Last news in Fakti

1 Октомври, 2018 16:30 2 449 4

Германия критикува, но продава оръжия

  • германия-
  • оръжия-
  • саудитска арабия

Страната е сключила сделки за износ на оръжие със Саудитска Арабия

Въпреки, че критикува политиката на Саудитска Арабия в Йемен, Германия се е съгласила да продаде на страната оръжие в размер на 254. млн. евро, съобщи ДПА.

Поръчките са получени от началото на 2018 г., когато в Саудитска Арабия на власт встъпи ново правителство. Другите осем държави, които участват в коалицията на Саудитска Арабия, са получили германски оръжия на стойност 21.8 млн. евро.

Данните са от германското икономическо министерство. Те бяха представени след парламентарно допитване от партията на Зелените.

Между 14-ти март и 23-ти септември германското правителство е одобрило 87 разрешителни за износ. Износът е бил одобрен, въпреки коалиционно споразумение да не се продават оръжия на участниците в йеменския конфликт.

В момента германското правителство е намалило износа на оръжие за Турция. Сделките са ограничени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Епа те хората са си го казали

    32 0 Отговор
    "Не ме слушай какво ти говоря, а ме гледай какво правя."
  • 2 КГБ Териер

    16 0 Отговор
    Двойния аршин на Меркел!!
  • 3 На бързо

    19 1 Отговор
    Хората са казали - ако си купуваш автомобил- да е немски,ако купуваш оръжие да е руско,ако си купуваш тоалетна чиния да е българска-от Сивлиево!
  • 4 Morgoth

    21 0 Отговор
    Това е начина по който Саудитска Арабия запушва устата и на Европа и на САЩ. Високоморалния Запад взема кинтите и се прави на нечул и невидял. Направо като български катаджия ;)
Новини по държави: