Last news in Fakti

5 Декември, 2018 15:19 6 212 41

Путин: Ще отговорим на САЩ за ракетите

  • владимир путин-
  • сащ-
  • русия-
  • договор-
  • ракети

Русия е против разрушаването на договора за ракетите със среден и по-малък обсег, заяви Владимир Владимирович

Путин: Ще отговорим на САЩ за ракетите - 1
Снимка: БТА/АР

Русия е против разрушаването на Договора за ликвидиране на ракетите със среден и по-малък обсег, но ще бъде принудена да отговори, ако САЩ го напуснат. Това заяви президентът на федерацията Владимир Путин в отговор на журналистически въпрос, предаде ТАСС.

Още преди Вашингтон да обяви, че излиза от този договор, Конгресът на САЩ отпусна средства за научно-изследователски опитно-конструкторски разработки с цел създаване на такива ракети, отбеляза руският лидер.

"Решението е взето отдавна, само че тихомълком, те си мислеха, че няма да го забележим, но ето, нали в бюджета на Пентагона е вписано вече разработването на тези ракети, а едва след това публично беше обявено, че те излизат" от договора, каза Путин.

"Като следваща стъпка започнаха да търсят на чий гръб да го стоварят - ами най-простото и обичайно за обикновените хора на Запад: "Виновна е Русия".

"Не е вярно, ние сме против разрушаването на този договор, но ако това стане, ще реагираме по съответния начин", подчерта стопанинът на Кремъл.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 търтейчо

    51 7 Отговор
    Много ясно - одобрили са бюджет за развитие и чак тогава се сетиха, че има такова споразумение. Краварска му работа - и това не успяха да го спретнат като хората.
  • 2 Историк

    14 73 Отговор
    Мръсната руска кочина от три века насам все на жертва се преструва за да прикрие агресивната си същност. Сега пищят, че са невинни а фактически те от години са нарушили споразумението и имат няколко десетки дивизиона с подобни ракети, които не са позволени от Договора.

    Коментиран от #9, #17, #37

  • 3 Българин

    10 58 Отговор
    То и болшевишка Русия все се опитваше да отговаря , на от много отговори се разпадна. това очаква и остатъчната руска кочина.

    Коментиран от #5

  • 4 КГБ Териер

    41 5 Отговор
    Владимир Путин е длъжен пред руския народ да отговори подобаващо на западните имперялисти!!
  • 5 Инкогнито

    37 3 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Западния Капитализъм нещо почерня от просперитет!!!!!!

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ЪРП

    28 8 Отговор
    КАТО ИЗПУКАТ РУСНАЦИТЕ ХИПЕРЗВУКОВИТЕ РАКЕТИ В КУБА И МНОГО ЗАБАВНО ОСИРАНЕ ЩЕ СЕ ЗАФОРМИ В КРАВАРИСТАН!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #11, #12, #13

  • 8 Българин

    8 28 Отговор

    До коментар #5 от "Инкогнито":

    В Русия комунизъм ли е или капитализъм от времето на Маркс? Защото ушанките живеете с някакви илюзии, че в руската кочина има някакъв справедлив социален строй.

    Коментиран от #18

  • 9 Borislav Popov

    27 4 Отговор

    До коментар #2 от "Историк":

    Да - Русия все е жертва , а накрая все бой ядете ! А да те попитам - ядрените бомби на границата с Русия - какво оръжие се явяват ? С малък или със среден обсег ? А системите от противоракетния чадър / уж против Иран/ - разположени в Румъния - могат ли да носят ядрени бойни глави ???

    Коментиран от #14, #15, #28

  • 10 AC/DC

    5 22 Отговор
    Жужето ще мачка с гол г.з таралежи! Ще бием Hells Bells на гроба му!

    Коментиран от #41

  • 11 Borislav Popov

    14 2 Отговор

    До коментар #7 от "ЪРП":

    Няма да имат време за това. Много интересна беше ситуацията в Япония когато Ким Водородния изстрелваше балистични ракети ! Джапанките тичаха по гащи към укритията , а в обора строяха бункери .

    Коментиран от #16

  • 12 Българин

    6 24 Отговор

    До коментар #7 от "ЪРП":

    Русофрениците вярвате в някои много странни илюзии, докарващи ви до делириум. Например, че Китай е съюзник на мръсната руска кочина или че, тя ще разположи несъществуващите си хиперзвукови ракети в Куба.

    Коментиран от #21, #23, #24

  • 13 Хер Отто Флик

    8 18 Отговор

    До коментар #7 от "ЪРП":

    Когато кубинеца подкара нов Cadillac Escalade и FORD f 150 Harley Davidson, да не мислиш, че ще иска пак ракетите на твоите ушанки?

    Коментиран от #19, #20

  • 14 Историк

    6 13 Отговор

    До коментар #9 от "Borislav Popov":

    Кои са тези, които "Все бой ядете", ако можеш да уточниш. Защото пред ПСВ руската империя капитулира и се разпадна, през ВСВ антихитлерситката коалиция, а не Русия победи нацистка Германия и Япония, а Студената война я спечели запада и съветската империя се разпадна.
  • 15 Историк

    9 3 Отговор

    До коментар #9 от "Borislav Popov":

    А колкото до ядрените бойни глави-могат да ги носят и прословутите Искандери и С300 и 400. Има и ядрени снаряди , които се изстрелват от гаубици на над 40 километра /не става въпрос за тези с обеднен уран/. В договора става въпрос за далечина на обсега бе умник.
  • 16 Хер Отто Флик

    5 9 Отговор

    До коментар #11 от "Borislav Popov":

    Ким Чен Ун, седна на оядения си дирник, когато чичо Сам му показа дебелата сопа! На ученията на Южна Корея и САЩ се оттренирваше именно нахлуване в северна Корея! Само 1 десантен кораб тип "WASP" може да стовари 2000 десантчици с пълното им оборудване и техника! Оядената свиня Ун, седна на масата за преговори за ядрената програма!
  • 17 Румяна Костова

    7 6 Отговор

    До коментар #2 от "Историк":

    Руснаците имат агресивни имперски мераци, а в същото време от три века се изживяват като жертви.Определите се най-после в риториката! Или са жертви или са агресори, двете понятия не вървят заедно.
  • 18 Румяна Костова

    15 0 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    Ще Ви разочаровам,нямат руснаците усещането ,че живеят в справедлив социален строй!В Русия ,ако не знаете, сега действуват всички закони на капитализма.Айде,събудете се вече.Скъсаха с комунизма още при Елцин.

    Коментиран от #22

  • 19 Borislav Popov

    11 0 Отговор

    До коментар #13 от "Хер Отто Флик":

    Дъщерята на Че Гевара: За Куба България е пример какво не бива да правим!.............. Интервю на БНТ .....БНТ: България също се е променила в политически и социален аспект. Какво очаква Куба от нас, можем ли да ви бъдем пример?

    Алейда Гевара: „Не, напротив! При тези грешки в социалистическото общество на България, в съветското социалистическо общество, можете да сте ни пример само за това, което не бива да правим! Ами, питаш ме – отговарям ти!

    Коментиран от #29

  • 20 Borislav Popov

    11 1 Отговор

    До коментар #13 от "Хер Отто Флик":

    БНТ: Какви са ни грешките? .............................................

    Алейда Гевара: „Да, настина сме бедни, но умираме сякаш сме богата страна. Това, което испанците не са успели да отнесат, го отнесоха грингосите – американците. Били сме ограбвани години наред. За първи път сме господари на собствените си богатства. Когато някой иска да има отношения с Куба – да зачита законите ни, идентичността, суверенитета. Само при равни условия и с уважение към народа на Куба! Винаги съм казвала - аз съм комунистка, но не съм глупачка. Живеем в блокадата на САЩ и икономически ни удрят всеки ден. Това е престъпление спрямо Куба.“

    Коментиран от #30

  • 21 Румяна Костова

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "Българин":

    Стопроцентов съюзник на Русия Китай не е ,но имат някакви договорености във военната сфера.Така и се обясняват съвместните им учения тази година. Съжалявам,ако не сте чули,да воюваха заедно,макар и само на ужким,с учебна цел.

    Коментиран от #31

  • 22 НКВД

    8 0 Отговор

    До коментар #18 от "Румяна Костова":

    Той по начало си живее някъде в далечната 1965г.не можеш го събуди
  • 23 Borislav Popov

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "Българин":

    Иранският министър на отбраната Хосейн Дехган в четвъртък (28 април) предложи да се развива военното сътрудничество между Иран, Индия, Китай и Русия за противодействие на разширяването на НАТО на изток, както и за разполагане на глобални системи за ПРО..............................
  • 24 Borislav Popov

    10 0 Отговор

    До коментар #12 от "Българин":

    „Си Цзинпин: Русия и Китай могат да създадат алианс, пред който НАТО ще е безсилен“.

    „Светът се намира на прага на радикални промени. Ние виждаме как постепенно се руши Европейският съюз, как икономиката на САЩ търпи крах, всичко това ще завърши с нов световен ред, заяви китайският лидер.

    Съществува стратегическа необходимост от съюз между Русия и Китай, който ще промени световния ред. Това отбеляза председателят на КНР Си Цзинпин в свое изявление!....................Според него отношенията между Русия и Китай не трябва да се ограничават само в икономическата област, а двете страни могат да създадат алтернатива на НАТО.

    "Сега ние наблюдаваме агресивните действия от страна на САЩ както по отношение на Русия, така и на Китай. Аз смятам, че Русия и Китай могат да създадат алианс, пред който НАТО ще е безсилен и това ще сложи края на империалистическите стремежи на Запада," отбеляза китайският лидер.

    Коментиран от #26

  • 25 Хъмфри Богарт

    4 7 Отговор
    Докато отговорите ,вече сте фалирали . Плачете за Рони Рейгън . Артистчето занеше как да се оправи с Империята на Злото.
  • 26 Хан Соло

    3 10 Отговор

    До коментар #24 от "Borislav Popov":

    Борко , ти си направо за КомИнформБюро. Не знам каква ти е дикцията ,но всичко ми звучи като от времето на Кубинската криза. Откъде се раждате такива изкопаеми-неандерталци нямам ни най-малка представа.

    Коментиран от #36

  • 27 Сволач руска

    4 7 Отговор
    Ватника отново ще размаха пръст канейки се нещо да направи но уви, освен да пръдне и да се омаже друго не може. А нашите сладури русоробски това и чакат, замерише ли като муфи на мед скачат и няластава едно близане :)
  • 28 Мунчо

    5 6 Отговор

    До коментар #9 от "Borislav Popov":

    Кои са тези дет ши ядат бой. Всички дет са яли бой са се оправили , само руските австралопитеци и като победители не се оправиха.
  • 29 Ел Чанчо

    4 6 Отговор

    До коментар #19 от "Borislav Popov":

    Борко невежа си! Недей да ми цитираш една нещастна женица. В Куба от много години е пълна трагедия . 23 долара заплата . Ако искаш нещо свястно само с конвертируемо песо . Живеят в съборетини . Една кухня и една тоалетна на 5-10 семейства. Добре ,че роднините от САЩ пращат пари на голяма част от населението
  • 30 Хер Отто Флик

    3 6 Отговор

    До коментар #20 от "Borislav Popov":

    Ами какво очакваш от дъщеря на престъпник?
  • 31 Еленко

    3 3 Отговор

    До коментар #21 от "Румяна Костова":

    Руми ти забрави за войната между Китай и Русия през 70 . не беше на ужким!
  • 32 Слав Христов

    3 8 Отговор
    Айде ,русороби предавайте се ! Отивайте си по конските вагони и от там право в краварника на Матюшка
  • 33 Mick Jagger

    2 7 Отговор
    Аз и моята банда пяхме в Хавана! Колкото и да ни мразите комундета, ние надживяхме вашия ужасен строй! Брадаткото пукна, а ние пяхме в Куба!
  • 34 Фичо

    4 7 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Руските кравари са пълен въздух. Едно време те въведоха педерастията с тия целувки по устата на вождовете на Червените кхмери. Така ,че джендър идеологията е създадена първо от Сифилистика Ленин , после от всички съветски ръководители и тяхните подлоги в Източна Европа.

    Коментиран от #35

  • 35 AC/DC

    4 5 Отговор

    До коментар #34 от "Фичо":

    Че той Улянов бланк, редовно се е онождал с лейба Давидович бронщайн (Троцки)!
  • 36 Borislav Popov

    3 2 Отговор

    До коментар #26 от "Хан Соло":

    Джиткай си с Чубака и не се занимавай със земни въпроси !
  • 37 Истерик

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Историк":

    пак ли прекали с боярката?
    Чистата ти , ромска кочина не прикрива шизоидната ти агресия обаче. Сега пищиш че си невинен, а фактически от години са те нарушавали с подобни ракети, които не са позволени от Договора.
  • 38 UKR

    1 2 Отговор
    Тая евтина пропаганда няма да мине, вие вече го нарушихте и сега ще си берете последствията. Виновна е Русия - това е единственото вярно от цялото интервю.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Готин ама не съвсем

    1 1 Отговор
    Путин е един огромен лапнишаран, който захапа въдиците на хитрите американци със стръвта наречена ''Тръмп'' и сега си го теглят как си искат, а наляво, а надясно - стана за срам и резил пред световната общност!!! Този човек не се ли усеща че е налапал въдиците и че се излага??? куките са яки а влакното е стоманено!!!
  • 41 Ако баба ти беше мъжка

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "AC/DC":

    Ще биеш на слона макарите.Муцка.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания