Last news in Fakti

2 Октомври, 2018 10:32 2 129 13

Германия отваря врати за квалифицирани мигранти

  • германия-
  • мигранти-
  • работници-
  • меркел-
  • реформа

Населението на Германия застарява

Германия отваря врати за квалифицирани мигранти - 1
Снимка: БТА/ AP

Управляващата коалиция в Германия постигна компромис по имиграционната реформа, която правителството се надява да направи страната по-привлекателна за висококвалифицирани работници от целия свят, предаде ДПА.

Андреа Налес - лидерката на социалдемократите, по-малкия партньор в коалицията на консерваторите на канцлера Ангела Меркел - съобщи за споразумението след шестчасова среща. Компромисът предвижда ново законодателство да постави недостига на работни места в промишлеността и квалификацията на имигрантите в основата на имиграционната политика на Германия. Процесът на признаване на квалификациите на чужденци ще бъде ускорен. Германските власти освен това ще осигурят на кандидатите за имиграция в страната възможности да научат немски език, преди да дойдат.

Населението на Германия застарява и тя се нуждае от имигранти, за да поддържа своята икономика. Отварянето на границите на страната за 1 милион мигранти през 2015 г. от канцлера Меркел обаче усложни въпроса, като мнозина избиратели се обявиха против масовия приток. Германската социалдемократическа партия иска кандидатите за убежище, чиито молби са били отхвърлени, но които междувременно са си намерили работа, да могат да останат.

Християнсоциалният съюз, традиционният баварски партньор на християндемократите на Меркел, обаче отхвърли тази идея с аргумента, че тя би насърчила имиграцията на нискоквалифицирани работници. Постигнатият компромис предвижда политиката на разграничаване на кандидатите за убежище от икономическите имигранти да бъде запазена. Критериите за определяне на кандидатите за убежище, чиито молби са били отхвърлени, но които са изложени на риск, ако се завърнат в родната си страна, обаче ще бъдат доуточнени, за да може да се правят изключения в някои случаи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мхм

    20 1 Отговор
    Трагикомедията продължава... :D
  • 2 Инкогнито

    12 1 Отговор
    Тази няма ли да го изпере накрая това Червено сакенце!?

    Коментиран от #6

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 прока

    8 1 Отговор
    Некалифицираните мигранти в България,за какво ни храни Германия за такива дни.
  • 5 Салам Алеко

    18 1 Отговор
    Много умно! Хайде, Хасан, Осман, Мерт, Куверт, Онур, Синан, Осран,Иван, , и другите ядрени инженери, тръгвайте за Германия! Поздравявам в с песента на Миле Китич "Останете завинаги там! И купете си за из път книгата "Турските зверства в България" за да ви мине леко пътя!

    Коментиран от #7

  • 6 бай Тодор

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Инкогнито":

    НЕ ГО МИСЛИ БАБЕТО, Я КАКВА СЛАДУРАНКА Е САМО!
  • 7 1111

    2 5 Отговор

    До коментар #5 от "Салам Алеко":

    А ти къде си в цялата тази пирамида? Или миеш нечии @нус нейде?
  • 8 пешо

    2 1 Отговор
    Значи да чакаме и индийците.
  • 9 Стели

    8 0 Отговор
    Докато тя отваря врати немците ги бият като кучета,снощи пред очите ми двама Араби и един Мароканец пребиха едно 15 годишно момче в Трамвая.А тя още ги прибира.

    Коментиран от #12

  • 10 Хахаха

    7 0 Отговор
    Няколко милиона програматори са готови да тръгнат…… ... Хахаха
  • 11 Кръст

    6 0 Отговор
    Не разчитам доктор Мамаду от Гана да ме оперира. Не разчитам зъбарката Фатима от Мароко да ми прави зъбите. Германия бавно и славно следва Англия и Америка надолу към Третия Свят.
  • 12 Укю

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Стели":

    Надявам се да си примерен гражданин да си се застъпил за момчето, иначе си същия като тях
  • 13 ело

    3 0 Отговор
    От славното минало на Германия нищо не е останало ( много пъти съм бил в Германия). останоло само спомените .До вчера вземаха и мигранти от къде ли не от Африка чак до Афганистан сега им " дошло " на ума че трябвало да вземат квалифицирани.
Новини по държави: