Last news in Fakti

21 Септември, 2018 17:30 4 165 43

Русия няма да е зависима от долара

  • русия-
  • санкции-
  • долар

Сергей Лавров отхвърли новите санкции на САЩ

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че не е бил изненадан от новите санкции на САЩ срещу Русия, съобщи ТАСС.

Според Лавров неговата страна ще предприеме нужните мерки, за да прекрати зависимостта си към щатския долар. Той смята, че редица държави ще изоставят американската валута през следващите години.

„Ние вече не се изненадваме от нови санкции и смятам, че те показват опит за безкруполна конкуренция. Мисля, че действията на САЩ в Сирия застрашават териториалната цялост на страната“, заяви Лавров.

Според него действията на САЩ са признак за криза в доларовата система. Той подчерта и успеха на споразумението между Турция и Русия за демилитаризирана зона в провинцията Идлиб.

Според него всички екстремистки групи ще се изтеглят от региона до средата на следващия месец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Юююю

    75 19 Отговор
    То вече половината свят не иска зелената хартия. Все някой трябва да положи началото на края на американското мракобесие и алчност. Давайте братушки...

    Коментиран от #4, #9, #17

  • 2 Шалом

    11 37 Отговор
    Този евреин,да бере грижи за рублата,долара знаем,че е на федералния чифутски резерв,който се дава с лихва на световните правителства

    Коментиран от #6, #35

  • 3 Снайперист

    21 2 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 4 хитрата сврака

    12 27 Отговор

    До коментар #1 от "Юююю":

    Да те братушкат кадировците да те братушкат изкуфеляк .

    Рубли ли искат , да лепят тапети
  • 5 Петко Димитров

    28 9 Отговор
    Какво би станало ако са откажат от долара държави като - русия, турция, китай, индия , иран ?
    Какво ни стАноло с ХАМЕРИКА???
    Някой компетентен да сподели обективно какво на практика ще се случи с американската икономика?????

    Коментиран от #7, #10, #15, #24, #39

  • 6 среднощен

    21 6 Отговор

    До коментар #2 от "Шалом":

    Мисля, че е арменец, но не съм сигурен..!? За валутата- няколко са механизмите за даване на "платежоспособно покритие" на парите...! Силна икономика, силна дипломация, силна армия налагаща политики извън рамките на държавата..! САЩ, Китай, Русия, ЕС, това е върхът на пирамидата към момента...! Лавров е един от хората, които формират и управляват тази "пирамида"..!

    Коментиран от #26

  • 7 според мен

    28 4 Отговор

    До коментар #5 от "Петко Димитров":

    с отпадане на долара като световна валута на американската икономика няма да се случи кой знае какво...то и йената или валутата на южна корея не са световни валути но икономиката им се развива. проблем ще ина американският бюджет защото няма да може лесно да покрива дупките в бюджета....да изнася инфлация в други страни и фед ще трябва да намали печатането на долари ако не иска да причини хиперинфлация
  • 8 Начо

    18 17 Отговор
    Рашастан ще минат на турски лири
  • 9 СссереМ

    16 21 Отговор

    До коментар #1 от "Юююю":

    И с какво ще търгуват бре господа икономисти,със рубли и турски лири ли?

    Коментиран от #11

  • 10 СссереМ

    8 14 Отговор

    До коментар #5 от "Петко Димитров":

    За американската икономика не знам ама от тези които си изредил 4 са в третия свят,а другата със сигурност няма да се откаже,( и руснаците да се молят да не се откаже ако не искат 1 милиард бежанци), защото икономиката им е тотално обвързана със ЕС и САЩ.
  • 11 куку руку ку

    21 8 Отговор

    До коментар #9 от "СссереМ":

    С каквото си искат. С валути с реално покритие с ценни метали, а не с такива с цена колкото струва хартията, на която са напечатани.

    Коментиран от #14

  • 12 цжцбжцж

    10 11 Отговор
    Поне от 5 години ги въртят тези приказки
  • 13 Цанко

    13 20 Отговор
    Лавров, първо си прибери децата от САЩ, обратно в педерусия, после квичи за долара!
  • 14 ами то

    9 8 Отговор

    До коментар #11 от "куку руку ку":

    дали ще имаме покритие с ценни метали или сме във валутен борд е почти едно и също !! и в двата случая валутата запазва стойността си защото не се печатат нови обеми но така има опастност от дефлация ...защото при един растеж на икономиката...произведените продукти с 2 % на година то държавата ако не закупи ново злато за покритие няма да може да компенсира растежа . това със златното покритие не е добра идея защото реално данъкоплатеца плаща да се закупува злато за покритие което стои в централната банка без да носи лихва !!! кой нормален човек държи пари под дюшека а не ги инвестира за да печели от тях
  • 15 Мая

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Петко Димитров":

    Световна криза !
  • 16 Borislav Popov

    20 7 Отговор
    Долара става местна валута ? Ще плащат на индианците с нея че стъклените топчета ще струват по вече !
  • 17 Kcaniba

    18 12 Отговор

    До коментар #1 от "Юююю":

    Браво на братушките!!!
    Пак ще спасят света!!
    Този път от жидомасонското робство - доларово!!!
  • 18 onq s konq

    9 13 Отговор
    Не е въпросът в каква валута търгуваш,А КАКВО И КОЛКО.Щяла Русия да предприеме мерки за прекратяване на зависимостта от щатския долар...А ЗАЩО ОТ КРАЯ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА ДО СЕГА НЕ ГО НАПРАВИХТЕ БЕ ?Ами ЗАЩОТО НЕ МОЖЕТЕ!ЗАЩОТО ИЗНАСЯТЕ САМО СУРОВИНИ И МАЛКО ОРЪЖИЕ!...Апропо след "засилен износ но оръжие" Русия отчете "цели 26 милиарда долара" приход,срещу...217 милиарда на САЩ:)

    Коментиран от #20, #21

  • 19 Хасан

    20 7 Отговор
    Проблема не е в долара а в това Сащ използва валутата за политически натиск и дестабилизация...
  • 20 Хасан

    19 6 Отговор

    До коментар #18 от "onq s konq":

    Да но Русия изнася оръжие на принципана пазарната икономика ,докато Сащ монополистично насилва съюзници да купуват оръжие
  • 21 а бе заблуден

    17 6 Отговор

    До коментар #18 от "onq s konq":

    в щатите произвеждат ЧАСТНИ оръжейни компании и тези приходи са за едрите империалисти а не за държавата !! в русия произвеждат държавни фирми и там печели държавата !! освен това понеже труда в защите е доста по-скъп от този в русия колко ли е печалбата на американците и колко на руснаците на един вложен долар ??? а и в америка частните корпорации точат бюджета с надути оръжейни поръчки а в русия ...ами държавата поръчва и тя си произвежда

    Коментиран от #22

  • 22 onq s konq

    7 11 Отговор

    До коментар #21 от "а бе заблуден":

    Ако МИН наричаш "заблуден",препоръчвам ти да "СБИРАШ" АКЪЛ САМО ОТ ЗАБЛУДЕНИ за да си О.К. в живота:)И така:Добре е да си наясно,че в САЩ оръжейните фирми/пък и всички останали/ могат да са ЧАСНИ,могат да са И С ДЪРЖАВНО УЧАСТИЕ.И звата вида обаче СИ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИТЕ ПО ЗАКОН БОЖИ,КОЕТО Е ОСНОВНО ЗА СТРОЯТ "ДЕМОКРАЦИЯ".Затова и те питам:Според теб Русия капиталистическа държава ли е,или социалистическа?Ако е първото,значи при нея е АБСОЛ. СЪЩОТО.А ако е второто...Колкото до "съжденията" ти за печалбата в двете държави от "1 вложен долар"...първо Русия влага РУБЛИ,А НЕ ДОЛАРИ и второ...ПРОСТО МИ СЕ РАЗКАРАЙ ОТ КРЪГОЗОРА.

    Коментиран от #23

  • 23 а бе заблуден

    6 8 Отговор

    До коментар #22 от "onq s konq":

    кои фирми плащат данъци...американските ли ??? заради това ли ябълката и други големи фирми като гооглето си държат парите ИЗВЪН америка за да не ги обложат с данъци?? явно не си чел , че тръмп ги критикува за това ?? а офшорките за какво ли са ...дори и си имат такава в америка...ами да те светна....да избегнат плащането на данъци !! а като влагат руснаците рубли защо правиш сравнението като пресмяташ руският износ в рубле бе ?? айде не се прави на луд , че оръжейните фирми са часни ...преобладаващо частни и точат яко държавата !определено русия не е социалистическа ..както не и китай ....просто руснаците си имат голям дял на държавни монополи !! а като не ти харесва някой да те засича с неудобни въпроси...ами недей да тролиш !!
  • 24 Форт Нокс

    8 9 Отговор

    До коментар #5 от "Петко Димитров":

    Нищо няма да се случи. вече има прецедент - ЕС в който основната валута е еврото и то се нареди на 2ро място по важност в световните валути . На долара случи ли му се нещо ? Не.

    Публикувано във факти.бг: русия, турция, китай, индия , иран тия държави имат нестабилни валути. Никой не иска да търгува с шума.

    Как с долара се изнася инфлация в други страни - ей това ако може да ми го обясни господина ,който го е писал.
    Долара освен световна валута играе и ролята на мерило за останалите валути. Нещо като метър. Ако искате да отрежете парче плат ,но то не ви стига , ще ви хрумне ли за това да обвините шивашкия метър. Не ,нали -защото не е нормално . Е за долара как ви хрумват подобни неща.

    Коментиран от #29

  • 25 ivan4o

    1 3 Отговор
    51а 53а май забрави как избегаха амитата от войната а! Бастун ти може да не си чел историята ,но амитата не забравят дървото
  • 26 Румяна Костова

    11 2 Отговор

    До коментар #6 от "среднощен":

    Бащата на Сергей Лавров е арменец.Фамилията му е Калантарян.Сергей Лавров приема фамилията на майка си.
  • 27 ****

    12 6 Отговор
    С отхвърлянето на долара,сащ няма да могат да отпускат заеми с напечатани пари без покритие,и по този начин да заробват част от страните и да подкупват правителства.Тези долари ще си останат за вътрешна употреба,и ще им се наложи да търгуват с друга приета разплащателна валута.
  • 28 БОНЧО

    9 4 Отговор
    Най добре е да изберат ЕВРОТО ЗА РАЗПЛАЩАНЕ .
    ТЯ АМЕРИКА ЖИВЕЕ НА КРЕДИТ ОТДАВНА.
    Вечно дефицит дефицит в катрилиони .
  • 29 Хасан

    4 8 Отговор

    До коментар #24 от "Форт Нокс":

    Благодарение на долара през 2008 г икономическата криза в Сащ беше умело ”експортирана” в съюзническа Европа

    Коментиран от #38

  • 30 министерство на образУванието

    3 1 Отговор
    "безкруполна"? ко рече?
  • 31 1944

    17 7 Отговор
    скоро венецуелският боливар и руската рубла ще имат еднакъв курс. новата турска лира покорно ги следва. и така до победата на социализама.
  • 32 Анти галфон

    20 7 Отговор
    Лавров е прост като гьон - всичко, което избълва е 100% брътвежи на много невеж човек. Какъв неземен глупако.
  • 33 Рубладжийче

    18 8 Отговор
    Руската кочина е зависима единствено от плешивото ботоксово джудже.
  • 34 Руските свине

    19 9 Отговор
    Не могат да се откажат от долара толкова лесно, колкото им си иска. Най-малко половината от това което шайката на Путин е откраднал е в долари. И тия долари не са в чували, които може да обмениш за рубли в някое чейндж бюро. Всичките тия приказки са изхвърляниа и номера да пред дебилната вата.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Цанко

    10 5 Отговор
    Аз предлагам, всички чебурашки и гени, да си обърнат левовете, доларите, еврото и 💷 ите в рубли и да ги вложат в Сбербанк! Да подпомогнат майката си родина педерусия!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Форт Нокс

    4 0 Отговор

    До коментар #29 от "Хасан":

    Не е било благодарение на долара ,а благодарение на световната банкова система .Всички банки по света са свързани по между си . Така се разпространи кризата.

    Коментиран от #40

  • 39 гост 2

    0 3 Отговор

    До коментар #5 от "Петко Димитров":

    Ми то вече е факт за тези, които могат да си го позволят. За останалите - виж какво му се случи на Саддам, дето реши да търгува петрола в евро. А в какво точно се е превърнал долара, за можещите да мислят тук: https://youtu.be/-tcEVoL7JVQ
  • 40 Хасан

    3 0 Отговор

    До коментар #38 от "Форт Нокс":

    Да ,прав си ..но се управляват от Сащ и долара...докато целия свят се труди и изкарва пари с пот на челото ..една шепа манипулатори използват банковата система за валутни манипулации
  • 41 Хасан

    2 1 Отговор
    Преди 30 г България беше в социалистическия лагер и беше забранено да се купува стоки от Запада , а сега е в западния отбор и е забранено да се търгува с Русия ....нищо ново под слънцето ...един тоталитарен режим,едни началници се сменя с друг ...
  • 42 681 БГ

    5 1 Отговор
    Баба Ванга да каже ???
  • 43 223

    3 1 Отговор
    Toя пияница Лавров пак не е изтрезнял.Руската кочина е зависима от долара и няма никакъв избор.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания