19 Септември, 2018 20:16 3 520 28

ЕС: Спрете да си играете политически игри с мигрантите (СНИМКИ)

  • ес-
  • доналд туск-
  • мигранти-
  • бежанци-
  • фронтекс

Дошъл е моментът да бъде решена европейската главоблъсканица с миграцията, заяви Доналд Туск

ЕС: Спрете да си играете политически игри с мигрантите (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

"Дошъл е моментът да бъде решена европейската главоблъсканица с миграцията". Това заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск преди началото на неформалната среща на върха в Залцбург, предаде DPА.

Той призова също така политиците да престанат да изполват въпроса с миграцията за политически дивиденти.

"Тази вечер ще призова лидерите да спрат с играта на обвинения по отношение на миграцията", каза Туск пред репортери. "Повече не можем да бъдем разделени на такива, които искат да решат проблема с незаконните миграционни потоци, и такива, които искат да го използват за политически дивиденти", добави той.

"Просто се заемете с този проблем", заяви полякът.

ЕС: Спрете да си играете политически игри с мигрантите (СНИМКИ)

Макар и тази година броят на пристигналите мигранти в Южна Европа да спадна под равнищата отпреди върховата точка на миграционния наплив през 2015-2016 г., през последните месеци този въпрос се завърна в политическия дневен ред.

Италия, Австрия и няколко централноевропейски държави заявиха, че единственият начин да се спре незаконната миграция е да се затегне охраната на външните граници на ЕС. В същото време те се обявиха против опитите за разпределяне на кандидатите за убежище в съюза. Други правителства искат да уредят безизходицата от страх, че този въпрос ще помогне на популистки партии да постигнат успехи на европейските избори догодина.

Австрийският канцлер Себастиан Курц заяви, че някои от страните, явяващи се основни входни точки за мигрантите като Италия, Испания и Гърция, все още проявяват неохота към предложението на Европейската комисия да бъде разширен мандатът на европейската служба за гранична охрана Фронтекс.

ЕС: Спрете да си играете политически игри с мигрантите (СНИМКИ)

На днешната среща в Залцбург, която е двудневна, Туск лансира и идея за среща на върха между ЕС и Арабската лига през февруари в Египет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бачо Киро

    55 3 Отговор
    Че кой почна игрите с поканата им? Да не да не беше политически ход простотията на Шмъркел? Сега другите да си траели, а? Я у леву...
  • 2 Hhhhhhh

    66 0 Отговор
    Вие спрете. Корабите които от Е С ги спасяват трябва да ги връщат в Африка а не да правят трафик на мигрантите в Европа. Спрете тази политика. Европа няма нужда от такива инженери и доктори. Подкрепям Унгария а вие се Уляхте. Други държави да Ви бършат дупетата. Моля моля ама не.

    Коментиран от #4

  • 3 ИМПЕРИАЛИСТ

    43 1 Отговор
    Интересно, Бойко го няма на груповата снимка! Сигурно той ги е снимал ...

    Коментиран от #5, #28

  • 4 Бачо Киро

    41 0 Отговор

    До коментар #2 от "Hhhhhhh":

    Те даже не ги спасяват в открито море, ми направо си ги товарят от африканските брегове... Това ако не е каналджийство....
  • 5 goni

    16 0 Отговор

    До коментар #3 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Че кой друг?!:) Той е най-добрият!:)
  • 6 Заратустра

    35 0 Отговор
    А, вие спрете да се изживявате като Господ и да ни натрисаге мигранти! ЕсС е съюз, от държави, в които ние ще преценим искаме ли такива да ни заливат или не? ЕС е съюз от общи икономически интереси, а не еврейски халифат, в какъвто го пресърнахте и е планиран. Да си вървят по техните ьеми и да не се множат като зайци - казано им е НЕ ПРЕЛЮБОДЕЙСТВАЙТЕ!, а те като животни по 3-...20 деца? Ние си имаме достатъчно фауна и не ни е нужна повече.

    Коментиран от #9

  • 7 Morgoth

    25 1 Отговор
    Европа може сега да спре имигрантите, с което да спре възхода на крайно-десните или да продължи със сегашната си политика докато крайно-десните вземат властта и спрат имигрантите. И в двата случая имиграцията спира, но в единия случай може да има и тежки последствия. Някои хора трябва да приемат, че загубиха и крайно-лявата политика няма повече да бъде търпяна.
  • 8 Бацееее

    16 0 Отговор
    Да трябва да се използват всички самолети за да ги натоварим и да ги пуснем без парашути там от където изпълзяха.
  • 9 Morgoth

    17 2 Отговор

    До коментар #6 от "Заратустра":

    Как звучи само - "еврейски халифат" :) ... Случайно да имаш идея, че евреи и араби се мразят от дъното на душата? В Библията е казано да не се прелюбодейства, но е и казано да се плодим, а тези с 20-те деца ги правят на собствените си жени. Но виж за фауната си прав - определено не ни трябват.

    Коментиран от #13, #14

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Вили

    4 16 Отговор
    Източноевропейските страни са на принципа на нашия национален герой- Пари ми дай, акъл не ми давай.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Заратустра

    16 1 Отговор

    До коментар #9 от "Morgoth":

    Казвам еврейски халифат, което е и очрвидното. Не казвам всеки евреин е лош и всички са виновни. Има разлика. Проекта за ЕС е същият който в старата книга на евреите е описан като идея за световен хаганат /Юнион, съюз, комисарят, царство, шериат, халифат, кралство, райх... /, в който една отбрана юдейска група да управлява света. Не съм го измислил аз. ЕС е проект на юдеи от елита базиран и в САЩ. ГЛОБАЛизъм в дейсвие. А, правенето на много деца е ПРЕЛЮБОДЕЙСТВО, защото свръхнаселява света. И ефекта е виден, караници, войни, проблемо....
  • 14 Заратустра

    19 1 Отговор

    До коментар #9 от "Morgoth":

    Виж, аз не мразя евреите. Но тук на държавни ръководни постове е бъксно от евреи. И понеже и в ЕС и другаде е така, те си правят сделки и повечето са геноцид за българите тук. Както местни евреи ни вкараха в проекта Трети райх, после в СССР васал, после в ЕС... Все сме навряни слугинаж, прецаквани тотално. Евреи ни подариха металодобива на Дънди и останалитте. Затова и ако зависеше от мен бих ги махнал от държавни ръководни постове, но не бих ги гонил като нацистите. Просто, да не рушат и пречат от властта. Това са фактите в живота, те са каквито са.
  • 15 Oня

    3 0 Отговор
    SIEG
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Пасатор

    19 1 Отговор
    Пичове, аз живея в Италия. Тук е пълно с черни маймуни. Прииждат всеки ден. Мързи ги да работят. Нямат никакви умения и познания.Само претендират. Където и да спра с колата , идва маймуната и вика гладен съм дай ми пари. На паркинги, по светофари. В смисъл, че ние сме им длъжни, да им осигурим хубав живот.Ужас е.

    Коментиран от #25, #26

  • 18 Пасатор

    11 3 Отговор
    Късно е да се спре инвазията. Маймуната блъска 5 пъти на ден главата в земята, мазол има на челото, 4 жени и 12 деца, няма спиране вече.
  • 19 Чичо АДИ

    7 0 Отговор
    Heil
  • 20 Чичо АДИ

    14 0 Отговор
    Онзи дето е роден на 20 Април можеше да оправи нещата !!
  • 21 569

    12 1 Отговор
    Аз имам "някакъв" спомен, че в началото 2015г. бяха БЕЖАНЦИ. Напоследък някак си малко по- малко станаха МИГРАНТИ. Понеже явно трудно схващам може ли някой да обясни.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 В Донбас има Калашници,за всички ни! ДА

    8 1 Отговор
    Що бе да се пълни, Европа още,още цяла Африка и сичкото Магреб да идва. След това Трета Световна! И кой,оцелял, оцелял, всичко друго - Крематориум!!! Пещите не питат,кой и от къде си,горят и това е. А за тия, тарамбуки и маймуни дето не искат да работят,има си начини.Само трябва да им се спрат помощите.
    Да копаят,руда,на полето,да ходят на захарни и оризови плантации,един вид както в САЩ и да им се дават пари достатъчни само за ядене,естествено като им е тежко ,могат по всяко време да си отидат в родните коптори от където са изпълзяли. До 2020 се очаква голям военен конфликт,може да е началото на Третата Световна война,тя ще е един вид чистилище за доста шлака.
  • 24 Тръмп

    13 1 Отговор
    Нито са бежанци,нито са мигранти,а мюсюлмански нашественици през задния вход на Оланд-Макрон и Меркел!:)Бомбите са заложени и е въпрос на време да избухнат!!!!
  • 25 Прибери се

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "Пасатор":

    Тъкмо там да станат по-малко.
  • 26 Хасан

    0 16 Отговор

    До коментар #17 от "Пасатор":

    Като си българин какъв го дириш в Италия ?..не си ли и ти ”черна ”маймуна от Източна Европа ,който няма трудиви навици,образование и не знае език
  • 27 Хасан ли си, посран ли си...мюсли убито

    6 0 Отговор
    ти откъде се пръкна в България
  • 28 браво

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Изби рибата с коментара колега. Боци се изявява и като фотограф
Новини по държави: