2 Октомври, 2018 20:50 3 478 29

Сърбия ще остане неутрална

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • владимир путин

Александър Вучич покани Владимир Путин на визита в Сърбия

Сърбия ще остане неутрална - 1
Снимка: БТА/AP

Сърбия остава привързана с неутралност в сферата на отбраната. Това заяви сръбският президент Александър Вучич по време на среща с руския президент Владимир Путин, съобщи РИА Новости.

В момента Вучич е на официална визита в Русия. Той изрази благодарности на Кремъл за подкрепата в ситуация, в която Сърбия постоянно е изправена пред множество предизвикателства.

„Като свободна и независима държава, Сърбия ще пази своята военна неутралност. Мисля, че ние сме единствената страна в Западните Балкани с подобна позиция.

Ние сме далеч от каквото и да било решение за Косово. Ние наистина се стремим да поддържаме мир и стабилност“, заяви Вучич.

Той определи ситуацията в Западните Балкани като много сложна. Вучич заяви, че за Сърбия ще е голяма чест Путин да посети страната. Той му отправи покана за визита в най-скоро време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1122

    40 21 Отговор
    Браво на Сърбия.
  • 2 асът на асовете

    25 15 Отговор
    Всъщност няма да останат неутрални, дори и да искат.......а имат много да си връщат заради натовските бомбардировки през 90-те, англетата и сащисаните ще го отнесат яко, пък за кирливите шиптъри да не говорим.
    П.П. Който остава неутрален после бива намразен от победения, и презиран от победителя!

    Коментиран от #13

  • 3 Jesus

    34 12 Отговор
    Интересно ми е само....по великото "Титово" време, сърбите къде ходеха да работят и да изкарват валута!? - В СССР ли беше.....? Откъде имаха марки и живееха като западняци, а ние !!!!!???? феновете на СССР им завиждаме и гледахме сръбска телевизия, сякаш гледахме ....извънземни! А!?
  • 4 onq s konq

    15 30 Отговор
    Точно такива "неутрални" ги търси РУСИЯ!А колко сили хвърли само в битката за "неутрализиране" на Македония...То не бяха закани,не бяха несметни пари налети протести в Гърция и Македония,..Освен "тоягата" обаче имаше и "МОРКОВ"-ЛИЧЕН ПОДАРЪК на Путин на НАШАТА АЗБУКА за Македонците!!!Ако се позамислим обаче върху близкото минало,няма как да не възкликнем "МА КАК НИ ОТЪРВА ГОРБАЧОООВ...:)
  • 5 По - достойно е да си сърбин !

    20 16 Отговор
    От колкото подъл, продажен българин !

    Коментиран от #7

  • 6 M. A. G. A.

    17 6 Отговор
    В 21ви век такова чудо като неутрално няма! Искат да кажат че няма да са в НАТО. Това не значи че няма да се натискат за ЕС. И определено не значи че няма да разчитат на военна помощ от Русия.
  • 7 M. A. G. A.

    11 12 Отговор

    До коментар #5 от "По - достойно е да си сърбин !":

    Кандидатствай за сръбски паспорт тогава. И без теб имаме достатъчно джагали на помощи.

    Коментиран от #22, #23, #24

  • 8 Хитър Петър

    16 18 Отговор
    Неутрални? Те са си твърдо с Русия, въпреки че Елцин навремето ги излъга че ще ги защити от НАТО. Те до последно не вярваха че ще ги избомбят. Говореха-Русия е с нас, никой не ще трета световна.. и други такива глупости. Сега ще настъпят мотиката отново, този път с Путин.
  • 9 ВОЙНАТА витае над Европа

    16 4 Отговор
    А ПАРЛАМЕНТА унищожи армията ни ! На коя здрава и далновидна БЪЛГАРСКА логика и политика можеш да се надяваш ? С гол гъз срещу ръжена ? Та кой днес у нас знае, ако " сняг забрадка " що ще минем с подръчни средства ? Кой съсед ще ни обели яйце ? В историята ни веднъж го играхме този танц със САБИТЕ ! Ти сигурно повече от мен видиш , чуеш и прогнозираш. Тогаз спи спокойно ! Юрдек умен и пернат !
  • 10 Режеп

    2 4 Отговор
    Турция също се опитва да е неутрална... А за Сърбия не ми се мисли....

    Коментиран от #11

  • 11 M. A. G. A.

    7 10 Отговор

    До коментар #10 от "Режеп":

    Именно, Турция е 80 милиона и от както се опитва да е самостоятелна се видя в проблеми, кво остава за държава от калибъра на Сърбия.

    Коментиран от #19, #20, #21

  • 12 KGB СОЮЗ

    15 7 Отговор
    Сърбите и гърците са хора с национално достойнство. Орбан също се разграничи от джендърите. България е девета дупка на кавала и дълбока провинция на Европа с тенденция да стане първата индийска държава на Балканите. Джендъристите да ме прощават.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ман-и-пулация

    11 6 Отговор
    Бил съм в Сърбия много пъти.. не са никак зле.. проблема им е, че си мислят, че ще бъдат по-добре ако са в ЕС.. ех, носталгия.. и ние така мислехме.. надупиха ни и ни направиха за смях в цяла Европа..
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Интересно

    8 2 Отговор

    До коментар #15 от "Путиноидите явно нямат мозък":

    Много ми е интересно, как ни докараха до кавгата "русофил-русофоб"... Малко прилича на "левскар-цесекар"... Едните наричат другите "свине", другите - "говеда".. и двете страни, обиждайки се, с още по-голяма омраза заразяват трибуните.. много удобно за диригентите на системата нали? Като в еврейските анекдоти.. и не анекдоти, където системата насърчава омразата към други хора, които даже не познаваш.. интересно..
  • 17 Пешо

    9 3 Отговор
    Не си подават задника, като нашите управници. На швейцарците какво им е? Не ни трябва НАТО!
  • 18 АзВечеСъмТе

    3 3 Отговор
    В този свят на централизация няма неутрални страни. Ето вземи Турция държава в която от десетилетия се влага западна пара, технологии и най-вече политика. как ще си независим когато ти трябват пари за да растеш трябват ти заеми, как ще си независим когато продукцията която произвежда ще трябва да я продаваш точно на тези от които искаш да си свободен.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 М.А.Н.Г.А л

    2 1 Отговор
    Всички ли са като тебе, тъй умни в Парламента ? Войска, бази, учения за войни под егидата на НАТО, а ликвидираха всичко кадърно , обучено, снабдено, уредено. Разходи огромни да градим туй що като ТРИМАТА глупаци / Парламент, Президент и Министерски Съвет / сами рушим. ОТ МОСКВА, РУСИЯ - НАС НИКОЙ НЕ НИ ЗАПЛАШВА ! Напротив, дружба търсят с наз. Що за уроди и магарета пръдливи станахме от как в ЕС влязохме ? Канят ни, като магарета на сватба в НАТО , обещават голяма веселба ! Вижда се гласиш се за сватба ! Галош !
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Дали дали Надали

    1 0 Отговор
    И сърби, и българи, и макета, и гърци, и албанци ,и румънци,и унгарци и т.н.т.са независими...Просто от нас нищо не зависи.Големите си играят игрите,малките могат само да се джавкат по форумите ...Туй то...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания