Last news in Fakti

9 Октомври, 2018 12:15 1 626 2

Косовските лидери се хванаха за гушите

  • косово-
  • хашим тачи-
  • рамуш харадинай-
  • прешевската долина

Президентът Хашим Тачи заплаши да смени от поста премиера Рамуш Харадинай

Косовските лидери се хванаха за гушите - 1
Снимки: БТА/АР

Президентът на Косово Хашим Тачи заплаши премиера Рамуш Харадинай със смяна от поста, ако не коригира становищата си и изявленията си за корекция на границите като възможно решение във връзка със споразумението за нормализиране на отношенията между Косово и Сърбия, съобщи белградската агенция Бета.

Призовавам премиера да бъде по-рационален и по-отговорен в своите изявления, които са във връзка с диалога, заяви Хашим Тачи.

Преди това косовският премиер Рамуш Харадинай заяви, че идеята за корекция на границите като резултат от диалога със Сърбия е мъртва и при това изрази съболезнования на президента Тачи, че неговата идея не е успяла.

Тачи отговори на това на пресконференция, изтъквайки, че диалогът не е умрял и отново призова премиера да внимава какво говори.

Сигурен съм, че премиерът трябва да коригира своето изявление и становища за процеса на диалога, заяви президентът на Косово.

Тачи каза, че борбата с Белград се води на масата на преговорите в Брюксел и за това Косово има подкрепата на ЕС и САЩ. Той допълни, че е очаквал от премиера много по-рационален и отговорен подход.

Нашите постове не са вечни, президентите и премиерите могат да се сменят, те идват и си отиват, а особено могат да се сменят онези, които не се поправят, заявил Тачи.

Косовските лидери се хванаха за гушите

От премиера очаквах да бъде по-рационален и отговорен, когато дава изявления във връзка с диалога. Един сериозен човек не говори всеки ден за войни и трагедии, а за реформи, казал Тачи.

Косово ще бъде търпеливо по въпроса за присъединяването на Прешевската долина, а това е възможно, ако има единно становище, посочи още Тачи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само питам

    6 1 Отговор
    Какво общо с диалога между Сърбия и Косово имат ФАЩ, че подкрепяли чалмите?

    Коментиран от #2

  • 2 onq s konq

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Само питам":

    Май само ти не знаеш че в Косово се намира най-голямата амер. военна база извън пределите на САЩ.А колкото до ОТСТЪПВАНЕ на определена Косовска територия на Сърбия-това е НАЙ-РАЗУМНОТО РЕШЕНИЕ за приключване на конфликта и всякакъв Косовски "патриотизам" в случая е крайно нежелателен.