Last news in Fakti

3 Октомври, 2018 12:48 2 712 15

Русия: Иран е наш приятел, санкциите не ни интересуват

  • руска енергийна седмица-
  • русия-
  • иран-
  • ядрена програма-
  • санкции

Москва ще продължи сътрудничеството с Техеран дори при нови санкции

Русия: Иран е наш приятел, санкциите не ни интересуват - 1
Снимка: БТА/АР

Москва ще продължи сътрудничеството си с Техеран, дори при въвеждане на нови санкции, заяви руският министър на енергетиката Александър Новак, цитиран от ТАСС.

Ако бъдат въведени нови санкции, ще продължим сътрудничеството, каза той в кулоарите на международния форум Руска енергийна седмица.

Имаме интерес да продължим сътрудничеството с Иран, той е наш отдавнашен икономически партньор. Разбира се, трябва да се намерят по-нататъшни форми на сътрудничество, за да се изпълняват съвместни проекти, допълни Новак.

Той посочи, че е в постоянен контакт с министъра на петрола на Иран Биджан Намдар Зангане и се надява да се срещне с него.

Руската енергийна седмица ще продължи до 6 октомври в Москва и Санкт Петербург. Във форума участват ръководители на големи международни енергийни компании, водещи световни експерти и представители на медиите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НЯКАКВА ПОГОВОРКА

    3 27 Отговор
    Виж му приятелите и ще разбереш какъв е.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 куку руку ку

    27 2 Отговор

    До коментар #1 от "НЯКАКВА ПОГОВОРКА":

    За кое говориш? За СаудИ АрабИ и сащ?

    Коментиран от #5

  • 3 Ирани

    37 2 Отговор

    До коментар #1 от "НЯКАКВА ПОГОВОРКА":

    Посъветвам те да се информираш за Иран, преди да пишеш такива коментари. Това е една от най-светските държави в арабския свят. Лично съм бил няколко пъти и мога да кажа, колко чисти по душа са хората и добронамерени от все сърце. Това не може да се види нито на запад от тях, нито на изток. Затова са и древна цивилизация, затова и персите за известни и до днес.... а Брюксел е известен само с брюкселското си зеле )

    Коментиран от #7, #9, #14

  • 4 Vuicho Vanio

    2 10 Отговор
    Тия араби ги направихме мъченици, а всъщност те са едни алчни, безскрупулни и много опасни типове - всичките до един. Всички арабски лидери предадоха и продадоха многократно своите народи. Ама нейсе, пустата му религия и пустите пари. Иначе САЩ отдавна са много добри приятели с Иран, след преврата всичките управленци са техни хора. Има и поне 5 милиона иранци в САЩ. Ама те си разиграват театрото, петрола е по-скъп от всякога, а ние чакаме Люба Кулезич да ни съобщи какво е решението на конфликта в Близкия Изток.
  • 5 НЯКАКВА ПОГОВОРКА

    1 11 Отговор

    До коментар #2 от "куку руку ку":

    Говоря за това,което пише в заглавието на статията-за Русия и Иран.За саудитите и Сащ важи същото,само че с обратен знак.Определено Иран дръпнаха късата клечка......Няма нищо общо между Иран и Саудитска Арабия,ама нищо.И нищото все по-голямо ще става.

    Коментиран от #15

  • 6 Молла Ахмед

    2 13 Отговор
    Така е Московията едно време се кланяше и на АЛЛАХ , така че тегли ги пак на там . Не случайно кубетата на църквите им са източен мюсюлмански тип. Много бързо ще ги превърнат в джамии.

    Коментиран от #8, #10

  • 7 Кума лиса

    3 8 Отговор

    До коментар #3 от "Ирани":

    Масата ирански цигани нямат нищо общо с персийците ,които не са толкова много в ИРАН . Персийците наистина са голям народ . Но какво да се прави Циганите завзеха света. Колкото днешните египтяни са онези от пирамидите.
  • 8 Гой ко Митич

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "Молла Ахмед":

    Кубетата нямат нищо общо. И прабългарските шлемове, шатри, посъройки бяха осмограми и като кубета а и каските на войницитв сега са така... Чичо Сам и Израел не дават да сме търговски партньори с Иран. Тук Моссад и Мормоните управляват, а ББ само им козирува и пъчи бицепси пред нас колко е велик... Че е велик велик е, но тяхна подлога. Затуй ни няма.
  • 9 НЯКАКВА ПОГОВОРКА

    1 6 Отговор

    До коментар #3 от "Ирани":

    Не съм коментирал колко светска държава е Иран,колко им е чистотата в душите и дали са добронамерени хората там.Още по-малко пък с какво е известен Брюксел.Но така и така стана дума за Брюксел,само ще спомена думичката МОЛЕНБЕК и смятам да приключим този разговор по отношение на разните му там иранци и тем подобни.За нищо не стават!За нищо!И никой нормален човек не би ги допуснал,най-малкото доброволно до себе си.
  • 10 куку руку ку

    1 5 Отговор

    До коментар #6 от "Молла Ахмед":

    Кубетата на руските църкви са с форма на чалма, а кръста отгоре е като дръжка на забит в чалмата меч. По-голям символизъм от това няма накъде.
  • 11 СССР

    6 5 Отговор
    Дрогари защо всичките ни приятели са само ислямисти … ? :(

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Остър

    1 5 Отговор
    До Ирани ... Това е една от най-светските държави в арабския свят...По голяма тъпня не бях чел.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Анти галфон

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "НЯКАКВА ПОГОВОРКА":

    Не си прекалено вменяем. Иран е демокрация, СА е джихадистки катун
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания