Last news in Fakti

16 Март, 2012 20:12 906 0

САЩ се оттеглят от Афганистан през 2014 г.

  • афганистан-
  • сащ-
  • 2014
САЩ се оттеглят от Афганистан през 2014 г. - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентите на САЩ и на Афганистан Барак Обама и Хамид Карзай потвърдиха по време на телефонен разговор графика за изтегляне на войските на международната коалиция в Афганистан, което трябва да приключи през 2014 г. Това съобщи АФП, като се позова на Белит дом.

Вчера Карзай заяви, че Кабул възнамерява да поеме грижата за своята сигурност още от 2013 г., като заеме мястото на силите на НАТО (ИСАФ). Но съгласно комюникето на Белия дом за днешния разговор двамата президенти са потвърдили, че "афганистанските сили ще приключат процеса на преход и ще поемат пълната отговорност за сигурността в цялата страна в края на 2014 г.

Президентството на САЩ уточнява, че от 2013 г. "ръководството на бойните операции ще се поема постепенно от афганистанските сили, а американските войски ще играят поддържаща роля".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА