Last news in Fakti

16 Октомври, 2018 08:48 3 649 102

Русия обяви война на Константинополската партиаршия

  • украйна-
  • русия-
  • църква-
  • константинопол-
  • митрополит иларион

Синодът на Руската православна църква прекрати изцяло евхаристичното си общение с Константинопол

Русия обяви война на Константинополската партиаршия - 1
Снимки: БТА/АР

Синодът на Руската православна църква (РПЦ) реши да прекрати изцяло евхаристичното си общение с Константинополската партиаршия, съобщи Волоколамският митрополит Иларион след заседание на Синода в беларуската столица Минск, предаде ТАСС.

"На заседанието на Светия синод бе взето решение за пълно скъсване на общението с Константинополския патриархат" каза митрополитът.

Решението на висшия клир на РПЦ бе предшествано от състояло се от 9 до 11 октомври заседание на Синода на Вселенската патриаршия, който потвърди решението за предоставяне на автокефалия на Украинската православна църква и отмени решението си от 1686 г. за преминаването на Киевската митрополия под юрисдикция на Московската патриаршия.

Освен това синодът в Истанбул сне анатемата върху Филарет и Макарий - архиереите на отцепилите се от Москва Киевска патриаршия и Украинска автокефална църква.

"Разколът си остава разкол, лидерите на разкола си остават лидери на разкола. А църквата, която, признавайки разколниците, е встъпила в общение с тях, с това се е изключила от каноничното поле на православната църква", заключи Иларион. Той заяви, че РПЦ не признава решението на Константинополската патриаршия, което по думите му е "беззаконно и канонически нищожно".

Русия обяви война на Константинополската партиаршия

Митрополитът, който ръководи отдела за външноцърковни връзки към РПЦ, изрази надежда, че Константинополската патриаршия ще преразгледа решението си и призова поместните православни църкви по света да направят "надлежна оценка" на "антиканоничните" й действия" относно Украйна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ушанков

    19 9 Отговор
    Я марш ве!
  • 2 Дядо Николай

    41 35 Отговор
    Руските православни скотове начело с цигарения митрополит Гундяев се държат като изоставена любовница. Целият свят им е крив защото не играе по тяхната свирка. Да си основат една руска секта в православието и да не ни занимават повече с истериите си.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Тодоров

    29 29 Отговор
    Константинополската патриаршия - шеф без подчинени. Руската православна църква - 180 млн. ВЯРВАЩИ. Божиите дела на Константинопол - вече ПОЛИТИЧЕСКИ ДЕЛА ???

    Коментиран от #6, #8, #10

  • 5 Румяна Костова

    23 17 Отговор
    На Филарет му се изпява ,,Анатема " преди двадесетина години когато още няма анексиран Крим,нито сепаристи на Донбас ,за прегрешения в църковните дела,които нямат нищо общо с политиката.След посещението му в САЩ този месец тази ,,Анатема" бива снята по някакъв чудодеен начин.Изглежда онези от Вашингтон имат пряка линия с Бог и са много вещи в делата на православната църква!

    Коментиран от #7

  • 6 русофил=българофоб

    25 17 Отговор

    До коментар #4 от "Тодоров":

    Путин + Ердоган = Слава на исляма на Балканите.
  • 7 Само питам

    27 20 Отговор

    До коментар #5 от "Румяна Костова":

    А полковника от КГБ Кирил Гундяев, по съвместителство руски патриарх и неговите подчинени могат да служат молебени за славата на руското оръжие, което избива хора в Украйна и Донбас? Това ли е руското православие, да правиш молебени за убийци на жени и деца?

    Коментиран от #11, #21

  • 8 Румяна Костова

    9 12 Отговор

    До коментар #4 от "Тодоров":

    Има той Филарет към 1000 вярващи в Истанбул, нека и на поповете в тези църкви налага и снема своята ,,Анатема"
  • 9 Пеньо

    23 9 Отговор
    Джудже обединител! Да ама друг път! Обикновен антихрист.
  • 10 Само питам

    27 15 Отговор

    До коментар #4 от "Тодоров":

    От къде ги изнамери тези 180 милиона православни в руската кочина, бе путлераст? В 140 милионна Русия над 22 милиона са мюсюлманите. Има и от други вероизповедания, както и атеисти. Скъсахте се да лъжете руските подлоги!

    Коментиран от #13, #14

  • 11 Румяна Костова

    9 19 Отговор

    До коментар #7 от "Само питам":

    С нетърпение очаквам да чуя как слави руското ,убиващо оръжие на Донбас,дайте координати къде и кога,в което предаване телевизионно или блог на интернет.В противен случай -изказването Ви си е чист папагал ски припев

    Коментиран от #19

  • 12 Всъщност

    16 19 Отговор
    Въпросът в случая е, че в Константинопол извършиха нещо за което просто нямат пълномощия, този въпрос не е в тяхната "юрисдикция". Все едно някое съдилище от друга държава да издаде съдебен указ за нещо у нас.
  • 13 Румяна Костова

    14 13 Отговор

    До коментар #10 от "Само питам":

    Ами попитайте веднъж и Google,де!Стига сте си задавали риторичен въпроси в този сайт.Ще се изумите колко държиви са под юрисдикцията на Московския патриархат.Дори и Японската православна църква е там,нищо ,че има автономия!

    Коментиран от #51

  • 14 кое православие

    17 12 Отговор

    До коментар #10 от "Само питам":

    божиите дела на Москва ca ЧИСТО ПОЛИТИЧЕСКИ ДЕЛА и САМО ПОЛИТИЧЕСКИ ДЕЛА

    Коментиран от #33

  • 15 Чичо Сам

    14 19 Отговор
    Русия е с население над 160 милиона 99 процента православни християни. И 40 милиона които живеят в различни краища по целият свят. В разпадналата се Украйна от 45 милиона жители 80 процента са Руснаци.

    Коментиран от #20, #22, #61

  • 16 турчин демократ

    7 17 Отговор
    Браво на Путин, да се махне гяурът патриарх от Истанбул, вън вън вън, смърт за кучето!!!
  • 17 1234

    18 15 Отговор
    Явно украинците не желаят да се пльосват в краката на кагебиста Гундяев и Вселенската патриаршия е откликнала на молбата им.
  • 18 гост

    20 15 Отговор
    На руснаците само пиене и войни са им в болните глави ...
  • 19 Само питам

    5 6 Отговор

    До коментар #11 от "Румяна Костова":

    В московските църкви.

    Коментиран от #27

  • 20 1234

    16 9 Отговор

    До коментар #15 от "Чичо Сам":

    То патриархът им е ченге, а ти ги изкара всички православни. То половината все още са са с комунистическо съзнание, иначе щяха да погребат мумията.

    Коментиран от #23

  • 21 Доктор Охболи

    13 7 Отговор

    До коментар #7 от "Само питам":

    Колко си наясно с тези въпроси личи от това, че наричаш патриарха Кирил Гундяев. Светското му име е Владимир. Дали е полковник от КГБ? Само според някои медии. Според други медии не е. На кои медии вярваш ти, си е твой проблем.

    Коментиран от #25

  • 22 Румяна Костова

    12 10 Отговор

    До коментар #15 от "Чичо Сам":

    Малка забележка,80 процента са рускоговорящи, не руснаци.Има много рускоговорящи, които предпочитат да се изразяват на този език,но са украинци.Там родословието са толкова измешани с руските, че рядко ще се намери чист украинец от поне четири поколения. Точно затова е толкова страшна тази омраза,която диктуват на украинците от САЩ. Как може например да мразиш руската си баба или дядо,защото Порошенко ти казва,че са агресори?
  • 23 585

    11 9 Отговор

    До коментар #20 от "1234":

    Освен това твърде много от тях не са славяни, те дори не са бели, азиати и мюсюлмани са. Това е забравено всеки път, когато русофилите мислят, че сме братя с тези лицемери варвари ...

    Коментиран от #29

  • 24 456

    10 12 Отговор
    И къде е Константинопол? Някога е имало такъв град, но вече не. Смешно е да се използва нещо което е било преди векове.

    Коментиран от #31

  • 25 Само питам

    17 8 Отговор

    До коментар #21 от "Доктор Охболи":

    Наричам го Кирил Гундяев защото е "патриарх" Кирил, но всъщност е полковника от КГБ Гундяев, Владимир Михайлович. Вече може да е станал и генерал. А това, че вярваш на руската пропаганда пък си е твой проблем, само че тази пропаганда превръща мозъка във вата.

    Коментиран от #94

  • 26 Наблюдател

    15 7 Отговор
    Руските антихристи са големи смешници. Всеки който не им се подчинява на великоруските маниакални амбиции се обявява за враг.
  • 27 Румяна Костова

    6 7 Отговор

    До коментар #19 от "Само питам":

    Като посещавате московските църкви често,заснемете клип и качете в интернет. Ще бъде доста провокиращо.Украинците не могат да извадят подобни компромати за свещениците от московския патриархат в украинските църкви.Казват ,че там само се молят за хората и от двете страни на барикада.Но ,ако намедрите някое такова материал че, обадете се!
  • 28 Илия Бешков

    10 9 Отговор
    Кой народ се е хвалил така нахално с едно православие, взето назаем, с една азбука, подарена му от българите, със социалистически атеизъм, взет от немския евреин Маркс, с поети от Абисиния и Шотландия, с художник (да речем Репин), чиято картина, изнесена от Русия, струва само разноските по превоза? Това се отнася до цялата руска живопис и не става дума за някакво майсторство, а за това, че в картината неизбежно се отразява същината на русина: лъжлив, нескромен, развратен, преднамерен. Русинът няма духовно състояние. Той писа по подражание дълго време за Бога и светия Дух, докато убеди и света, и себе си, че му липсва. Години крещя за социализъм и труд, справедливост, правда, мир и благоденствие, за световно водачество, докато убеди света, че всичко това е пълна негова липса. Русинът е въобще нуждаещ се – той няма дар и когато е дълбоко убеден, че дава – той всъщност взема, защото откъде ще вземе бездарният, за да даде?

    Коментиран от #42

  • 29 Румяна Костова

    5 7 Отговор

    До коментар #23 от "585":

    И какво отношение има цвета на очите и косата във избора на религия?То и в Египет има православни църкви,пък там са доста мургавички. В Гърция също посещаващите църквите и кръстещи се под път и над път не са славяни.

    Коментиран от #32

  • 30 Справка

    8 7 Отговор
    Според руската пропаганда ние, европейците, трябва да се боим от нашите 3,8% мюсюлмани от населението, в момента, когато днес Русия вече има 12-15%. Знаете ли в коя европейска страна днес живеят 16 млн. мюсюлмани? Не, не във Франция с нейните пет милиона, и не в Германия с нейните четири и не във Великобритания с нейните три милиона мюсюлмани.

    Знаете ли в кой европейски град живеят 1,5-2 млн. мюсюлмани и, предполагаемо, още два милиона мюсюлмани мигранти? Не, това не е Париж с неговите 1,5 млн. мюсюлмани и не е Лондон с един милион.

    Знаете ли в коя европейска държава има осем хиляди джамии? Ако предположите, че това е Русия, сте познали. Държавата с най-голямото количество мюсюлмани и джамии в Европа е Русия. А градът с най-многобройно мюсюлманско население в Европа е Москва. Наистина, ако не смятаме Истанбул за европейски град, а Турция – за европейска страна.

    Коментиран от #40

  • 31 комплексно

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "456":

    a ако искаш да промениш имената, за да не се чувстваш чужденец, вечно, в района, това кво е?
  • 32 Българин

    10 8 Отговор

    До коментар #29 от "Румяна Костова":

    Румянче, ще надминеш Илиана Йотова по сервилност към кагебистката мутра и цигарен митрополит Кирил.

    Коментиран от #36

  • 33 Румяна Костова

    9 9 Отговор

    До коментар #14 от "кое православие":

    На мен ми е интересно точно в кой момент бандеровците се обърнаха в православни християни.По традиция истинските такива са католици.А сега пък се оказват най-големи защитници на православния дух.В шантав свят на метаморфози живеем.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Румяна Костова

    8 5 Отговор

    До коментар #32 от "Българин":

    Обосновете се с факти ,ако искате да спорите ,за да бъде интересно,ане с ала-бала.Не сме в детската градина.Опровергайте ме с някоя мисъл трепач,ане с измислици премислици откъде взимам пари и на кой се кланям.Това вече съм го чувала и не съм впечатлена.
  • 37 Borislav Popov

    7 7 Отговор
    То и до сега не се чуваше думата на Вселенския патриарх - сега пък съвсем. До сега думата му се чуваше благодарение на руската църква. Никаква съществена роля в обществения или политически живот. В един момент руската православна църква ще стане водеща.
  • 38 Само питам

    11 7 Отговор

    До коментар #34 от "Тодоров":

    А ти защо не се маркираш като мръсна руска подлога, бе путлераст? Украинските ни братя се освободиха от духовната опека на агресорите! Руснаците винаги са използвали православието като политическо оръжие. Затова са били и против самостоятелната българска патриаршия и са спъвали българските църковни борби, като са искали българските митрополите да бъдат заточавани в диарбекир. Особено гневна е била реакцията им на създаването на българската екзархия през 1872 година, която включва българското население живеещо на 220 000 кв. километра. защото българската екзархия ще бъде пречка на великоруските им мании да завладея Цариград и проливите. И обявяват схизма на Българската църква, която продължава от 1872 до 1947 година. Но вие руските слуги отричате тези истини.

    Коментиран от #96

  • 39 Borislav Popov

    5 10 Отговор

    До коментар #35 от "Истината е":

    Цитираш ми май Фактор - а ? То там само истината пишат !!! Много поздрави и на оная мумия Иво Инджев ! То сигурно пише на доброволни начала - нищо общо с паричките на дедо сорос ??!!

    Коментиран от #41

  • 40 Borislav Popov

    5 10 Отговор

    До коментар #30 от "Справка":

    Русия е държавата с най голяма територия - и на тая земя живеят народи с много култури и религии ! Но те там са си родени и живели. Не са пристигнали после като емигранти . А руснаците от своя страна не са ги занулили с огън и меч както краварите - индианците ! Така че всичко си е в реда на нещата.

    Коментиран от #44, #50

  • 41 Истината е

    6 2 Отговор

    До коментар #39 от "Borislav Popov":

    плюенето ти е условен рефлекс . Не се замисляш дали е вярно написаното, снимките истински ли са. Отричаш, защото не искаш да видиш истината.

    https://glavk.info/articles/35117-ikona_vladimira_putina_zamirotochila_pered_vyborami

    Инфото е от руски сайт от 2012 година, преди анексията на Крим и войната в Украйна.

    Коментиран от #45

  • 42 Borislav Popov

    3 10 Отговор

    До коментар #28 от "Илия Бешков":

    А Българската азбука българи ли я написаха ? Къде са родени ? В кой Български град ? Кой възложи написването на "СЛАВЯНСКАТА" азбука и на кого ?!! Православието Русия не го взема от България ! Взема го от там където и ние !

    Коментиран от #46

  • 43 Кочината на Злото издъхва в зловоние

    7 5 Отговор
    Злобното, уродливо, завистливо, алчно и крадливо джудже успя да поквари всяка една опора на руския народ и да превърне в Кочина и най-светлите идеали на унизената, загубила всякакво достойнство крепостна палач. Скоро ще имаме свободна и независима Беларус и църква. Следва разпадът на самата изкуствена федерация. Дано е с по-малко кръв.

    Коментиран от #54

  • 44 Истината е

    8 5 Отговор

    До коментар #40 от "Borislav Popov":

    че любимите ти руснаци са избивали цели села при разширяването на империята си. Но ти си неграмотен руски трол, който не чете и не се образова. Генерал Ермолов знаеш ли колко местни е избил при завладяването на Кавказ?

    Коментиран от #48

  • 45 Borislav Popov

    4 6 Отговор

    До коментар #41 от "Истината е":

    Пропагандата на фактор си е световно известна ! А това на снимката ти си е просто една снимка в рамка. И веднага някой журналист соросоид - икона , че икона. Същата борба се водеше тук и срещу Патриарх Максим ! И пак от името на лилавите перуки и разни меки китки !
  • 46 Българин

    10 3 Отговор

    До коментар #42 от "Borislav Popov":

    Попов, мръсникът и предателят винаги си остава мръсник и предател. Преди около месец ти бе обяснено за разликата между глаголицата и кирилицата, но ти , понеже си проруска измет така и не го научи, а постоянно повтаряш руските тези за "славянската" азбука.

    Коментиран от #49

  • 47 1234

    8 2 Отговор

    До коментар #34 от "Тодоров":

    Дори за руска подлога, като теб е твърде тъпо да даваш Япония, като пример за православие. Колко японци от всичките 126 милиона са приели православието?
  • 48 Borislav Popov

    5 6 Отговор

    До коментар #44 от "Истината е":

    Я кажи краварите и пиратите - колко народ избиха ? А останалите колониалисти от ЕС ? Кои държави имаха колонии - можели да ми ги изброиш ? А как докараха негрите в обора - на туристическа разходка до тръстиката ?!!!
  • 49 Borislav Popov

    4 6 Отговор

    До коментар #46 от "Българин":

    Много правилно си се описал ! Даже като автобиография можеш да го оформи ! С нея да кандидатстваш при дедо сорос ! Той такива ги обича !

    Коментиран от #56

  • 50 Аналитик

    7 2 Отговор

    До коментар #40 от "Borislav Popov":

    Само Мао бие руските сатрапи по унищожение на собствените си народи.
  • 51 123

    6 2 Отговор

    До коментар #13 от "Румяна Костова":

    В гуглето паството на РПЦ го дават около 90 милиона. Християните в Япония са 1 % от населението на страната и са основно католици и протестанти, а православните са много малко.
  • 52 Антрополог

    11 4 Отговор
    Русофилията е израз на национален комплекс за малоценност, старателно култивиран и подхранван от руснаците и от петата им колона. Никъде по света няма такова явление, като организираната русофилия, чието кредо е:" лизането на руски задници е върховна проява на патриотизъм.

    Коментиран от #59

  • 53 Валя

    7 0 Отговор
    Ай религиозните пак откачат , какво ли си мисли Бог в този момент ? сигурна съм че се забавлява на изтрещялите си произведения
  • 54 Borislav Popov

    5 6 Отговор

    До коментар #43 от "Кочината на Злото издъхва в зловоние":

    Истината е че в кочина живееш ти - ама само дето не го осъзнаваш . Не осъзнаваш каква мижава , подла и жалка душица си . Соросоидът е коварен, мръсен, подъл. Външно соросоидът е с изцъклени, алчни очи, с лека лицемерна усмивка.
  • 55 Batushka

    6 4 Отговор
    Най голямата православна църква ползваща се с подкрепата на най могъщата държава...от другата страна една издъхваща църква в мюсюлманска страна подкрепяна(насъсквани) от християнски еретици...как ли ще свърши тая работа?Я съм сатанист хахаха

    Коментиран от #57

  • 56 Българин

    7 4 Отговор

    До коментар #49 от "Borislav Popov":

    Попов, русофилията е синоним на национално предателство и българофобия. посочи ми поне един русофил, който през последните 100 години да е бил български патриот и да е поставял България и българските интереси на първо място.
  • 57 Българин

    6 5 Отговор

    До коментар #55 от "Batushka":

    Не, не си сатанист, а просто един обикновен русофил, българофоб и руски еничарин.
  • 58 Доктор Психологов

    5 5 Отговор
    Мелезът, таджико-ромска кръстоска, РороБ демонстрира типична за генетично ощетените мозъчна недостатъчност. Глупакът даже не е разбрал, че славянската азбука е ГЛАГОЛИЦАТА. Кирилицата е създадена в България под егидата на Цар Борис-Михаил. Диваците от Московията я открадват от Киев, когото българите християнски цивилизоват.
    Но идеята изродите в Северна Азия да пишат на глаголица не е лоша. Тъкмо ще са ясни в изолацията си.

    Коментиран от #63

  • 59 Borislav Popov

    9 7 Отговор

    До коментар #52 от "Антрополог":

    Русофобията като агресивна диващина и войнстващо невежество, които въстават против културата и нравствеността, и събуждат звяра у човека

    Основните възгледи в мирогледа на русофоба:

    1. РАША е историческо недоразумение на картата на Европа; за либералите тя се намира само в Азия.

    2. Русия владее незаконно запасите от полезни изкопаеми на своята територия, които принадлежат на целия свят.
    Още през 16 век активна пропаганда срещу Русия водели литовски и полски държавни дейци, историци и писатели.Тази пропаганда възникнала на почвата на борбата на католичеството със “схизматичното” православие. Полският крал Сигизмунд I – 1467-1548 г., убеждавал западните монарси, че “московитите” не са християни

    Коментиран от #62, #68

  • 60 Само питам

    8 8 Отговор
    Важат ли в Руското православие Божиите заповеди "Не лъжи!", "Не кради!" и "Не убивай!"? Защото руснаците постоянно лъжат всеки и за всичко, крадат територии от съседите си, и убиват невинни жени и деца, както в Грузия и Донбас, так и в Сирия.

    Коментиран от #66, #70

  • 61 Хасан

    6 3 Отговор

    До коментар #15 от "Чичо Сам":

    Тъпанар ..откога ескимосите ,кавказците са православни?
  • 62 Антрополог

    12 5 Отговор

    До коментар #59 от "Borislav Popov":

    Русофоб е термин, с който руските мерзавци наричат всеки, който се противопоставя на агресивните руски имперски интереси. Русофоб, е всеки, който е против маниакалната идея, че руснаците са уникални и имат някаква особена мисия в света. Русофоб е всеки, който не споделя руското виждане, че света трябва да им се подчинява и да им лиже задниците. Така, че според руските примати целият свят, освен тях и техните слуги е русофобски.

    Коментиран от #64

  • 63 Borislav Popov

    4 4 Отговор

    До коментар #58 от "Доктор Психологов":

    Имаме ли празник на Наум ,Сава ,Ангеларий ?!!! На коя дата е ? Май са ученици на Кирил и Методий ? Я прочети как попадат в България - тук ли са родени ?

    Коментиран от #65

  • 64 Borislav Popov

    5 4 Отговор

    До коментар #62 от "Антрополог":

    Трети март е национален празник на България и Сан-Стефанския мирен договор е историческо потвърждение на отвоюваното от Екатерина Велика през 1794 г. покровителство на Русия над православните християни в Югоизгочна Европа и е възможно най-справедливия за българската нация документ след пет века робство!
    Можем да разберем и решимостта на цар Александър Втори да обяви война на Турция, написвайки върху Обръщението на Екзарх Антим Първи резолюцията: "Да се освободи България!", противопоставяйки позицията си на тази на Англия и Австро-Унгария по разрешаването на "Източния въпрос".

    Коментиран от #67, #72

  • 65 Справка

    5 2 Отговор

    До коментар #63 от "Borislav Popov":

    Подложке: Българската православна църква е определила 27 юли – Деня на успението на св. Климент Охридски, и за Ден на светите Седмочисленици. Свети Седмочисленици Кирил и Методий, Климент, Наум, Сава, Горазд и Ангеларий

    Коментиран от #71

  • 66 Borislav Popov

    5 3 Отговор

    До коментар #60 от "Само питам":

    Оле майкооооо... І направо си описала краварите и пиратите ! Има ли по големи грабители от тях . Че даже и на други континенти . Колко от кореното население на Северна Америка затриха ? А само в Индия - колко милиона ?
  • 67 Справка

    3 0 Отговор

    До коментар #64 от "Borislav Popov":

    Подложке, посочи ми къде в царският манифест за обявяване война на Турция е споменато името България?
  • 68 Симеон Радев

    5 2 Отговор

    До коментар #59 от "Borislav Popov":

    За забелязване е, че когато се касае за руския престиж в България, нашите русофили са много по-непримирими, нежели самото руско правителство. Това се дължи , разбира се, главно на факта, че те са тук , в България паразити на руския престиж , с който тъй много злоупотребиха за свои користни цели, щото отвратиха самата Русия. Но често пъти тяхната цинична защита на руските интереси се дължи на невежество.

    Коментиран от #75

  • 69 Валя

    5 0 Отговор
    Уж,, вярата,, била обект на помирение и състрадателност , но всъщност предизвиква конфликти и омраза . И кой се оказва прав ? -Кака Валя фанатичната атеистка . Морал + 100 точки за Валя . Религиозни и вярващи - 100 точки морал
  • 70 голем смех

    4 5 Отговор

    До коментар #60 от "Само питам":

    Американофилията е психично заболяване и равно на българофобия, от както ни управляват от хамериканското посолство България от 9 милиона падна под 7 милиона това е факт селата са обезлюдени тече масова циганизация това е факт . Хамерика си настани безплатно базите а искат да ни продават вехтия изтребител от балканскта война има и много други факти които за да ги видиш не е нужно много да мислиш ако не си трол на Хамерика за България
  • 71 Borislav Popov

    3 7 Отговор

    До коментар #65 от "Справка":

    Анджак де - и ден на СЛАВЯНСКАТА писменост и култура ! Къде е роден Кирил ? Къде е роден Методий ? Кой възлага написването на славянската азбука ?Създаването и първоначалното разпространяване на славянската писменост са свързвани с живота и делото на двамата братя Кирил (със светско име Константин) и Методий. Те са родени в Солун - втория административен център на Византия.През 855 г. Кирил напуска Константинопол и заминава при брат си Методий в манастира „Св. Полихрон" в Мала Азия. Тук в продължение на няколко години двамата, най-вероятно по указание на императорския двор, първата славянска азбука.

    Коментиран от #74

  • 72 Путиноидите явно нямат мозък

    8 3 Отговор

    До коментар #64 от "Borislav Popov":

    Ей го и тоя. Непораснал дъртак, с мислене на пубертет, задръстен от велико-руска пропаганда. Аман от червена тиня.

    Коментиран от #80

  • 73 Пияна рашка

    7 1 Отговор
    Никой не ще комунетата и милиционерите им
  • 74 Българин

    9 2 Отговор

    До коментар #71 от "Borislav Popov":

    Няма славянска писменост и култура , бе русоид, има българска писменост. Вие, предателите русофреници въведохте под диктовката на Москва тезата за "Славянската писменост и култура". Защото както е казал Чапек, “Всички руснаци се наричат славяни, за да нарекат след това всичко славянско – руско“

    Коментиран от #78

  • 75 Borislav Popov

    2 7 Отговор

    До коментар #68 от "Симеон Радев":

    Русофобите в България са съществен елемент от турската агентура.Прикрити зад евроатлантически ценности, демократски идеологеми, лъжи и западни указания, нашите пишмат русофоби и туркофили се стремяха да влошат отношенията ни с Русия. Те не че мразеха толкова Русия, просто изпълняваха стриктно турско-американските поръчки. Целта им беше с русофобските си изблици да отвратят Русия от нас, така че тя да не защити България при турската агресия.

    Коментиран от #77, #81

  • 76 Ватници

    6 1 Отговор
    Един е Путин, а Рамадан Кадиров е неговия пророк
  • 77 Само питам

    7 2 Отговор

    До коментар #75 от "Borislav Popov":

    Ти руски мелез ли си? Защото само такъв може да бъде толкова голям българофоб.

    Коментиран от #79

  • 78 Borislav Popov

    2 11 Отговор

    До коментар #74 от "Българин":

    Понятието Българска писменост и култура го наложи Плевнелиев заедно със соросоидите !Присвоиха си СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ . Тази писменост е написана преди всичко за славяните живеещи на територията на Византия по поръчка на императора ! После идва у нас . Каква българска култура имаме под 5 вековно турско робство и 2 века византийско ? Колко научни открития са направени и колко литература е написана ? За каква култура става въпрос ?
  • 79 Borislav Popov

    2 8 Отговор

    До коментар #77 от "Само питам":

    Мелез си ти ама турски или ромски !

    Коментиран от #87

  • 80 Borislav Popov

    2 6 Отговор

    До коментар #72 от "Путиноидите явно нямат мозък":

    Дърт е баща ти на тебе ! Яма явно неблагодарното ви котило е от турското малцинство ! Няма друга логика за пишещите тук против Русия !

    Коментиран от #82

  • 81 Българин

    6 3 Отговор

    До коментар #75 от "Borislav Popov":

    Попов, русофилията е синоним на национално предателство и българофобия. посочи ми поне един русофил, който през последните 100 години да е бил български патриот и да е поставял България и българските интереси на първо място.

    Коментиран от #83

  • 82 Пияна рашка

    7 2 Отговор

    До коментар #80 от "Borislav Popov":

    Що не си завреш руската любов в съвецкия г. ъ. з. 23%от населението на РФ е ислямско и5%са анимисти, католици, будисти и др. "стожер на православието" съборили над 2000 църкви и манастири и избили и заточили 60 000 свещенослужители и монаси. "религията опиум за масите". Б. П. Ти си обикновен и не особено интелигентен руски трол.

    Коментиран от #84

  • 83 Borislav Popov

    2 8 Отговор

    До коментар #81 от "Българин":

    А русофобията не е синоним , а си е твърдо предателство ! Ако можем да обобщим : русофобите в България, организирано или несъзнателно, са съществен елемент от турската агентура, важно оръдие в ръцете на Анкара за завладяване на български земи. "Ще има агресия от страна на Турция към нейните съседи. Това неизбежно ще се случи". Такова предупреждение отправи бившия вицепремиер и бивш външен министър Ивайло Калфин в ефира на БНТ.

    Коментиран от #85, #86

  • 84 Borislav Popov

    2 4 Отговор

    До коментар #82 от "Пияна рашка":

    Както ти си си заврял главата в краварски задник ? Топло ли ти е на ушите ? Дишаш ли дълбоко ?

    Коментиран от #88

  • 85 Българин

    7 2 Отговор

    До коментар #83 от "Borislav Popov":

    Първо, както ти се каза няма русофоби а има български патриоти. Второ дай ми пример за български патриот турски агент. И трето не си ми посочил русофил, който през последните 100 години да е бил български патриот и да е поставял интересите на България на първо място. Но не очаквам отговор от безроден плазмодий като теб.

    Коментиран от #90

  • 86 Българин

    9 1 Отговор

    До коментар #83 от "Borislav Popov":

    Цитираш ми и Ивайло Калфин, същия безродник, който беше казал, че "любовта към България минава през любовта към Русия". Та той е еманация на национален предател и българофоб. Истински русофил.
  • 87 Само питам

    6 1 Отговор

    До коментар #79 от "Borislav Popov":

    Не ми отговори" Ти руски мелез ли си? Защото само такъв може да бъде толкова голям българофоб.
  • 88 Пияна рашка

    5 2 Отговор

    До коментар #84 от "Borislav Popov":

    По същество? Нищо не можеш да кажеш. Жена си с Р. Кадиров да завариш, и ти в Сибир да изгниеш, Москвич цял живот да караш, на Чернобил да се топлиш, боряшник с купони да купуваш

    Коментиран от #92

  • 89 Гумяна

    7 2 Отговор
    До Румяна Костова. Твоите приятели до сега са убили 10000 украински младежи.

    Коментиран от #91

  • 90 Borislav Popov

    2 9 Отговор

    До коментар #85 от "Българин":

    Ти ли си патриот бе шалвар ? Защитаваш чужди интереси в ущърб на България !

    Коментиран от #93

  • 91 Borislav Popov

    1 6 Отговор

    До коментар #89 от "Гумяна":

    А краварите 100 милиона индианци.
  • 92 Borislav Popov

    2 7 Отговор

    До коментар #88 от "Пияна рашка":

    България през крив макарон да я гледаш и центовете за баничка да не ти стигат . Черни сутрин да те клатят а вечер на тромпета им да свириш .

    Коментиран от #97

  • 93 Българин

    8 1 Отговор

    До коментар #90 от "Borislav Popov":

    Не чужди а български, но мръсната руска подлога никога не би ме разбрала.
  • 94 Доктор Охболи

    0 7 Отговор

    До коментар #25 от "Само питам":

    Чий мозък в какво се е превърнал, личи по твоите драсканици.
  • 95 Истината е

    2 1 Отговор
    че който води война на много фронтове губи войната!
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Пияна рашка

    4 2 Отговор

    До коментар #92 от "Borislav Popov":

    Глупав, по-глупав, беден русофил
  • 98 Само питам

    1 3 Отговор
    Престани да истеризираш. Голяма работа, че са те изтрили, и без това само глупости пишеш!
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 гостгост

    3 2 Отговор
    Според едно изследване наскоро се обясни,че въпреки ,че русофилството все още не е наказуемо по закон,то все пак е заболяване ,което може и трябва да се лекува.Лошото е ,че 90% от русофилите са българофоби.
  • 101 Само питам

    1 1 Отговор

    До коментар #99 от "Тодоров":

    време е и да те баннат, не мислиш ли? И изобщо можеш ли да мислиш?

    Коментиран от #102

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания