29 Ноември, 2018 12:10 2 111 3

Тръмп може да помилва Манафорт

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • робърт мълър-
  • помилване-
  • разследване-
  • пол манафорт

Разследването продължава

Тръмп може да помилва Манафорт - 1
Снимка: БТА/ AP

Президентът на САЩ Доналд Тръмп не изключи възможността да помилва бившия ръководител на предизборния си щаб Пол Манафорт, който е на мушката на специалния прокурор Робърт Мълър, ръководещ деликатното разследване за евентуална намеса на Русия в президентските избори през 2016 г., предаде Франс прес.

"Това никога не е било обсъждано, но аз не съм изключил (този вариант), защо да го правя?", каза Тръмп в интервю за в. "Ню Йорк пост", което даде в Овалния кабинет на Белия дом. Президентът на САЩ похвали "куража" на бившия ръководител на предизборния му щаб, който според него е един от малцината, устояли на натиска на специалния прокурор.

В рамките на разследването Мълър установи, че Манафорт е извършил незаконни плащания преди 2016 г. Бившият ръководител на предизборния щаб на Тръмп дълго време отказваше да сътрудничи на специалния прокурор, но в крайна сметка се съгласи през септември на споразумение, в което признава вината си. Тогава Манафорт прие да сътрудничи изцяло на разследването в замяна на по-лека присъда.

Президентът на САЩ междувременно казал на специалния прокурор в писмен отговор, че не е знаел предварително за среща през юни 2016 г. в Тръмп тауър между представители на своя предизборен щаб и руснаци, предаде Ройтерс, като се позова на адвоката на Тръмп Руди Джулиани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Именно

    4 0 Отговор
    Манафорт може и да го помилва, но Мелания - много трудно! ;)
  • 3 леопард на егрек

    1 0 Отговор
    ох на дедо яда я помилвам нея тая мелани