Last news in Fakti

23 Септември, 2018 14:56 3 113 0

Косово и Сърбия да си разменят територии

  • косово-
  • сърбия-
  • територии-
  • размяна

Част от северно Косово може да бъде върната Сърбия. Това може да стане при условие, че косоварите получат Прешевската долина. По информация на вестник "Коха Диторе" Хачим Тачи може да върне на сърбите:Лепосавич, Зубин Поток и Лешак. В замяна иска от Белград Прешевската долина, в която влизат трите общини Буяновац, Прешево и Медведжа. Те се намират в югозападната част на Сърбия, граничат с Косово и са населени предимно с етнически албанци.

Премиерът на Косово Рамуш Харадинай побърза да напомни, че е против промяна на границите и подялба на Косово. „Позицията ми е ясна - няма да позволя, не приемам, не подкрепям и не участвам в нито един процес, който се отнася до границите на родината ми. Косово не може да си позволи подобен лукс - да преговаря за промяна на границите", каза Харадинай, цитиран от телевизия ТВ21.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА