Last news in Fakti

22 Септември, 2018 15:43 3 821 18

„Чужд режим” е атакувал военния парад в Иран

  • иран-
  • атентат-
  • военен парад-
  • ислямска държава
„Чужд режим” е атакувал военния парад в Иран - 1
Снимки: АР/БТА

„Чужд режим”, подкрепян от САЩ, е отговорен за атентата срещу участници и зрители на парад в иранския град Ахваз. „Терористи –вербувани, обучени и финансирани от чужд режим, атакуваха Ахваз. Иран е на мнение, че регионалните попечители на тероризма и техните американски господари са отговорни за подобни атаки. Властите ще реагират бързо и твърдо, за да защитят живота на иранците”, написа в социалната мрежа Twitter иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф.

Убити са между 8 и 11 военни, които са основно от Корпуса на гвардейците на Ислямската революция. Съобщава се и за един убит журналист. Според представител на Корпуса, нападателите са свързани с арабска сепаратистка група, подкрепяна от Саудитска Арабия.

„Чужд режим” е атакувал военния парад в Иран

Броят на убитите достигна 24 души, а на ранените – 53. Сред ранените има също така жена и дете. Нападателите са били облечени в униформи на Гвардейците на Ислямската революция. Обект на нападението им са били военни и полицейски командири, които са наблюдавали парада от подиум.

Отговорността за нападението беше официално поета от Ислямска държава.

„Чужд режим” е атакувал военния парад в Иран


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 толерантен

    65 2 Отговор
    Някой много иска световна война и провокира по всички горещи точки, до дупка. Явно много му пари под дупето.
  • 2 ГосТ

    48 1 Отговор
    Да не е този същия, който се облагодетелства от предните две?
  • 3 Бесен Язовец

    8 60 Отговор
    Тез и те като руснаците, за всичко лошо което става в страната им, виновен е разбира се все някой друг, в този случай е виновен естествено чуждия режим !

    Коментиран от #4, #5, #14

  • 4 регулировчик

    64 6 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    Руснаците не съм ги чул да се оплакват. Виж сащ и западна европа не спрели да плачат за "руска намеса", "хакери", "атентати", "агресия"...

    Коментиран от #13, #15

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Г.Димитров

    20 0 Отговор

    До коментар #5 от "А бе":

    Не се уморява, щото те са за него като слънцето и въздуха за всяко друго живо същество.
  • 7 Хм...хм...

    31 1 Отговор
    Пак да питам, с техните камъни, ако ги ударят по тяхната кратуна, т.нар. световен жандарм какво ще прави? Не искам войни и жертви, но тези подли вмешателства ме карат отмъстително да се замисля, ако военните действия се пренесат на тяхна територия, как ще се гърчат в собствената си помия. А смятам и това, че изведнъж ще изчезнат от световната сцена. Ще се появяват по новините като треторазредни държави със статистика на жертви и новооткрити вътрешни фронтове.

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ама

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "Хм...хм...":

    Шефовете им се преместиха в Хонг Конг и са готови да гледат този сеир. По телевизията. Сателитната. С чаша добро уйски в ръка.
  • 10 Анти галфон

    26 3 Отговор
    Ислямска Държава е режимът в т.нар. Израел, още известен и като "Ротшилдистан" по името на създателите си.
  • 11 Azazel

    3 28 Отговор
    Ако има режим, прочут с това, че организира и финансира терористични организации и атентати, то това е... Иран (справка: Хизбула)...

    Коментиран от #12

  • 12 Али Баба

    16 2 Отговор

    До коментар #11 от "Azazel":

    И втора справка СА .
  • 13 СссереМ

    1 11 Отговор

    До коментар #4 от "регулировчик":

    И има защо.
  • 14 Не някой друг,

    25 2 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    а този, който е поел и отговорност за атентата, а именно ИД - активно подкрепяна от краварите. Извинявай, че ти го казвам така направо, но си пълен помияр.

    Коментиран от #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Мужик

    2 16 Отговор

    До коментар #14 от "Не някой друг,":

    Русофилските лумпени, вместо да си правите свободни съчинения, вземете прочетете статията. Иранските власти, отрекоха Ислямска държава да има нещо общо с атентата и обвиниха анти-правителствена групировка, която според тях се подкрепя от Саудитска Арабия (Саудитска Арабия е чуждият "режим", "подкрепян" от САЩ. Пък, колко е подкрепян, това е друг въпрос... Републиканците обикновено се разбират със СА, Обама обаче хич не се разбираше с тях и нееднократно ги обвини публично, че са свързани с атаките от 9/11). А, на тази глупост, че САЩ подкрепят активно Ислямска държава, освен няколко бавно-развиващи се русофила във форума тук, друг не вярва. От създаването на Ислямска държава, САЩ единствено активно се борят срещу нея, бомбандират я, избиват терористи от групировката и подкрепят иракското правителство, като и кюрдите и Сирийските демократични сили в Сирия, които почти я унищожиха (при това, докато по същото време върху последните постоянно бяха нанасяни удари от руските сили, така че, ако някой подкрепя активно ИДИЛ, това е Русия, която избиваше методично силите, които се борят против ИДИЛ).
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Усмивката

    0 0 Отговор
    Във Русия има режим