Last news in Fakti

30 Октомври, 2018 13:04 3 389 0

Турция не дава на арабите събрани улики за Хашоги

  • джамал хашоги-
  • улики-
  • турция-
  • убийство-
  • саудитска арабия-
  • доказателства

Турция иска убийците да бъдат съдени в Турция

Турция не дава на арабите събрани улики за Хашоги - 1
Снимка: БТА/ AP

Турската прокуратура е отказала да предаде на саудитските следователи всички събрани улики и веществени доказателства в рамките на разследването на убийството на журналиста Джамал Хашоги, предаде ТАСС, като се позовава на информация на турската телевизия Си Ен Ен-Тюрк.

По данни на телевизията съответно искане е било отправено от главния прокурор на Саудитска Арабия шейх Сауд ал Муаджиб, който е в Истанбул във връзка с разследването на убийството на саудитския журналист. Освен това Сауд ал Муаджиб е повторил позицията на саудитските власти, че 18-те арестувани лица, заподозрени в съучастничество в убийството на Хашоги, ще се изправят пред съда в Саудитска Арабия.

Турският президент бе призовал саудитската страна да предаде тези лица на Анкара, за да бъдат съдени в Турция. Шейх Сауд ал Муаджиб вчера се срещна с истанбулския главен прокурор Ирфан Фидан в турския мегаполис. Главният прокурор на Саудитска Арабия днес отново пристигна в истанбулската главна прокуратура, а в момента се намира в сградата на саудитското консулство в Истанбул, за да я инспектира, информира ТАСС. Журналистът Джамал Хашоги, който критикуваше властите в Рияд, е бил убит при посещение в генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул на 2 октомври.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: