15 Октомври, 2018 09:26 2 415 8

Трус в американската армия

  • армия-
  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • трус-
  • оставка-
  • министър-
  • джеймс матис

Подготвя ли се рокада в Пентагона?

Трус в американската армия - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че не е сигурен дали министърът на отбраната Джеймс Матис ще остане на поста си, предаде ABC News. Държавният глава намекна, че Щатите могат да имат нов военен министър.

„Смятам, че той е един вид демократ. Но генерал Матис е добър човек“, заяви американският президент. Това е първият път, в който Тръмп публично казва нещо негативно за своята дясна ръка Джеймс Матис, който оглавява едно от най-важните ведомства на страната. „Разбираме се много добре. Възможно е да си тръгне. В някакъв момент всеки напуска. Всеки. Хората напускат. Това е Вашингтон", каза Тръмп.

Няма яснота дали Матис планира да подаде оставка и какви може да са мотивите за това. В кратно изявление говорител на Пентагона заяви, че Матис е фокусиран върху работата си, която е да гарантира, че американските въоръжени сили остават най-силната армия на планетата. Бъдещето на генерала бе поставено под въпрос преди седмици – след излизането на книга, която разкрива неща от кухнята на Белия дом.

Опитният журналист Боб Уудуърт разкрива любопитни подробности в книгата „Страх: Тръмп в Белия дом“. От книгата става ясно, че Доналд Тръмп е поискал от военния си министър Матис убийството на Башар Асад, но министърът отказал. Вместо покушение, Матис разработил план за нанасянето на въздушни удари по позиции на сирийските правителствени сили. От Белия дом не потвърдиха официално тази версия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ****

    18 2 Отговор
    Смях,били най силната армия на света,и как го разбраха,с кого мериха сили,победиха ли Русия или Китай,че да се изхвърлят толкова,тази двете страни отдавна ги разминаха във въоръжение,с нови и модерни оръжия.
  • 2 Ььььььь

    15 1 Отговор
    Демек-трусовете в пентагона ще се изгладят само с война...?
  • 3 Румяна Костова

    12 1 Отговор
    Коя армия е най-силно се доказва по време на война или стълкновение с друга такава .А не по икономически извадки колко ти струва тази армия! Как ще са сигурни американците ,че са най-силни когато обикновено воюват с чужди ръце?

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 чичо Д.

    9 2 Отговор
    Добре де добре. ...убърках се исках да кажа НАЙ-СИЛНАТА ГЕЙ АРМИЯ.
  • 6 зарин

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Румяна Костова":

    САЩ може само да удря и бяга и като горилите да се бият по гърдите.
    Заливът (залезът) на прасетата в Куба, това са американците
  • 7 Bubbles

    3 2 Отговор
    Най силната армия?
    Какви ги бращулеви тоя?
    САЩ няма нито една спечелена война, на всичкото отгоре сеят само терор и разруха, а сега даже реват че младежите им са дебели като свинки и не стават за армията.
    Да мируват боклуците, щото да не изядът накрая шамарите!
  • 8 на другия полюс

    1 1 Отговор
    Такива неща стават само в свободна държава. Щом журналистически публикации или книги могат да разклатят властта, да има скандали, оставки това е добре. Е, каквато книга, филм или статия да излезе за Ким или Путин, то те даже няма и да разберат.