Last news in Fakti

2 Октомври, 2018 18:00 11 567 91

Путин започва война с долара

  • русия-
  • долар-
  • владимир путин

Русия с план за ограничаване на влиянието на американската валута

Президентът на Русия подкрепи план, който трябва да ограничи влиянието на щатския долар в страната, съобщи ТАСС.

Чрез прекратяване на използването на долара международната търговия и бизнес, Путин се надява да ограничи влиянието на санкциите от Запада. Информацията беше обявена от изпълнителния директор на ВТБ Андрей Костин.

Според обявения от него план, американските компании ще участват в международния бизнес с рубли, евро и китайски юани, без напълно да изоставят долара.

Предложението ще насърчи руските компании да се преместят от чуждестранните борси и да се преместят на руските.

Планът е подкрепян от финансовото министерство ни Централната банка на Русия. От Кремъл обявиха, че осъществяването на плана няма да стане бързо. Въпреки това Путин го подкрепя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    81 29 Отговор
    сороснята е в траур!!
    Но сентс - сорос в панделата!!!
  • 2 Путкин

    64 111 Отговор
    Путкин ще бори долара с рубла.Това е все едно на война с автомати ,да извадиш пръчка.

    Коментиран от #4, #8, #68

  • 3 Даммммм

    133 36 Отговор
    Все някой трябваше да започне-Русия и Китай от две години търгуват без зелената хартия..БРИКС от 2017 и те започнаха...Дано това е началото на края на зеления гущер...

    Коментиран от #57

  • 4 Да си знаеш

    93 26 Отговор

    До коментар #2 от "Путкин":

    Долара няма да го бори с рублата-инстромента му е златният запас на Русия--ама ще е сложно да ти го обясня на теб...пък и нямам желание.

    Коментиран от #7

  • 5 Светлини

    67 18 Отговор
    Путин отдавна трябваше да е възродил руската икономика и това с доларите щеше да си дойде от самосебе си ... Руската икономика е основно суровинна и на Запад го знаят и използват непрекъснато. Но и това е крачка все пак.
  • 6 вес

    35 39 Отговор
    Това от 2001 година го слушам
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ivan4o

    59 23 Отговор

    До коментар #2 от "Путкин":

    Ей мой ти не видя ли ,че края на долара дойде и любимия ти Доньо почна да заплашва страни като китай индия иран Турция Русия пакистан .колкото и да заплашва толкова потъна вече скоро ще гледате към америка кът умрело магаре

    Коментиран от #10, #42

  • 9 ССС

    45 44 Отговор
    То и СССР го бореше тоя долар ....
  • 10 Путкин

    35 47 Отговор

    До коментар #8 от "ivan4o":

    И как идва тоя край на долара ,че ми е много интересно ? Защото някакво си джудже ,искал да се бори с него ли ? Кога ще дойде края на тоя долар ,че това вече го слушаме от десетилетия ,а долара само става по-силен ? Кажи кога ,горе долу да знаем ?

    Коментиран от #11, #90

  • 11 ivan4o

    32 17 Отговор

    До коментар #10 от "Путкин":

    Не, как се определя колко има право на 1 държава да печата пари? Отговорими и щи обясня
  • 12 Баш Майстора

    35 20 Отговор
    Ханерика е в дефицит с катрилиони, ама си печата долари, щото са измислили правилата на играта.
    Е сега еече ще им я развалят тази хитра работа,.
    Най после си намериха майстора, няма как да прецакаш китай и останалите играчи в бизнеса

    Коментиран от #82

  • 13 Donchev

    33 21 Отговор
    русия турция китай хората се борят а ние сме най затънтената и бедна колония на сащ и докато хората се борят бойко се отчита на господарите си от вашингтон толкова сме пропаднали че се стигна до там да вдигнат паметнк на загиналите американски пилоти в софия а в американското посолство в софия още мълчът на въпроса каде е момчето което влязло за виза и така и не излязло

    Коментиран от #23

  • 14 Пацо

    26 20 Отговор
    След алкохола,най обичат долара и всичко смятат в долари
  • 15 какъв е проблемът

    22 22 Отговор
    Че какво им пречи доларът.Какво им е виновен?Да си джъткат на рубли.
  • 16 gen10

    9 12 Отговор
    Може, само ако му заповядат шефовете чийто пионка е.
  • 17 Начо

    25 16 Отговор
    Кой сака да даде 100 долара,аз му давам 100 рубли
  • 18 бсп

    30 25 Отговор
    Долара е международен, а рублата дори по времето на Ссср у нас никой не го признаваше!В която и част на света да отидеш си пазаруваш с долара, а с рублата къде?!?Рублата си остава някаква хартийка!

    Коментиран от #20

  • 19 Borislav Popov

    25 17 Отговор
    Сега краварите ще купуват рубли по курса ,а след това с тях ще плащат за ракетните двигатели ! За втечнения газ - също ! Aлyминият ce пoвиши дo 6-гoдишeн вpъx, cлeд ĸaтo aмepиĸaнcĸитe caнĸции cpeщy pycĸaтa ĸoмпaния Unіtеd Со. Ruѕаl пpoдължaвaт дa имaт cилнo влияниe нa cвeтoвния пaзap пoвeчe oт ceдмицa cлeд oбявявaнeтo им, a ĸyпyвaчитe ce бъpзaт дa ocигypят дocтaвĸитe, пpитecнeни oт пpoгнoзитe, чe цeнaтa нa мeтaлa мoжe дa дocтигнe 3000 дoлapa зa мeтpичeн тoн.

    Meтaлът, изпoлзвaн зa нaпpaвaтa нa вcяĸaĸви пpoдyĸти oт ĸyтийĸи зa нaпитĸи и лeĸи aвтoмoбили дo caмoлeти, нapacнa c 1.5% дo 2435 дoлapa зa тoн нa Лoндoнcĸaтa бopca зa мeтaли - нaй-виcoĸaтa днeвнa цeнa oт ceптeмвpи 2011 г., yдължaвaйĸи пeчaлбитe oт пoнeдeлниĸ.

    Πaзapът нa aлyминий e в cмyт cлeд ĸaтo CAЩ yдapи cъc caнĸции Ruѕаl и гo изĸлючи oт зaпaднaтa финaнcoвa cиcтeмa. Toвa дoвeдe дo тeжĸo cътpeceниe в cнaбдявaнeтo, ĸoeтo пpoдължaвa дa ce paзгpъщa, тъй ĸaтo ĸoмпaниятa ocигypявa oĸoлo 17% oт cвeтoвнoтo пpoизвoдcтвo нa мeтaлa извън Kитaй.

    Коментиран от #22, #55

  • 20 Borislav Popov

    25 16 Отговор

    До коментар #18 от "бсп":

    Нещо не върви напоследък долара. За да се отърват от него - почнаха да купуват злато ! Контрата ще остане в тоя който се е набутал с доларите.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Иво

    23 26 Отговор

    До коментар #13 от "Donchev":

    Извинявай ама нали бяхме 70г с господар ссср.И какво стана с господаря си!?Бойко го уважават и познават в целия свят, а Нинова кой я познава и къде?!!В ссср много ни помогнаха на облагодетелстваните от режима на кпсс/бкп!Щом в Сащ е много лошо какво прави там синът на Нинова!?Защо не е в хубавата русия?!Защото русия е нищо още от времената на Ссср и бкп!!
  • 24 Borislav Popov

    13 12 Отговор

    До коментар #22 от "русофилска подлога":

    Мене не е ама тебе вероятно да ! Ако е пе.ал - да знаеш че е заразно ! Джендърите така се размножават !
  • 25 коментар

    19 20 Отговор
    Свинарите са оакани както винаги!Сега се перчат на долара пък ха ха ха ама той е международна парична единица, а рублата какво е!?Винаги е нищо!
  • 26 Ю Кортес ли

    23 18 Отговор
    С рублата даже тоалетна хартия не може да се замести
  • 27 Кирил

    21 14 Отговор
    Комунягите що все в долари и евро смятат
  • 28 strong

    23 15 Отговор
    Относно джендъри разни помним от далечното ни минало как живков и л.брежнев се целуваха в уста с език!А после какво са правили тия джендъри те си знаят!!!

    Коментиран от #39

  • 29 Ефтини сензации

    25 13 Отговор
    И с какво точно ще го борят?
    Липсата на икономика и няколко олигарси прекалено голям оптимизъм вдъхват на путин....
    Ще се смеем дружно на пиянските глупости...

    Коментиран от #35, #38

  • 30 fakantanka

    10 1 Отговор
    Обикновените м'канци са прееб ани кат всички останали и много от тях са пичове които чуват музиката, но с тяхната полит пасмина бандитска нищо добро не ни чака и тях и нас.
  • 31 onq s konq

    21 13 Отговор
    Само ПРЕДПОСЛЕДНОТО ИЗРЕЧЕНИЕ на статията е показателно всичко казано от Путин-"...Осъществяването на плана НЯМА ДА СТАНЕ БЪРЗО"...Точно с тия думи ни лъгаха цели 45г.-Че след лишенията на Социализма ИДВА КОМУНИЗМА.По средата на МОСКОВСКОТО ИГО обаче нещата вместо подобрение отидоха към ОБРАТНОТО и управниците кацаха:Чакайте още малко-сега сме в "развит социализъм,КОМУНИЗМЪТ Е НА КРАЧКА.Минаха още години и вместо Комунизъм...стана КАПИТАЛИЗЪМ-СТРОЯТ СРЕЩУ КОЙТО ТОЛКОВА МНОГО СЕ БОРИХМЕ!Та така с Путин -НИТО ЩЕ СЕ ПРЕБОРИ С ДОЛАРА,НИТО МИЛИАРДИТЕ НА ОЛИГАРСИТЕ ЩЕ СЕ ВЪРНАТ В РУСИЯ.Защото тия Милиарди на Запад могат да бъдат САМО БЛОКИРАНИ,докато попаднат ли в руски банки НАПРАВО ЩЕ БЪДАТ НАЦИОНАЛИЗИРАНИ от Путин.

    Коментиран от #36

  • 32 Kiko

    15 15 Отговор
    Хамериканците да не решиха че Китай и Русия , са Сирия и Либия , Китай държи повече от половината дълг на САЩ , силата на икономиката на САЩ е в капиталовия пазар , срив може да доведе до криза по тежка от 2008 , ако САЩ продължат инономичестата война , последиците може да са много лоши
  • 33 Радо

    15 4 Отговор
    Всички пари са хартии - долари, виетнамски донги, евра, лири, рубли т.н....това вече и децата от ЦДГ" Минзухарче" го разбраха.
  • 34 Преводната рубла

    9 10 Отговор
    Ли ще въвежда, Путин, от времето на СИВ? Тя бе разчетно средство, не световна валута! Не швейцарски фрак, не долар, ФРГ марка.
  • 35 Готин ама не съвсем

    23 13 Отговор

    До коментар #29 от "Ефтини сензации":

    Я пак за липсата на икономика в Русия, че ми е адски смешно!
    А ФАЩ да не би да имат икономика??? Там всичко се произвежда в Китай!
    Ако смяташ за икономика измисленото оценяване на разни компютърни фирми, което е въздух под налягане, защото само при едно споменаване за нещо и акциите им се сриват със стотици милиони, даже и милиарди!
    При една реална криза, кой ще оцелее?? Този дето има реално работеща икономика и предприятия във всички области, който има всякакви суровини и вече добро селско стопанство, както и липса на дългове, или този с 21,5 трилиона дълг, без суровини и без икономика, чакащ на чуждо производство???
    Русия не разчита само на енергоресурси, както бе преди години. Делът им падна от седемдесет и няколко процента на около 40. Русия прецаква целия свят вече със зърно, включително и ФАЩ! И тази година има свръх производство от над 25 милиона тона. Вече продава зърно не само на Турция, Египет и цялото средиземноморие, ами и на Мексико! Тази година американските фермери са засели с 15% по-малко зърно, защото Русия ги изтласка от традиционните им пазари. И да те светна. Тя печели вече повече от селскостопанска продукция, отколкото от оръжие!
  • 36 Borislav Popov

    20 10 Отговор

    До коментар #31 от "onq s konq":

    А 30 години демокрация - какво е ? Хубаво ни разправяха как всеки ще си направи фирмичка и ще работи сам за себе си ! Как ще станем Швейцария на Балканите ! Пък накрая станахме най бедната дупка на цял континент наречен Европа !!!

    Коментиран от #43

  • 37 гост

    23 10 Отговор
    Долара е само една хартия,която я печатат в огромни количества.....прав е колегата във форума....че Русия разполага със огромно количество злато,диаманти и др. ценни метали с които да обезпечи Рублата....всичко е изкуствено...води се война на всички фронтове
  • 38 Borislav Popov

    17 11 Отговор

    До коментар #29 от "Ефтини сензации":

    А краварите каква точно икономика развиват с тоя непоносим дълг ? То нали ако беше печеливша - дългът нямаше да го има !
  • 39 Borislav Popov

    16 12 Отговор

    До коментар #28 от "strong":

    Ти да не си им светил , че знаеш как са се целували ? Или за тебе международните отношения се изразяват в блъскането на чуждите държавни глави и подхвърлянето на бонбончета като на Меркел ? Ега ти му и унижението !

    Коментиран от #56

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Бесен Язовец

    16 12 Отговор
    21 век, Пути ще се бори с долара, каскетнята се радват като малки детита !
  • 42 СссереМ

    17 11 Отговор

    До коментар #8 от "ivan4o":

    Голям край се очертава на долара особено при ръст на иконамиката от 9.4 процента на САЩ.
  • 43 onq s konq

    20 16 Отговор

    До коментар #36 от "Borislav Popov":

    Виж са Поп Бориславе...Ако при соца ВИ е било хубаво,ЩО ГЛАСУВАХТЕ ЗА ДЕМОКРАЦИЯТА ааа?А дали не сте си казали ,че "от това по-лошо няма как да стане"?Аз специално за разлика от тебе по никакви "малки фирмички" не съм се подлъгвал,нито пък съм искал да ставаме "Швейцария на Балканите"-ПРОСТО ИСКАХ ДА СИ ВЪРНЕМ ИМОТИТЕ НА ФАМИЛИЯТА ОТ ПРЕДИ 9.СЕПТЕМВРИ.Е успяхме макар и НАПОЛОВИНА щото за другата ни дадоха някакви бонове,но и това е достатъчно за да карам БМВ,да имам кокетна вила на 15 минути от града и никога повече нито аз,нито децата ми да се налага да работим,защото приходите които носят въпросните имоти са предостатъчни.Понял от первый раз а?Молодец:)

    Коментиран от #47, #50, #54, #71

  • 44 петър

    17 12 Отговор
    Вече започна да се говори къде е заровено кучето. Докато Америка си печата долари без покритие но петрола се продава в долари целият свят им плаща сметките. Ирак искаше петрола да се плаща с кошница от валути и им спретнаха демокрация. Ирак и Китай започнаха да се разплащат за петрола без да учавствува долара и веднага санкции. ИМА ЛИ НЕЩО НЕЯСНО?
  • 45 Кои са най-богатите

    18 8 Отговор
    Държави, Люксембург, Лихтенщайн, Сан Марино, Монако! Защо? Защото дават хартийки и придобиват материали, стоки и активи. А фабриките, Турция и Китай изнасят овеществен човешки труд. Русия суровини! Защо? За да получат долари, конвертируема валута, реално платежно средство с което да купят нещо върхово, от Запада, разбирай САЩ! Комунистите защо насърчаваха : “ износ второ направление” у нас? Защо и сегашните комунисти Ха насърчават! Няма демократи, в България! Всички управляващи са: син, брат, внук, правнук на АБПФК, мръсник, или подлец.
  • 46 прост българин

