Last news in Fakti

24 Ноември, 2018 20:20 4 141 3

В Берлин: Меркел е виновна

  • фридрих мерц-
  • алтернатива за германия-
  • ангела меркел-
  • хдс-
  • германия

Кандидат за партийния пост на канцлера критикува ХДС за слабата реакция срещу крайната десница 

В Берлин: Меркел е виновна - 1
Снимки: БТА/АР

Фридрих Мерц, един от тримата кандидати за председателския пост в Християндемократическия съюз (ХДС) след оттеглянето на Ангела Меркел, обвинява партията, че е безразлична към възхода на крайнодясната "Алтернатива за Германия" (АзГ), предаде DPА.

В интервю Мерк заявява, че десноцентристкият ХСС е реагирал само със "свиване на рамене" при успехите на АзГ на федералните и регионалните избори. "При мен съюзът (на ХДС и ХСС) няма да се измести надясно", декларира политикът и препоръчва консервативният блок да се отвори за идеи, които са били пренебрегвани през последните години.

Мерц критикува партията си също за слабата й реакция срещу връщането на нацистките символи и лозунги, както и антисемитизма по улиците на Германия.

В Берлин: Меркел е виновна

Той увери слушателите, че ако бъде избран за председател на ХДС, винаги ще сътрудничи "по лоялен и конструктивен начин" с Меркел, която е заявила, че ще остане канцлер до края на мандата си през 2021 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 преводач от еврогейски

    60 0 Отговор
    "Крайно десни", разбирай онези, които не желаят касапи и канибали ислямисти от по света и у нас, да ги бият, изнасилват, колят, газят, взривяват в родината им.
  • 2 Пешо

    23 2 Отговор
    Този е същия боклук. Тоест - преоблякъл се Илия, огледал се - пак в тея.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: