9 Декември, 2018 11:21 2 802 39

Скопие: Искаме приятелство

  • македония-
  • българия-
  • каракачанов-
  • отговор

Македония отговори на Каракачанов

Скопие: Искаме приятелство - 1
Снимка: БГНЕС

Изявлението на Красимир Каракачанов е възможност за контра отговор и създаване на отрицателни нагласи, които ще създадат враждебност, а не приятелство. Това мнение изказва Министерство на външните работи на Македония, коментирайки изявлението на Каракачанов, в което той заплаши южната ни съседка с блокада на членството й в ЕС и НАТО, ако премиерът Зоран Заев продължи да твърди, че има македонски език.

„Подписахме Договор за приятелство. Това означава взаимно уважение, уважение и за интересите на съседа. Република Македония ще продължи и в бъдеще активната си, конструктивна и добросъседска политика, която е в духа на договора с България и европейските ценности, които зачитат и двете страни", пише още в декларацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 vvvvv

    49 1 Отговор
    Приятелството си е приятелство, но БЪЛГАРСКИЯ интерес трябва да се защитава. Особено при липсата на БЪЛГАРСКИ външен министър. Тя си е подлога.
  • 2 ivan4o

    14 8 Отговор
    Утре ше се обадят от запада и ще си търсят дупки де да се скрият!
  • 3 Горд Българин

    44 6 Отговор
    ТАКОВА НЕЩО КАТО ДЪРЖАВА МАКЕДОНИЯ НИКОГА НЕ Е ИМАЛО, НЯМА, НЯМА И ДА ИМА. ТОВА Е ПРОСТО ЕДНО ГЕОГРАФСКО НАЗВАНИЕ НА ИЗКОННА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ.

    Коментиран от #5, #15, #23

  • 4 Айхман

    34 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Подписахме Договор за приятелство. Това означава уважение и за интересите на съседа Република Македония.
    Този договор е в полза на Македония в ущърб на България.Това сътвориха великите дипломати Бойко Борисов и Екатерина Захариева.Вече се виждат резултатите от договора.
  • 5 груйо

    12 5 Отговор

    До коментар #3 от "Горд Българин":

    Има брато,Б-я първа призна държавата Македония.

    Коментиран от #8, #30

  • 6 Манфред

    24 2 Отговор
    Историята е доказала,че когато една държава има слаб премиер със самочувствие,той се обгражда с още по слаби министри.Доказателство,годините 2009-2018.
  • 7 МАРИЯ

    32 3 Отговор
    ВАШИТЕ ОТРИЦАТЕЛНИ НАГЛАСИ СИ ГИ ЗАВРЕТЕ ЗНАЕТЕ КЪДЕ!МАКЕДОНСКА НАЦИЯ НЯМА ЗА ДА ИМА ТАКАВА ТЯ ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯ НА ОПРЕДЕЛЕНИ ПРАВИЛА КОИТО ПРИ ВАС НЕ СА НА ЛИЦЕ.А КОЛКОТО ДО ЕЗИК ОТКОГА РЕГИОНАЛНИЯ ДИАЛЕКТ НА ДАДЕН ЕЗИК СЕ ТРАКТУВА КАТО ОТДЕЛЕН ЕЗИК? ВИЕ СТЕ СБЪРКАНИ ХОРА БЕЗ ЕТНИЧЕСКО САМОСЪЗНАНИЕ И С ПРОМИТИ ОТ СЪРБИТЕ МОЗЪЦИ.ТОЛКОВА ГОДИНИ СЕ МЪЧЕХА ДА ВИ ПОСЪРБЯТ ,НЕ МОЖАХА,НО БЪЛГАРИ НЕ ТРЯБВАШЕ ДА ОСТАНЕТЕ.ЗАТОВА ИЗМИСЛИХА ЕТНОС С НАЗВАНИЕТО НА ГЕОГРАФСКА ОБЛАСТ ОБИТАВАНА ОТ ЦЕЛОКУПНИ Я БЪ
    ГОРСКИЯ НАРОД.БЪДЕТЕ КАКВИТО ИСКАТЕ ОТ СЕ ПЛАШЕТЕ ОТ ВРЕМЕТО В КОЕТО ОБИЧТА НА ОСТАНАЛИТЕ БЪЛГАРИ КЪМ ВАС ЩЕ Е ИЗПЕПЕЛЕНА.

    Коментиран от #9, #10, #21

  • 8 Горд Българин

    23 6 Отговор

    До коментар #5 от "груйо":

    Няма брато България нищо не е признавала. Призна я един национален предател от село казва се Желю Желев. Той не ме е питал нито мен нито народа си дали сме съгласни с това негово признание. Не е провел референдум за това така, че той, какво е признавал ми дреме на шапката.

    Коментиран от #12

  • 9 Горд Българин

    21 4 Отговор

    До коментар #7 от "МАРИЯ":

    Те албанците ще ги оправят. Тогава ще се присетят, че са българи, ама ще е късно. Нека ги тепат тези чугунени кратуни. Плюя върху тези безродници.
  • 10 Пижо

    17 0 Отговор

    До коментар #7 от "МАРИЯ":

    Маро,виж какви ги надроби Банкянския и тогава приказвай.
  • 11 Желко Драшич

    5 26 Отговор
    Не еимало и държава като Косово но сега има защо да няма и Макединия? Щом македонците се чувстват македонци значи самакедонци! Когато идва Аспарух територията на Македония пуста ли е била че българите твърдят че там са само българи?

    Коментиран от #31

  • 12 груйо

    15 0 Отговор

    До коментар #8 от "Горд Българин":

    Прав си за оня от село Веселиново.Сега Банкянския селянин му приглася.
  • 13 стоян георгиев

    18 0 Отговор
    македонците искат да градят добросъсетство като ни накарат да признаем техните лъжи за истина.управляващите почти го направиха!остава само сега да ги приемем в нато и ес при сегашното положение и няма да има никакви отстъпки от тях в тази посока,напротив ще ни се разсърдят жестоко веднага след като подпишем ,щото не спазваме договора!
  • 14 Хасан

    5 20 Отговор
    Не разбирам защо българина се опитва да ”българизира ” всички..и помаци,македонци,арменци,турци,власи,роми...всеки е свободен да се чуства какъвто си иска..македонеца не иска да го нарекат българин и това е

    Коментиран от #17, #19, #24, #32, #33

  • 15 macedonicus

    5 18 Отговор

    До коментар #3 от "Горд Българин":

    Едно е реалноста , фактите и обективната истина , а съвсем друго са българските халюцинации и историята пропаганда преподавана в българските училища за вътрешна употреба . Смири се и приеми истината такава каквато е ! Бъди си горд българин и не се меси в македонските работи защото много неща не знаеш , чети повече , анализирай и се ограмотявай!!!!

    Коментиран от #18, #20, #22

  • 16 Радо

    0 0 Отговор
    И аз да питам... Защо ти трябва го разбираш..ако въобще имаш такива способности
  • 17 Стамат

    13 2 Отговор

    До коментар #14 от "Хасан":

    Алооо, овчата мисълХасан ли си какво си .Ти много неща не разбираш .Една от причините за това е че не си чел историята. Тука става въпрос за националния ни интерес .А що се отнася за какво ние искаме не си то който ще задава въпроси.Като се има в предвид че точно твоите деди са извършили поне два геноцида над народи които не са искали да бъдат потурчени .Марш в колибата и нито дума повече
  • 18 Радо

    13 1 Отговор

    До коментар #15 от "macedonicus":

    Това на северно-македонски ли го написа... Държава с пропаганда не се прави...
  • 19 стоян георгиев

    12 1 Отговор

    До коментар #14 от "Хасан":

    тва същото важи за турчина!що иска да турцизира всичко?освен това турчина избива тези дето неискат да се турцифицират.като убиец на такива е световен рекордьор.
  • 20 стоян георгиев

    14 1 Отговор

    До коментар #15 от "macedonicus":

    кое е халюцинация бе лъжко?я отговори там дето съм те питал конкретно!!!!кажи що тодор александров дето го определяш за македонец се е декларирал като български националист?или що дъщеря му ви смята за еничари?а може да ми разкажеш за тигъра шрпланинец дето в македония всеки го е виждал!

    Коментиран от #34

  • 21 Румяна Костова

    1 4 Отговор

    До коментар #7 от "МАРИЯ":

    Не съм хранила прекалена обич към македонската нация и за това няма да я плаша че положителните ми чувства към македонците ще бъдат изпепелени.Прекалено много висока пара има в изложението Ви ,пък още и написано с главни букви се възприема като крещене.
  • 22 Салам Алеко

    14 1 Отговор

    До коментар #15 от "macedonicus":

    Като се пишеш толкова за Македония, я ми кажи в Българска провинция Вардар, колко от вас знаят македонски? Ако можеш отговори ми на чист македонски, на езика на който е говорил и Александър, и на езика на който е говорила жената на Самуил! Айде пробвай!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Патриотка-ВМРО

    2 2 Отговор
    Еми,да! Сънародниците,трябва да се уважаваме нищо,че някои отнас са зад граница и се пишат за "чужденци"!
  • 26 ХанкоБрат

    12 1 Отговор
    Трябва да се откажем от всякакви договори с тези селски тарикати, за ужас на господарите от НАТО, докато не признаят че са държава от 100г. и не се откажат за винаги от кражбите на история. Няма какво ди се лъжем тази паплач българи никога няма да станат. Нито Българите ще станем по магически начин милиарди, за да имаме нужда от нова територия.
  • 27 456

    11 1 Отговор
    Да блокираме Македония. Това е държава която не заслужава да членува където и да е. Омръзна ми от нейното водомерите и отричане на историята. Долна пасмина. Ако България имаше стандарта на Германия първи щяха макета да искат да се присъединяват към България. Само блокаж, за всичко.
  • 28 България

    5 0 Отговор
    Изчезва и както върви с тези темпове след 20г. ще е маргинална държавица, този мунчо се захванал с Македония. Ние да оправим първо България и да я издигнем пък Македония сама ще дойде при нас. И Сърбия и Украйна ще дойде ако сме силни и стегнати. При гашльовци никой не иска да ходи .
  • 29 Всеки

    3 0 Отговор
    Библията пише ПО ДЕЛАТА ЩЕ ГИ РОЦНАЕТЕ, а не по думите.
  • 30 Orthodox

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "груйо":

    Не България, драги - Желю Желев я призна (не пиша пред името му епитети, защото за покойник се казва или добро, или нищо). Аз лично не съм я признавал, подобно на голямата част от българите.
  • 31 Горд Българин

    8 2 Отговор

    До коментар #11 от "Желко Драшич":

    И с какви е била населена с македонци ли? Ай стига с фантазиите вече. Никога не е имало такава държава няма и да има. Вашата е изпята. Само след 10,15-20 години тази земя ще е населена с албанци, а вие първи ще приемете исляма и ще си биете чутурите в земята смешници.

    Коментиран от #35

  • 32 Горд Българин

    8 1 Отговор

    До коментар #14 от "Хасан":

    Теб пък кой те пита рязан патладжан. Точно ти си толкова османец, колкото аз съм скандинавец. Помаците са българи приели насила исляма, турци в България няма като това го твърди не кой да е, а един османски султан чието име в момента не си спомням, македонците са откъснати българи ведно с територията с промито от сърбите самосъзнание, власи има дошли от Румъния, а такова понятие роми не съществува никъде по света единствено тук управляващите се опитват да наложат това понятие иначе реално са си цигани разпространили се от Индия, а тук проникнали по времето на османското робство от Азия, арменците са си арменци, които и до днес си имат държава за разлика от останалите.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Македонец

    1 6 Отговор

    До коментар #20 от "стоян георгиев":

    Специални поздрави до Стоян. По-българеният Македонец. Родил се като Македонец, ще си отиде като слуга на Хан Омуртаг, Стоян Туркоглу.

    Коментиран от #37

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Горд Българин

    7 0 Отговор

    До коментар #35 от "Македонец":

    Ти си толкова македонец, колкото аз марсианец. Македония никога не е съществувала и няма да съществува мога да се хвана на бас с теб и със всеки, който твърди обратното. Вие сте едни жалки крадци на история, но никой не ви вярва, защото има исторически документи, паметници и всякакви артефакти за това.
  • 37 стоян георгиев

    8 0 Отговор

    До коментар #34 от "Македонец":

    за македонеца дето обяснява как правите македонци са се запазили директно от александър македонски до днес.първия макдонски президент киро глигоров си сменя името четири пъти.роден като кирили панчев,при сърбите става кирило глигорович,после при българите кирил григоров ,а накрая като македонец киро глигоров!та не случаино си избраха в македония герб наподобяващ вентилатор.само немога да разбера как хора менили името си няколко пъти в живота ще ни обясняват за национални стандарти и патриотични ценности?
    https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B8%D1%80%D0%BE_%D0%93%D0%BB%D0%B8%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B2
    документа на киро глигоров издаден от българските власти по негова молба че е благонадежден българин:https://www.novinite.com/media/images/2012-01/photo_verybig_135345.jpg

    Коментиран от #38, #39

  • 38 Македонец

    0 2 Отговор

    До коментар #37 от "стоян георгиев":

    Хахахаха
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: