18 Октомври, 2018 15:55 2 586 1

Бил Гейтс стана гражданин на...

  • бил гейтс-
  • майкрософт-
  • microsoft-
  • юри ратас-
  • естония

Естония е първата държава в света, която създаде програма за електронно гражданство

Бил Гейтс стана гражданин на... - 1
Снимки: БТА/АР

Основателят на Microsoft Бил Гейтс стана електронен гражданин на Естония, обяви правителството на балтийската страна, цитирано от ТАСС.

Гейтс е получил удостоверението за електронно гражданство на Естония от премиера на страната Юри Ратас в Брюксел, се допълва в съобщението.

Опитът на Естония сочи, че днес залогът за стабилно развитие са цифровите навици и цифровото развитие, заяви премиерът.

Естония е първата държава в света, създала програма за електронно гражданство, която позволява на чужденците, включили се в нея, да ползват всички държавни онлайн услуги. Според властите към 2025 година в света ще има 10 милиона такива "електронни естонци".

ЕС и милиардерът Гейтс създадоха снощи инвестиционен фонд от 100 милиарда евро в подкрепа на технологическото развитие в сектора на чистата енергия.

Гейтс, който е ангажиран с борбата срещу климатичните промени и е президент на Breakthrough Energy Ventures, подписа с ЕК протокол за разбирателство за създаването на Breakthrough Energy Europe - BEE.

Бил Гейтс стана гражданин на...

Става дума за съвместен инвестиционен фонд, чиято цел е да подпомага иновативните европейски компании да развият и комерсиализират радикално нови технологии в областта на чистата енергия, посочва ЕК в съобщение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Питам

    0 0 Отговор
    А къде му останаха протоните и неутроните ?
Новини по държави: