Last news in Fakti
  Тема: Украйна

6 Декември, 2018 14:25 3 567 27

Висш командир се предлага в замяна на украинските моряци

  • украйна-
  • моряци-
  • игор воронченко

Игор Вороченко не смята, че НАТО може да действа в Азовско море

Командирът на военноморските сили на Украйна Игор Вороченко предложи себе си в замяна на 24-та украински моряци, задържани от Русия, съобщи „Bild”.

Моряците бяха задържани, след като руската брегова охрана иззе украински кораби край Крим. Сега Вороченко предлага себе си в размяна на моряците.

„Къса ми се сърцето като гледам моите моряци незаконно задържани. Не знам дали НАТО може да ни помогне. Имаме споразумение, според което военни кораби могат да влизат в Азовско море само с двустранно позволение. Дори и ние да позволим, Русия няма да го направи“, заяви Вороченко.

Все пак той призова НАТО да увеличи присъствието си в Черно море. Това вече направи и украинското правителство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    29 41 Отговор
    Достоен човек и офицер! Представете си Жужи да си жертва рептилската кожица заради други хора. Това човек даже не може и да си го придстави наужким!

    Коментиран от #17, #18

  • 2 Нали този ги е пратил

    34 23 Отговор
    как няма сега да се предлага? И без това ще го изритат от флота, а хората в Украйна могат и да го линчуват, в Русия ще е по сигурен. Пък и може да иска да дезертира от Украйна, усеща, че там става напечено!?

    Коментиран от #4

  • 3 Усмивката

    21 31 Отговор
    Заради такива доблестни пълководци Украйна заслужава да е държава

    Коментиран от #22, #23

  • 4 Усмивката

    16 18 Отговор

    До коментар #2 от "Нали този ги е пратил":

    Смяташ че е от страх ли.Мислиш като страхливец.И постъпваш така.

    Коментиран от #6, #7

  • 5 Borislav Popov

    24 14 Отговор
    Не го разменяйте тоя - че ще емигрира в Русия ! Нито той ще се върне - нито моряците ! Сега е момента да видят Кремъл и Червения площад на живо !

    Коментиран от #21

  • 6 Borislav Popov

    26 15 Отговор

    До коментар #4 от "Усмивката":

    Популярният американски ежедневник "Washington Examiner" призова Украйна да бомбардира Керченския мост. Анализаторите обаче се опасяват, че моста може да нанесе изпреварващ удар.

    Коментиран от #8, #24

  • 7 Не от страх

    24 15 Отговор

    До коментар #4 от "Усмивката":

    по нареждане на краварите, техните господари. По тяхна вина са арестувани невинни моряци, изпълнявали са заповед. Сега невинните трябва да бъдат освободени, а истинският виновен съден за назидание. Да знаят юрките, че с мечка не се играе, само една лапа ще им стигне за урок!

    Коментиран от #9

  • 8 Усмивката

    13 7 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    Освен в америка и ние си имаме весстници и анализатори.
  • 9 Усмивката

    7 8 Отговор

    До коментар #7 от "Не от страх":

    Тия гемии за украинска атака ли взимаш.

    Коментиран от #11, #20

  • 10 1122

    10 14 Отговор
    Циркаджия.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 jforfk

    16 6 Отговор
    Това е най-дстойната пстъпка на един военен командир. Поемане на вината. Защото той дава заповедите. А още по достойно е в ефир да каже истината. Ако има такава ... Т.е. евентуално да даде разяснения по въпроса кой е издал заповедта отгоре.

    Коментиран от #14, #15

  • 13 Кики

    11 12 Отговор
    Моля...един за двадесет и четири! Хайде преразгледате офертата наново.
    94 годишният немец, който е бил охрана на концлагера ,който не е убил никой-също ще го съдят...ама и той само заповеди е изпълнявал...
  • 14 ами сега

    17 13 Отговор

    До коментар #12 от "jforfk":

    Няма да каже кой е дал заповедта отгоре приятелю........и не е никаква достойна постъпка, в коментар номер 2 човека е написал нещо много смислено и вярно! Ако беше наистина достоен нямаше да праща момчетата на заколение(по заповед отгоре разбира се). Бъдете сигурни, че щом тоя е командир на украинския флот, почти 5 години след майдана и реалното окупиране на властта в Украйна от САЩ значи е суперудобен и продажен техен послушко!
  • 15 Borislav Popov

    13 14 Отговор

    До коментар #12 от "jforfk":

    Значи е ВИНОВИН ? Щом поема ВИНАТА ? Щом е виновен - да го изправят пред съда тогава !
  • 16 Барчо

    17 13 Отговор
    Къде спа, бе пич???? Когато твоите подчинени пазеха радио мълчане и не отговаряха на въпросите на граничарите???? Изнася ти така и казваш половинчатата истина. Моряците ти, ти ги набута в тая каша, а сега се правиш на ни лук ял, ни лук мирисал, пък и чак на мъжкар. Сърбаш чорбата, дето са я надробили твоите шефове с изявления, като "Керченския мост трябва и ще го взривим" и тем подобни. Сами си режете клона, дето седите на него, а се сърдите че падате от него.
  • 17 Барчо

    16 15 Отговор

    До коментар #1 от "Иванов":

    Нищо доблестно. Даже е жалко. Предлага нещо, което много, ама много добре знае, че не може да стане. Все пак този човек ако е дал заповедта да мълчат и да си карат където и е кеф, без предварително нещата да са съгласувани е добре да си подаде уставката и си поеме вината. И корабоплаването е като въздухоплаването. Заявяват се предварително коридори и курсове и укрите не правят изключение. Сега вече го знаят по трудния начин.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Шляхтиц

    5 5 Отговор
    Уважаеми Коментатори, много Ви уважавам, не всички, разбира се. Не подражават на журналиста да пишете МОРЯЦИ. Съмнявам тези моряци, но те са преди всичко ВОЕННОСЛУЖЕЩИ. Не напразно висш офицер от украинските военноморски сили иска да се размени с тях.
  • 20 Кой ти говори за атака

    9 11 Отговор

    До коментар #9 от "Усмивката":

    Целта им е била провокация, за атака трябва да са луди!?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Борис

    9 8 Отговор

    До коментар #3 от "Усмивката":

    Заради такива полководци корабите нарушиха границите на чужда държава заради което бяха арестувани.
  • 23 Хрис

    7 12 Отговор

    До коментар #3 от "Усмивката":

    ПреАтелЮ, ти ако този на снимката (контраадмирал Игор Воронченко) наричаш достоен украински полководец, дигай си чуковете и повече не се появявай тук. Аз с моето някогашно звание старшина втора степен разбирам повече от флот, от колкото този "Парашутист" контраадмирал. Този е завършил ТАНКОВОТО училище в Ташкент и най-високата му длъжност до назначаването му командващ украинския флот е била командир на механизиран полк. Глей' им акъла на урките и им крой шапките. А ти, ти си платен трол от типа "НЕКАДЪРНИК".
  • 24 pA3ИЯдрисня

    15 3 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    И защо мислиш, че ще "емигрира", ушанке, заради евтин бояришник или "калбаса" от соя и хартия? От 1.01.2018 гражданите на Украйна пътуват безвизово в 90 държави по света, мкл. цяла Европа. А твоите рАЗИЯтски пABиани ще си седят в маймyHAPHика до второ пришествие. Жалки сте!
  • 25 1944

    8 2 Отговор
    да заменим президента за галеви или арабаджиеви?
  • 26 агент08

    1 4 Отговор
    Хохолски тъпанар! НАТО ще те спаси-
  • 27 бомбата

    1 4 Отговор
    Нещо гледа като препариран, дали е препил с американско менте уйски или май вече гащите ги е напълнил че руска водка ще опита...едно е ясно от зор ще да се е разкрачил ербап бабаит да го дава ......
Новини по държави: