Last news in Fakti

5 Декември, 2018 07:31 4 587 56

Москва: Лъжат, стриктно спазваме договора

  • русия-
  • сащ-
  • ракети-
  • договор-
  • нато

САЩ и НАТО дават на Русия последен шанс да спаси договора за ракетите

Москва: Лъжат, стриктно спазваме договора - 1
Снимка: БТА/АР

Руското външно министерство отрече обвиненията на САЩ и НАТО, че Москва нарушава ключово ядрено споразумение, забраняващо цял клас оръжия, предаде АР.

"Русия строго спазва клаузите на Договора за премахване на ракети със среден и малък обсег и това е известно на САЩ, заяви говорителят на министерството Мария Захарова, цитирана от ТАСС, коментирайки изказвания на американския държавен секретар Майк Помпео и генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

"Русия стриктно изпълнява клаузите на договора. Това е известно на американската страна".

След срещата на външните министрите от НАТО в Брюксел Помпео обяви, че САЩ ще престанат да изпълняват задълженията си по договора от 1987 г., ако до 60 дни Русия не се върне към изпълнението му.

Столтенберг заяви, че НАТО дава на Москва последен шанс да спаси договора и ако това не стане, Русия ще трябва да се готви за свят без този договор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Българин

    33 53 Отговор
    Русия винаги е лъгала най-безсрамно. През 1939 година, когато руснаците бомбардират Хелзинки външния министър Вячеслав Moлoтoв най-безсрамно лъже, че не бомбардират, а хвърлят храни на гладуващите северни съседи. Тогава финландците започват иронично да наричат авиационните бомби РРАБ-3 „кошниците за хляб на Moлoтoв“, а малогабаритните бомби – „кутиите за хляб на Moлoтoв“. Не след време следва и техният отговор на хуманния жест-"Коктейл Moлoтoв" с който унищожили огромен брой танкове на агресора.

    Коментиран от #26

  • 5 Историк

    29 58 Отговор
    Руснаците 50 години лъгаха, че не те а нацистите са избили над 22 000 полски военнопленници край Катин. Лъжата винаги е била неотделима част от руската политика и руския мироглед.

    Коментиран от #50

  • 6 ****

    74 17 Отговор

    До коментар #3 от "Историк":

    То защото краварите хич не лъжат,а кой излъга пред целия свят за Ирак,като размахва пликче с бял прах,и след това нападнаха.

    Коментиран от #9, #52

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Пеньо

    24 34 Отговор
    Ако на лъжата краката са къси, то полуръстът трябваше да ходи по орехчетата си!

    Коментиран от #38

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 USSR

    24 18 Отговор
    Наше дело правое,мьи Победим !!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Тъповик

    23 15 Отговор

    До коментар #3 от "Историк":

    Ти дръж перчема за оная работа и чакай да си добре!
  • 13 Kcaniba

    14 24 Отговор

    До коментар #7 от "Kcaniba":

    Значи за това полу-ръстът е метър и шейсе на високи токчета! Хахахахха!
  • 14 Ето защо краварите реват

    27 18 Отговор
    Изпадат в паника, защото вече усещат дебелият!? Ето ги фактите, соросоиди четете:-" Русия може да унищожи САЩ, а Китай да нанесе сериозни поражения. И двете държави представляват заплаха за Щатите. Изводът направи генерал-лейтенант Кенет Маккензи, който е началник на Обединения щаб на американската армия. Общо пет са основните заплахи за САЩ. „Иран е една от тях, но е тя по-малка заплаха от Русия”, казва Маккензи като не пропусна отново да обвини Техеран в „злонамерени дейности в региона”, който представлява заплаха за САЩ.

    Маккензи припомни, че САЩ водят дългосрочно стратегическо съперничество с Русия и Китай в Централна Азия и затова на американските въоръжени сили са им необходими възможности за разполагане в региона на военни бази и използването на въздушно пространство. „Да – съперничеството между великите държави има глобален характер. То е не само в границите на самите велики държави, но също така и в периферията, като например на такива конкурентни територии като Централна Азия”, каза той, отговаряйки на въпрос дали разглежда Централна Азия като регион, където се води дългосрочна стратегическа битка между САЩ от една страна и Русия и Китай – от друга”.

    Коментиран от #16, #53

  • 15 Българин

    19 35 Отговор
    Главния проблем е в това, че Путин лъже през цялото време. Лъга, че е нямало руски войски в Крим. След това сам опроверга тази лъжа, но продължи да лъже, че референдума е бил свободен в съответствие с международните правни норми.. Лъже , че в Донбас няма руски военни, и Русия не доставя там въоръжение, а с украинската армия воюват миньори и трактористи, които са си купили артилерията и танковете от селския гастроном. Лъже, че Русия няма никакво отношение за свалянето на малайизсийския Боинг. Лъже , че руските ВКС бомбардират само ИД. Лъже, че не руснаците са отпонири Скрипал и че не се намесват в изборите в свободния свят. Руските лъжи са в основата на руската политика към останалия свят и са предизвикателство към човешката цивилизация.

    Коментиран от #20, #25

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 сссс

    14 23 Отговор
    Москва: "В Крим няма зелени човечета, това е местно опълчение". "Украинците свалиха пътническия самолет". "Убийците на Скрипал са обикновени туристи." "Их там нет."...
  • 18 Vola

    31 12 Отговор
    Е, и? Дори руснаците да не казват цялата истина, кой я казва? Това е част от глобалната игра, за сведение на малоумниците, които си представят света черно-бял. А освен всичко друго, след като щатите начело на целокупното НАТО притискат руснаците от всички страни и по всички възможни начини, какво очаквате бе краварофили? Това да не са нашите продажни "управници" и със свалени гащи да чакат кой от където се появи (стига да е от запад) да ни натриса своята воля и интереси, като бавно и сигурно ликвидира държавата ни, а на първо време я натиква в редиците на банановите републики.
  • 19 боцмана

    22 10 Отговор
    Истината е ,че едните лъжат а другите не говорят истината.
  • 20 Така така

    15 14 Отговор

    До коментар #15 от "Българин":

    Обаче преди (може и след) "Българин" според закона трябва да напишеш "платено съобщение"...

    Коментиран от #23

  • 21 сссс

    14 21 Отговор
    Проблемът не е, че руснаците лъжат като дърти славяни, а че не малка част от простолюдието им вярва.
  • 22 Сссерем

    14 24 Отговор
    Хахаха ей го и джуджето,нали сте много могъщи,нали имате велики космическо-междупланетни-галактически войски,защо взеха да рият като уплашени магарета,нали имате калибри,бастиони и не знам кви си още могъщи оръжия-ЛЪСНАХТЕ ВЕЧЕ,на лъжата краката са къси и сега вече ви се подкосиха от страх,паляци пълни.
  • 23 Сссерем

    13 17 Отговор

    До коментар #20 от "Така така":

    Като се наведеш,колко чифта топки виждаш?

    Коментиран от #33

  • 24 Morgoth

    21 10 Отговор
    Не че вярвам на Русия, но този договор е много повече в нейна изгода. Той пречи на САЩ да напълни Европа с балистични ракети насочени към Русия. Някак си нелогично изглежда точно Русия да го нарушава. Но разбира се не пречи да върви по ръба му, а от САЩ да го тълкуват като нарушение.
  • 25 Бачо Киро

    17 11 Отговор

    До коментар #15 от "Българин":

    Абе май всички идиоти пропуснахте как се изпусна Порошенко по въпроса, а? За стъпването на руски войник на украинска земя... Направо си призна без да иска, че досега не е ставало.
  • 26 Минувач

    15 9 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Всички лъжат само русия не..и целия свят без изключения се опитва да я извърти :)))
  • 27 НЕЩО СЕ НЕ ВРЪЗВА

    19 12 Отговор
    .....НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ТОЗИ ......ПУМПАЛ ЛИ Е ПОМПЕО ЛИ Е , НО ПРИ БЮДЖЕТ НА РУСНАЦИТЕ 60 000 000 000 СЕ ВЪОРЪЖАВАЛИ ДО ЗЪБИ , А ПРИ БЮДЖЕТ 800 000 000 000 НА САЩ , ......САМО ЗА ПАМПЕРСИ ЛИ ГИ ХАРЧАТ !!!!????????????????

    Коментиран от #48

  • 28 666

    19 19 Отговор
    Много от вас не са запознати с принципа на действие на крилатите ракети томахоук. Както въздушната възглавница се отваря при удар на колата по подобен начин се взривява главата на ракетата ако бъде ударена, така че разположени в Полша и Украйна ако руснаците успеят да свалят първите ракети с това само ще си самоунищожат дивизионите под свалената ракета. При ядрена бойна глава изпепелява всичко отдолу в радиус от километри при неутронна живата сила се дематериализира. Следващите ракети вече минават спокойно и достигат по-навътре ако и те бъдат свалени пак така и следващите след тях достигат вече целта си. Руснаците затова беснеят и кудкудякат ден и нощ беспирно оглушавайки стените на Кремъл сега:):) Голем ташак май сбъркаха с избора и назначаването на точния човек за президент на САЩ а май и на Русия:):)

    Коментиран от #34

  • 29 СССР

    13 14 Отговор
    Дрогаря Путкин никога не лъже ! Даже за последно не излъга че братушките отровиха Скрипал с новичок така че всички мужици трябва да му верваме !
  • 30 Иванов

    13 9 Отговор
    Един москал ако не излъже, не може да заспи вечерно време. Те даже като ти кажат братушка, имат предвид да ти еат майката! Но както знаем на лъжата краката са къси и 45 години руско робство са ни предостатъчни.
  • 31 ЪРП

    11 11 Отговор
    РУСИЯ НАЙ-ВЕРОЯТНО ХАЛЮЦИНИРА И ЛЪЖЕ, ЧЕ "НАТО" /САЩ/ РАЗШИРЯВА ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ ВОЕННАТА СИ ИНФРАСТРУКТУРА И ВЪОРЪЖЕНИЯ НА ИЗТОК И ВЕЧЕ СА ДО ГРАНИЦИТЕ НА РУСИЯ!!??

    РУСИЯ НАЙ-ВЕРОЯТНО ХАЛЮЦИНИРА И ЛЪЖЕ, ЧЕ АМЕРИКАНЦИТЕ СА РАЗПОЛОЖИЛИ МОДЕРНИ РАКЕТНИ БАЗИ В ПОЛША И РУМЪНИЯ , КОИТО СЛУЖАТ КАКТО ЗА НАПАДЕНИЕ С ЯДРЕНИ РАКЕТИ СРЕЩУ РУСИЯ, ТАКА И ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА ЕВЕНТУАЛНА ЗАЩИТНА РЕАКЦИЯ НА РУСИЯ!!??

    ЯВНО Е ,ЧЕ РУСНАЦИТЕ СА ОТЯВЛЕНИ ШИЗОФРЕНИЦИ И ТОВА СА НЕКВИ ВЪОБРАЖАЕМИ УНИЩОЖИТЕЛНИ ОРЪЖИЯ РАЗПОЛОЖЕНИ ДО ТЕХНИТЕ ГРАНИЦИ !!??

    А, НЯКОЙ ДА СЕ СЕЩА КОЛКО ТОЧНО ДЕСЕТКИ РАКЕТНИ БАЗИ ИМАТ РАЗПОЛОЖЕНИ РУСНАЦИТЕ ДО ГРАНИЦИТЕ НА САЩ ИЛИ В КУБА??????
  • 32 гошо

    14 9 Отговор
    Е няма такава наглост. Ако Путин ти каже добър ден, бъде сигурен, че слънцето не е изгряло :)
  • 33 Borislav Popov

    7 14 Отговор

    До коментар #23 от "Сссерем":

    А атомните бомби - какъв вариант се явяват ? Значи тях можеш да ги докараш до самата граница и после да ги качиш на самолет !!!! А противоракетния чадър - дето уж щеше да ни пази от Иран ? Разположиха го даже и в Румъния ! Оказва се обаче че могат да качат и ядрени глави на тия ракети . Те какви се явяват ? Със среден или с близък обсег ? За краварите само сопа - те от друго не разбират !

    Коментиран от #54, #55

  • 34 Borislav Popov

    4 16 Отговор

    До коментар #28 от "666":

    Много ги разбираш и ти тия работи ! Видяхме ги тия прехвалени ракети в Сирия колко струват ! Да не казвам че първо те ще бъдат унищожени !

    Коментиран от #40

  • 35 здз

    2 12 Отговор
    америте не лъжат?!българия е една от големите лъжи ! виж и други!
  • 36 русия е джудже

    15 5 Отговор
    Руските джуджета лъжат и това е ясно на всички.Когато целия свят е срещу теб и ти обяснява ,че си в грешка и с объркана политика ,е по-добре да се замислиш ,че проблема не е в другите.Руските примитивни деграданти са свикнали така още от времето на СССР и са се доказали като най-лъжливото племе, но нали се сещате ,че на лъжата краката са къси..

    Коментиран от #37

  • 37 Borislav Popov

    7 14 Отговор

    До коментар #36 от "русия е джудже":

    Кой е целия свят бе отворко ? Това са половината ЕС плюс краварите и Канада ! Колко % от целия свят прави това ? То май на целия свят му писна от краварите и техните васали !!!!
  • 38 Готин ама не съвсем

    2 8 Отговор

    До коментар #8 от "Пеньо":

    А Тръмп и президентите преди него, по сливици!
  • 39 За и Против

    1 6 Отговор
    Твърдо е доказано, че тук и на тези 111 хил,кв.км всеки е специалист във всяка област - от спорт до политика. Дори не си помисляйте, че дори 1 (един) от коментарийте е написан от специалист и поради това са произведения на "ЗА и ПРОТИВ". Е, това не им пречи да се приближават до хуморески, жлъчни и злобни писания или небосновани хвалебствия. Има турска поговорка (знам я само как звучи на български) - "на тези тук. акъла им идва само когато бягат, или се напъват в тоалетната"
  • 40 666

    15 3 Отговор

    До коментар #34 от "Borislav Popov":

    Много си прав, но нали прочете че в Сирия бяха безобидни с конвенционална бойна глава. към Русия ще полетят с ядрена и неутронна глава. Всяка която излети ще си изпълни предназначението дори да бъде свалена тя избухва и ако не си запознат какво означава надземен ядрен взрив значи си все още в детската градина. Само в Полша и украйна ще бъдат раположени 5 500 броя крилати с обсег над 5 000км. Трябва да сътворите 7 000 дивизиона с С500 ЗА ДА ГИ СПРЕТЕ И ПАК ЩЕ БЪДЕТЕ УНИЩОЖЕНИ СПИРАЙКИ ГИ. СЯДАЙТЕ ПО ДОБРЕ НА МАСАТА ЗА ПРЕГОВОРИ И НЕ СЕ ГЪБАРКАЙТЕ СЪС СИЛНИТЕ!!!!:):)

    Коментиран от #41

  • 41 Готин ама не съвсем

    6 14 Отговор

    До коментар #40 от "666":

    Ти сам вярваш ли си на тези простотии??
    Нали като се изстреля първата ракета, то останалите ще бъдат унищожавани още на територията на държавата изстреляла ги, а след изстрелване на ракета прехващач от С -400, следва ракета унищожаваща изстрелващата я установка! За С-500 не ми се мисли, какво ще прави!
    Нали руснаците го казаха недвусмислено в Сирия! Всяка ракета или снаряд изстреляна срещу руснаци и руска база, вече ще се унищожава и ще се унищожава устройството изстреляло я, без значение това самолет ли е, кораб ли е, или някаква наземна установка!

    Коментиран от #42, #49, #56

  • 42 666

    13 3 Отговор

    До коментар #41 от "Готин ама не съвсем":

    Ще ви биеме като ''маче у дирек'' а ние смелите български натовски воини ще получиме една трета от територията на крим след неутронния апокалипсис. Нали се сещаш красивите ви руски женички /а те ще останат живи защото има и генни биологични бомби/ как ще изглеждат с водка сельодка и хайвер усмихнати/ нас българите много ни харесват/ и последвалата секс вакханалия:):)

    Коментиран от #43

  • 43 Готин ама не съвсем

    2 12 Отговор

    До коментар #42 от "666":

    Кого ще биеш бе, човешко недоразумение! Ти в казарма бил ли си, та си толкова компетентен!
    Аман от пубери, дето са виждали оръжие само в компютърни игри!

    Коментиран от #45

  • 44 ....

    3 9 Отговор

    До коментар #3 от "Историк":

    Прекръсти се на ПАРАНОИК, ще ти подхожда повече !
  • 45 666

    11 0 Отговор

    До коментар #43 от "Готин ама не съвсем":

    Я питай жена ти рускинята доволна ли е тука в България и колко ку.а вече е строшила:):)
  • 46 Къси крака

    9 0 Отговор
    Братушките по принцип лъжат и не им пука.
  • 47 Велислав Дърев

    10 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Руските кравари са пълен въздух. Едно време те въведоха педерастията с тия целувки по устата на вождовете на Червените кхмери. Така ,че джендър идеологията е създадена първо от Сифилистика Ленин , после от всички съветски ръководители и тяхните подлоги в Източна Европа.
  • 48 Алианс Франсез

    7 1 Отговор

    До коментар #27 от "НЕЩО СЕ НЕ ВРЪЗВА":

    Не разбираш икономическата логика глупако , С по-големия бюджет хранят американската икономика и освен това карат рушняците да изразходват всичките си постъпления за милитаризиране ,което ще доведе познай до какво: Крах на Руската Кочина
  • 49 787878

    0 3 Отговор

    До коментар #41 от "Готин ама не съвсем":

    Айде да видим кво шъ стани.
  • 50 по ще ти ходи вместо историк, Смешник

    1 9 Отговор

    До коментар #5 от "Историк":

    Е те американците не лъжат, само дето влязоха в Ирак под предлог че имат оръжия за масово поразяване "лъжата на века,, и от това загинаха повече от 500 000 иракчани... сам сравни цифрите. И това без Либия, Авганистан, Сирия и пр.
  • 51 UKR

    10 1 Отговор
    Никой никога не е лъгал толкова и не е бил толкова подъл колкото Русия. Даже и в Студената война се опитах да скрият ракети нарушаващи договор, но поради повреда на шофровъчното устройство в колата на Брежнев щатите ги хванаха в лъжата. Лъгаха и Украйна да си даде ядрените оръжия срещу гаранция да териториална цялост, а какво стана.
  • 52 PYшанките

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "****":

    никога не лъжат, винаги само истината и нищо друго. Верваме ви, слава на рАЗИЯ, вова къси е велик и снажен!
  • 53 рАЗИЯтскитепавиани

    10 0 Отговор

    До коментар #14 от "Ето защо краварите реват":

    в Кремль са в паника, РУшанке, време е да помислиш за себе си, че копейките тие дни ще секнат и ще останеш без работа. Гледам, научил си копи-пейст, ама има още много да учиш, та залягай отсега. По-здрави!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 COПА ЗА

    8 0 Отговор

    До коментар #33 от "Borislav Popov":

    CBиHAPите от рАЗИЯ и за C B и нското стадо, олгински!
  • 56 ВИДЯХМЕ

    8 0 Отговор

    До коментар #41 от "Готин ама не съвсем":

    как си думнаха един свой самальот с "приятелски огон" и 20 вежливи павиана от породата "их там нету" дадоха фира като груз 200
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания