Last news in Fakti

11 Декември, 2018 09:10 1 469 3

ЕК подкрепя България за Шенген

  • ес-
  • шенген-
  • българия

Призив за ЕС да даде зелена светлина за България и Румъния

Европейската комисия напълно подкрепя България и Румъния за присъединяването им към Шенгенското пространство. Тази позиция беше заявена за пореден път по време на дебатите в Европейския парламент по този въпрос, съобщи БТВ.

Очаква се утре евродепутатите да гласуват поредната резолюция, която призовава Европейския съвет да вземе решение за присъединяването на двете страни към Шенген.

Според Еврокомисията и парламента България и Румъния изпълняват всички критерии. Но както стана ясно от изказванията в залата, има политическа съпротива от няколко страни.

Докладчикът за резолюцията Сергей Станишев изрази съжаление, че няма представител на Европейския съвет, към когото тези дебати са насочени.

„Очевидно Съветът няма какво да отговори за своята позиция. Истината е, че в продължение на 7 години Европейският съвет е в нарушение на европейските правила, невземайки решение за членството на България и Румъния в Шенген”, каза Станишев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаха

    11 2 Отговор
    ШЕНГЕН ... ДА АМА ДРУГ ПЪТ!
  • 2 Иванов

    6 0 Отговор
    Мойте холандски приятели няма да позволят България да бъде заличена влизайки в Шенген, та Горанчо да не се радва предварително!
  • 3 Бойков

    8 0 Отговор
    С тази КОРУПЦИЯ и държавни кражби?