    9 7 Отговор
    ЕДИНСТВЕНИЯ ВАРИАНТ Е ТЪРГОВИЯ ЕВРОПА - РУСИЯ-АЗИЯ.........
  • 47 Borislav Popov

    10 11 Отговор

    До коментар #43 от "onq s konq":

    Да - разбрахме го проблема на жалката ти продажна душичка - Поп Кръстьо ! А останалите българи - да го духат !

    Коментиран от #51

  • 48 В земеделието

    9 1 Отговор
    Има правило: Що съм продал, то съм добил! Добивите са ориентировъчни! По-ниски добиви, по висока борсова цена! Та те така е в ТКЗС- тата, по всички земни кълбета!
  • 49 стоян

    16 11 Отговор
    Само да попитам влюбените в Путин =кой ги спира кгбистите да си печатат рубли и да изместят долара- нали обвинявате американците че печатат долари
  • 50 Георгиев

    15 7 Отговор

    До коментар #43 от "onq s konq":

    Защо го правиш да завижда и злобее? Защо му е да знае? За да ти праща злоба? Богатството е ангажимент, дори тегоба. Кръстил съм го От-бога-аТ. И една картина да си купи човек, трябва да се грижи за нея! Мързеливите, то и бедни живот си живеят! Ден за ден! Урежда си пенсия по болест, вегетира, злобее и завижда! По добре на хората, в устата, отколкото в краката!
  • 51 onq s konq

    16 11 Отговор

    До коментар #47 от "Borislav Popov":

    И смееш да наричаш "останалите русофили"-БЪЛГАРИ?!Ах ти хитър Андрешко,издокарал се от главата до петите в "цвят червен":)Аре тичай на протест,че ше свършат сандвичите.

    Коментиран от #60

  • 52 Кой принуждава

    4 4 Отговор
    Маоистите да копуват “ценни книжа” . Видели се в пари, но ще рИвъТ
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Трол

    11 7 Отговор

    До коментар #43 от "onq s konq":

    Сега остана да разкажеш случката, като си вървял с твой приятел в парка и сте срещнали двама други джендъри! Я е разкажи пак Кобилкин!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 strong

    7 9 Отговор

    До коментар #39 от "Borislav Popov":

    Ами чел съм тук там разни неща за тошко и брежнев как е било между тях!!!Защо трябва да светя на джендъри като се таковат и целуват с език?!Дори е гнусно, ама на тях не им е било гнусно!!!!!!

    Коментиран от #62

  • 57 Роко

    12 12 Отговор

    До коментар #3 от "Даммммм":

    БРИКС кво беше това? А да организация на бедните държави подчинени на Китай. Създават банка за развитие с капитал от 100 милиарда долара (толкова за замяната на долара). Само за справка ЕС като на шега отпусна на Гърция над 500 милиарда кредит.

    Коментиран от #69

  • 58 Бляд

    11 15 Отговор
    Хахаха,най- напред беше смешника Ердоган,а сега джуджето Путин ще събаря долара.Ще ми се пукне злъчката от смях.

    Коментиран от #61, #70

  • 59 Малко стари новини

    12 7 Отговор
    Какво ще стане с долара, времето ще покаже, но вече е факт, че Русия и Турция си търгуват без да плащат "данък долар"! Турция си купуват руска пшеница в рубли и хич даже не си поплюват на еврейските номера от федералния резерв! А може би това е причината хляба в Турция да струва 1 лира демек 26-28 стотинки! Някои си квичат, други си работят! А не е ли това причината за такава антиреклама и към Русия и към Турция и не само? От ЕС само един лидер е способен да има подобна смелост и той се казва Виктор Орбан! И на него му кроят кошницата, но той за разлика от други ЕС "лидери" има топки и държи фронта!

    Коментиран от #63

  • 60 Borislav Popov

    9 7 Отговор

    До коментар #51 от "onq s konq":

    То заради такива сладури като тебе тая държава отива по дяволите. След 20-30 години - ще останете само вие и новите Римляни ! Ама лошо за децата ти !
  • 61 Хасан

    9 8 Отговор

    До коментар #58 от "Бляд":

    И що така обичаш толкова много долара??..това е просто средство за влияние на Сащ на света..защо имаш таково робско съзнание ???..онзи ден беше османлията ,вчера руснака а днеска Сащ

    Коментиран от #85

  • 62 Borislav Popov

    8 8 Отговор

    До коментар #56 от "strong":

    И де го чете ? Във фактор ? А за Клинтън и Моника не пише ли ? Там май е играл езикът ?!!!

    Коментиран от #88

  • 63 Морук

    10 7 Отговор

    До коментар #59 от "Малко стари новини":

    Хляб 28 стотинки,ама най-евтиния и става за обяд на 1 човек,а пенсията е 1500 лири,което е равно на 380 лева.А честито.

    Коментиран от #65, #66

  • 64 Премълчаната истина

    11 4 Отговор
    То май откакто комшиите започнаха да купуват нефта от руснаците в рубли, при тях дизеловото гориво стана около 1,60 лева за литър! А преди винаги беше съществено по-скъпо от България!..
  • 65 До морука

    11 4 Отговор

    До коментар #63 от "Морук":

    Не им знам пенсиите, но техните пенсионери идват и си купуват къщи в нашите села, а нашите едвам смогват дърва за огрев да си купят!..
  • 66 Малко стари новини

    7 4 Отговор

    До коментар #63 от "Морук":

    Между другото, хляба им е много хубав, всички които са били там го знаят!...
  • 67 Диди

    8 18 Отговор
    Путин и Ердоган са се наговорили как да спрат ДОЛАРЪТ. Ех мечти,мечти. Смешни ци.

    Коментиран от #72, #86

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Ман-и-пулация

    7 2 Отговор

    До коментар #57 от "Роко":

    Не разбирам удовлетворението ти от факта, че гърчолята със своя мързел си навлякоха допълнителни кредити, а цепещата стотинката на две Европа, щом дава цели 500 милиарда, значи Гърция съществува само де-юре, де-факто ципурата е продала страната си! Което е зле и за комшиите, и за Европа, ама от твоето удовлетворение се чувства, че в теб генетично заложено е понятието "вуте да е зле".. а това, ние на къв хал сме, това е друга тема..

    Коментиран от #78

  • 70 Дедо Торбалан

    1 0 Отговор

    До коментар #58 от "Бляд":

    Дано, дано!
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 До Дидиту

    8 8 Отговор

    До коментар #67 от "Диди":

    Диткеее, Дидке.. не Путин и Ердоган са се наговорили за нещо, а просто си търгуват без да имат нужда от любимият ти долар! И това не са само те, за тях знаем, защото тях най-много ги оплюват и сеирджиите това виждат! И не само виждат, но и пригласят!.. скоро Европа забранява Тецовете на въглища, не че забранява, но екотаксите ще обезсмислят тяхното съществуване, а комшиите започнаха да строят 4 АЕЦа, познай откъде ще купуват суровината.. познай за каква валута... е , щом успяха да смъкнат цената на горивата, не е трудно да си представим, че и тока ще е много по-евтин.. ние ще купуваме от тях, ако искаме енергия на добра цена и пак ще ги хулим, че са били такива или онакива, а хората ще си работят и печелят и ще ни се смеят.. диткеее, диткеее..

    Коментиран от #79

  • 73 Pop Borislavov

    12 4 Отговор
    Тичам да си фърлям доларите у контейнеро, най после стана ясно, че не стават за нищо. От кога чакам, че само пречат из къщи!
  • 74 До #73

    3 0 Отговор
    Елементарен отговор към мислещи.. елементарно.. вдигни малко летвата...тук не е селска кръчма...
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 До селската кръчма

    7 2 Отговор

    До коментар #75 от "Путиноидите явно нямат мозък":

    Не им знам пропагандата, но комшиите купуват хляба си за 30тина стотинки, карат определено по-нови коли с гориво за лев и шейсет, влаковете им до преди десетина години бяха съпоставими с тези на Индия, а сега се возят с 280 км/ч , а нашето БДЖ.. абе не ми се говори.. демек правят нещо правилно, а ти си още на дедже русофили и русофоби.. странната работа..

    Коментиран от #77

  • 77 СссереМ

    2 7 Отговор

    До коментар #76 от "До селската кръчма":

    Я пак,я пак ти не скоро а НЯКОГА в турция бил ли си?

    Коментиран от #83

  • 78 Роко

    3 5 Отговор

    До коментар #69 от "Ман-и-пулация":

    Не ми пука за Гърция. Обяснявам на безпросветните, че за как го каза "цепещата на две стотинката Европа" без да се замисля извади над 500 милиарда, "богатите" страни от БРИКС едвам сколасаха да заделят едни 100 милиарда за развитието си. Но това е разликата да си богат и да се правиш на такъв
  • 79 Роко

    7 5 Отговор

    До коментар #72 от "До Дидиту":

    На верно ли си тъгуват без долари. Айде Путин го разбирам турската лира макар и евтина става за нещо,но за чий му е на Ердоган некачествена тоалетна хартия (рубли)

    Коментиран от #80

  • 80 До Роко

    1 1 Отговор

    До коментар #79 от "Роко":

    Ако леко си размърдаш мозъчето, сам ще отговориш на въпроса си.. хората купуват нефт, газ, пшеница, никел, дървен материал и много други неща и плащат с рубли и това им излиза много по-евтино! Руснаците имат банки в Турция, така както и комшиите имат банки в Русия! Така че тях не ги мисли, те се оправят сами без долара, което е най-големият кошмар за федералния резерв - някой да се оправя без да има нужда от "продукцията" на печатницата им!
  • 81 Банкер

    2 3 Отговор
    Кой златен запас ,онзи който на всеки 10 години го изпразват за да се финансират ли
  • 82 Къш Мъш

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Баш Майстора":

    Баш майсторе и ти ще си намериш майстора . Ще кажа на работодателя ти да ти плаща в рубли.
  • 83 До СссереМ (с извинение)

    4 1 Отговор

    До коментар #77 от "СссереМ":

    Уважаеми резултат на отделителната система!
    Работя с Гърция и Турция от 8 години.. това лято купих къща в Ялова.. знам, че това не ти говори нищо, защото от къде да знаеш, като сам едва ли си бил там, ако се съди по въпроса ти... или пък дори да си бил някога, това е било в някое гето, по разбираеми финансови причини... Откъде да знаеш, че в Турция има система и системата им работи! Например всеки един чужденец има право да купи имот без ДДС, че дори малките градчета вече са газифицирани, че пътищата им нямат дупки и там се кара, че полицаите им не се крият зад храстите с "вълшебната пръчица", откъде да знаеш, че в обществените им поръчки, фирми използващи местна продукция са с предимство, откъде да знаеш, че имат работеща програма за насърчаване на износа, откъде да знаеш, че държавните им болници са абсолютно безплатни и там не те гледат като на клиент, а като пациент, откъде да знаеш, че там да си държавен служител е престижно, така както е престижно да си учител или медицински работник, откъде да ти е известно за уважителното им отношение към възрастните хора, което е присъщо и в нашата култура, но вече за съжаление сме изгубили тази си национална черта, откъде да знаеш, че почти всяко едно възрастно семейство с възможности, има поне един студент, на когото дават безвъзмездна стипендия и това е част от културата им... Има още много неща, за които благодарение на информационното затъмнение у нас няма как да знаеш
  • 84 хахаха

    3 1 Отговор
    ....... И ще я загуби, разбира се:)
  • 85 Бляд

    2 1 Отговор

    До коментар #61 от "Хасан":

    Ами щото като ходя в Русия не мога да платя нищо в турски лири,а с долари ми е много лесно,ама като не си ходил как да разбереш??
  • 86 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #67 от "Диди":

    Не ви ли писна ве,толкова злоба се лее от едни и същи хора тук,навярно са изпращели пенсии но това не ги оправдава,други си личи че са платени плювалници което пак не ги оправдава,никой ли не забелязва че и турци и гърци живеят много по добре от нас, да не говорим за руснаците. Не вижда ли никой че тук управляващите крадат зверски а народа спи. Вече не вярвам че може някога да се оправи тая държава.
  • 87 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор
    Закъснял съм ,ама и язе да окна....Та ,в какво се състои СИЛАТА на британската корона?Парадоксално ,НО тя няма толкова сила ,за да държи в подчинение империята!!!!!Нейната СИЛА се състои в умението и да отнема силата на другите!!!!!Трудно е за осмисляне,защото просто не знаем КАКВО Е СИЛА,МОЩ.....та камо ли да си ги пазим,развиваме,съхраняваме....Сегашен момент е КУРЦ,ОРБАН...даже Мей!!!!!ТЕ се опитват да избегнат това гадно,подмолно,незабележимо ВЪЗДЕЙСТВИЕ....Америка създаде ИМПЕРИЯ усъвършенствувайки този британски принцип!!!И ,парадоксално ....НИКОЙ НЕ Я СЧИТА ЗА ИМПЕРИЯ!!!!!Сиреч...ЗАПЛАХА.....А само се ослушайте/има и къде да погледнете!!!/ТЯ владее планетата с над 4 000 военни бази общо/особено последното изобретение---временен лагер!!!за МАЛКО СПЕЦ ПОДРАЗДЕЛЕНИЕ/.....ТЯ контролира всички морски търговски пътища,ТЯ контролира всички борси ОПРЕДЕЛЯЩИ ЦЕНИТЕ!!!!!ТЯ контролира ГЛОБАЛНАТА РАЗПЛАЩАТЕЛНА СИСТЕМА,ТЯ контролира всички нови банкови продукти,ТЯ определя и контролира ИНФОРМАЦИЯТА,ТЯ контролира системата ОПРЕДЕЛЯЩА,СЪЗДАВАЩА и налагаща БОГАТСВОТО!!!!!!защото КАКВО Е БОГАТСВО????КАКВО????......Битката е за ЦЕННОСТИ!!!НО ДРУГИ ЦЕННОСТИ!!!!НЕ НЕОЛИБЕРАЛНИ.....И тук идваме в БИБЛИЯТА,,,АКО ИСКАТЕ ДА ВЛЕЗЕТЕ В ЦАРСТВОТО ,БОЖИЕ!!!ТРЯБВА ДА СЕ ...ОБЪРНЕТЕ!!!/много важен термин/ И ДА СТАНЕТЕ ДЕЦА!!!!!/много важен термин/.../ИСУС/ ......Аз съм атеист и..... страшно много УВАЖАВАМ ИСУС....и всички свещени писания...
  • 88 strong

    3 1 Отговор

    До коментар #62 от "Borislav Popov":

    Четох там където не лъже никой, че руссиянина от миналия век е гола вода и, че облагодетелстваните като тебе детенце малко губят всички народи от ссср!!!
  • 89 Износ

    0 0 Отговор
    Второ направление, за конвертируема валута, за долари, евро и шв. Франкове ще трябват на Путин, щото за рубли никой няма да му продаде нищо. И двустранните бартери също ще минават през долара и борсовите цени
  • 90 F16

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Путкин":

    Путин , много ти отива името
  • 91 Гост за Путлеристите

    0 0 Отговор
    Вместо да си обмените левовете,еврото и доларите в рубли си губите времето тук да пишете ...желаю вам удачи
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания