Last news in Fakti

1 Декември, 2018 20:39 4 119 31

Меркел призова Путин за свобода в Азовско море

  • ангела меркел-
  • г-20-
  • владимир путин

Двамата се срещнаха по време на срещата на Г-20

Меркел призова Путин за свобода в Азовско море - 1
Снимка: БТА/AP

Германският канцлер Ангела Меркел е изразила своето притеснение, относно случилото се в Керченския проток пред руския президент Владимир Путин, съобщи Дойче Веле.

Меркел имаше среща с Птуин по време на срещата на Г-20 в Аржентина. Тя е призовала за свобода на корабоплаването в Азовско море.

През миналата седмица Русия задържа украински кораби край Крим. Срещу тях има обвинения, че са навлезли незаконно в териториални води.

Западът и Европа вече обявиха, че подкрепят Украйна.

По време на срещата си канцлерът Ангела Меркел и и руският президент Владимир Путин са се съгласили, че Украйна, Русия, Франция и Германия трябва да проведат допълнителни разговори на ниво съветници за събитията в Керченския проток.


Германия вече предложи да е посредник за решаването на въпроса. Русия обяви, че няма нужда от посредници по темата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    63 8 Отговор
    Г-жо меркел,
    Първо освободете германските момичета и деца от арабските и първобитните силови оплодотворители, а германският народ от излишните данъци за американските, окупационни войски и бази!!!
    Тогава моля призовавайте за свобода!!!
  • 2 НКВД

    49 7 Отговор
    Тази може да командва и дава съвети само в Германия да не си пъха носът вчужди работи да не стане мяууу!
  • 3 Borislav Popov

    51 6 Отговор
    А от ЕС що не кажат колко държави подкрепяха коалицията на краварите дето разруши Сирия ? А колко участваха в разрушаването на Ирак ? А колко държави от съюза участваха в Афганистан ? А в Либия ? А в Сомалия и Йемен ? Избиха общо милиони !!! Сега седнали за 3 стари корита да реват !!!!!
  • 4 Мечтии

    46 9 Отговор
    Искат ракетна база на Нато в Мариупол,ама нанай......каза Путин.

    Коментиран от #5, #19

  • 5 Kcaniba

    41 8 Отговор

    До коментар #4 от "Мечтии":

    Руска - да, амерска 0!!
    Българите и казаците от Мариурол (90%) са за освободителите!!
    Слава на Новоросия!!

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 куку руку ку

    28 8 Отговор
    Публикувано във факти.бг: През миналата седмица Русия задържа украински кораби край Крим. Срещу тях има обвинения, че са навлезли незаконно в териториални води."... край Крим? По-скоро в териториалните води на Русия от преди 2014-та!
  • 9 Lili Marlen

    8 46 Отговор
    Този път САЩ и Великобритания не са съюзници на руската кочина и Вермахта може да завърши започнатото. А и Украйна е враг на кочината и с удоволствие ще вземе участие в антирашистката коалиция.

    Коментиран от #10, #13

  • 10 Ксaniba

    32 3 Отговор

    До коментар #9 от "Lili Marlen":

    Този път започналите ще ядат китайско-индуският грездей!!!
    А Русия само с ВКС ще ги насочва, като в кантър страйк!!!
    Джендърнята много сте назад начиии

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Lili Marlen

    3 28 Отговор

    До коментар #10 от "Ксaniba":

    Китайския грездей вече е влязъл в задния двор на Русия. И няма измъкване от него. Но на руснаците изглежда им е добре.

    Коментиран от #15, #21

  • 13 Румяна Костова

    18 3 Отговор

    До коментар #9 от "Lili Marlen":

    А,добро утро,Англия от векове е враг номер едно на Русия.Не мопелото толкова много ресурси да принадлежат само на Русия
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Румяна Костова

    23 4 Отговор

    До коментар #12 от "Lili Marlen":

    Трябва да погледате срещата в Аржентина между Путин и държавним глава на Китай.За какъв заден двор бълнувате,вие си знаете.А ако наблюдавате гласуването в ООН ,ще видите,че Китай винаги взима страната на Русия ,напук на демократичните,Западни акули

    Коментиран от #20

  • 16 Румяна Костова

    17 3 Отговор
    Тактично руснаците са пратили Меркел в трета глуха.,,Не,благодарим,нямаме нужда от посредници по въпроса дали ще пускаме военни украински кораби свободно да се мотаят около основите на керченсщия мост"
  • 17 Антисоциалист

    3 3 Отговор
    Господа, четем поне три нелепости. 1. "Задържаните" кораби са военни. Свободата на задържани военни кораби е освобождаване от плен. По каквато и да е причина, задържаните са се предали, което според военните устави на всяка държава е е предателство. Г-жа Меркел явно иска, предалите се да бъдат върнати на държавата им за съд за държавна измяна... 2. Свободата на мореплаването на военни кораби е господство на държавата им. Няма как по- слабата държава и предали се да господстват. 3. Г-жа Меркел, както винаги, приказва нелепости, а г-н пУТИН, както винаги е подчинен на руските мафии, та и може да ги изпълни. Но журналистите нелепо пишат к'во рекла г-жа вече Мъртвел, но не к'во рекъл г-н все още пУТИН! С други думи, пишат думите на мъртвеца, и не тези на все още и за съжаления живия...

    Коментиран от #23

  • 18 Чурулик чурулик

    3 12 Отговор
    Дъртата вещита кво я боли за азовско море?жужето е мекотело с което целия свят се подиграва
  • 19 sqrt

    1 8 Отговор

    До коментар #4 от "Мечтии":

    Никой не го пита синеокия монгол
  • 20 Усмивката

    0 8 Отговор

    До коментар #15 от "Румяна Костова":

    Руми.Много си елементарна Не зная дали не се дължи на младоста ти.В глобалната политика няма такова чудо„ напук” Напук може да тролиш тук и там.Това е много лесно и безотговорно.Остави акулите ,те не са ти приятели.Акула не се опитомява...с поздрави
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Усмивката

    1 7 Отговор

    До коментар #17 от "Антисоциалист":

    Прав си в едно ....че е нелепост да плаваш свободно в чужди води.И не си прав за руските действия.До преди година три,Азовско море по силата на споразумение от 2003г. , между Украйна и Русия ,е ОБЩО.За водите говоря.Сега Русия без ничие съгласие си „усвои” „правото” да го обяви за свое(води) ....И ти,или си информационно изостанал ,или умствено за да не виждаш очевадното.И предай много поздрави на Румяна и нейните НПО та......
  • 24 Усмивката

    1 5 Отговор

    До коментар #22 от "Очевидец":

    Статутът на Керченския пролив и Азовско море се определя от два документа - Конвенцията на ООН по морско право от 1982 г. и двустранните споразумения на Русия и Украйна за сътрудничество от 2003 г. Конвенцията гарантира на съдовете и на двете страни правото мирно да преминават през териториалното море

    Коментиран от #25, #27

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ivan4o

    5 0 Отговор
    Тая още ли нема срама да се показва по пресата
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Наблюдател

    6 4 Отговор
    Русия няма да освободи пленниците доката не излежат двумесечна срок или ще ги пуснат по руската Коледа за са покажат какви големи християни са управляващите. Психопата в Кремъл именно затова направи тази провокация, за да показва мускули и за да могат разни руски помияри като Радев да покажат съпричастност към руската версия за инцидента и да демонстрират, че Запада не е единен.
  • 30 Едва ли

    4 8 Отговор
    има друг лидер на Русия, изпаднал в такава унизителна ситуация, в каквато Путин е изпаднал. Дори Елцин или Горбачов, да не говорим за Брежнев, Андропов, че и Хрушчов. Да висиш като отрепка и да чакаш западен лидер да се здрависа с теб или поне да ти кимне с глава!? Че на всичко отгоре го отсвирват и подминават като бърз влак малка гара. Меркел се видяла с него колкото да му набие канчето за Украйна. Ами миниатюрния Сингапур. Там премиерът направо го отсвири за среща. Че трябваше на другия ден да го молят да го приеме, все пак. А като отивал, му спретнали съответната проверка с детектор и Путин звъннал. Накарали го да си обърне навън джобовете. Това да е ставало с друг съветски /руски/ лидер някога?
  • 31 Политолог

    0 1 Отговор
    Колко ви плащат, тролчета , слуги на Москва?
    Путин да не се перчи много, защото като му затворят Босфора и Дарданелите, ще му стоят корабите в Азовско море.
Новини по държави: