Last news in Fakti

17 Ноември, 2018 12:33 1 997 4

Протести посрещнаха Меркел

  • кемниц-
  • германия-
  • протести-
  • ангела меркел

Меркел трябва да си върви, скандираха протестиращите

Протести посрещнаха Меркел - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Стотици хора излязоха по улиците на Кемниц, за да протестират срещу посещението на германския канцлер Ангела Меркел в града, предаде ДПА. Много от крайнодесните протестиращи скандираха възгласи срещу Меркел като "изменник на народа", "върви си" и "Меркел трябва да си върви".

Някои от протестиращите носеха тениски с обидни лозунги, много от които включваха препратки към нацизма като например "Хайл Меркел". Много от протестиращите принадлежат към група, наричаща себе си "Меркелюгенд", очевидно иронична препратка към младежката организация по времето на Хитлер Хитлерюгенд. Говорител на групата сравни политиката на Меркел с диктатура и бившата източногерманска тайна полиция Щази.

Полицията оцени броя на протестиращите на около 2500. Тя заяви, че са извършени 16 нарушения на закона, сред които носене на непозволен нож от демонстрант и притежание на самоделно пиротехническо изделие. Десет души били задържани на централната ЖП гара за кратко за проверка на личните им карти. При посещението си в Кемниц Меркел призова хората да се противопоставят на омразата и да отхвърлят "лъжите" за пакта на ООН за миграцията, предаде Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    33 0 Отговор
    Край с гейските ценности! До тук бяха. Сбогом Меркел! Сбогом Юнкер!
  • 2 чакайте да стане

    7 2 Отговор
    Ааааа!!Това да не ви е Симеонов!Няма да стане,защото Бойко не дава!!А Бойко не дава,защото Меркел му дава/има се предвид евра,не друго/.Даже и Глобалният пакт за миграция ще подпишем!
    https://fakti.bg/bulgaria/343917-borisov-nama-po-dobro-masto-ot-es-
  • 3 no name no face no number

    15 0 Отговор
    Крайно време за промяна
  • 4 ХанкоБрат

    4 0 Отговор
    Само в Евро жендърският мюсюлмански съюз полицията надвишава правата на ГЕСТАПО. Само в това сататинско съюзче медиите пропагандират по поръчка и се приемат закони ограничаващи белите хора, докато изхранват талибано негърските орди с високите си данъци. Колкото по бързо БЪЛГАРИЯ напусне Еврохалифата, толкова по голям шанс има ние българите да оцелеем.
Новини по държави: