ли споразумеят към Идлиб отново може да полетят руските бомби.
  • 15 Реалист1

    4 5 Отговор

    До коментар #2 от "Osman":

    Мислех, че аллах е велик. Не богохулстваш ли нещо?
  • 16 Реалист1

    1 8 Отговор

    До коментар #6 от "Osman":

    Мечтател! Или си сънувал. И като се събуди краката ти в контакта ли бяха навряни?
  • 17 Стоене, стоене

    9 2 Отговор
    Едно пишеш, друго става.... Що така бе стоене, нещо мисленето не е от силните ти страни май май...

    Коментиран от #33

  • 18 Ердоган пак победи

    13 9 Отговор
    Както винаги. Накрая всички му клякат.
  • 19 Преведено на разбираем език

    11 3 Отговор
    Идлиб е следващата турска провинция присъединена както Хатай.
  • 20 Оппааа

    10 1 Отговор
    А ЧЕСТИТО бай ЕРДО.
  • 21 Хасан

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "стоян георгиев":

    Тая омраза към турците ще те погуби..хиляди невинни хора бяха спасени ,няма да има бежански поток към Турция и дефакто Европа..ако може тия джихадисти да ги избутат към източната страна на р Ефрат би било супер..там да се сбият отряди на УПГ ,наемници и джихадисти ..взаимно да се избият

    Коментиран от #34

  • 22 Идлиб го пиши бегал

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    В Турция.

    Коментиран от #36

  • 23 Някой

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Osman":

    Абе ти луд ли си?
  • 24 свободно мислещ

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "стоян георгиев":

    Стояне?Стояне? Голям философ си.я си стой в кочината

    Коментиран от #35

  • 25 свободно мислещ

    12 4 Отговор

    До коментар #4 от "123;)":

    Човече?Ердоган е велик държавник.приемете го.Лидер е.има трима лидери в света"Меркел.Путин.и великия султан-Реджеб Таип Ердоган.запомнете го от мен.това са Световни лидери и Държавници

    Коментиран от #26

  • 26 Човек

    3 6 Отговор

    До коментар #25 от "свободно мислещ":

    къде го видя този велик лидер,лирата стана 20 стотинки ,ако това е велико ,тогава си прав

    Коментиран от #27, #28

  • 27 свободно мислещ

    4 1 Отговор

    До коментар #26 от "Човек":

    Човече ти в БГ.не те смятат за човек да не говорим за европата.но я си стой в кочината.пилците се броят на есен
  • 28 По твоята логика най-великите е ББ

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "Човек":

    От както е на власт еврото е все 1.95.
    :)
  • 29 Путкин

    2 6 Отговор
    Тримата глупака от Доньо Донев
  • 30 Баба Гица

    2 6 Отговор
    Бля, бля Идлиб, бабина ти трънкина. Ердоган пищи като овца, щото Путин се гаври с него и го заплашва, че ще му разкара военното присъствие в Сирия, което единствено може да се справи с кюрдите. Ердоган тръгна да играе с големите, но още не е дорасъл и няма да порасне, защото сам си изгони всички съюзници. А който играе с Русия, губи. Русия е черна дупка, поглъща всичко, там потъват милиарди всеки ден, а бедния руснак се гордее, че има ракети и че в Беларус има слънце, което никога няма да види...
  • 31 еми

    5 0 Отговор
    Сега разбирам защо в Европа на смятат " 4 сорт ( качество ) когато човек прочете коментариите разбира за съжеление на къкво ниво сме. Пълно глупости от едни и същи хора пишат глупости живеят в миналоо вече са минали повече от 27 години все някой им е виновен.
  • 32 Мартин

    2 0 Отговор
    Всичко е за полезното изкопаемо в Сирия
  • 33 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Стоене, стоене":

    какво става ?че не разбрах?идлиб заминава и тва дето са подписали няма да промени ситуацията.единствената разлика е че се забави с това споразумение в последния момент непосредствената инвазия на иран сирия и русия срещу протурските части,но тва няма да е за дълго .
  • 34 стоян георгиев

    0 3 Отговор

    До коментар #21 от "Хасан":

    не омразата към турците ,а към ердоганистите хасанчо,както и към путиноидите.кво да правиш не харесвам клепари готови да лапат пръд.ятта на поредния цар или султан.и няма да ме погуби ,а ме прави по-силен.иначе си прав за сега бе спасен живота на доста невинни и дано турция спази договореностите в тази сделка ,което ме съмнява ,както и русия неините!

    Коментиран от #37

  • 35 стоян георгиев

    0 4 Отговор

    До коментар #24 от "свободно мислещ":

    кочина ,кочина колко да е кочина?и що вие турците все към кочината бягате,а?що в европа е 30% от турското население като общаци основно?нали е кочина !!!!стоите си в диарбекир и се радваите на убавинята!само че там свободномислещи като теб и такива с твоя ник нямат тази опция!няма да говоря за пара ,инфраструктура или сигурност.та пак помисили за кочината !
  • 36 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #22 от "Идлиб го пиши бегал":

    идлиб го окастриха само при тази сделка с 50 % от територията му.виж картата как се промени след създаването на зоните за сигурност.
  • 37 Хасан

    4 1 Отговор

    До коментар #34 от "стоян георгиев":

    Ердоган гони единствено турския интерес...какво лошо има в това!?..
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания