Last news in Fakti

3 Октомври, 2018 15:20 1 325 3

Искат вот на недоверие за Тереза Мей

  • великобритания-
  • депутати-
  • тереза мей

Британските депутати вече са подали писма за свикването на гласуване

Депутат от британската Консервативна партия поиска вот на недоверие срещу премиера Тереза Мей, съобщи „Гардиън“.

Депутатът Джеймс Дъридж е изпратил писмо до Греъм Брейди, председател на Комисия 1922, в което настоява да се организира вот на недоверие срещу премиера. В него Дъридж заявява, че бившият външен министър Борис Джонсън би бил по-добър лидер на партията от Мей.

Според правилата на Консервативната партия надпреварата за лидерство може да започне при два случая. Единият е председателят на партията сам да подаде оставка. Другият е 15% от депутатите от Консервативната партия да изпратят писмо, в което настояват за вот на недоверие.

В момента това значи 48 депутата. Ако в подобен случай Мей загуби гласуването, партията може да избере нов лидер. Ако спечели гласуването тя ще получи подкрепа за прокарване на предложения през годината.

Според медиите към момента са изпратени около 30 писма с такова искане. Самият Брейди не иска да разкрие точния им брой. Днес самата Мей ще говори на ежегодната конференция на Консервативната партия в Бирмингам.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тодоров

    5 0 Отговор
    Хайде, още 18 писма от консервативни депутати и дано да има ЧАО МЕЕЕЕЕЕЕ...Й. Тая изпращялка омръзна и на англичани, и на света.
    Като и гледаш физиономията става единствено за ролята на лошата Круела в 101 далматинци или за танцьорка в танцов състав на зулусите (наскоро се беше пробвала).
  • 2 Скрипал ГЕЙт

    4 0 Отговор
    Бозавия Джонсън не е по стока. Той е абсолютно леке способно на невъобразими хулиганщини. Единствения плюс в ситуацията ще е сеирът. Очаква се да дискредитира Кукощрамба чрез скандала със Скрипалите, по най-неджентълменски маниер,типичен за гей-ситито.
  • 3 Byg

    0 0 Отговор
    Всичко се прави с цел как по дяволите да останем в европейския съюз без да се изложим , след като най накрая разбраха за какво е бил референдума англичаните не им се излиза , искат друг референдум , но снобите се опъват … за сега.
Новини по държави: